Įkraunama...
Įkraunama...

Sporto "kultūra" rūbinėse, sportuojant

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 16, 10:37)
Įdomiai supranti higieną biggrin.gif O praustis po dušu higiena ar ne, kaip tu manai?

nu atsiprasau,bet ar namuose nera vietos nusiskutinet viska,nagus nusikarpyt ir t.t.,kad reikia atejus i sporto klube tai daryt ir dar visoms matant.
visai kas kita po treniruotes atejus nusipraust prakaita,kad parasciausiai nesmirdetum,o visa kita manau galima atlikti ir namuose.man asmeniskai net butu geda tai daryti.
Atsakyti
O kur tai daro "visiems matant"? Kaip suprantu, tai merginoms nepatinka kai depiliuojasi dušo kabinoje. Nors pvz. pats faktas, kad mergina nusidepiliavusi, švariais nagais, dantim ir oda bei kvepianti niekam netrukdo lotuliukas.gif O gal jai vakare super intymus pasimatymas, tačiau tik sporto klube sužinojo apie tai? Tai gi mergaitė ne tik pasportavo, bet ir susitvarkė, kam ko tik nebūna.

Mane pvz. šokiruoja įvairios istorijos su siaubo priemaišom iš tokių kaip Impuls sporto klubų. Kiek buvo straipsnių ar naujienų internete, tiek komentarų apie antisanitariją, nesveikus budulius bei nežinia kuo užsiimančias budulytes. Va ten šokiruoja. Pradedant seksais džiakuziuose, girtais snukiais, plaukiančiais vandenyje "tampaksais", baigiant karšto vandens trūkumu ar paprasčiausia antisanitarija. O kur dar atskiros "individualios" istorijos ir neįkainojama patirtis. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 16, 09:37)
Įdomiai supranti higieną biggrin.gif O praustis po dušu higiena ar ne, kaip tu manai?

Nu kad ne visos prausiasi, jei ką.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 16, 22:02)
O kur tai daro "visiems matant"? Kaip suprantu, tai merginoms nepatinka kai depiliuojasi dušo kabinoje. Nors pvz. pats faktas, kad mergina nusidepiliavusi, švariais nagais, dantim ir oda bei kvepianti niekam netrukdo lotuliukas.gif O gal jai vakare super intymus pasimatymas, tačiau tik sporto klube sužinojo apie tai? Tai gi mergaitė ne tik pasportavo, bet ir susitvarkė, kam ko tik nebūna.

Mane pvz. šokiruoja įvairios istorijos su siaubo priemaišom iš tokių kaip Impuls sporto klubų. Kiek buvo straipsnių ar naujienų internete, tiek komentarų apie antisanitariją, nesveikus budulius bei nežinia kuo užsiimančias budulytes. Va ten šokiruoja. Pradedant seksais džiakuziuose, girtais snukiais, plaukiančiais vandenyje "tampaksais", baigiant karšto vandens trūkumu ar paprasčiausia antisanitarija. O kur dar atskiros "individualios" istorijos ir neįkainojama patirtis.  lotuliukas.gif

Aš esu prieš bet kokias gražinimosi procedūras duše, kuriame prausiasi dar bent dvi moterys. Man yra bjauru žiūrėti į išsiskėtusią moteriškę, kuri skutasi savo pizę. Brrr, net nupurto nuo tokios minties. Jau ir pastebėjau, kad ne viename klube yra pakabinta, kad to nedarytų, nes tam yra grožio salonas arba namai. Taip pat pamirštama, kad jei per dieną tokių besiskutančių būna dešimtys, tai kanalizacija tikrai užsikemša. Eidavau į vieną sporto klubą ryte, tai kasdien atkimšinėdavo kanalizaciją, kuri buvo pilna tokių plaukų doh.gif Siaubas.
Aš tokiom istorijom internete nė trupučio netikiu. Remiuosi tik savo patirtim. Labai abejoju, kad Impulse baseine plaukioja tamponai. Sporto klubai labai dažnai tikrinami, ypač tie, kurie turi baseinus. Jis jau seniai būtų uždarytas dėl tokių akivaizdžių pažeidimų.
Atsakyti
QUOTE(Bezdžionė @ 2009 02 03, 10:56)
Mano klube tvarka (neprivaloma, aišku  biggrin.gif )- palikti šlepetes ir kedus virš spintelių, o atėjus su lauko avalyne eiti iki savo kedų.  Įdomu, čia mes visos esam neišprusę ir nesupratingos su visais treneriais ar kaip g.gif Gal klubas klubui nelygu  mirksiukas.gif
Tiesą sakant, nenusiminkit - tuoj bus visiems dar geriau - pavasaris, ir eis merginos su lauko avalyne tiesiai į salę - va čia tai cool lotuliukas.gif Ypač, kai padedi ranką ar veidą ant purvinų grindų ar kilimėlio doh.gif

kad net tu batu nereikia. juk per tuos kilimelius pereina simtai zmoniu. tu guldai veida , o pries tai zmogus gal ten kojas laike. buna tokiu pratimu, kur veidu/zandu/kakta
reikiaant to kilimelio atsigulti.
man tai atrodo nesvaru, nehigieniska. bet ka daryt tokiu atveju??

beje, galiu pasakyti, kad tiesa sako - kuo brangesnis gymas - tuo liaudis normalesne renkasi, kuri ateina sportuot. o ne skustis, demonstruoti savo apatini trikotaza ir pan.pati ilga laika lankiau fabijoniskiu impulsa. tai galiu pasakyti, kad ten tikrai rinkosi daug "grazuoliu", kurios skutinejosi duse, po valanda tepesi kremais, dziovino plaukus nuogos ir pan.

Atsakyti
na as tai pries skutimasi nesu labai priesiskai nusiteikusi, bet pati taip nedarau, man uztenka ir namu biggrin.gif .
kultura... va sian sporto klubo spintelej tooooooki siurpriza radau.... panaudota iklota schmoll.gif . toks pyktis sueme, negi taip sunku paimti ir ismesti??!
Atsakyti
QUOTE(lietuva01 @ 2009 08 20, 17:14)
na as tai pries skutimasi nesu labai priesiskai nusiteikusi, bet pati taip nedarau, man uztenka ir namu  biggrin.gif .
kultura... va sian sporto klubo spintelej tooooooki siurpriza radau.... panaudota iklota  schmoll.gif . toks pyktis sueme, negi taip sunku paimti ir ismesti??!

nu ir prisiskaiciau cia jusu istoriju doh.gif doh.gif
as dar neradau niekad "dovaneliu".. nors jau senai ir vaikstau, bet forume man neteko susidurti su tokiom isdaigom biggrin.gif biggrin.gif
gerai, kad ten uzuolaidos dvigubos kiekvienas dusiukas turi, tai nesimato ka kiekviena ten skuta ir ka ten daro lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldainė @ 2009 12 03, 01:48)
gerai, kad ten uzuolaidos dvigubos kiekvienas dusiukas turi, tai nesimato ka kiekviena ten skuta ir ka ten daro  lotuliukas.gif

Abejoju ar kam įdomu ir ar kas specialiai žiūri ką kita veikia duše. Bet kai bendra nutekėjimo sistema dušę, tai atplukdo vanduo ko nesitiki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 16, 22:02)

Mane pvz. šokiruoja įvairios istorijos su siaubo priemaišom iš tokių kaip Impuls sporto klubų. Kiek buvo straipsnių ar naujienų internete, tiek komentarų apie antisanitariją, nesveikus budulius bei nežinia kuo užsiimančias budulytes. Va ten šokiruoja. Pradedant seksais džiakuziuose, girtais snukiais, plaukiančiais vandenyje "tampaksais", baigiant karšto vandens trūkumu ar paprasčiausia antisanitarija. O kur dar atskiros "individualios" istorijos ir neįkainojama patirtis.  lotuliukas.gif

Na..as pati esu impulso lankytoja ir drysiu priestarauti, kad ten yra taip kraupu, kaip cia rasote. Forume irgi esu lankiusis- va ten tai tikrai- apart graziai irengto persirengimo kambario daugiau nieko nera. "Anisanitarija" baisi. Kontingentas- tai pasipute, vienadieniai turciai, kurie kulturos nepaiso vien del statuso..nes gi as turtingas- as galiu, tu vargsas- tu prasciokas ir tt. Tik tiek, kad kabinos atskirtos, su uzuolaidelem ir individualia nutekejimo sistema- uztai galima ten ir skutinetis, jei kas pageidauja (nors mano asmenine nuomone- tokiem dalykam skirta sava vonia).
Bet kai yra dusai su bendra nutekejimo sitema ir atvirom kabinom- man tos piziu skutejos kelia visa skrandzio turini.

Apskritai kalbant apie sportklubius- temos autores pamineti dalykai mane irgi nervina. Ypac tai uzknisa moterys aerobikos salej- na jei veidrodi uzstoja, tai dar dzin. Bet kai pasideda kilimeli taip, kad AS paskui turiu kaskart ziuret ar jos neuzgausiu darydama pratima- tai jau isvis!!! doh.gif

Ir tikrai keista- kazkodel vyrus dazniau matau pedinacius i persirengimo kambari be lauko avalynes....
Atsakyti
Aš irgi manau kad sporto klubas nėra skirtas įvairiapusei asmens higienai. Pagrindinė sporto klubų paskirtis yra sudaryti žmonėms galimybę sportuoti, o dušai ir tualetai – tik kaip papildomos paslaugos, būtinos prieš/po sporto yahoo.gif Juk dušų, tualetų ir bidė yra pačios įvairiosios paskirties objektuose, tačiau tikriausiai nėra norma darytis depiliaciją darbovietėje ar restorane, nes pagrindinė darbovietės paskirtis yra dirbti, o restorano – pavalgyti. Vienas higienos procedūras vienur atlikti yra normalu, įprasta, o kitur – tik esant būtinybei. Žinoma, kartais dėl įvairių aplinkybių žmonėms sanitarinių patalpų gali prireikti ir depiliacijai, pilingui ar dar dievai žino kam, kaip kad minėjo mergaitės – nesant namie karšto vandens ar ruošiantis netikėtam pasimatymui, tačiau tai neturėtų būti laikoma įprastu dalyku, tai rodo jau vien tai, kad tas poreikis yra neplanuotas/nevaldomas. Oro uostų tualetuose paprastai keliautojams tenka atlikti įvairesnes higienos procedūras nei, pvz., kavinės tualete, ir aplinkinių tai nestebina, nes žmonės keliauja, toli nuo namų. Kad ir moters higienos kambariai, jau vien tas faktas, kad jie įrengiami, rodo, kad tam tikroms higienos procedūroms reikalingos atitinkamos sąlygos. Kažin kodėl nėra įrengiami viešo naudojimo moters ar vyro depiliacijos kambariai? g.gif Tikriausiai todėl, kad pagrįstai tikimasi, jog piliečiai tas procedūras atliks namuose arba tokias paslaugas teikiančiuose salonuose, jei jiems tai aktualu, nes tai nėra taip būtina kaip kad nusiprausti po sporto ar apsiprausti/pasikeisti įklotą tomis dienomis, tai pasirinkimo reikalas. Na o jei iškyla tokia netikėta būtinybė, tai reikia traktuoti tai ne kaip normą, bet kaip neįprastą situaciją, o neįprastos situacijos daugiau ar mažiau trikdo tiek mus pačius, tiek aplinkinius swoon.gif
Suprantama, kad žmonės didžiuojasi savo tolerancija ir pasisako už asmens laisvę. Tačiau pilietinę drąsą reikėtų skirti nuo pagarbos aplinkiniams stokos. Asmens kultūrą apibrėžia laikas ir vieta, t.y. laikmetis ir visuomenės kultūros normos. Aš irgi esu už toleraciją ir asmens laisvę, tačiau mūsų nevaržomas elgesys konkrečioje kultūrinėje aplinkoje neturėtų trukdyti kitiems irnesakyk.gif
Teko lankytis minėtuose Vilniaus sporto klubuose, kultūra skiriasi, ir ji priklauso ne nuo treniruoklių naujumo – visų jų be išimties kultūrą lemia kontingentas ir administracijos požiūris bei sugebėjimas tvarkytis. Labiausiai patinka sportuoti anksti rytais, tuo metu klube (manau, kad kiekviename) lankytojų mažai, švaru, o dauguma dekadanso atstovų dar miega ir nevargina savo buvimu, jei vienas kitas ir pasitaiko, tai neskaitlingoje lankytojų draugijoje elgiasi nuosaikiau.
oh, kiek prirašiau bet sportuoju reguliariai, tai įsijaučiau į aktualią temą. Visiems linkiu kultūringų sportuojančių kolegų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2010 08 12, 18:01)
Forume irgi esu lankiusis- va ten tai tikrai- apart graziai irengto persirengimo kambario daugiau nieko nera. "Anisanitarija" baisi. Kontingentas- tai pasipute, vienadieniai turciai, kurie kulturos nepaiso vien del statuso..nes gi as turtingas- as galiu, tu vargsas- tu prasciokas ir tt. Tik tiek, kad kabinos atskirtos, su uzuolaidelem ir individualia nutekejimo sistema- uztai galima ten ir skutinetis, jei kas pageidauja (nors mano asmenine nuomone- tokiem dalykam skirta sava vonia).

Oho kokia neapykanta "turčiams" lotuliukas.gif Drįstu prieštarauti dėl "antisanitarijos". Kur ją įžiūrėjai, kur ten taip klaiku? Ir dėl to, kad ten tik persirengimo kambarys "ir nieko daugiau". Geresnio klubo Vilniuje šiai dienai nėra, kur viskas būtų ir dar priedo, ir kontingentas tuo pačiu. Nė ra. cool.gif Kažkada buvo "Villonas", kai nebuvo forumo. O kai atsirado Forum Palace, Vilniaus mieste jam nėra lygių. Nebent atsidarė naujas tokio lygio klubas. Tai tuomet prašom rekomenduoti, aplankysiu ir įvertinsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 20, 11:48)
Tai tuomet prašom rekomenduoti, aplankysiu ir įvertinsiu rolleyes.gif

Sportuot eisi ar interjero pasižiūrėt? Jei sportuot, tai pasidomėk, kuris klubas/treneris reitingų viršūnėje, ten ir eik, jei domina tik interjeras ir laiko praleidimas – geriau už Forum Palace gal ir nebus tongue.gif

Kilo kvailas klausimas - kur reikėtų pasirinkti vietą pirmą kartą atėjus į grupinę treniruotę? Kiek pastebėjau, kiekvienas klubas turi savo nerašytas taisykles, treneris - irgi, o klientas - savo supratimą biggrin.gif
Kokios gi bendros etiketo taisyklės?
Ir kokių nemalonių istorijų teko patirti - juk sezonas prasideda, istorijos kartosis biggrin.gif
Aš, pvz., nemėgstu, kai kas nors pasistato step'ą visai šalia, kai vietos yra pakankamai, o man pasitraukus, vėl prisilipina šalia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 30 rugpjūčio 2010 - 13:03
Jei atidžiai skaitei, tai ne. Kalba ėjo apie visumą, higieną taip pat. Nes panelė labai kritikavo forumo "antisanitariją" ir koks tai blogių blogis. Tad būtų įdomu sužinoti, o kur gi tie kiti puikūs sporto klubai, kur viskas tobula ir jokios antisanitarijos smile.gif
Atsakyti