QUOTE(Noa @ 2011 03 07, 10:23)
Aišku, kad kai niekas laiko neskaičiuoja, galima jau tuos vaikiškus kompleksus ir išgyvendint. Bet kad aš greit pompą gaunu! Tai kaip čia bus, išbėgi, nuo pusės trasos gauni pompą ir tada negarbingai pėsčias pareini? O tie, kur bėga, taigi išbėga ir parbėga, aš per balkoną mačiau
Net sporto klube ant bėgimo takelio to bėgančio nelipu. Bet ten, mačiau, jie ne bėga, o pabėga - paeina - pabėga- paeina. Taip tai man gal ir tiktų, nes eiti aš aplamai mėgstu ir galiu toli, bet iš kur dabar žinot, kiek ten laiko bėgt, o kiek eit?
Nu vat taip ir nemoku
na jeigu pompa, vadinasi per greitai bėgi. Reikia bėgt tokiu tempu, kad popos nebūtų, pradžioj gali būt vos vos greičiau už ėjimą, beto pradedantiesiems patariama kaitalioti bėgimą su ėjimu. Ta prasme porą min bėgi, porą eini ir taip kaskart vis trumpinant ejimo laiką, kol galiausiai liks tik bėgimas.
Pvz viena iš siulomų programų internete radau:
pirma savaite: eini 6 minutes, tada lengvai bėgi 1min. Kartoji 3 kartus. Reiktų per savaitę išbėgti 3 kartus.
antra savaite: eini 5 minutes, bėgi 2 minutes. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
trečia savaite: eini 3 minutes, bėgi 4 minutes. Kartoji 4 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
ketvirta savaite: eini 2 minutes, bėgi 5 minutes. Kartoji 4 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
Penkta savaite: eini 2 minutes, bėgi 8 minutes. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
šešta savaitė: eini 2 minutes,bėgi 9 minutes. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
septinta savaite: eini 1 minutę, bėgi 11 minučių. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
aštunta savaitė: Eini 5 minutes pradžioj, tada bėgti 20 minučių ir pabaigti 5 minutėm ėjimo pabaigoj.
Vėliau 20min ilgini iki 30min ir t.t. (ejimą pradžioj ir pabaigoj paliekant po 5 min kaip apšilimą ir atšalimą)
Na manau pasimodifikuot galima pagal save, bet esmė aiški