Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kokie augalai auga geriausiai?

Tai kad gal beveik visos (išskyrus vieną kitą) dažnam gėlyne auga?
Atsakyti
Laumikes isvardytas visas turiu.Na ne visai visos megtu tiesioginius spindulius,bet sviesa ir saule-tikrai.Pietinej pusej dauguma zemu,alpiniu augalu megautusi saule.Tikrai gausybe augalu ne tik dziaugtusi,bet ir pakestu pietine puse.Yra daug atspariu augalu..
Atsakyti
Iš tikrųjų, gal ir ne visos mano surašytos mėgsta degintis saulėje, bet surašiau tas, kurios auga pietinėje pusėje jau ne vienerius metus. Matyt, prisitaikė prie sąlygų, juolab kad kai gėlynas prie namų, tai galima prireikus lieti kasdien.
Bergenija buvo pirmoji mano darželio gėlė, auga jau 11 metų toje pat vietoje. Heichera - 10 metų.
Atsakyti
Tikrai sios geles nera lepios,nera reiklios.Prisitaike prie visokiu gyvenimo salygu.Zinoma,kai gelynas "po langu"imanoma viska augint kur panorejus..
Atsakyti
O dievuleliau kiek nauju pavadinimu blink.gif
Kadangi sioje srityje esu naujoke - tai tobulintis dar yra kur book.gif
Reix visa sarasiuka atsispausditi ir i geliu parduotuve mirksiukas.gif

Aciu visoms mamytems uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Odi @ 2005 08 29, 11:44)
O dievuleliau kiek nauju pavadinimu  blink.gif
Kadangi sioje srityje esu naujoke - tai tobulintis dar yra kur  book.gif
Reix visa sarasiuka atsispausditi ir i geliu parduotuve mirksiukas.gif

Aciu visoms mamytems uz patarimus  4u.gif

Sąrašiuką atsispausdink ir ne į parduotuvę bėk, bet įdėk tą sąrašą i skyrelį "Perku-parduodu-keičiu" ir manau čia greičiau ,ir daug pigiau susirasi sau tinkamų gėlių,nes visos turime kažką atliekamo.O pas p.Regillą ,tai manau gautum visas reikalingas gėles,nes pas ją gėlių-net daugiau kaip Botanikos sode mirksiukas.gif
Atsakyti
Saulės atokaitoje puikiai jaučiasi bestiebė karlina

[attachmentid=29636]
Atsakyti
Sveikos, gelyciu myletojos!! Prasau, patarkite pradedanciai gelininkei mirksiukas.gif

Turiu didele virtuve, tik beda, kad langai i siaure, tai ji kiek niuroka sad.gif Ilgokai pavargom, kol pagyvinom ja "skaniu" atspalviu tapetais ir baldais. Bet labai noreciau gelyciu. Ant sienos pakabinau tokia svyrancia gele dryzuotais lapais. blush2.gif Pavadinimas man neaiskus,bet auga gerai...
O kas dar tiktu nesauletoj vietoj? Ir ar tiesa,kad ne visos geles megsta augti virtuveje? Dar butu gerai, kad jos augtu be dideles prieziuros ir butu neskanios / nenuodingos katineliui biggrin.gif
Jei zinot tokias, parasykit...
Atsakyti
QUOTE(Ajuni @ 2005 10 05, 18:40)
Sveikos, gelyciu myletojos!! Prasau, patarkite pradedanciai gelininkei mirksiukas.gif

Jei zinot tokias, parasykit...

Gerai laikysis paparčiai tarkim adiantas; aspidistra, chlorofitas, sansevjera.Norint surasti, kaip tai atrodo, reikia kreiptis į Google
Atsakyti
QUOTE(Ajuni @ 2005 10 05, 18:40)
Ir ar tiesa,kad ne visos geles megsta augti virtuveje?

Kaip tik gėlės labai mėgsta augti virtuvėje. Kadangi yra daugiau drėgmes, labiau po akimis, tai labiau palaistomos, priziūrimos, dar gal iš skraidančių kvapų kokių nors naudingų medžiagų per lapus sugaudo (kaip pvz. chemijos laboratorijose visi augalai labai gerai auga mirksiukas.gif ).. Gal tik sanpaulijos nelabai virtuvėje - pūkai riebalais aplimpa tongue.gif ax.gif

Į sąrašą dar pridėčiau visokius filodendrus. Pas mane ant šiaurinės gerai laikosi vriezija ar tai erezinė (niekaip nenustatau kuri blush2.gif ) (čia iš tų bromelinių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elos: 06 spalio 2005 - 07:55
Yra gėlių, kurios nemėgsta virtuvės dėl per didelės šilumos. Pvz., gebenėms virtuvėje per šilta. Kai kurios gėlės nepakenčia nė trupučio dūmų (jei viryklė dujinė).
Mano virtuvę "pamėgo" margalapė stromantė, bukalapė peperomija, lamstas, chrolofitas, svyrantis margenis, amariliai ir ypač gerai jaučiasi šliaužiantysis fikusas.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 10 06, 09:23)
ypač gerai jaučiasi šliaužiantysis fikusas.

aha, šitam daug drėgmės reikia.. tikrai turėtų būt gerai virtuvėj, nes kambary jis nelabai...
Atsakyti