Įkraunama...
Įkraunama...

Bonsai

QUOTE(seseilgakase @ 2010 12 06, 02:27)
apie tai jau buvo sneketa. pasiskaitykit visa temuke  mirksiukas.gif  kadangi gyvenu vilniuje, zinau kad ju yra vilniaus ermitaze, kai kuriose maximose(akropolio tikrai), senukuose. zodziu, jei norit ieskot dovanu - pavazinekit ir surasit. o ir kainos ju ivairios...

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 02, 17:44)
Jus manote yra normaliu bonsiuku prekybos centruose?

Pradziai pasitreniruoti gal ir nieko,tas tiesa. bet kiek man teko matyti,dauguma tu augaliuku zuna..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 12 06, 23:28)
Pradziai pasitreniruoti gal ir nieko,tas tiesa. bet kiek man teko matyti,dauguma tu augaliuku zuna..

na, manau dauguma zuna del to, kad prieziura netinkama. reikia daug skaityt ir dometis, kad taip neatsitiktu.
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2010 12 05, 18:12)
Gal kas pasakys,kokios maždaug kainytės pačių paprasčiausių bonsų? blush2.gif  nes apie juos neturiu jokio supratimo,o noriu kalėdoms dovanų nupirkti,ir kur jų galima bū tų ieškoti? g.gif

As pirkau Ermitaze prie akropolio. Pats pigiausias fikusinis kainuoja apie 40lt.(naudojau dar ermitazo pinigus tai pigiau man isejo) Turbut buna ir nukainuotu reik uztaikyt. Mano bonso zeme pelyja...nezinau kodel. Tikrai neperlaistau(nuo pirkimo liejau 2 kartus tik ir tai ne daug) medeliui atrodo viskas gerai. Lapai nekrenta(tik senesniu pora nukrito)....siandien istraukiau is vazonelio paziuret zemes tai dar slapia nors neliejau apie savaite)..gal zeme kokia labai nepralaidi g.gif Bet nejudinsiu kol kas ir nepersodinesiu, lauksiu pavasario. dar baisoka kaip mano bonsas atlaikys kelione su masina i anglija. Gal turite minciu ar geriau taip ir vest i kokia dezute idejus su vazonu, ar geriau suvyniot kaip nors?
Atsakyti
QUOTE(Mimi08 @ 2010 12 08, 14:47)
As pirkau Ermitaze prie akropolio. Pats pigiausias fikusinis kainuoja apie 40lt.(naudojau dar ermitazo pinigus tai pigiau man isejo) Turbut buna ir nukainuotu reik uztaikyt. Mano bonso zeme pelyja...nezinau kodel. Tikrai neperlaistau(nuo pirkimo liejau 2 kartus tik ir tai ne daug) medeliui atrodo viskas gerai. Lapai nekrenta(tik senesniu pora nukrito)....siandien istraukiau is vazonelio paziuret zemes tai dar slapia nors neliejau apie savaite)..gal zeme kokia labai nepralaidi g.gif Bet nejudinsiu kol kas ir nepersodinesiu, lauksiu pavasario. dar baisoka kaip mano bonsas atlaikys kelione su masina i anglija. Gal turite minciu ar geriau taip ir vest i kokia dezute idejus su vazonu, ar geriau suvyniot kaip nors?

pelyja nes nevedinama kogero. jei zeme dregna, tai galit laistyt kas pusantros savaites. na jei masina nebus ilgai palikta nesildoma, tai manau turetu jam viskas but gerai. cia jau ivyniojimas tada nelabai turi reiksmes, ziurekit tik kad neisgriutu. o akropolio ermitaze tokiu fikusiniu yra ir po 10lt. tik jie maziukai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 12 08, 13:54)
pelyja nes nevedinama kogero. jei zeme dregna, tai galit laistyt kas pusantros savaites. na jei masina nebus ilgai palikta nesildoma, tai manau turetu jam viskas but gerai. cia jau ivyniojimas tada nelabai turi reiksmes, ziurekit tik kad neisgriutu. o akropolio ermitaze tokiu fikusiniu yra ir po 10lt. tik jie maziukai. mirksiukas.gif

matyt uzveze, nes as kai buvau nuvaziavus(pries pora savaiciu), tai maziuku nebuvo smile.gif O del vedinimo, tai kaip cia reik ji vedint? Vazonelis su skylute g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimi08 @ 2010 12 09, 13:10)
matyt uzveze, nes as kai buvau nuvaziavus(pries pora savaiciu), tai maziuku nebuvo  smile.gif O del vedinimo, tai kaip cia reik ji vedint? Vazonelis su skylute  g.gif

vedint reikia namus, kuriuose jis laikomas, o ne vazoneli. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimi08 @ 2010 12 08, 13:47)

mano bonsas pastoviai keliauja-Norvegija Lietuva. Tiksliau jau kelinta karta. Uzmetuplastikini maisa ant jo kad muitineje nematytu ir viskas. Seip lygtais negalima augalu veziotis.. blush2.gif
Atsakyti
Sveiki bonsų augintojai 4u.gif

įsigijau bonsą ir dabar galvos skausmas iškilo, ryt iškeliaujam į kitą LT kraštą ir į namus begrįšim tik po naujų arba tik ant naujų, kaip man su tuo bonsu pasielgti, kiek žinau, kad į vandenį kišti negalima, o jei įkišti į vandenį, o ten ant dugno pridėt akmenukų, na, kad bonso apačia nesiliestų su vandeniu g.gif Nenoriu savo grožybės numarinti, tad gelbėkit 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gavau dovanu toki augaliuka biggrin.gif
Kad bonsas zinau, o gal kas zino tikslu pavadinima? kaip ji priziureti? bigsmile.gif

user posted image
Papildyta:
na neisejo man ideti foto...

http://public.fotki....s/img-1788.html
Atsakyti
QUOTE(Fiorella @ 2010 12 21, 22:54)
Sveiki bonsų augintojai  4u.gif

įsigijau bonsą ir dabar galvos skausmas iškilo, ryt iškeliaujam į kitą LT kraštą ir į namus begrįšim tik po naujų arba tik ant naujų, kaip man su tuo bonsu pasielgti, kiek žinau, kad į vandenį kišti negalima, o jei įkišti į vandenį, o ten ant dugno pridėt akmenukų, na, kad bonso apačia nesiliestų su vandeniu  g.gif Nenoriu savo grožybės numarinti, tad gelbėkit  4u.gif

Nuneskite i tamsia vesia vieta jei tokia turite ir apdekite sniegu,sniegas paleto tirpdamas drekins kelias denas. Seip as savo bonsa ziema garaze laikau ir laistau mazai. Babar trim savaitem palikau gerai prilaistes,manau istemps.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 12 09, 13:20)
vedint reikia namus, kuriuose jis laikomas, o ne vazoneli. 4u.gif

blush2.gif tai, kad kiekvien diena langa kambari po nakties atidarau. ir tada jau visos geles pelytu jai truktu oro g.gif Tiesa jau pastebejau, kad pelyja tada kai nukrenta lapelis ant zemes ir jo nenuimu. Nukrapsciau ta pelesiuka nuo pavirsiaus ir viskas gerai thumbup.gif Tiesa, kazko lapus labai stipriai metyt pradejo, kiekviena diena po keleta lapu numeta doh.gif

QUOTE(biesas66 @ 2010 12 10, 14:46)
mano bonsas pastoviai keliauja-Norvegija Lietuva. Tiksliau jau kelinta karta. Uzmetuplastikini maisa ant jo kad muitineje nematytu ir viskas. Seip lygtais negalima augalu veziotis.. blush2.gif

ir nezinojau, kad negalima. As ruosiuosi nemazai geliu veztis(bonsa, orchideju, kaktusu....)sudesiu i deze ir i salona ant zemes pastatysiu. Reiks turbut ir man uzdengt tada kokiu maisu g.gif Svarbiausia, ka MB nezino, kad negalima vezt lotuliukas.gif
Atsakyti