Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XIV

Labutis,

joviteleb šaunu, kad tau sekasi atsigaut, taip ir toliau mylėk save ir viskas tik gerės. O tas seiliu liaukų uždegimas tikėkimės kad laikinas. Sveik mieloji

Aš šiuo metu lyg ir nieko jaučiuos, jei ne stuburo problemos sakyčiau kad sveika.
Atsakyti
Laba diena, merginos 4u.gif

Pakliuvau ir as i problemu su skydliauke turinciuju sarasa.
Paskaiciau temele, bet labai jau mano zvirblos neleidzia isijausti. Tai labai norejau Jusu visu paklausti. Nesenai man nustate hipertiroze. Jauciausi klaikiai, pulsas buvo 140, nemiegodavau naktinis, viska nieziejo, prakaitas begdavo upeliukais. Po tyrimu endokrinologe paskyre gerti metizoli (8 tabl. per diena). Pageriau 2,5 savaites, jau ir akyse prasviesejo, bet....
matyt jau toks laikotarpis, nelabai sekasi. Tai pradejo mane nuo metizolio berti (alergine reakcija matyt), nuejau vel pas gydytoja. O ji nenuramino, sake kad yra dar tik vienas vaistas i kuri metizoli galima pakeisti ir tas neregistruotas LT, taigi uzsalkius jo kaina men bus +/-300 Lt. Mums tai kiek kraupoki pinigeliai. Gal kuri esate susidurusi ir esate gerusios dar koki vaistuka, kuris nu bent kiek pigaiu kainuoja. Nes kai pagalvoji, kad reiks tokias sumas moketi kas menesi ir taip apie 2 metus, kazkaip visai nelinksma.

Taigi labai lauksiu Jusu patarimu.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(protas99 @ 2010 08 25, 21:46)
4u.gif  4u.gif  4u.gif Labas merginos! 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Siandien 1 men ir 6d.kaip sergu difuzine toksine tiretoksikoze su autoimuniniu efektu - liaudiskai sakant stuma su vaziuojanciu stogu ir nuodijanciu organizma. wub.gif
Siandien drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif vyno buteli, nes:
-Mano skydliauke atsistate
_lt4 atsistae
- svoris po truputi auga
- tabletes vietoj 6 geriu tik 2
- kraujo tyrimai geri

Endokrinologas, mane gydes ligonineje, stebisi, nes anot jo niekas taip greit neatsisato thumbup.gif  thumbup.gif  o man atsistate thumbup.gif
Todel siandien as viena sedziu prie teliko ir geriu thumbup.gif
Zinoma, sioje ligos istorijoje neapsiejo be auku - krizes metu meciau darba g.gif  Taciau, anot endokrinologo, galbut cia slypi mano greito sveikimo paslaptis 4u.gif
Nors vienu metu galvojau, kad jau amen: svoris krito kosminiu greiciu, stogas vaziavo, sirdis persikrauste i gerkle, o per savaite miegojau tik 1 nakti.
Myliu jus visas ir aciu, kad padejote patiketi, kad pasveisiu! Ypac linkejimai Maskatukui ir kitoms, kurios man padejote!!! Po  savaites gersiu tik 1 thyrozol tablete!!! drinks_cheers.gif

sveika protas99, dziaugiuosi uz tave ir su tavimi:)
gydyk skydliauke ir niekada neuzleisk, nes man rado sokiu tokiu sirdies pakenkimu ir kardiologai tikri, kad del laiku nenustatytos skydlaiukes patologijos,
as priaaugu tik po 0.5 kg per menesi ir tai labai dziaugiuosi, po truputi , bet jau sveikata gereja ir zinau, kad viskam reikia kantrybes, ryzto, pasitikejimo ir gero palaikymo, kuri radau cia, aisku ir seimoje, be kurios palaikymo man butu buve irgi sunku,
merginos, niekada nenuleiskite ranku, kad ir kaip sunku butu,
juk visada po juodziausios nakties ateina rytas:)
Atsakyti
QUOTE(asta29 @ 2010 09 02, 12:41)
Laba diena, merginos  4u.gif

O koks tai vaistas? Gal Propycil? Man irgi jį rekomendavo, tačiau pats gydytojas pasiūlė, esant galimybei, geriau Lenkijoje įsigyti šio vaisto atitikmenį -Thyrosan, kurie ten kainuoja apie 40-50 lt už pakuotę (reiktų pasitikslinti, nes mano atmintis visai neveikia), kai Propycilis 160-180lt kažkur, kadangi radau pažįstamų, kurie važinėja dažnai į Lenkiją, tai daktaras man išrašė receptuką būtent Thyrosan'ui

Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif Labas merginos!!!

Man Metizol dave ne tik berimus bet ir pykino, tai gydytojas liepe pakeisti i Thyrozol, jam tinka tas pats receptas kaip Metizol, tik 50 tableciu kainuoja apie 30Lt ir yra beveik visose vaistinese. Kaip man aiskino endokr.tai tas vaistas grynesnis be sintetiniu priedu. Tai net nebebaigiau gerti Metizol - pakeiciau ir tiek. O berimai pradzioje vis tiek bus - man praejo po kokio menesiuko.
Tik atkreipk demesi i sanariu skausmus (man po 1 men.pradejo ziauuuuriai skaudeti klubo sanari, tai bendras kraujo tyrimas parode kad sumazejo leukocitai) - tai pirmas zenklas, kad vaistu doze reikia mazinti, ir ja apskaiciuos gydytojas.
O isvada viena: vaistai yra vaistai, salutinis poveikis yra, reikia tik labai klausyti savo kuno. Pvz.as negalejau praeiti pro ikrus - matyt truko vitamino D, o dabar viskas susitvarke

Sekmes
Atsakyti
Sveikos 4u.gif na va as taip pat pagaliau pasitikrinau,prisiruosiau kai po operacijos praejo beveik 2 metai smile.gif tik vat svoris tai man neauga nors ir vaikiu pagimdziau lb staigiai nukrito sirdele dauzosi smarkiai bet sako cia jau ne del skydliaukes kormonai vietoi 1.7 trioksinas..bet matyt sirdele paveike neatstatomai unsure.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
QUOTE(eggle20 @ 2010 09 02, 21:08)
Sveikos 4u.gif na va as taip pat pagaliau pasitikrinau,prisiruosiau kai po operacijos praejo beveik 2 metai smile.gif tik vat svoris tai man neauga nors ir vaikiu pagimdziau lb staigiai nukrito sirdele dauzosi smarkiai bet sako cia jau ne del skydliaukes kormonai vietoi 1.7 trioksinas..bet matyt sirdele paveike neatstatomai unsure.gif

laba ,
aš iš po operacijos jau 1,5 metų ir man visi hormonai normoj, bet širdelė daužos dažnai, bei nerimas kankina, tai skydliaukės darbas, ji pakenkė kol dar buvo ir su tuo mums reikia gyventi ir su tuo susitaikyti, gerk kokią tabletytę ir gyvenk toliau.
Atsakyti
QUOTE(asta29 @ 2010 09 02, 11:41)
Laba diena, merginos  4u.gif

Pakliuvau ir as i problemu su skydliauke turinciuju sarasa.
Paskaiciau temele, bet labai jau mano zvirblos neleidzia isijausti. Tai labai norejau Jusu visu paklausti. Nesenai man nustate hipertiroze. Jauciausi klaikiai, pulsas buvo 140, nemiegodavau naktinis, viska nieziejo, prakaitas begdavo upeliukais. Po tyrimu endokrinologe paskyre gerti metizoli (8 tabl. per diena). Pageriau 2,5 savaites, jau ir akyse prasviesejo, bet....
matyt jau toks laikotarpis, nelabai sekasi. Tai pradejo mane nuo metizolio berti (alergine reakcija matyt), nuejau vel pas gydytoja. O ji nenuramino, sake kad yra dar tik vienas vaistas i kuri metizoli galima pakeisti ir tas neregistruotas LT, taigi uzsalkius jo kaina men bus +/-300 Lt. Mums tai kiek kraupoki pinigeliai. Gal kuri esate susidurusi ir esate gerusios dar koki vaistuka, kuris nu bent kiek pigaiu kainuoja. Nes kai pagalvoji, kad reiks tokias sumas moketi kas menesi ir taip apie 2 metus, kazkaip visai nelinksma.

Taigi labai lauksiu Jusu patarimu.
Aciu

Labutis mielosios. Senokai buvau čia apsilankiusi. Aš taip ir nesioperavau,vis gydausi pas doc. Algimantą Šimkų Kaune, nors pas jį buvau tik kovo mėn. viduryje. tada suleido vaistų į mazgą tik vieną, nes kairėje pusėje mazgo nelikę. Nuo to karto taip ir nevažiavau viskas gerai yra. Greitu laiku žadu važiuoti, nes jau ruduo ir reikia pasitikrinti. Su sveikata jokių problemų, viduriai geri ko nebuvo iki to nuo pat mažumės. Širdelė dirba gerai pulsas geras spaudimas taip pat geras. O galėjau būti jau pernai vasarį išoperuota ir gerčiau hormonus, o dabar visiškai nieko nevartoju. Mūsų gyd. tik skuba pjauti, nes jokio gydymo neturi. o metizolis paskutinis brudas. Važnėju su dviračiu, darbuojuosi darže, atmintis gerėja, regėjimas taip pat. Dešinėje pusėje sukalkėjęs mazgas po truputį mažėja. tai va...
Sėkmės jums visoms ir sveikatos... smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2010 09 03, 12:53)
lotuliukas.gif
laba ,
aš iš po operacijos jau 1,5 metų ir man visi hormonai normoj, bet širdelė daužos dažnai, bei nerimas kankina, tai skydliaukės darbas, ji pakenkė kol dar buvo ir su tuo mums reikia gyventi ir su tuo susitaikyti, gerk kokią tabletytę ir gyvenk toliau.

sveikos Egle ir Roberta, nepalikite taip sirdeles be gydytojo prieziuros, as jau 2 men po visisko skydliaukes pasalinimo, sirdis plazdedo pries operacija, plazda ir dabar, BUTINAI imkit siuntima pas kardiologus ir prasykite , kad patikrintu sirdi visapusiskai, pasirodo, kad gali buti pazeistas sirdies raumuo nuo skydliaukes hiperfunkcijos,
man to aciu Dievui nerado, bet paskyre vaistus , nealinkime savo sirdutes, tikrai nebuna taip, kad 2 metai po operacijos ir be priezasties trinka sirdies darbas,
jei kas bus neaisku, rasykite, tikrai atsakysiu ir patarsiu,
sekmes:)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 04, 11:44)
sveikos Egle ir Roberta, nepalikite taip sirdeles be gydytojo prieziuros, as jau 2 men po visisko skydliaukes pasalinimo, sirdis plazdedo pries operacija, plazda ir dabar, BUTINAI imkit siuntima pas kardiologus ir prasykite , kad patikrintu sirdi visapusiskai, pasirodo, kad gali buti pazeistas sirdies raumuo nuo skydliaukes hiperfunkcijos,
man to aciu Dievui nerado, bet paskyre vaistus , nealinkime savo sirdutes, tikrai nebuna taip, kad 2 metai po operacijos ir be priezasties trinka sirdies darbas,
jei kas bus neaisku, rasykite, tikrai atsakysiu ir patarsiu,
sekmes:)

labas, ačiū už rūpestį, mano širdelė irgi jau tirta ir žiūrėta, priskirti vaistukai, Propanalol, mano atveju tinka labiausiai, bet nutrauki vaistukus, praeina keli mėnesiai, arba iki naujo streso ir vėl viskas iš naujo, o ką tu vartoji nuo plakimo ar kraujo spaudimas normalus. Šiaip man po operacijos gal 4 mėn nebuvo širdaplakio, nes buvau idealiai rami.
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2010 09 05, 14:34)
labas, ačiū už rūpestį, mano širdelė irgi jau tirta ir žiūrėta, priskirti vaistukai, Propanalol, mano atveju tinka labiausiai, bet nutrauki vaistukus, praeina keli mėnesiai, arba iki naujo streso ir vėl viskas iš naujo, o ką tu vartoji nuo plakimo ar kraujo spaudimas normalus. Šiaip man po operacijos gal 4 mėn nebuvo širdaplakio, nes buvau idealiai rami.

sveika mieloji, man paskirta betaloc, 2 k dienoje, jei tas nepades -pakeis verapamiliu,
pas mane tachikardija, kuri neaisku , kokios kilmes, pas gydytoja spaudimas 170/110,
namie120/80,
kada gulejau ligonineje po priepuolio mane apziurinejo neuropatologas,jis paminejo-vegetaciniai sirdies sutrikimai, pasake, kad kardiologai labai nenori atlikti siu tyrimu siai diagnozei patvirtinti, aisku, as neklausiau, tai kuom ypatingi tie tyrimai, kad nenori atlikti, bet jei sis gydymas nepades, reikalausiu siu tyrimu,
hmmm, aplankiau vaistai.lt, pasirodo,kad abieju musu vaistai priklauso vienai ir tai paciai grupei, tik pogrupiai skyriasi,
turiu labai nuostabia seimos gydytoja, paklausiu, kuom jie skyriasi,
gal juokingai nuskambes, bet man labai padeda gudobeles lasai arba tabletes
man spali vel pas kardiologus, ziuresiu ka sakys

Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2010 09 05, 17:04)
sveika mieloji, man paskirta betaloc, 2 k dienoje, jei tas nepades -pakeis  verapamiliu,
pas mane tachikardija, kuri neaisku , kokios kilmes, pas gydytoja spaudimas 170/110,
namie120/80,
kada gulejau ligonineje  po priepuolio mane apziurinejo neuropatologas,jis paminejo-vegetaciniai sirdies sutrikimai, pasake, kad kardiologai labai nenori atlikti siu tyrimu siai diagnozei patvirtinti, aisku, as neklausiau, tai kuom ypatingi tie tyrimai, kad nenori atlikti, bet jei sis gydymas nepades, reikalausiu siu tyrimu,
hmmm, aplankiau vaistai.lt, pasirodo,kad abieju musu  vaistai priklauso vienai ir tai paciai grupei, tik pogrupiai skyriasi,
turiu labai nuostabia seimos gydytoja, paklausiu, kuom jie skyriasi,
gal juokingai nuskambes, bet man labai padeda gudobeles lasai arba tabletes
man spali vel pas kardiologus, ziuresiu ka sakys

Aš tai jau žinau nuo ko man tachikardija, nuo nervų, turiu stiprų generalizuotą nerimą, geriu AD, nerimas pasireiškia praėjus įtemtam laikotarpiui kokia 14 dienų. Pernai po operacijos kaifavau kaip man buvo gerai, o vėliau kritau, prasidėjo nerimas. Šiaip man sakė jog skydliaukė kol dar buvo neišoperuota paveikė nervų sistemą, širdies darbą ir tai išliks visam gyvenimui, to niekas nebeatstatys. O pas tave , maskatuke, irgi ko gero jautrūs nervai, bent jau batų chalatų simdromą turi. jei nepaslaptis kiek jums metų?
Atsakyti