QUOTE(Hmmm... @ 2020 05 06, 16:15)
Aš tikrai nesu šios srities ekspertė, bet niekaip nesuprantu kurioje vietoje ši sąvoka tinka cambalai..?
Nesuprantu aš nei kokiu elgesio standartu, nei kieno minties stereotipu Cambala seka...
Mane stebina ka Cambala rase pries kelis metus ir dabar. Nezinau kodel, bet dabar neimanoma paziureti jos senesniu zinuciu (gal uzsislaptIno?). anksciau atrodo buvo visiskai kitas zmogus. Na kadangi ji ne paauglys, tokie virazai sveikiems zmonems retai pasitaiko.
"Konformizmas psichologijoje
Herbertas Kelmanas išskiria tris prisitaikėliškumo tipus:
susitaikymas demonstruojamas tik viešai, o privačiai išlaikant savo nuomonę;..."
"Konformizmas tai prisiderinimas, susitaikėliškumas, požiūrių ir elgesio vienodumo siekimas, pasyvus prisiderinimas prie vyraujančios nuomonės. Konformizmo esmė žmogaus elgsenos arba įsitikinimų pakeitimas, siekiant prisiderinti prie daugumos."
"Grupėje galiojančią normą konformistas pripažįsta tik formaliai, nes turiniu ji neatitinka jo įsitikinimų."
"Šiuolaikiniame moksle yra apibrėžiama žmogaus savybė, skatinanti pasiduoti svetimai nuomonei, elgesio būdui ar pasaulėžiūrai. Tokio žmogaus gyvenimo filosofija ir tikslas prisitaikyti prie aplinkos, aplinkinių, jokiu būdu neišsiskirti iš minios. Todėl jis atidžiai seka daugumos nuomonę ir skuba jai pritarti."
"Tik brandžiam žmogui būdinga nepriklausomą laikyseną ir nuomonę svarbiais gyvenimo klausimais gražiai derinti su saikingu konformizmu laikantis kultūringo elgesio normų bei nereikšmingose smulkmenose."
"Savanoriškas prisitaikymas prie skirtingų įsitikinimų, ideologijų, kultūrų, individo prisitaikymas prie grupės ar mažumos prie daugumos."