Gali ziema laikyti cili pipiriuku augaleli.Jis nokdamas nusispalvins,tapdamas virtuves akcentu.Ka turi ta ir augink.Ant palanges lai zaliuoja petrazple-zaluma ir nauda-viename.Pas mane taip pat dauguma geliu siauriniam lange ar salia jo.Nejauciu,kad del to prasciau augtu.
QUOTE(Ajuni @ 2005 10 05, 15:40)
Dar butu gerai, kad jos augtu be dideles prieziuros ir butu neskanios / nenuodingos katineliui
Jei zinot tokias, parasykit...

Pas mane virtuvėj, tamsiam kampe už šaldytuvo auga peperomijos. Ir katinėlis jų neliečia

O virtuvę tikrai papuoštų visokie augaliukai su "vaisiais", kad ir dekoratyviniai pipiriukai. Tik gaila, kad jie ne ilgaamžiai. Tiesa, jie puikiai dygsta iš sėklų, tik su jais reikia atsargiai, nes juose daug odą dirginančių medžiagų. Katinas kažkada paragavo, daugiau nebelenda

Tuos pipiriukus galima padaryt "keliamecius".Ziema bute,nuo pavasario lauke.Rudeni vel parsigabensit i buta.Kasmet bus tik didesnis.Na,po 2metu jau bus galima ismest,bet nebus gaila,nes nebus labai dekoratyvus.O jei bus-galesit palikt tretiems metams.As tris ziemas islaikiau(nuo pavasario iki rudens augo sode).Kelis augaliukus tokius turiu,galiu perleisti.Tik kaip?Ir i kur?
Ajuni, mano virtuvė taip pat į šiaurę. Joje ypač suklestėjo sansevjera. Apėjo visus kambarius, kol pagaliau rado savo vietą ir pagaliau iš skurdukės virto tikra gražuole.
QUOTE(Ajuni @ 2005 10 05, 17:40)
Sveikos, gelyciu myletojos!! Prasau, patarkite pradedanciai gelininkei
O kas dar tiktu nesauletoj vietoj? Ir ar tiesa,kad ne visos geles megsta augti virtuveje? Dar butu gerai, kad jos augtu be dideles prieziuros ir butu neskanios / nenuodingos katineliui

O kas dar tiktu nesauletoj vietoj? Ir ar tiesa,kad ne visos geles megsta augti virtuveje? Dar butu gerai, kad jos augtu be dideles prieziuros ir butu neskanios / nenuodingos katineliui

pas mus virtuve ir nelabai sviesi,nes aplinkui medziai uzstoja...daug metu augo fikusas,nu toks placiais sodriais lapais zaliais,jam nereikia daug sviesos,be to-puikiai tinka virtuvej,nes sugeria visus blogus kvapus-nu turiu omeny duju,o be to, ir grynina ora,tik reikia lapus valyti is abieju pusiu bent karta per menesi. pas mus jis buvo labai jau didelis,tai virtuve kaip dziungles paliko,tete isveze i mokykla,tai dabar koridoriuje keri.
dar kai augo pas mus,mama,isgerusi kavos su tirsciais,tuos tirscius supidavo ant fikuso,ir po to pastebejom skirtuma,kad geriau pradejo augti,tie lapai dar grazesni,tai matyt patiko...tai va.
na o dar tiks chlorofitas,tas bet kur auga,ir vezdune nebijo tamsos..
Mano virtuvės langas irgi į šiaurę,bet gėlės puikiai auga:ir santpaulija,ir sansevjera,ir orchidėjos,ir "kalėdinis"kaktusas,ir stapelija.
O kiek tų tirščių vienam augalui galima pilti?
Aš jau ne pirmą kartą apie tai girdžiu ir man vis pasistoja klausimas:kiek vienam augalui galima jų dėti ir kaip dažnai?

isgerusi kavos su tirsciais,tuos tirscius supidavo ant fikuso
O kiek tų tirščių vienam augalui galima pilti?

Nežinau kaip vadinasi ši gėlytė, tačiau jai labai patinka mūsų pietinė palangė

Merginos, padėkit išsirinkti. Kokia gėlė tiktų į vonią su langu? Langas į šiaurę, vonioj šilta ir drėgna. Pagrindinis reikalavimas, kad gėlė būtų "aukštaūgė", todėl paparčiai ir orchidėjos atpuola. Galvoju, gal dracenai patiktų tokios sąlygos?
QUOTE(kasiopeja @ 2006 01 11, 09:45)
Merginos, padėkit išsirinkti. Kokia gėlė tiktų į vonią su langu? Langas į šiaurę, vonioj šilta ir drėgna. Pagrindinis reikalavimas, kad gėlė būtų "aukštaūgė", todėl paparčiai ir orchidėjos atpuola. Galvoju, gal dracenai patiktų tokios sąlygos?
Paskaityk čia:
http://www.pagalmus.lt/05jan/geles.htm
QUOTE(zigzag @ 2006 01 11, 08:18)
Manyčiau, kad dracena gerai augtų tokiomis sąlygomis. O gal difenbachija? Aukštaūgės jos labai puošnios.
Nejaučiu didelės simpatijos difenbachijoms ir jukoms

Be to, dėl techninių sąlygų reikalinga gėlė, kurios lapus ne taip paprasta nulaužti - namie 3 niufaundlendo dydžio šunys, kurie turi GALINGAS uodegas ir jomis labai mėgsta maskatuoti

Dabar dar prisiminiau apie smulkialapį fikusą. Gal ir jis nieko - dušą juk mėgsta