Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas X

QUOTE(shogeta @ 2011 03 02, 08:41)
jo savijauta matau turetu buti gera thumbup.gif o kada begiojate?rytais ar vakarais?esu visokiu nuomoniu girdejusi ir kad geriau rytais ir kad vakarais bet as manau vakarais neprisiversciau begioti doh.gif

man geriausia rytais, bet rytais galiu sau leist tik vasarą bėgiot. Žiemą tik vakarai lieka, nes ryte labai šalta ir tamsu, jei prieš darbą noriu smile.gif
Atsakyti
Na, man vasarą ryte geriau, nes ne taip karšta, bet kita vertus, sunku atsikelti, organizmui totalus šokas (bent jau manajam). Nelabai man patinka, jaučiuosi kaip prigauta, toks krūvis iš pačio ryto. Manyčiau, geriausia būtų 0,5-1h nuo atsikėlimo, bet tuomet dar anksčiau reiktų keltis, nes vasarą jau 8h karšta darosi. Vakarais man baisoka, visokie pijokėliai, pacanai, chuliganai šmirinėja... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 03 02, 13:51)
Na, man vasarą ryte geriau, nes ne taip karšta, bet kita vertus, sunku atsikelti, organizmui totalus šokas (bent jau manajam). Nelabai man patinka, jaučiuosi kaip prigauta, toks krūvis iš pačio ryto. Manyčiau, geriausia būtų 0,5-1h nuo atsikėlimo, bet tuomet dar anksčiau reiktų keltis, nes vasarą jau 8h karšta darosi. Vakarais man baisoka, visokie pijokėliai, pacanai, chuliganai šmirinėja... verysad.gif

Man tai nebūna vasarą didelio streso organizmui, jis greit prisitaiko, gal todėl, kad dienos ilgos, nesvarbu kada atsikeli, o jau šviesu rolleyes.gif Žiemą negalėčiau taip, o vasarą vienas malonumas. Žiemą išvis, man ir 9 sunku atsikelt blush2.gif biggrin.gif
Beto skaičiau, kad rytais, preiš 6 ryto, deguonies ore daugiausiai, tai sveikiausia bėgt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shogeta @ 2011 03 02, 09:41)
jo savijauta matau turetu buti gera thumbup.gif o kada begiojate?rytais ar vakarais?esu visokiu nuomoniu girdejusi ir kad geriau rytais ir kad vakarais bet as manau vakarais neprisiversciau begioti doh.gif

Aš bėgioju visaip, ir rytais ir vakarais, ir dieną, priklausomai nuo galimybės rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, iš anksto atsiprašau, jei kartoju senus klausimus, bet tikiuosi, nepasididžiuosit pasidalinti patarimais smile.gif Taigi - kur patogiausia bėgioti Kaune, Žaliakalnyje? Gal kokių stadionų žinote?
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2011 03 03, 19:12)
Sveikos, iš anksto atsiprašau, jei kartoju senus klausimus, bet tikiuosi, nepasididžiuosit pasidalinti patarimais smile.gif Taigi - kur patogiausia bėgioti Kaune, Žaliakalnyje? Gal kokių stadionų žinote?

Aš labai atiprašau, ėjau pro šalį, bėgiot norėčiau, bet nemoku ir nežinau kaip pradėt, ale už tai Kauną žinau smile.gif Kaune Žaliakalnyje visi kas gyvas bėgioja po Ąžuolyną! Ten gi ir KKI šalia, taigi bėgioja ne tik rytais, bet ir visą mielą dieną. Ir bėgioja, ir su lazdom vaikšto, ko tik nedaro...

Ir dar yra maniežas Aušros g., tik nežinau, ar jis ne uždaras - ten futbolo mokykla šiaip. Bet kadangi ten greta Ąžuolynas, tai vis tiek visi bėga į Ąžuolyną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2011 03 03, 19:45)
Aš labai atiprašau, ėjau pro šalį, bėgiot norėčiau, bet nemoku ir nežinau kaip pradėt, ale už tai Kauną žinau smile.gif Kaune Žaliakalnyje visi kas gyvas bėgioja po Ąžuolyną! Ten gi ir KKI šalia, taigi bėgioja ne tik rytais, bet ir visą mielą dieną. Ir bėgioja, ir su lazdom vaikšto, ko tik nedaro...

Ir dar yra maniežas Aušros g., tik nežinau, ar jis ne uždaras - ten futbolo mokykla šiaip. Bet kadangi ten greta Ąžuolynas, tai vis tiek visi bėga į Ąžuolyną smile.gif

Nugis ačiū! Labai smagiai pabėgiojau, ir tikrai - vaikšto, bėgioja, šunis vedžioja - pilna gyvybės. Ir būtent tos gerosios, tai nebaisu ir vakare ten marširuoti. Vienas minusas - aš tuo pagr. apšviestu keliu bėgiojau pirmyn-atgal, tai ne kuriuos vaikščiojančius po keletą kartų sutikau. Bet, manau, pripratę irnesakyk.gif
Atsakyti
Ot velnias, neturiu teisės, keisti savo žinutės blink.gif Matyt, bus per daug laiko praėję..

Apie apie nemokėjimą bėgioti galvojau pridurti. Kaip mano pustikris broliukas pakomentavo mano pareiškimą, kad man reikėtų pradėti bėgioti.. Sako, "o ką, tu mažai bėgioji..?" smile.gif Taip vaikas supranta, kad bėgioti apskritai yra natūralu, ir visi bėgioja, nes koks dūkimas be bėgiojimo. Ir, aišku, koks gyvenimas be dūkimo.. Tai šiek tiek ir teisybė, nes sveika ir suaugėliams pasiutimą išvaryti sportuojant, o bėgioti tai tikrai labai natūralu - dirba labai daug ramenų grupių, kūnas apkraunamas tik pats savo svoriu, o dar grynas oras. Kiek žinau, bėgioti galima ir patartina visiems daugmaž sveikiems, išskyrus turintiems rimtą antsvorį, problemų su sąnariais, ir dar jei kraujospūdis itin žemas reikėtų gal su gydytojais konsultuotis. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kartais begioju ir as. deja, nedaznai.
o kaip jus reaguojate i pasisakymus, kad siuo metu oras labai uzterstas sunkiosiomis dalelemis ir patariama kuo maziau laiko buti lauke (kalbant apie miestus) g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2011 03 03, 23:30)
Kiek žinau, bėgioti galima ir patartina visiems daugmaž sveikiems, išskyrus turintiems rimtą antsvorį, problemų su sąnariais, ir dar jei kraujospūdis itin žemas reikėtų gal su gydytojais konsultuotis. smile.gif

Aš šitą žinau. Ir visai mielai bėgiočiau, bet man bėgimas - kažkoks siaubas. galiu bėgt, jei kas vejasi ir kirviu mosuoja, bet savo noru... Asocijuojasi su mokyklos laikų kroso bėgiojimais. O aš tam gabi nebuvau, prie pirmųjų nepatekdavau, na paskutinius pasivydavau biggrin.gif O trasos gale stovėdavo mokytojas ir skaičiuodavo laiką blink.gif Ir mano tas laikas visada buvo prastas blink.gif Ir baisinė gėda biggrin.gif

Aišku, kad kai niekas laiko neskaičiuoja, galima jau tuos vaikiškus kompleksus ir išgyvendint. Bet kad aš greit pompą gaunu! Tai kaip čia bus, išbėgi, nuo pusės trasos gauni pompą ir tada negarbingai pėsčias pareini? O tie, kur bėga, taigi išbėga ir parbėga, aš per balkoną mačiau blush2.gif

Net sporto klube ant bėgimo takelio to bėgančio nelipu. Bet ten, mačiau, jie ne bėga, o pabėga - paeina - pabėga- paeina. Taip tai man gal ir tiktų, nes eiti aš aplamai mėgstu ir galiu toli, bet iš kur dabar žinot, kiek ten laiko bėgt, o kiek eit?
Nu vat taip ir nemoku biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 07 kovo 2011 - 11:24
QUOTE(Noa @ 2011 03 07, 10:23)
Aišku, kad kai niekas laiko neskaičiuoja, galima jau tuos vaikiškus kompleksus ir išgyvendint. Bet kad aš greit pompą gaunu! Tai kaip čia bus, išbėgi, nuo pusės trasos gauni pompą ir tada negarbingai pėsčias pareini? O tie, kur bėga, taigi išbėga ir parbėga, aš per balkoną mačiau blush2.gif

Net sporto klube ant bėgimo takelio to bėgančio nelipu. Bet ten, mačiau, jie ne bėga, o pabėga - paeina - pabėga- paeina. Taip tai man gal ir tiktų, nes eiti aš aplamai mėgstu ir galiu toli, bet iš kur dabar žinot, kiek ten laiko bėgt, o kiek eit?
Nu vat taip ir nemoku biggrin.gif

na jeigu pompa, vadinasi per greitai bėgi. Reikia bėgt tokiu tempu, kad popos nebūtų, pradžioj gali būt vos vos greičiau už ėjimą, beto pradedantiesiems patariama kaitalioti bėgimą su ėjimu. Ta prasme porą min bėgi, porą eini ir taip kaskart vis trumpinant ejimo laiką, kol galiausiai liks tik bėgimas.
Pvz viena iš siulomų programų internete radau:

pirma savaite: eini 6 minutes, tada lengvai bėgi 1min. Kartoji 3 kartus. Reiktų per savaitę išbėgti 3 kartus.
antra savaite: eini 5 minutes, bėgi 2 minutes. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
trečia savaite: eini 3 minutes, bėgi 4 minutes. Kartoji 4 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
ketvirta savaite: eini 2 minutes, bėgi 5 minutes. Kartoji 4 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
Penkta savaite: eini 2 minutes, bėgi 8 minutes. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
šešta savaitė: eini 2 minutes,bėgi 9 minutes. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
septinta savaite: eini 1 minutę, bėgi 11 minučių. Kartoji 3 kartus. Per savaitę reiktų 4ių treniruočių.
aštunta savaitė: Eini 5 minutes pradžioj, tada bėgti 20 minučių ir pabaigti 5 minutėm ėjimo pabaigoj.
Vėliau 20min ilgini iki 30min ir t.t. (ejimą pradžioj ir pabaigoj paliekant po 5 min kaip apšilimą ir atšalimą)

Na manau pasimodifikuot galima pagal save, bet esmė aiški biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 07 kovo 2011 - 12:07
Užsienietiškai tas tempas dar kai kur vadinamas "kalbėjimosi tempu", na, toks lyg galėtum ir bėgti, ir dar su šalimais bėgančiu pliurpti. Toks nevarginantis ir nedusinantis.

Dėl "pompos" paauglystėje turėdavau neretai problemų, ne tik bėgiojant, kartais ir greitesniu tempu einant. Labai domėjausi, kodėl ji atsiranda, ką būtent ten skauda.. Viena iš teorijų buvo, kad iš plaučių nėra pilnai pašalinamas CO2, t.y. įkvėpiama daug, o iškvėpiama per mažai. Ir iš tiesų, dažnai padėdavo tiesiog pasireguliuoti kvėpavimą - stengtis pilnai pilnai iškvėpti orą..
Atsakyti