Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos (IV dalis)

QUOTE(zebrina @ 2011 04 22, 09:24)
Mano juodoji jau žiedą parode ax.gif

Nematom schmoll.gif schmoll.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif gal galite patarti ka daryti. Pirmadieni nusiperkau dvi nukainuotas kalijas. Lapai buvo zali, bet siek tiek nuvyte, ziedu nebuvo. Supratau, kad jos jau prazydejo. Kita diena persodinau i keramikinius vazonus su nauja zeme, apipurksciau ir palaisciau gausiai. Kai istraukiau is vazonelio, saknys buvo baltos grazios, bet taip su viskuo ir pasodynau, pacio vidaus neziurejau. Dabar lapai tokie patys nuvyte, bet kiekviena diena po 1-2 lapus paprasciausiai istraukiu is vazonelio, jie istraukiami be saknu su visu kotu. Labai lauksiu jusu patarimu. Is anksto dekoju. Parasiau dar ir i bendra tema, bet gal cia surasiu greiciau pagalbos. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilonalit: 22 balandžio 2011 - 13:19
QUOTE(Ilonalit @ 2011 04 22, 14:18)
gal galite patarti ka daryti.

g.gif g.gif sunku ką pasakyti g.gif Sakyčiau perlaistei, bet.... per kelias dienas negali imt ir nupūt doh.gif Žodžiu, dabar laikyčiau nelaisčius ir žiūrėčiau kas bus ax.gif Gal tiesiog atėjo laikas miegot ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 04 22, 14:37)
g.gif  g.gif sunku ką pasakyti g.gif Sakyčiau perlaistei, bet.... per kelias dienas negali imt ir nupūt  doh.gif Žodžiu, dabar laikyčiau nelaisčius ir žiūrėčiau kas bus ax.gif Gal tiesiog atėjo laikas miegot ir tiek mirksiukas.gif

Apie kalijas skaitau skaitau, bet niekaip negaliu suprasti, kada jom ramybes periodai doh.gif iskart po zydejimo. Ir ka neteisingai padariau, reikejo sodinti i naujus vazonus ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilonalit: 22 balandžio 2011 - 13:42
Kalijos puikiai auga lauke. Gegužės mėnesį pasodinus, auga ir žydi lauke.Rudenį iškasit ir bus jums ramybės periodas. Aš auginu gelsvažiedes. Turiu norintiems atliekamų.Sodinsiu į lauką.
Atsakyti
Dar va ka radau vienam forume (kas rusiskai supranta)

Клубневая калла имеет клубень и период покоя у нее приходится на осень-зиму...покупные не в счет, т.к. их спец. выгоняют...как правило имеют покрывало разных оттенков и листья у них, в большенстве своем, имеют серебристые пятнышки...
Корневищная калла - имеет корневище...период покоя - весна-лето...как правило это каллы, поступающие на продажу в виде срезки и имеющие покрывало белого цвета...

Tai kaip supratau pas mane saknine kalija, tai dabar jai miego periodas. Pataisykit, prasau, jeigu ne taip supratau.
Atsakyti
QUOTE(Ilonalit @ 2011 04 22, 14:59)
Tai kaip supratau pas mane saknine kalija, tai dabar jai miego periodas. Pataisykit, prasau, jeigu ne taip supratau.

Jei pirkai iš parduotuvės, tai greičiausiai bus spalvota gumbinė kalija mirksiukas.gif
Ir turbūt perlaistyta, jei lapus mėto, arba prikelta nelaiku ir dabar susimaišę jos ritmai- miegot nori, kai visos keliasi doh.gif
Jei turit sąlygas, tai tikrai palaukčiau gegužės šilumos ir perkelčiau į lauką mirksiukas.gif
O tiesa, jūs su visom parduotuvinėm durpėm perkėlėt į naują vazoną g.gif

Sunku ką ir pasakyti, kai nematai ax.gif Bet aš išknisčiau ir pažiūrėčiau kaip tie gumbai laikosi rolleyes.gif
Atsakyti
O tiesa, jūs su visom parduotuvinėm durpėm perkėlėt į naują vazoną g.gif

su visom...
Atsakyti
QUOTE(Ilonalit @ 2011 04 22, 15:12)
su visom...

g.gif g.gif kad ramiai miegotumėt biggrin.gif - iškaskit ir pažiūrėkit, kaip tie gumbai laikosi mirksiukas.gif Paskui pasodinkit į normalią žemę, o ne į durpes mirksiukas.gif ir NELIEKIT savaitėlę mirksiukas.gif Nes parduotuvėj jas LABAI perlaisto doh.gif
Bent jau taip aš daryčiau blush2.gif

O tos šakninės, tai yra senovinės baltos- dideliais lapais ir dideliais žiedais thumbup.gif
O maniškės ir greičiausiai jūsiškės bus smulkiažiedės spalvotos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 04 22, 15:28)
g.gif  g.gif kad ramiai miegotumėt biggrin.gif - iškaskit ir pažiūrėkit, kaip tie gumbai laikosi  mirksiukas.gif Paskui pasodinkit į normalią žemę, o ne į durpes  mirksiukas.gif ir NELIEKIT savaitėlę  mirksiukas.gif Nes parduotuvėj jas LABAI perlaisto doh.gif
Bent jau taip aš daryčiau  blush2.gif

O tos šakninės, tai yra senovinės baltos- dideliais lapais ir dideliais žiedais  thumbup.gif
O maniškės ir greičiausiai jūsiškės bus smulkiažiedės spalvotos  mirksiukas.gif

aciu labai, taip ir padarysiu. Gal rytoj nuotraukas ikelsiu, gal zinosite pavadinimus. Ant vienos nebuvo pavadinimo, man ji atrode kaip vezdune, bet pardaveja pasake, kad kalija. O ant kitos buvo parasyta Zantedeschia Gold ir dar vienas zodis, ismeciau lapeli, o dabar neprisimenu doh.gif
Atsakyti
sad.gif sad.gif sad.gif Tik vakar patikrinau kaip ten gumbai laikosi. doh.gif doh.gif doh.gif Puse panasi i kose (kose zemei atskirai, o kotus tik zeme laike), o puse pazeista ( lyg vidus tvirtas, o ta odele susiraukslejusi slapi galima su pirstu ir nuimti, net nezinau kaip paaiskinti). Supuvusia dali ismeciau, o kita va taip nakciai ir palikau
http://public.fotki....icture-021.html
http://public.fotki....-022.html#media http://public.fotki....-023.html#media
http://public.fotki....-024.html#media
Turbut jau nieko nepadarysiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilonalit: 27 balandžio 2011 - 06:07
QUOTE(Ilonalit @ 2011 04 27, 07:05)
sad.gif  sad.gif  sad.gif

Aptvarkyti visai neblogai atrodo mirksiukas.gif Dabar, kai apdžius (bet ilgai nelaukit- dar kokią parą), sodink į SAUSĄ žemę ir viskas bus gerai mirksiukas.gif Paliek tik tada, kai lapai pradės leipti- tada jau norės gerti rolleyes.gif O iki tol lai stovi ant dietos ax.gif
Atsakyti