Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro tigrai ir Nevos maskaradinės

QUOTE(birmyte @ 2011 03 07, 19:25)
KAVENSKA, o Jus neplanuojate tureti maskaradiniu kaciuku? Vienoj vadoj, jei atmintis neapgauna, turejot keleta???

schmoll.gif verysad.gif
QUOTE(birmyte @ 2011 03 07, 19:25)
Man labai patinka silver spalviniu varijaciju sibiriukes  biggrin.gif
Idomu Lietuvoje kas nors turi panasios spalvos sibiriuka(e)?

Birmyte, Popos katinukas sidabrinis wub.gif
Atsakyti
Ogho kiek prisneketa 4u.gif

As jau retai cia uzsuku, nes facebook visagalis ateme mano visa demesi, o ne vyras ar santuoka lotuliukas.gif

Del kaciuku, tai tikrai turiu lb lb daug pazistamu veiseju is ivairiausiu saliu, kaip tik siuo metu yra nuostabiu vadu tiek tradiciniu sibiriuku, tiek kergtu su nevukais, tiek ispudingu nevuku 4u.gif

O siaip...... as jeigu ka, vis dar ieskau zmogaus, kuris noretu laikyti tradicine sibiro katyte 4u.gif

Del kaciu maudyniu... geriau pratinti prie dziovintuvo nuo mazens 4u.gif Bent jau mes tai prausiam katinus savaite pries ir pries pat paroda..... Dziovinam, sukuojam su keliom rusim suku... Naudojam ir pudra, ir putas ir antistatika ir t.t. blush-anim-cl.gif Bet tobulai paruosti katino vis dar nemoku.... siam dalykui reikia daug praktikos 4u.gif

Pasirodysim, kaip gyvena musu machos bigsmile.gif Rubiukas tai labai labai labai morciuoja..... zadejau vaziuoti i Fife paroda Klaipedoj, bet nevaziuosiu, nes Rubiui paciuoze protas del panu schmoll.gif doh.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Nors ir ne sidabrinis, bet beveik sidabrinis melsvasis Puskinas 4u.gif
Si svtgali sitas zveris balkone pagavo zylute, jau jam 3asis kartas blush-anim-cl.gif Gaila zylutes verysad.gif Bet Puskinas koooooks laimingas buvo cool.gif Vyras iki dabar ant manes lb pyksta, nes neleidau jam Puskio barti... g.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
O stai musu sexualusis Rubis, nuolat svajojantis apie katytes wub.gif

Atsakyti
O cia imetu kaciuku pavasarines puokstes is svetur 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

O kaip jums sitas grozis??? wub.gif
user posted image

Arba sis rastas? wub.gif
user posted image

Rubio seses kaciukai wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image
user posted image

Papildyta:
Nuoroda Birmytei 4u.gif
Atsakyti
Aciu labai, Elektraaa, uz nuorodele!!! Tiek daug grozio vienoje vietoje lotuliukas.gif
O tavo Rubis kokios spalvos? Gal kartais seal mackerel tabby?

O kokiu spalvu dar yra Lietuvoje sibiriuku ir sibiryciu (turiu omenyje nekastruotus), kurie ketina kurti ar jau ikure veislynus...??? Kazkaip internete nelabai ka randu...Buvau radusi tik kad 2009 m Nevos maskaradiniu veislynas pardavinejo kaciukus...ir viskas...???
Svarstau ieskoti ar ne sidabrines sibiriukes...tad domina kokia padetis Lietuvoje su katineliais biggrin.gif Ir kokia mazdaug kaina sibiriuku veisimui Rusijoje ar Lenkijoje? Kiek internete radau, tai color pointu ir retesniu spalvu tradiciniu sibiriuku kaina gan nemaza - apie 4000 Lt...??? Beje, gal kas yra parsivezes katineli is Rusijos? Kaip ten su vizom, ar nekyla problemu?

Idedu dar viena sidabrine grazuole sibiriuke...Argi negrazuole??? lotuliukas.gif
user posted image

Atsakyti
Pas mus Sibiriuku nekastruotu - vienetai blush-anim-cl.gif

Lietuvisko kraujo sibiriukai, kurie tikrai gali buti naujos linijos busimoms kartoms - Fondos ir glossi, maniskis Puskinas jau kastruotas ax.gif

Kiek zinau, Rubis Lietuvoj vienintelis Sibiriukas is svetur (kad vienintelis tradicinis is svetur, tai tikrai). Rubio mama parvezta is Sibiro mirksiukas.gif Tevas lenkaitis...

Nevos maskaradiniu daugiau 4u.gif Ir katyciu ir bernaiciu mirksiukas.gif

Kainos priklauso nuo katino kilmes, tipo ir aisku apskritai - kas perka 4u.gif Cia kaip su visom veislem... Gero katino ar kates veisimui pigiai nenupirksi ax.gif

Mano nuomone - vienas geriausiu Sibiriuku veislynu - http://www.sibaris.ru/
Sio veislyno savininkai yra genetikos mokslu daktarai, puikiai nusimanantys savo darbe...

Yra dar ir daugiau iv. veislynu su nuostabiais veisles atstovais... Lenkai labai myli sia veisle, ir Skandinavai mirksiukas.gif

O su spalvom ir rastais visai nepataiket biggrin.gif 4u.gif

http://www.miaukse.lt/page.php?id=15

Musu Puskinas yra macklered tabby - dryziukas,
O Rubis yra spotted tabby - taskuotas

Rubis juodas ir visuomet teisejai lb jau mus giria uz rysku rasta thumbup.gif

O Seal gali buti tik color point'ai - Nevos maskaradiniai mirksiukas.gif

Nevos maskaradinis - tai kaciukas color pointas tik skirtingo atspalvio ir rasto....

Sibiriukas visos kitos spalvos iskyrus color pointus mirksiukas.gif

Tradicinis sibiriukas - neturi colorpoint geno, nes sios veisles suplaktos i viena (pagal Fife) dar visai neseniai mirksiukas.gif

Is tiesu reiketu gerai pagalvoti, koks butent poziuris i sias veisles jums priimtinas 4u.gif Ar kergti tiek Sibiriukus, tiek Nevukus mirksiukas.gif Ar tik Nevukus (nors veisejai kalba, kad Nevukus kergia su Sibiriukas, norint isgauti geresni tipa), arba kergti tik Sibiriukus (pastarasis yra mano pasirinkimas wub.gif )

Atsakyti

nepavyksta kitaip pacituoti elektraaa:
"O siaip...... as jeigu ka, vis dar ieskau zmogaus, kuris noretu laikyti tradicine sibiro katyte 4u.gif "
klausimas:
Nežinau ka turite omenyje, nieko apie tai ankstesniiuose pokalbiuose neradau. Gal turite ką pasiūlyti? Aš senokai ieškau sibiro katytės ir vis įsitikinu, kad Lietuvoje jų beveik nėra, nekalbant apie pasirinkimo galimybes, gal nemoku ieškoti smile.gif. Jau net Estijoje klausineju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riko: 30 kovo 2011 - 11:49
OOo forumas gal atsigavo, o jau mires atrode...
Siaip mes balandzio viduryje turesim Nevos maskaradiniu vada (jei viskas gerai bus aisku), nes mums pirma. Net nustebau, kad besidominciu sita veisle padaugejo.
Atsakyti
QUOTE(Riko @ 2011 03 30, 12:43)
nepavyksta kitaip  pacituoti elektraaa:
"O siaip...... as jeigu ka, vis dar ieskau zmogaus, kuris noretu laikyti tradicine sibiro katyte  4u.gif "
klausimas:
Nežinau ka turite omenyje, nieko apie tai ankstesniiuose pokalbiuose neradau. Gal turite ką pasiūlyti? Aš senokai ieškau sibiro katytės ir vis įsitikinu, kad Lietuvoje jų beveik nėra, nekalbant apie pasirinkimo galimybes, gal nemoku ieškoti smile.gif. Jau net Estijoje klausineju.

Kaimyninej Lenkijoj yra tikrai daaaug sibiriuku mirksiukas.gif Ir Latvijoj... Ir Lietuvoj bus maziuku Nevos Maskaradiniu (pas zozulia) ir labai norint, manau, galima rasti ir paaugusiu sibiriuku... O as ieskau, kas noretu tradcines sibiro katytes veisimui blush-anim-cl.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elektraaa: 30 kovo 2011 - 13:53
QUOTE(Elektraaa @ 2011 03 29, 17:44)

O su spalvom ir rastais visai nepataiket  biggrin.gif  4u.gif

Musu Puskinas yra macklered tabby - dryziukas,
O Rubis yra spotted tabby - taskuotas

Rubis juodas ir visuomet teisejai lb jau mus giria uz rysku rasta  thumbup.gif

O Seal gali buti tik color point'ai - Nevos maskaradiniai  mirksiukas.gif

tai as gal ne spalvas, o katinus supainiojau smile.gif

Nezinojau, kad sibiriuku spalva, zymima kodine raide n, ne seal, o kazkaip kitaip vadinama...Tai gal tiesiog juoda???
Tai tavo Rubiuko spalvos kodas, jei neklystu yra SIB n 09 24??? Ar velgi klystu?

As galvoju ieskoti sibirytes tarp siu spalvu varijantu: SIB ns 24, SIB ns 22, o gal ir SIB ns 11, jei pasiseks smile.gif

Tad tavo RUBIUKAS tokiai sibirytei labai tiktu i pora smile.gif Man patinka jo zalios akys ir baltos pirstinytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zosiulia @ 2011 03 30, 13:15)
OOo forumas gal atsigavo, o jau mires atrode...
Siaip mes balandzio viduryje turesim Nevos maskaradiniu vada (jei viskas gerai bus aisku), nes mums pirma. Net nustebau, kad besidominciu sita veisle padaugejo.

Linkiu, kad viskas būtų gerai. Norėčiau žinoti, kai turėsite mažiukų. Gal man kokia katytė atitektų ax.gif . Labai lauksiu info.
O ar ne jūs dalyvavote kačių parodoje Vilniuje "Panoramoje" rudenį ir sakėte, kad bandysite organizuoti smile.gif kačiukus?
Atsakyti
Iš tikro smagu, kad forume atsiranda kalbėtojų!
Pasaka "Pirmoji paoda"
Ruošėm katiną pirmai parodai kaip tikri čainikai. Naudojom ALL1system kosmetiką. Šiaip tai nebloga. Aišku, nusprendėm, kad katino feiriu tai jau neprausim. Turim profesionalų šampūną šunims, tai uodegą neskiestu išplovėm, paskui šviesinančiu šampūnu, paskui kondicionieriumi, paskui išdžiovinom su fenu purkšdami tekstūruojantį sprėjų (tas daiktas labai man patiko). O uodega liko riebaluota, arba kitaip sakant vaškuota, lyg neplauta... Katinas žiūrėjo į mane žvilgsniu "tu durna, bet aš susitaikiau". O aš atsinešiau iš darbo koncentruoto feirio... Kitą dieną katino uodegą išploviau su koncentruotu feiriu ir vėl visais plovikliais, išdžiovinau. O uodega nusiplovė, bet ne visai. Katinas žiūrėjo į mane žvilgsniu "tu visai durna", o uodegą teko plauti trečią kartą. Po trečio karto pagaliau ji išsiplovė. Tik kailis nespėjo atsigauti ir buvo labai švelnus.
Bet kadangi tai pirma paroda ir pirmieji vertinimai, o katinas dar jaunas, (11 mėnesių), tai teisėjai prie kailio nesikabino, sakė, kad su amžium viskas bus gerai, kad katinas "teisingas" ir perspektyvus. Ak kaip saldu klausytis pagyrų. Atrodo, kad čia ne katinas o aš pati "teisinga ir perspektyvi" lotuliukas.gif
O šiaip paroda pasirodė ir varginantis ir malonus dalykas. Katinas niekaip nenorėjo tupėti narvelyje, reikalavo, kad leisčiau į medžioklę, tai daug laiko pralaikiau ant narvo, bet tada ir pačiai reikėjo stovėti ir saugoti. Nors negaliu sakyt, malonu kai žiūrovų akys praplatėja ir pareina tekstas "o čia tai katinas", o tada Ūsorius atsimerkia ir "užmuša žydrų akių žvilgsniu. Vienu žodžiu, pavargau, bet savo tuštybę tai patenkinau sočiai. Tik labai jau ilgai tesiasi tas malonumas. Pirmą dieną nuo 8.00 iki 21.00, antrą dieną iki 19.00.
Ir dar supratau, kad protingi žmonės mokosi iš svetimų klaidų, o durni iš savų. Man ne vieni sakė, kad narveliui reikia skaidraus uždangalo nuo žmonių, bet gi pamaniau, kad nebūtina. Tai vargšas katinas turėjo iškęsti vaikų pirštelių baksnojimą, o labiausia nervino kruti vyrukai, kurie su kokiu kietu daigtu braukė narvelį ir sakė "ė, kašaras, kelkis". Tai kai laikiau ant narvelio, nors nuo tokių veikėjų saugojau.
Žodžiu į parodos pabaigą katino žvilgsnis sakė " tu beviltiška durnė, bet aš tau atleidžiu" Šį ryt 5 valandą užšoko meilintis, tai supratau, kad tikrai man dovanota.

Kas dėl Nevos maskaradinių ir sibiro katinų, tai mano katino abu tėvai nemaskaradiniai, ir seneliai visokie. Ir šiaip, skaičiau, kad ir iki išskiriant kolorpointus į atskirą grupę, būdavo, kad gimsta pas tradicinius ir tokie kačiukai. Man tai ir tradiciniai labai gražūs ir nevukai. Proporcingas nekvailas katinas kokios rūšies bebūtų yra gražus. Šitoj parodoj ir sfinksų gražių mačiau, nors man jie iki šiol tai nepatiko. Puiku, kad pasaulis margas.
Amerikonai mano, kad šita spalva būtent sibiro katinams tinka geriausiai. O kad nevukų kas ir nepavadins aborigeniniais, dėl to jie grožio nepraras.
(atrodo parodoje neprisikalbėjau iki soties doh.gif )
Papildyta:
Elektraaa, o "šitas grožis" ar ne kolorpointas, "red taby point"? Žiauriai gražus kačiukas, net širdį sudiegė.
Atsakyti
Puikus pasakojimas apie pasiruošimą parodai. Bijau, kad man gaila būtų šitaip "kankinti" mylimą augintinį smile.gif . Bet modelio darbas yra nelengvas, ko dėl grožio ir garbės neiškentėsi. Jeigu jau pradėjau mąstyti apie nevukės įsigyjimą, noriu paklausti ar iš esmės skiriasi charakteriai nevukų nuo sibiriukų? Turiu patirties tik su "sibiriukais" mišrūniukais.
Atsakyti