Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (V)

QUOTE(drugelis. @ 2010 08 17, 18:24)
Žiauriai viską skauda, skausmas nepakeliamas, naktį praktiškai nemiegojau - prablūdijau nuo skausmo. Šiandien buvo kiek geriau, bet dabar, į vakarą - vėl skausmai. Geriu vaistus, bet ne ką gelbėja. Apie valgymą išvis tyliu - jogurtas ir trinta sriuba... Dar ir atrodau, kaip chamekas pilnais žandais nuo sutinimo.
Tikiuosi, ryt jau jausiuos geriau.

Papildyta:
O ką tos nakvišos duoda? Aš šiaip labai prieš visus papildus, bet gal nakviša gerai?

Laikykis, Drugeli, atkentėsi dabar, bet bus ramu ateity dėl tų protinių, ir sveikata pagerės mirksiukas.gif Dėl antibiotikų manau pagerk dėl šventos ramybės, nes protiniai dantys tai ne juokas. O nakvišos man irgi labai patinka - tose kapsulėse yra natūralus dvimečių nakvišų aliejus, jame yra kažkokių rūgščių ar kažko, kas labai svarbu moterų hormoninei sistemai, tai ne kartą esu gėrusi ciklui sureguliuoti. Beje, yra labai geras mūsiškas aliejus - linų sėmenų, jame irgi tų gerųjų dalykėlių yra, labai sveika pagerti po šaukštą per dieną. Salotoms - irgi dieviškas užpilas. Perku ūkininkų turgeliuose, nes parduotuvėse visai ne toks schmoll.gif

Vakar pas ginių "prisiregistravau" ir tiek, patvirtino, kad nėščia ir liepė ateiti už trijų sav. - tada kaip supratau ir echoskopuos, gal dar kokie tyrimai, na sužinosiu visas tas procedūras biggrin.gif Dar išsiklausinėjau kas man buvo įdomu, ar galiu dviračiu pravažiuot, remontą daryti ir pan. biggrin.gif Nes forume kai pasiskaičiau skyrelyje "Aš nėščia", tai nieko nesupratau - vienos vienaip rašo, kad viskas galima, kitos gasdina, kad nieko negalima, tai visai pasimečiau doh.gif Dabar nuraminta esu, kad viską galima daryti, tik negalima persitempti. Na saugau save labai - remonte nieko sunkaus nekeliu, nepersidirbu, daugiau morališkai saviškį palaikau lotuliukas.gif O dviračiu nors ir leido, gal net nevažiuosiu - atsarga gėdos nedaro. Svarbiausia dabar mažiukas nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
na, o pas mane nuo sian naujas ciklas, nauja pradzia smile.gif Siaip keista, kad prireike net dvieju pakritusiu BT iki kol pasirode mmm (sunkiai si karta prasimuse biggrin.gif matyt karsciai prisidejo..) Na, geriu dabar tuos vaistukus nuo akmens, pliurinu vandeni ir tikiuosi, kad jis greitai pasisalins.. Duodu jam dvi savaites lotuliukas.gif
Atsakyti
Lai greičiau jis iškeliauja, tas akmenukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 17, 19:24)
O ką tos nakvišos duoda? Aš šiaip labai prieš visus papildus, bet gal nakviša gerai?

Suri kata atsakė į Tavo klausimą 4u.gif Aš tik pageriu tų nakvišų ir nestuke.gif lotuliukas.gif na bet dabar šito nebus cool.gif
Suri kata, kokios smagios naujienos 4u.gif
MildukasK, o kai tas akmuo iškeliauja nebūna labai baisu? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 17 rugpjūčio 2010 - 21:37
Klausykit, o dabar labai susinervinau dėl statybinių dulkių.. Pas mus griaunamos sienos ir pan., būnu su respiratorium daugiausia, bet dabar pasiskaičiau, kad jos labai gali pakenkti.. O gydytojo pamiršau būtent apie tas dulkes paklausti doh.gif Nesuprantu, kaip man pačiai tokie dalykai nedašyla doh.gif Dabar jau nebeisiu į tas dulkes, bet susinervinau labai, kad nebūčiau kaip nors pakenkus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 08 18, 00:07)
Klausykit, o dabar labai susinervinau dėl statybinių dulkių.. Pas mus griaunamos sienos ir pan., būnu su respiratorium daugiausia, bet dabar pasiskaičiau, kad jos labai gali pakenkti.. O gydytojo pamiršau būtent apie tas dulkes paklausti  doh.gif Nesuprantu, kaip man pačiai tokie dalykai nedašyla  doh.gif Dabar jau nebeisiu į tas dulkes, bet susinervinau labai, kad nebūčiau kaip nors pakenkus  unsure.gif

Neturėtų būti kažkas labai blogo, juk nebūni dulkių kamuolyje visą dieną mirksiukas.gif Čia tikriausiai labiau nestuke.gif nebe pirmus mėnesius, kai mažylis jau didelis ir jam reikia didelio kiekio deguonies.
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif . Rodau šio ciklo savo grafikėlį:
user posted image

Tik aš manau, kad O buvo ne 18, o 19 CD. Nes 19 CD buvo pačios gausiausios vaisingos gleivės, dar ir šoniuką skaudėjo. O BT man užkyla kai jau buvo įvykus O. Blogai, kad nematuota 18 CD, bet nebuvo jokiu galimybiu, nes namo parsivilkom tik po 4 ryto doh.gif .
Aš irgi po pertraukos kelių mėnesių taip pat vėl pagersiu nakvišų aliejaus. Kai tik mečiau KT nakvišos labai man padėjo.

Nakvišų aliejuje esanti "γ linoleno rūgštis yra prostaglandinų pirmtakas organizme. Prostaglandinai veikia kaip hormonai (labai veikli biologinių junginių frakcija), reguliuoja daugelį funkcijų organizme – saugo nuo uždegimo, stimuliuoja imuninių ląstelių funkciją, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, kraujo krešėjimą, slopina premenstruacinio sindromo simptomus: galvos skausmą, depresiją, dirglumą, pilvo pūtimą, krūtų jautrumą, reguliuoja medžiagų apykaitą, kraujo spaudimą, kraujo krešėjimą. Bet koks prostaglandinų balanso pokytis sukelia menstruacijų ciklo nukrypimus, kiaušialąstės judėjimo kiaušintakiu sutrikimus ir kt. Pastebėta, kad moterys, kurių organizme yra mažesnis γ linoleno rūgšties kiekis, labiau jaučia PMS simptomus, ypač krūtinės skausmus. Todėl papildomas šios rūgšties įvedimas į organizmą normalizuoja ir palaiko normalų menstruacinį ciklą, mažina premenstruacinio sindromo bei menopauzės negalavimus."
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 08 18, 07:38)
Neturėtų būti kažkas labai blogo, juk nebūni dulkių kamuolyje visą dieną mirksiukas.gif Čia tikriausiai labiau  nestuke.gif  nebe pirmus mėnesius, kai mažylis jau didelis ir jam reikia didelio kiekio deguonies.

Pasiskambinau gydytojui, tai ir jis mane nuramino, kad dulkės labiau kenkia man pačiai, o ne vaikeliui, nes išsifiltruoja per plaučius, bet aišku verčiau pasisaugoti smile.gif O jau taip susinervinus buvau, kad vakare užmigt negalėjau, turėjau išgerti valerijonų arbatos doh.gif Tai gulėdama lovoje supratau kokią didelę atsakomybę jaučiu už savo vaikelį, ir supratau, kad nuo šiol visada taip ir bus smile.gif

Garbanėle, o tavo labai gražus pakilimas, nors ir trūksta to vieno taškelio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 08 18, 11:14)
Garbanėle, o tavo labai gražus pakilimas, nors ir trūksta to vieno taškelio  rolleyes.gif

Tikriausiai dėl atostogų kaime biggrin.gif . Ten ir karštis buvo pakenčiamesnis, ir naktim geriau miegodavau. Manau, kad tai turėjo daug geros įtakos mano savijautai thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 08 18, 11:14)
Pasiskambinau gydytojui, tai ir jis mane nuramino, kad dulkės labiau kenkia man pačiai, o ne vaikeliui, nes išsifiltruoja per plaučius, bet aišku verčiau pasisaugoti  smile.gif O jau taip susinervinus buvau, kad vakare užmigt negalėjau, turėjau išgerti valerijonų arbatos  doh.gif Tai gulėdama lovoje supratau kokią didelę atsakomybę jaučiu už savo vaikelį, ir supratau, kad nuo šiol visada taip ir bus  smile.gif

O taip būti neturi. nono.gif Atsakomybė tai atsakomybė, bet mamos stresavimas realiai turbūt kenkia labiau už visus tuos tariamus neigiamus veiksnius. mirksiukas.gif Na juk spintų stumdyti ar su kokiais nors chemikalais dirbti turbūt nepulsi - sveikas protas neleis, tad kaip nors ypatingai pakenkti dar sugebėjimo reikėtų. Kaip sakoma, nėštumas - ne liga.
O jūs visą savo būstą remontuojatės? Jei dar galutinai nenuspręsta, tai labai patarčiau pasilikti kokį kampelį, kuriame viskas liktų po senovei, su įprastais kvapais. Mes irgi per pirmąjį nėštumą darėm remontą, tai patikėk tikrai prisikankinau - į tuos naujus gražius kambarius net užeiti negalėjau (kurį laiką net miegodavau virtuvėje čiužinį pasitiesusi blush2.gif ). Na gal Tu būsi iš tų laimingųjų, kurios nežino, ką reiškia pykinimas, bet profilaktiškai vis tiek jei jauti, kad koks kvapas nemalonus, bėk iš ten kiek kojos neša, nes kai jau tikrai ims erzinti, gali būti vėlu - vaidensis visur ir ne vieną mėnesį (o prisiminimai dar ir visam gyvenimui liks).
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 08 17, 22:03)
Lai greičiau jis iškeliauja, tas akmenukas  mirksiukas.gif

QUOTE(Horo @ 2010 08 17, 22:36)
MildukasK, o kai tas akmuo iškeliauja nebūna labai baisu? unsure.gif

aha, lai greiciau iskeliauja smile.gif Ale tik neesu tikra, ar ten isvis kas nors vyksta?? blink.gif Per diena min. 3 l vandens isgeriu, o judejimo jokio.... doh.gif
Horo, is pasakojimu esu girdejusi, kad jau kai akmenukas pajuda, tai geras priepuolis buna, kai net vaistai nuo skausmo sunkiai gelbeja.. Biski bijau to momento, bet kadangi dar labiau noriu nestuke.gif , tai bala nemate to skausmo, greiciau tik tegul jis plaukia lauk, tas akmenukas!!! smile.gif
beje, paskaiciau cia apie ta nakvisu alieju, tai reiks gal ir man pavartoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 18 rugpjūčio 2010 - 18:38
Suri kata, nepersisitenk. Smalsute tau labai gerai viska surase. Turejau kazkada toki klasioka, kuris jausdavo perdeta atsakomybe uz visus, kai karta pasakiau, kad vaiku stovykloj, kurioj buvau vadove, vaikam leidziam maudytis, jis tik akis ispute: juk sitokia atsakomybe, o jei kas atsitiks.
Taip, kad nusiramink, atsipalaiduok ir megaukis nestumu, nes tie menesiukai greitai prabegs. Tiesiog vadovaukis savo nuojauta, vaikiukai yra labai stiprus, ikvepta dulkele gal ir nieko nepakeis, bet tavo nervavimasis prives iki to,kad turesi jautru vaikiuka, nes mamos stresa tai jei tikrai jaucia. 4u.gif
Atsakyti