Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

Žižma, ačiū už atsakymą.
Reiks ir man gal kokių gėrybių nunešt. Tik man kažkaip atrodo nuneštum žmogui litų, tai jis tada nusipirktų ko jam reikia. O čia nunešiu kokios kavos, o gal jis jos negeria.... Nu reiks dar pamastyt iki kito ketvirtadienio.
Bet šiaip kaip supratau visom čia būna ar buvo bėdų dėl virškinimo ir vidurių užkietėjimo. Tai bent jau ramiau, kad tai galima sieti su skydliauke. Nes galvoju gal dar kas nutiko doh.gif O tai mano gyvenime tai ligos ateina iš niekur ir staiga. Tik braukšt ir jau neturi kokio organo ar dalies:oh
Atsakyti
Labas, kas dėl davimo pinigų esu priešiškai nusistačius, bet kartais papuoli tokioj situacijoj esi priversta duot, nes kitaip tavęs niekas žmoniškai neapžiūrės. Endokrinologei esu tik šakotį nuvežus ir po operacijos gėlių.
O ekoskopija kaklo sakė Baranauskas privalu atlikt kas metai. Nuo operacijos praėjo jau pusantų metų, nuvažiuosiu pas endokrinologą ir atliks ten vietoj.
Atsakyti
Jeigu paslauga neeilinė, prašau kažko papildomai arba be eilės - nešu dovanėlę, bet esu prieš pinigų davimą. Kažkaip keistai gaunas primokėt gydytojai už atliekamą pareigą. Atlyginimai maži ... ir visa kita...taip suprantama, bet ir mūsų algos mažos...ir niekas neprimoka biggrin.gif schmoll.gif Čia toks primityvus pasiaiškinimas ax.gif . Bet kad yra kaip yra. Kad gaučiau papildomų pinigėlių - turiu ir papildomai dirbti.
O čia - tarsi už tą patį...

jovita I, hm, sako p.Baranauskas, kad REIKIA echoskopuot kaklą kartą per metus, BET JIS TO NEDARO IR NET NESIUNČIA. Jomajo, teoriškai ir mes daug ką žinom, bet praktiškai kasmet priklausančią priežiūrą reikia išmušinėt. Na taip išeina g.gif g.gif

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad pirmus metus po operacijos ir dėl kitų priežasčių pradėjus gerti L-thoiroxin'ą, labai svarbu sureguliuoti JUMS ir tik JUMS tinkamą dozę.
Pvz., Baranauskas labai atsižvelgia į svorį, o endokrinologė siūlo dažniau stebėt hormonus (kas pusmetį arba pasijutus prasčiau).
Man 150 buvo per mažai (svėriau vidutiniškai 74kg.), o kitoms tiek - per daug.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2010 08 19, 16:00)
Reiks ir man gal kokių gėrybių nunešt. Tik man kažkaip atrodo nuneštum žmogui litų, tai jis tada nusipirktų ko jam reikia. O čia nunešiu kokios kavos, o gal jis jos negeria.... Nu reiks dar pamastyt iki kito ketvirtadienio.

Labutis 4u.gif 4u.gif

Pagaliau atveso ax.gif jau ir kavos galima atsigerti bigsmile.gif

Del davimu - as sia problema sprendziu paprastai (man pinigais duoti nepatinka (nes kaip rasti ta aukso viduri atsakymui i klausima KIEK?, o maisto irgi.... doh.gif ..atrodo lyg per didelis vargas - pataikysiu ar nepataikysiu). Todel perku MAXIMOS ceki - visi mes ten apsiperkame rolleyes.gif O grieztai atsisakant (buvo toks atvejis Santariskese tai passaukau, kad tai skyriuj - gal ko truksta ir bla bla bla, o as noriu atsidekoti uz gera prieziura).
Ir dabar bandysiu prasmukti ligoninen, noriu kad konsultuotu tas pats, pas kuri gulejau, be to kelione i Vilniu man kainuoja, kraujo tyrimai - kainuoja, laiko sugaisiu daug ir t.t.
O ligoninese tuos tyrimus daro nemokamai...
beja del svorio jau turiu kita problema - per daug sparciai auga : per men.nuo 52 jau iki 57 pavariau doh.gif Gal cia thyrozol itaka?
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2010 08 19, 18:56)
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad pirmus metus po operacijos ir dėl kitų priežasčių pradėjus gerti L-thoiroxin'ą, labai svarbu sureguliuoti JUMS ir tik JUMS tinkamą dozę.
Pvz., Baranauskas labai atsižvelgia į svorį, o endokrinologė siūlo dažniau stebėt hormonus (kas pusmetį arba pasijutus  prasčiau).
Man 150 buvo per mažai (svėriau vidutiniškai 74kg.), o kitoms tiek - per daug.

Man jis šimtu procentų neatreguliuotas doh.gif Ir man net neužsiminė, kad reikia stebėt ar užtenka ar ne. Liepė gert po 50 ir ateit po 4 mėn doh.gif ....va dėl to ir galvoju dėl davimo... nes reikia ***** tikrai išsimušt tyrimus, priežiūrą ir kovot dėl savo sveikatos. esu kategoriškai nusistačius prieš bet kokius davimus, bet matyt teks pamint savo principus.
Ačiū mergaitės už atsakymus 4u.gif Kaip džiaugiuosi, kad radau šitą temą ir, kad daug kas darosi daug aiškiau.

protas 99, o kokio dydžio čekį perkate? aš buvau pagalvojsu apie Iki čekį, nes labiau mėgstu šitą tinklą. bet vis tiek įdomi suma g.gif
Atsakyti
Labas man po operacijos paskyrė 200mg tyroksino, bet per metus svoris nukrito nuo 95 iki 91, pasireiškė skausmai sanariuose, burnos džiuvimas, silpnumas, tai birželį Baranauskas jau sumažino iki 175mg atlikęs tyrimus. Svoris ir toliau palaipsniu dabar krenta, tikriausiai teks vėl mažinti.
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 08 20, 16:30)
Labas man po operacijos paskyrė 200mg tyroksino, bet per metus svoris nukrito nuo 95 iki 91, pasireiškė skausmai sanariuose, burnos džiuvimas, silpnumas, tai birželį Baranauskas jau sumažino iki 175mg atlikęs tyrimus.  Svoris ir toliau palaipsniu dabar krenta, tikriausiai teks vėl mažinti.

Sveika,

Man irgi klubo sanarys sustreikavo - skausmas toks, kad be nuskausminanciu jau nebegalejau verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Thyrozol aprasyme minimas nestiprus sanarius skausmas - bet jei cia toks nestiprus, tai schmoll.gif koks yra stiprus????
Zygiuoju rytoj i ligonine - pasidarysiu tyrimus ir pasikonsultuosiu su gydytoju, nes vaikstau koja desine vilkdama, to tikrai iki skydliaukes problemu nebuvo, beto tem.laikosi 37 kaip uzbraukta.

Uz vizita moku simta....
Atsakyti
Labas vakaras visoms smile.gif kaip sveikatos?
Pasidariau skydliaukes tyrima ir daktaras nieko gero nepasake.pasake kad abijose pusese yra mazgeliai patare kuo greiciau pasidaryt kitus tyrimus.skydliauke tyriausi nes paskutiniu metu pulsas aukstas ir slenka plaukai.
Gal kas buvot su tuo susidure?nes baisu daros.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
sekmės, protas99
Viskas pamažu susitvarkys 4u.gif
Mūsų organizmas daro stebuklus. Jis protingesnis, nei kad mums atrodo. Tik į jį reikia įsiklausyti ir laiku jam padėti mirksiukas.gif

herace
, nepanikuok. Kaip suprantu tau darė skydliaukės echoskopiją?
Mazgeliai būna visokie. Vieni atsiranda, kiti - išnyksta. Juos reikia kas 4-6 mėn. stebėti - ar jie keičiasi.
Dabar ištirs skydliaukės hormonus ir kartu su endokrinologu spręsit kaip tau padėti, jeigu tos pagalbos reikės smile.gif . Daktaras turėtų nuspręsti, ar reikia daryti mazgelio punkciją (paimt iš jo vidaus skysčių ir ištirti).Yra dar kitoks tyrimas, atliekamas Onkologijos institute - daroma speciali mezgelių echoskopija.
Žodžiu, kuo anksčiau pastebės pakitimų - tuo tau geriau.
Nebūtinai dėl skydliaukės problemų slenka plaukai, sušlubuoja pulsas ir pan. Kartais organizmui tiesiog trūksta kažkokios medžiagos arba...tai - ilgalaikio streso, prasto miego rezultatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žižma: 24 rugpjūčio 2010 - 11:45
Sveikos merginos,

Niu va, as vasaroju po jodo ir vis reciau cia uzsuku. Kai atsals oras, speju, daugiau laiko cia praleisiu.

Zizma, sveikinu!!!! 4u.gif
Koks stebuklas! Kai pagimdysi, pranesk drinks_cheers.gif visos svesim.

Man vakar seiliu liaukas pradejo skaudet, patino kaklas, tai skambinau Baranauskui. Liepe rusgciu saldainiu ciulpti, nes liauku uzdegimas gavosi nuo jodo. Jei neisivaikscios ten kazkas, tai reiks ispjaut. Siandien visa diena saldainiais mitau, jau burna skauda...

Bet lyg tai praeina po truputi siandien.
Zodziu, viena gala gydai, kitam kenki. verysad.gif

Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif Labas merginos! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Siandien 1 men ir 6d.kaip sergu difuzine toksine tiretoksikoze su autoimuniniu efektu - liaudiskai sakant stuma su vaziuojanciu stogu ir nuodijanciu organizma. wub.gif
Siandien drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif vyno buteli, nes:
-Mano skydliauke atsistate
_lt4 atsistae
- svoris po truputi auga
- tabletes vietoj 6 geriu tik 2
- kraujo tyrimai geri

Endokrinologas, mane gydes ligonineje, stebisi, nes anot jo niekas taip greit neatsisato thumbup.gif thumbup.gif o man atsistate thumbup.gif
Todel siandien as viena sedziu prie teliko ir geriu thumbup.gif
Zinoma, sioje ligos istorijoje neapsiejo be auku - krizes metu meciau darba g.gif Taciau, anot endokrinologo, galbut cia slypi mano greito sveikimo paslaptis 4u.gif
Nors vienu metu galvojau, kad jau amen: svoris krito kosminiu greiciu, stogas vaziavo, sirdis persikrauste i gerkle, o per savaite miegojau tik 1 nakti.

Myliu jus visas ir aciu, kad padejote patiketi, kad pasveisiu! Ypac linkejimai Maskatukui ir kitoms, kurios man padejote!!! Po savaites gersiu tik 1 thyrozol tablete!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labvakar smile.gif

joviteleb, ačiū, man tai tikras stebuklas wub.gif
Vis užeinu čia labai tikėdamasi perskaityti, kad šis jodas tau buvo paskutinis. Labai labai linkiu tau kuo greičiau atsistatyti ir pagaliau pamiršti apie radioterapiją 4u.gif .

protas99, va dėl tokių akimirkų verta čia užsukt - drinks_cheers.gif thumbup.gif Argi nesakiau mirksiukas.gif
Gaudyk ir toliau iš gyvenimo tik teigiamus dalykus. Visa tai, kas tau padeda atsitiesti, kad ir kaip beviltiškai vieną dieną viskas atrodo.
thumbup.gif
Atsakyti