Įkraunama...
Įkraunama...

1967 - 1970m. mamytes ir NEmociutes renkasi cia...

QUOTE(Enija @ 2010 09 24, 20:23)
bigsmile.gif  wau.
Gaila kad esi toli. Eičiau pasitobulinti savo išvaizdą.  ax.gif

tik esu ne kirpeja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinka @ 2010 09 24, 17:20)
Labuka,

Antradiene, as irgi siemet pirmakart gyvenime vynuogiu vyna gaminu. rolleyes.gif Gal tu patarsi kazka, nes maniskis jau savaite stovi - sandariai uzdarytas, zarnele i  inda su vandeniu ileista, viduj jau putoja ir burbuliuoja, tik kazkodel per zarnele i vandeni oras neina... lyg ir turetu?..  g.gif  O ka menesio begyje tu su savo vyniuku darei? Kada reikia perkosti ar pasaldint papildomai?

Sveika 4u.gif
jau turetų pradėt eit ir per žarnelę burbuliukai.. g.gif
gali būti , kad ne visai sandariai indas uždarytas ir ta angliarūgštė ar kas ten išeina per tarpus
Aš dėl visa ko dar su plastilinu aplipdžiau ta vietą, kur žarnelė tvirtinasi (pas mane tiesa fermentainis vamzdelis, tai jis tokos kietos platmasės, kad lieka tarpeliai maži)o Labai svarbu, kad nei kiek oro nepatektų.
Po poros savaičių jau reikėtų nupilti nesujudinant tirščių ant dugno palikti "prasivėdint valandai kokia ir vėl statyt šiltai.
Pas mus bute kol nešildo aš laikau vonioj prie gyvatuko, lentynėlėj, nes kambary jau turbūt per šalta. eisiu šiandien po pietų vyniuko tikrint cool.gif
p.s. saldint aš nesaldinau, bet jaučiu reikėtų...turbūt virintam šiltam vandeny cukrų ištirpint ir supilti...ir atsargiai ten su tom temperatūrom, kai per šalta negera, per karšta vėl nekas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Antradiene#: 25 rugsėjo 2010 - 12:55
Mano tevukas irgi vyna darydavo, gal ir siais metai darys smile.gif O saldus vynas man neskanus. Retkarciai tik uzsinoriu g.gif

Siandien juodai uzsikasus dirbu visa diena, per dvi savaitgalio dienas bandau padaryt tai, ka normalus zmones daro visa savaite. Rytoj vakare vel islekiu i Vilniu. Man Vilnius vis labiau patinka thumbup.gif
Atsakyti
kaip seniai beuzsukus buvau doh.gif
kaip jus laikotes ,da nemociutes g.gif maniskis vyriausias jau baigia susitvarkyt buta ir eis su marcia kartu jau gyvent ...ale as da mociute nenoriu but ax.gif
orelis nerealus ,kad teip dar menesi .....
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 09 24, 19:55)
tik esu ne kirpeja biggrin.gif

man stilisto paglabos reikia. Tokio kokiu galėčiau pasitikėti ir sutaptų požiūris.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 09 25, 18:34)
man stilisto paglabos reikia. Tokio kokiu galėčiau pasitikėti ir sutaptų požiūris.

a ko gi tamstai reikia ,gal galim g.gif
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2010 09 25, 18:20)
a ko gi tamstai reikia  ,gal galim  g.gif

Pati gerai nežinau ko. Kai žiūriu į kitas, tai matau ką turėtų pakeisti savo išvaizdoje, tačiau kai žiūriu veidrodin- nesuprantu. blush2.gif blush2.gif blush2.gif Kartą pamačiusi savo nuotrauką net nepažinau savęs. doh.gif Aišku neprikibsiu dabar va taip už sagos, bet gal ateityje kada galėčiau gal gauti kokį patarimą pagal nuotrauką? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 09 25, 21:21)
Pati gerai nežinau ko. Kai žiūriu į kitas, tai matau ką turėtų pakeisti savo išvaizdoje, tačiau kai žiūriu veidrodin- nesuprantu. blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Kartą pamačiusi savo nuotrauką net nepažinau savęs. doh.gif  Aišku neprikibsiu dabar va taip už sagos, bet gal ateityje kada galėčiau gal gauti kokį patarimą pagal nuotrauką?  ax.gif

tai sukuosena nepatinka?
As kirpausi, kirpausi simta metu, dabar nutariau auginti, dar nusidaziau visai kitaip ir visi sako, kad labai liuks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 09 25, 15:52)
Mano tevukas irgi vyna darydavo, gal ir siais metai darys smile.gif O saldus vynas man neskanus. Retkarciai tik uzsinoriu  g.gif

mano mama daro kasmet....ir dabar kartais ragaujam ,kai nuvaziuojam ikaima mirksiukas.gif labai skanus,saldziarugstis toksai thumbup.gif

Sveikutes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(#Antradiene# @ 2010 09 25, 12:51)
Sveika 4u.gif
jau turetų pradėt eit ir per žarnelę burbuliukai.. g.gif

Jau burbsi per zarnele thumbup.gif Perpylem, uzsandarinom is naujo.. Pradejo skaidreti, zodziu, procesas vyksta smile.gif Kiek kazi dar kartu nuosedas nupilinet ir kiek laiko vynas rugti turi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinka @ 2010 09 28, 07:52)
Jau burbsi per zarnele thumbup.gif Perpylem, uzsandarinom is naujo.. Pradejo skaidreti, zodziu, procesas vyksta smile.gif Kiek kazi dar kartu nuosedas nupilinet ir kiek laiko vynas rugti turi?  g.gif

kas savaitę maždaug...ir cukraus galit dadėt tuo pačiu. Cukrus stiprumo priduoda...alkoholio ta prasme, o po gero mėnesio reikia laikyti vėsiau , kiek tiksliai nepasakysiu. Man pačiai eksperimentinis biggrin.gif

aš pagal šitą informaciją orientuojuos:
Rauginant vyną, reikia pasirūpinti, kad užraugtų sulčių nepasiektų oras, tačiau aklinai uždaryti butelio taip pat negalima, nes rūgimo metu susidaro angliarūgštės dujos, kurios turi laisvai išeiti. Tam reikalingas “U” formos vamzdelis, kurio vienas galas įsistato į kamštį, o kitas galas į stiklinę su vandeniu.
Užraugtos sultys suputoja, pro kamščio vamzdelį smarkiai eina dujos. Sultys susidrumsčia. Po 3-4 dienų rūgimas susilpnėja, putos išnyksta, skystis skaidrėja ir ant dugno susidaro drumzlių. Vyną galima nupilti, kai per minutę pro kamštį įšeina vos vienas burbuliukas. Vynas prakošiamas, paliekamas 3-4 val. “prasivėdinti”, paskui vėl supilamas į butelius ar statines. Tolesnis rūgimas trunka 3-4 mėn. Vynas vis labiau skaidrėja ir jo kvapas bei skonis gerėja. Kad vynas greičiau subręstų, jį reikia retkarčiais “pravėdinti” ar nupilti.
Kai vynas pasidaro skaidrus ir nustoja rūgti, jį galima supilstyti į butelius. Butelius reikia pripilti beveik pilnus, kad nuo vyno iki kamščio būtų 1-2 cm. Supilstytas į butelius vynas laikomas sausame rūsyje. Geriausia temperatūra - 6-8oC. Buteliai laikomi gulsčiai, kad vynas pasiektų kamštį ir į butelį nepatektų oro, nes tada vynas “išsikvėpia” ir netenka dalies skonio ir aromato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Antradiene#: 28 rugsėjo 2010 - 11:29
Labukas 4u.gif
Na ir zliaugia siandien visa diena doh.gif Miegan traukia......bet paziurejau gera filmuka ir miegai issilakste.....
Atsakyti