Įkraunama...
Įkraunama...

Kepta duona prie alaus

QUOTE(junyte @ 2009 04 05, 23:19)
Mūsų mėgstamiausias šis padažiukas:
Imu pakelį varškės ir sumaišau su 2-3 šaukštais majonezo. Jei masė per tiršta ipilu šiek tiek natūralaus jogurto ar grietinės. Įspaudžiu česnako. Daug. Kartais įbarstau krapų. Skanumėlis. Šitas padažas pas mus nurungė padažą su fermentiniu suriu biggrin.gif

Vakar ismeginom thumbup.gif
Atsakyti
Reiks ir man išmėginti smile.gif
Atsakyti
skanus dalykelis mirksiukas.gif einu kaip tik dabar pasitaisyt drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akai @ 2009 12 01, 11:40)
Vakar ismeginom  thumbup.gif

skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginariukė @ 2009 09 23, 11:27)
Mano vyro l.megstama duonos mirsaine prie alaus  smile.gif - supjaustau duona mazais kubeliais, pakepinu, kubeliais supjaustau fermentini suri, susmulkinu cesnaka, sudedu visa indeli mazu pupeliu baltam padaze, arba isverdu, ir majonezo, viska ismaisau,ir greita ir skanu  thumbup.gif


O as vietoj pupeliu dedu krabu lazdeliu, irgi skanu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LuckyOne: 17 gruodžio 2009 - 12:29
Atsiprašau jei pasikartosiu.
Iškepi duoną nedideliais gabalėliais ir ant jos tepi paruoštą masę.
Silkė pjaustyta smulkiais kubeliais, kiaušinis smulkiai pjaustytas, poras smulkiai pjaustytas, ir truputis majonezo. Visą tai sumaišyti ir tepti ant keptos duonytės. thumbup.gif
Atsakyti
Oi kaip aš mėgstu keptą duonytę wub.gif . Gaminu šitaip:
Negailėda pilu aliejaus į puodą, ir kai užverda dedu duoną. Per tą laiką su grietine sumaišau DIPI padažiuką (traškučiams toks iš taffel) ir pamakalavus 20 minučių keliu į šaldytuvą. Kai išverda visa duona (ją reikia viri, pakol pradės rusvėti) sutarkuoju sūrį, užberiu ant duonos ir keliu 2 minutėm į mikrobangę. Kai išsilydo sūris, ištraukiame ir skanaujame su padažiuku 4u.gif .

P.S. Reikia nepamiršti užberti druskos ant keptos duonos!
Atsakyti
Aš labai paprastus padažiukus darau:

1. Česnakinis padažas: majonezas, grietinė, pomidorų padažas ir smulkiai supjaustytas česnakas.

2. Ir tiesiog mejonezas su susmulkintu česnaku. Duonelę padažai į padažą, tuomet apvolioji sutarkuotame suryje ir užkandžiauji.



Žiūriu čia merginos vis originalesnių receptų pridėjusios, reiks išmėgint ;P
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(Ginariukė @ 2009 09 23, 12:27)
Mano vyro l.megstama duonos mirsaine prie alaus  smile.gif - supjaustau duona mazais kubeliais, pakepinu, kubeliais supjaustau fermentini suri, susmulkinu cesnaka, sudedu visa indeli mazu pupeliu baltam padaze, arba isverdu, ir majonezo, viska ismaisau,ir greita ir skanu  thumbup.gif

Iki parduotuveje pirkau gatavos misraines (duona, suris, cesnakas, kiausinio trynys, galbut obuoliai ten buvo, pupeles ir t.t.), laaaabai skani, tik kazko daugiau buvo deta nei Ginariukes recepte. Gal zinote pagerinimu siam receptui? 4u.gif
Atsakyti
as kepu taip: prikepu duonos, dazniausiai "palangos" arba jai artimos ant aliejus, vartant pabarstau druska smile.gif o padaza darau toki: i indeli dedu majonezo kedainiu be konservantu, ispaudziu skiltele nemaza cesnako ir tada dedu tarkuoto "dziugo" surio iki tokios tasios konsistencijos smile.gif visi ima duonos gabaleli, kabina tirstoko padazo ir ragauja smile.gif visada reikia gaminti papildomai ax.gif
Atsakyti
neskaiciau visos temos, gal kuri ir raset tokia gudrybe:

kaip duona itrinti cesnaku?

mane pamokino taip:
supjaustom duona gabaliukais(pirstukais), metam i fritiurine, kai rusva istraukiam ant ranksluostinio popieriaus, barstom druska.
Pasiruosiam kelias skilteles(pagal skoni) isspausto cesnako, dedam i puoduka su apie 40 ml vandens(na kad butu du kart daugiau vandens nei isspausto cesnako, ismaisom vandeni.
Tada beriam iskepta duona i maiseli. i ta maiseli pilam puodelio turini(vandeni su ismaisytu cesnaku) ir purtom, kratom, purtom, kratom. Kad kiekvienas gabaliukas paragautu vandenuko smile.gif as papurtau kokia minute, pasklaidau ir gana. Tada issiberiam duona i inda, nes butina istraukti is maisiuko- kitaip ji taps gumine, jei atves jame. O kai istraukiam ji buna traski, kieta.

man sutaupe daug laiko, kai apsviete prota... thumbup.gif

Atsakyti