Įkraunama...
Įkraunama...

taupančiųjų savaitės meniu-5

QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 15, 15:36)
*orkaitėj keptos bulvės su česnakiniu sviestu, troškintos daržovės grietinės-sūrio padaže (kalafiotas, briuselio kopūstai, morkos, cukinija)
**sūrio sriuba
***pancūziška bandelė, įdaryta kiaušiniu, česnaku, žolelėm, majonezuII.
****žirnių cukinijų sriuba

* čia , kaip kad fri bulvytės, o kaip daržoves darai?
**su tepamu sūriu?
***pirktinė?
****turiu nemažai cukinijų ir didelį moliūgą, jau nusibodo tas pats, kažko naujo noriu pagaminti ax.gif
Papildyta:
Šeštadienis:
1. Pusryčiai: dribsnių košė.
2. Pietūs: likučiai nuo anos savaitės (buvo likutis burokėlių sriubos, 6 lietiniai ir blynų su cukinija, vienas kotletas).
3. Vakarienė: padariau kepenų paštetą, valgėm su duona, baltą mišrainę dar dariau.


Sekmadienis:
1. Pusryčiai: vakarykštė dribsnių košė. Sumuštiniai su rūkyta žuvim.
2. Pietūs: vištienos ketvirčiai kepti su bulvėmis orkaitėjė, pekino salotos (ketvirčiai šitie dar likę nuo ano mėn. užsipirkimo).
3. Vakarienei: žemaičių blynai su kepenėlėmis ir grybų padažu.


Pirmadienis:
1. Pusryčiai: sumuštiniai su kepenine ir žuvim, dar pakepinau batono riekutes, valgėm su serbentų drebučiais.
2. Pietūs: vaikams vakarykščiai ketvirčiai, salotos, mes dėjomės žemaičių blynų.
3. Vakarienė: vėlai gryžau, tai šeima pasidarė varškėtukų. Aš gryžus silkės valgiau su duona.


Antradienis:
1. Pusryčiai: sumuštiniai su dešra ir rūkyta žuvim, dribsnių košė.
2. Pietūs: vaikams keli žemaičių blynai liko, vyras susidėjo likučius, mišrainės, varškėtukų. Aš košės įsidėjau.
3. Vakarienei: po baseino gryžom vėl vėlai, tai tik makaronų sriuba ir sausiakas, nes daugiau jėgų nebuvo niekam blush2.gif .



Trečiadienis:
1. Pusryčiai: vakarykštė dribsnių košė, sumuštiniai su dešra ir žuvimi (paskutinė).
2. Pietūs: vaikams bulvių košė, dešrelės, burokų mišrainė. Mes vėl kas ką įsidėjom, aš mišrainės su silke, vyras sumuštinių pasidarė.
3. Vakarienei: tiršta pupelių sriuba su vištienos gabaliukais.


Ketvirtadienis:
1. Pusryčiai: grikių košė, sumuštiniai.
2. Pietūs: vaikams likusi sriuba su vištiena, mes vėl sumuštinius dėjomės. Vyras dar sriubos nešėsi.
3. Vakarienė: kepta jūros lydeka patroškinta su daržovėmis, bulvių košė, burokų mišrainė.


Penktadienis:
1. Pusryčiai: vakarykštė košė, kepintas batonas su drebučiais.
2. Pietūs: vaikams likučiai, dešrelės ir t.t. Mes sumuštinius nešėmės.
3. Vakarienė: pasišildėm vakarykštę žuvį. Aš dar silkę pabaigiau.


Tokių dalykų kiek kartų vaikai salotas darėsi, sausus pusryčius valgė ar kepėsi sumuštinius ir kiaušinius, net nerašau. Nebent veikt nebūtų ką biggrin.gif , be to viskas vistiek atsispindi sumoje.


Pirkta: duona 1,5 kg - 6,80 lt, vištienos ketvirčiai (trim kartam kepimui), file, sparneliai 1,5 kg, šlapiankė 0,5 kg, rūkytos ir servilato po dešrą, pieniškos dešrelės 1 kg, sardelės 0,5 kg - 63 lt, pienas, kefyras, varškė, kondensuotas, jogurtas 2 x 0,9 l - 18,60 lt, grietinė 2,30 lt, jūros lydeka 1 kg, silkės, rūkyta skumbrė - 13 lt, morkos, obuoliai, krienai 10,50 lt, burokai 3,50 lt, minton 2 lt, bandelės 6,80 lt (čia gryždami kepyklėlėje užkliuvom), karka 5,90 lt, liežuviai 14 lt, lašiniai 13 lt, duonelė grūdų 1,50 lt, bandelės 1,80 lt, pekino salota, paprika, pomidorai, agurkai, obuoliai, briuselio kopūstai - 10, 55 lt, kiaušiniai 4 lt.


Viso: 177,25 lt. Gana neblogai. Mėsos užteks mėnesiui, dešros rūkytos liko, šlapiankės irgi pusė liko (gal užšaldysiu ir kada iškepsiu picą), dešrelių irgi mėnesiui užteks. Dabar tik dasipirksim produktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 15 spalio 2010 - 18:38
QUOTE(bjaurybe @ 2010 10 15, 19:32)
* čia , kaip kad fri bulvytės, o kaip daržoves darai?
**su tepamu sūriu?
***pirktinė?
****turiu nemažai cukinijų ir didelį moliūgą, jau nusibodo tas pats, kažko naujo noriu pagaminti ax.gif

nea, supjausčiau neluptą bulvę, gerai nuplautą į kokias 3-4 dalis, tada išsileidau sviestą, įtarkavau nemažai česnako, įbėriau žolelių, krapų, druskos, gerai įtryniau bulves, likusį sviestą užpyliau ant blėtoje išdėliotų bulvių. dėjau į mažesnę blėtą ir kepiau orkaitėj, kol iškepė. skanu. daržoves kai kurias apverdu, morkas su cukinija, česnaku apkepinu, viską sukrečiu į troškintuvą ir patroškinu, baigiant įdedu grietinės, tepamo sūrio, kai neturiu ketčupo, garstyčių ir dar truputį patroškinu. skanu.
čia darau iš to pakelio galina blanca, sūrio sriuba, tik pradžioj paverdu bulves su morkom, tada įpilu pieno ir tą sausą pakelio turinį, truputį paverdu, skanu.
nea. turėjom dešrainių bandelių, tai b išvirė ir sutarkavo kiaušinį, įdėjo česnako, žolelių prieskoninių, majonezo ir prikimšo bandeles.
cukiniją tarkuoju daug kur. skanu miltiniai blynai su ja. o šiandien į žirnių sriubą jos ir pritarkavau, net nesijautė.
o moliūge dariau mėsos daržovių troškinį. apsikepinau mėsos virtos gabaliukus, sudėjau plonai labai pjaustytų griežinėliais bulvių (kitą kart apkepčiau arba apvirčiau), pakepintų morkų, cukinijų tarkuotų, česnako, pačio moliūgo, paprikos, pomidoro, užpyliau sultiniu ir troškinau orkaitėj apie valandą laiko.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 15, 20:11)
-nea, supjausčiau neluptą bulvę, gerai nuplautą į kokias 3-4 dalis, tada išsileidau sviestą, įtarkavau nemažai česnako, įbėriau žolelių, krapų, druskos, gerai įtryniau bulves, likusį sviestą užpyliau ant blėtoje išdėliotų bulvių. dėjau į mažesnę blėtą ir kepiau orkaitėj, kol iškepė. skanu. daržoves kai kurias apverdu, morkas su cukinija, česnaku apkepinu, viską sukrečiu į troškintuvą ir patroškinu, baigiant įdedu grietinės, tepamo sūrio, kai neturiu ketčupo, garstyčių ir dar truputį patroškinu. skanu.
**čia darau iš to pakelio galina blanca, sūrio sriuba, tik pradžioj paverdu bulves su morkom, tada įpilu pieno ir tą sausą pakelio turinį, truputį paverdu, skanu.
nea. turėjom dešrainių bandelių, tai b išvirė ir sutarkavo kiaušinį, įdėjo česnako, žolelių prieskoninių, majonezo ir prikimšo bandeles.
**cukiniją tarkuoju daug kur. skanu miltiniai blynai su ja. o šiandien į žirnių sriubą jos ir pritarkavau, net nesijautė.
***o moliūge dariau mėsos daržovių troškinį. apsikepinau mėsos virtos gabaliukus, sudėjau plonai labai pjaustytų griežinėliais bulvių (kitą kart apkepčiau arba apvirčiau), pakepintų morkų, cukinijų tarkuotų, česnako, pačio moliūgo, paprikos, pomidoro, užpyliau sultiniu ir troškinau orkaitėj apie valandą laiko.

*aš igi taip darau, tik nuluptas supjaustau kaip fri bulvytes ir ištirpintu sviestu ištrinu su prieskoniais. Anksčiau virdavau aliejuje, bet per dicovery kanalą pamačiau, kad taip daro ir man patiko ax.gif
**aš tai verdu kokį vištienos kaulą dėl sultinio skanesnio, irgi sumetu daržoves, tik ištrynus dedu tepamo sūrio, to kur būna sveriamo. O kažkas minėjo, kad dėl tirštumo dėti sausos bulvių košės, tai nepatiko man. Reiks pabandyt su sausa sriuba, kartais kai neturi tepamo sūrio, visai gerai.
***aš dedu į blynus, dar kepu berods Elenos receptu daržovių blynelius su padažu arba tešloje, į troškinius dedu, bet jau pabodę, dar kažkada mėsa dariau, tai šeimai nepatiko kažko schmoll.gif
*** aik tu sau blink.gif , neįsįvaizduoju, kaip aš tokį arklinį į orkaitę įkiščiau biggrin.gif . reiks kaip cukiniją sunaudot, nes kolegės laukia kol prapjausiu, sakau pasidalinsiu, kur aš tokį laikysiu.
Atsakyti
Labas rytas jei nieko pries jungsiuosi ir prie Jūsų. 4u.gif Mes esame dviese, bet maistui iseina pakankamai daug ant dvieju, tiksliau puse maisto i siuksledeze keliauja, nes sugenda.... kazkaip nelabai organizuotai sukuosi virtuveje. Bet turiu pasakyti, kad anksciau budavo dar blogiau, dabar susiemiau, bet dar rezultatas netenkina. paskaiciau Jūsų tema, ir nusprendziau, gana, reikia kazkaip suktis, mastyti ka ir kaip gaminsiu savaitej i prieki, kad tokia situacija nebesikartotu... tai vakar pasinaudojau vienos forumietes tema, ir pasidariau exel lentele meniu ir bandysiu mazdaug savaitei is anksto planuoti, ka ir kaip valgysime. Nes iki siol pagrinde budavo taip: nuvaziuojam i parduotuve zinodami pora patiekalu kuriuos ruosiames gaminti, o visa kita parduotuvej eksprontu mastydavome, vat taip ir gaunasi didesnes islaidos.
Aisku nesitikiu, kad is karto islaidos sumazes zymiai, bet nors truputi....ir tai butu gerai...

niekada neperkame bulviu, morku, pieno, varskes, obuoliu (nu nebent gilia ziema, kai savi jau pasibaige) nes tai yra pas mus namuose is darzo, is seneles karvutes...

Beja, pas mus labai daug pinigeliu gaunasi saldumynams... esam labai dideli smaliziai. lotuliukas.gif Tai anksciau MB pirkdavo daznai kioske salia namu, nes tingedavo parduotuvese del saldumyny dideles eiles laukti, o ir aikstelese masina apdauzydavo visokie nevekslos iseidinedami is masinu. Bet dabar pradejome parduotuvese pirkti, tai dvigubai pigiau nei kioske...

Paskaiciau Jūsų diskusijas, tai galiu pasakyti, kad mano MB irgi sriubos pietums nepakanka, nors tiesa pasakius as ja karta i savaite gaminu niekaip neprisiruosiu as jos virti, nemegstu. Tai vat anta tai visa laika darau, ir stengiuosi maistingus patiekalus, kaloringus (mes storinames abu ax.gif ). Bet optimaliausias jam variantas butu ir sriuba ir antras pietums ir dar desertas Stengsiuosi taisytis... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 16, 10:58)

sweika prisijungus, lauksim tavo meniu, žinoma, apgalvoto
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 10 16, 11:28)
sweika prisijungus, lauksim tavo meniu, žinoma, apgalvoto


aciu 4u.gif oki, bet i parduotuve tai tik ryt ar poryt vaziuosime turbut, bet pasistengsiu viska apmastyti savaitei i prieki.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 16, 13:33)
aciu  4u.gif oki, bet i parduotuve tai tik ryt ar poryt vaziuosime turbut, bet pasistengsiu viska apmastyti savaitei i prieki.

Labas smile.gif Gera pradžia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2010 10 16, 12:12)
Labas smile.gif Gera pradžia wink.gif

biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
bjaurybe, nu pagaliau pasirodei karsta.gif biggrin.gif o gal gali pasakyt, kaip tu tą kepeninį paštetą darai? g.gif

ai dar, žinau,kad dažnai darai vyniotinius - tai šio rudens įtakoje įvyniojau į vyniotinį grybų ax.gif labai skanu smile.gif pabandyk mirksiukas.gif

mazge, labai jau fainas pasirodė tas česnakinis sviestas su bulvėm ax.gif bandysiu gal kada g.gif

mano "orkaitinių bulvių" "receptas" toks - paimu nuskustas bulves, supjaustau storom (1-2cm) riekėm, užpilu majonezu ir įdedu vegetos ar kitų prieskonių. Tada palaikau pora valandų, ištraukiu jas, dedu ant grotelių (apačioje nepamirškit įdėti skardos su šiek tiek vandens, į kurią varvės perteklinis padažas) ir kepu ax.gif Čia N.Baskovo receptas, nugirstas per kažkokią rusų laidą ax.gif Gaunasi iš viršaus traškios, o viduje - minkštutės bulvytės bigsmile.gif

ewacka, sveika prisijungus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2010 10 17, 08:28)
*gal gali pasakyt, kaip tu tą kepeninį paštetą darai? g.gif
**ai dar, žinau,kad dažnai darai vyniotinius - tai šio rudens įtakoje įvyniojau į vyniotinį grybų ax.gif labai skanu smile.gif pabandyk mirksiukas.gif

išverdu kepenėles su morkomis (0,5 kg imu dvi morkas), sublenderiuoju viską, paprieskoniuoju ir dedu pusė pokelio sviesto, gerai išmaišau ir į šaldytuvą. Jau briuselio kopūstų atsirado, pabandysiu daryt su jais, man rodod jie turėtų tikti čia g.gif . Buvau pirkus šią savaitė, bet su žuvim sutroškinau ax.gif
**reiks pabandyt kada, turiu prisišaldžius sočiai. Nors mano šeima nelabai pripažysta jokių ten slyvų ar morkų, paprastai tik naturaliai susuktą karką ar vištą darau arba įdarau faršu ax.gif
Atsakyti
ačiū aciuks.gif kažkaip niekaip neprisiruošiu pasigaminti pašteto, gal todėl, kad aš vienintelė šeimoje jį mėgstu ax.gif įsivaizdavau, kad daug darbo ir dėl savęs vien tingėjau daryt ax.gif bet ko gero pasiryšiu kada ax.gif

mano vyrija irgi labiausiai mėgsta mėsą mėsuotą biggrin.gif bet aš imu, ir pakoreguoju karts nuo karto jų skonį ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

Jau parašau šios savaitės meniu. Nieko šiandien negaminsiu, tai ir surašau iš anksto, ką valgysim.
Šią savaitę išlaidų daug daugiau, nes išpuolė gimtadienis. Alkoholis man ne maistas, tai jo čia nerašau, o visa kita atrodė štai taip:

Pirmadienis

Penkių grūdų dribsnių košė su razinomis
Kepti varškėčiai.
Grybų kotletai (grybai iš šaldiklio). Bulvių košė. Marinuoti kopūstai.

Antradienis

Sumuštiniai su dešra. Agurkai.
Rūgstynių sriuba. Šalti grybų kotletai su duona.
Rūgstynių sriuba.

Trečiaddienis

Kiaušinienė su dešra. Marinuoti kopūstai.
Rūgštynių sriuba
Guliašas. Bulvių košė. Marinuoti kopūstai.
Rūkytos skumbrės su duona.

Ketvirtadienis

Lietiniai su mėlynių uogiene dukrai. Man skumbrė su duona.
Varškės apkepas.
Guliašas. Bulvių košė. Marinuoti kopūstai.
Rūkytos skumbrės su duona.

Penktadienis

Sumuštiniai
Likučių naikinimo diena. Dar šeštadieniui ruošiau maistą, tai mišrainės, silkės paragavom.
Likučiai

Šeštadienis

Šventėm gimtadienį, turėjom svečių:
Kijevo kotletai, bulvių košė. Morkų - česnakų mišrainė. Balta mišrainė. Silkė su saulėgrąžomis. Vištiena drebučiuose. Tortas.

Sekmadienis

Pusryčiams dukrai penkių grūdų dribsnių košė.
Dienos bėgyje pabaiginėsim visus baliaus likučius: kijevus, mišraines, vištieną drebučiuose,silkę, tortą.

Duonos gaminiai: 9,97 (Duona 2, malti džiūvėsėliai)
Mėsa: 13,16 (Faršas 0,5kg; kiaulienos kumpis 0,7kg)
Paukštiena: 40,36 (Višta; vištienos nugarėlės sriubai, vištienos file 1,3 kg)
Žuvis: 16,55 (Rūkytos skumbrės, silkė)
Dešros, kumpeliai: 11,97 (Vištienos kumpinė dešra,kalakutienos kumpis)
Pieno prod. ir kiaušiniai: 17,38 (Pienas2L, grietinė 450g, varškė 400g, sviestas, kiaušiniai)
Bakalėja: 14,96 (Actas, cukrus, aliejus,majonezas 900g)
Vaisiai: 2,25 (Lukštentos saulėgrąžos)
Daržovės: 34,31 (Moliūgo 1kg, cukinijos 2vnt, morkos, svogūnai, kopūsto 1kg, rūgštynės,agurkai,bulvės 15kg, žirneliai)
Saldumynai: 62,88 (Tortas)
Kava, arbata: 20,98 (Kava 500g, arbata)
Nealkoholoniai gėrimai: 5,69 (Limonadas, mineralinis)
Mažosios maistas: 39,98 (Mišinys)
VISO: 290,44 Lt

Liko: kavos, arbatos, aliejaus, visas kalakutienos kumpelis, majonezo, daržovių, kiaušinių, faršas, bulvių daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G.Jurgita: 17 spalio 2010 - 12:00