Įkraunama...
Įkraunama...

Sporto "kultūra" rūbinėse, sportuojant

Tikrai žibuite,kad fuiiiii aš irgi kur lankau ta sporta kluba kita kart būna ateini visas šlapias treniruoklis tai taip atšoksta sportuot nors išeidami nuvalytu rankenas ir t.t.
Atsakyti
fui kiek visokiu slikstyniu,net nesitiki kad tokie lt netvarkingi,pati lankau kluba bet ne LT tai ten tikrai visada kaip baigia sportuoti pasiima vienkartinio popieriaus apipurskia(tik nezinau kuo) ir nuvalo treniruoklius.viskas labai tvarkinga.o ir vaikus ileidzia net leliukus i baseina,aisku iki 7vakaro,nes tada daug suaugusiu ir vaikam butu per daug nesaugu.
Atsakyti
QUOTE(Micha @ 2006 06 14, 02:52)
Ka as pastebajau Lietuvos sporto klubuose, ypatingai kalbant apie moteris (na vis tiek, isskyrus pacia sporto sale ar basiena su vyrais netenka susidurti), labai jau jos pasikelusios. Na pazvelgit, visos susiraukusios, nosis uzriestos. Jei kiek daugiau paziuresi, tuoj ismes rozke.. stilium "ko cia spoksai". Na tokios jau visos kietos, tokios jau visos oho ho ho.. net slykstu palieka. Tai ka jau cia kalbeti apie batu nusimovima, ar ziurejima kitos, ar ir jai gerai... gi "ne lygis" dirol.gif

Sita dalyka ir as pastebiu, ypac kai i sporto kluba ateinu po ilgesnes pertraukos pamirsus kokie ten zmones susirenka. Po to pirmo karto nebesinori daugiau net eiti doh.gif Bet kazkaip nusispjoviau ir nebekreipiu demesio tongue.gif Negi del ju dabar negalesiu sportuoti??? biggrin.gif Nors nemeluosiu, yra keletas motereliu, kurios jei neateina i uzsiemima, tai labai dziaugiuosi bigsmile.gif
Man cia taip Olympice, toks ispudis.. Nuo rugsejo pereisiu i kita vieta, tikiuosi ten bus geriau biggrin.gif
Atsakyti
Daugelio čia išvardintų blogybių nematau arba nekreipiu dėmesio. Sportuoju tik Forum palace, tai ten kažkaip viskas paprasčiau, gal dėl to, kad kitoks klubas, kitokios patalpos, kitokia liaudis. Pvz. dušo kabinos uždaros, jų nemažas kiekis, todėl kiekviena gali daryti ką tik nori ir kitoms netrukdys: depiliuotis, sisioti biggrin.gif , turkštis iki valiai. Man netrukdo depiliacijos, todėl kad po pirties, kas yra visapusiškas švarinimąsis, galima ne tik nusidepiliuoti, bet ir gerai išsitrinti odą su šiurkščia kempine, pasidaryti viso kūno pylingą ar pan. Nuogumas taip pat netrukdo, nešokiruoja jų "plavinėjimas", nes yra atskiros pirtys bei jakuzzi moterims, be to mėgstu nudistų pliažą, tai gal dėl to. Ne gi eisi ten apsirengęs doh.gif Man eiti į pirtį su sintetika - savęs ir pirties negerbti schmoll.gif Treniruokliai visuomet sausi, nes kiekvienas klientas gauna po du rankšluosčius, tad vieną mažesnį pasiima su savim.

Kas nepatinka ir ką pastebiu: kai pasideda nuklaipytus nunešiotus ar purvinus batus prie spintelių, nors tam yra spec. spintutės; kai išsidėlioja savo daiktus, šlapius rankšluosčius, tašes per 3 metrus, o kitas turi ieškotis vietos kur toliau; juokingos pasikėlusios moteriškės, kurioms abonementą nupirko sponsorius arba kas nors padovanojo vienkartinį apsilankymą, todėl baisiausiai užrietusios nosį ir susukti neapykantos veidai visam pasauliui. Kai normalios moteriškės, kurios nesusireikšmina ar nesureikšmina savo buvimo tenai, elgiasi net gi kukliau, ramiau, draugiškiau, nes tai joms kasdienybė ir nieko tokio.
Atsakyti
seniau sportavau seipingo klube kalvariju gavtej, na tai ten tvarkos labai jau daug nebuvo bet ir nesitikejau ten nes labai pigiai eidavai kaip studente...
nervino vienas dalykas tai treneriu pasyvumas. pvz matau kad ateina pasportuot i treniruokliu sale aerobikos trenere o aplinkui keletas naujokiu netaisyklingai daro pratimus, tai niekada prie manes nepasake kad darot kazka ne taip arba darykit geriau taip g.gif manau jei esi treneris tai tavo kraujyje turi buti noras ir kitam padeti, nesvarbu kad tai pasalinis zmogus, o is pradziu as bijodavau kitom padedi, galvojau kaip pasius toli smile.gif bet paskui jau isidrasinau kai tikrai zinodavau jog as teisi ir paciai malonu net neprasius gauti is kito zmogaus patarima 4u.gif

ir dar malonu kai kitos sportuojancios neziuri i tave zudikes zvilgsniu, mazdaug ko cia tau reikia. as einu ten pasisemti geros nuotaikos ir noreciau kad visi butu kaip leopoldai ir gyventu draugiskai ax.gif
Atsakyti
labiausia nepatinka kai su lauko avalyne eina i persirengimo kambarius, prinesa purvo (ypac rudeni ar ziema), o tu basom kojom persirengineji. Arba buna ir tokiu, kurios prie dusu nenusisausina ranksluosciu, o ateina slapios prie spinteliu ( o ten tos kitos su batais) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dija777 @ 2008 09 10, 16:36)
labiausia nepatinka kai su lauko avalyne eina i persirengimo kambarius, prinesa purvo (ypac rudeni ar ziema), o tu basom kojom persirengineji. Arba buna ir tokiu, kurios prie dusu nenusisausina ranksluosciu, o ateina slapios prie spinteliu ( o ten tos kitos su batais)  doh.gif

O ko Tu basom kojom persirenginėji? Pasiimk šlepetes - ir tiek tos bėdos mirksiukas.gif Jei kita šalia su pėdų grybu basa persirenginės ir Tu tą grybą pasigausi ir net nežinodama visoms platinsi - tikrai nieko gero iš to nebus g.gif Mane labai erzino basakojis vyriškis, vaikščiojęs po pirties ir baseino patalpas ir besigydantis grybelį. Gi taip pat - basas - vaikščiojo ir iki gydymo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bezdžionė @ 2008 09 11, 11:09)
O ko Tu basom kojom persirenginėji? Pasiimk šlepetes - ir tiek tos bėdos mirksiukas.gif Jei kita šalia su pėdų grybu basa persirenginės ir Tu tą grybą pasigausi ir net nežinodama visoms platinsi - tikrai nieko gero  iš to nebus g.gif Mane labai erzino basakojis vyriškis, vaikščiojęs po pirties ir baseino patalpas ir besigydantis grybelį. Gi taip pat - basas - vaikščiojo ir iki gydymo  doh.gif  doh.gif  doh.gif

basos ne basos, o tikrai erzina tos merginos, "ponios" einancios su avalyne i persirengimo patalpas, kai avalynei yra tam skirtos vietos. Tiesiog kulturos trupumas ... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(claudy @ 2008 09 11, 12:27)
basos ne basos, o tikrai erzina tos merginos, "ponios" einancios su avalyne i persirengimo patalpas, kai avalynei yra tam skirtos vietos. Tiesiog kulturos trupumas ...  blush2.gif

Higienos normų pažeidimas - eiti basomis viešo naudojimo patalpose. Eiti su lauko avalyne - tik kai kurių klubų vidaus taisyklių pažeidimas. Paprastai avalynė persiaunama supermarketiniuose klubuose. Gal taupant valymo priemones ir valytojų etatus g.gif lotuliukas.gif Bet jei tvarka tokia - aišku, privalu jos laikytis. Nors higienos normas aš ir pati mielai pažeisčiau (beje, tai didesnis pažeidimas), po "grybinio" dieduko man tas noras praėjo.
Jei tikiesi kultūringo elgesio iš kitų, reikėtų pradėti nuo savęs mirksiukas.gif
Atsakyti
prisiminiau dar viena baisu dalyka, kai sportuojantis salia, smirdi prakaitu wacko.gif , buna tokiu zmoniu, kurie ziauria dvokia, gal toks zmoniu PH, bet labai nemalonu salia tokiu sportuoti blink.gif
Atsakyti
Be visų čia išvardintų niuansų mane labiausiai nervavo klubo Geležinė ledi administratorės. Jos taip mane nužvelgdavo, kad kartą net paklausė ar man nebus per brangu. Aš gyvenau netoli, todėl kartais ateidavau su treningu, nes persirengimo kambariai buvo baisūs: nešildomi, iš pradžių buvo 3 momentiniai dušai, vėliau liko tik vienas. Dabar lankau Liniją (čia Kaune) ir labai patinka tiek trenerių, tiek administratorių elgesys.
Šiaip jau pagal taisykles kiekvienas pasinaudojęs treniruokliu turėtų jį (sėdynę, atlošą, rankenas) nupurkšti dezinfekuojamu skysčiu ri nuvalyti. Tų skysčių mačiau pridėta ant palangės, bet nemačiau kad kas valytų. Jei ką aš tai lankau tik aerobiką.
Atsakyti
QUOTE(dija777 @ 2008 09 11, 14:55)
prisiminiau dar viena baisu dalyka, kai sportuojantis salia, smirdi prakaitu  wacko.gif , buna tokiu zmoniu, kurie ziauria dvokia, gal toks zmoniu PH, bet labai nemalonu salia tokiu sportuoti  blink.gif

Gal aprangos neišsiskalbė, "paraugino" ir vėl atėjo biggrin.gif O kai dar šalia tokios "paraugintos" aprangos susimaišo dezodoranto, kvepalų ir pan. kosmetinių priemonių kvapai blink.gif biggrin.gif Rekomenduotina net makiažą nusivalyti, bet reta kuri taip elgiasi. Ne tiek dėl aplinkinių, kiek dėl savęs - poros mažiau kemšasi, oda kvėpuoja.
Nemėgstu kilimėlių, kurie smirda svetimu prakaitu ar šlapiu valytojos skuduru doh.gif
Atsakyti