Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Moonte @ 2020 06 23, 12:08)
As patekau i panasia kebekne, nes per dauk apziojau, tesiog nebespejau ir teko rinktis, ko atsisakyti, ir atsisakiau mokyklos choro, pasirinkau Brako meno mokykla ir plaukimo treniruotes. Is tiesu as i ta chora nuejau, tik tam, kad drauge nenorejo eiti viena, palaikiau kompanija. Sedejau saleje, laukiau, chorvede pakviete man, tik siaip sau padainuoti... Ir iklimpau.
Nepatikesite, mane persekiojo tris metus. Nors kiekvienais metais, mano tevai nepasivargindavo argumentuotai aiskindavo principingajai direktores pavaduotojai, mano choro nelankymo priezastys. Per tuos metus, pokalbiu gale bvo sutarta mane isbraukti is sarasu, o kitu metu pradzioje, mano pavarde ir vel choro sarasuose. Iki absurdo buvo nueita, klases aukletojai turejau pristatyti Brako mokyklos studiju knygute, kur semestro gale buvo rasomi pazymiai. Vnz ziauru.

Dabar kiti žiaurumai: vaikai būna mokytojus muša, keikia, neklauso, terorizuoja.
Nėra tobulo pasaulio, Moonte smile.gif ir nebus smile.gif
Papildyta:
Va kur brudai, dar atrado https://www.15min.lt...rssfeedgismeteo
blogiausia, kad tai ne koks UAB... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 23, 11:10)
vargšė, užsikompleksavusi plikiukė 4u.gif garbiniuojiesi, pūtiesi tuos savo tris plaukiukus, kad tik daugiau atrodytų ir vyrą apgautum biggrin.gif  4u.gif
kaip sekasi perukų verslo atidarymas? kuriame jau tu etape, primink? nepamiršk į atidarymą pakveist mirksiukas.gif

As taves dar karta klaysiu - ar tau nekarsta tokiu oru su mocheriniais papapais?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 23, 12:14)
Dabar kiti žiaurumai: vaikai būna mokytojus muša, keikia, neklauso, terorizuoja.
Nėra tobulo pasaulio, Moonte smile.gif ir nebus smile.gif

As niekur neteigiau, kad pasaulis tobulas. Bet jei pasaulis netobulas, yra amoralu tuo pagrindu patesinti REPRESINIUS REZIMUS.

Tarp kitko, ir mano mokykloje pionierius apspiove mokytojos nugara.

Kaip visada, aktu saleje buvo surengtas parodomasis susirinkimas-teismas, is pamoku buvo suvaryti klasemis visi pionieriai, aktu saleje nuo vaku gausos buvo ziauriai tvanku, pamenu anuomet buvo ankstyvas pavasaris, visi stovim nuo karscio permirkusiom mokyklinem uniformom. Su joms irgi kankine buvo, jei noreja svari buti, tie plistuoti sijonai, peilis po kaklu. Bet cia kita tema.

Scenoje improvisuotas teismas. Vienoje puseje sedi pionieriu organizajos vadovybe, per viduri milicininkas, mokyklos direktore, ir su nepilnameciais dirbanti pareigune, kitam sone, nusikaltelis ir jo klases aukletoja.

Kaip vyko sis farsas, nerasysiu, bet viso to farso apogejus buvo pasiektas, kai nusikalteliui buvo uzduotas klausimas, koks paskutinio jo ziureto filmo pavadinimas. Atsakymas "Kaip pavogti milijona" sukele nekontroliuojamo suvarytos minios juoka... VEliau uz tai, kiekvienoje klaseje buvo susirinkimas ir aukletoja su pionieriu vadove aiskino, kokie mes esame nebrandus, tokiu elgesiu paminem pionieriu varda.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 23, 11:47)
tai kad čia tu nesupranti, kad žmonės ir nesusitvarko su ta laisve. Vadinasi ją varžyti visgi reiktų taip išeina ax.gif

Nenuostabu, kodėl tada esi sovietizmo ir fašizmo gerbėja.
Bet su laisve zmonės niekada neišmoks elgtis, jeigu jos neturės.
Kaip žmogus niekada neišmoks plaukti, jeigu tik sėdės ant kranto. O mokydamasis žinoma, kad gurkštelės ne kartą vandens.
Atsakyti
Mokykla turėjo teisę rašinėti charakteristikas baigusiesiems, su nurodymu kur galės vaikas stoti. Tai buvo galybės naudojimas. Nepatiko vaikas ar jo tėvai, brakšt charakteristiką kad netinkamas į pageidaujamą specialybę. Puikus būdas valdyti nepaklusnius inteligentus.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2020 06 23, 13:11)
Mokykla turėjo teisę rašinėti charakteristikas baigusiesiems, su nurodymu kur galės vaikas stoti. Tai buvo galybės naudojimas. Nepatiko vaikas ar jo tėvai, brakšt charakteristiką kad netinkamas  į pageidaujamą specialybę. Puikus būdas valdyti nepaklusnius inteligentus.

Tai va ir yra viena iš priežasčių, kodėl rūpestingi tėvai ir nekalbėdavo prie vaikų to, dėl ko charakteristika būtų sugadinta.
Mano mama nestojo į komjaunimą ir todėl negavo paskyrimo į Vilnių, nors mokėsi geriausiai, buvo ištremta į kaimą. Jai aiškiai buvo pasakyta tapti komjaunuole, jei nori pasilikti Vilniuje. Bet šitai aš sužinojau jau paskutinėse klasėse.
Obettačiau mums norėjo geresnės lemties, todėl buvom ir pionierės ir komjaunuolės. Aišku, tai buvo tik ženkliukai, nieko nereiškiantys.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 06 23, 12:12)
Niekada nesakiau, kad buvo puikus gyvenimas, niekad neteigiau, kad gyventi buvo gerai, visada troškau laisvės ir niekad nesigailėjau, kad gavom laisvę įstojom į ES. Bet vaikystė mano ir buvo vaikystė, ir tėvai kiek galėdami darė, kad ji būtų laiminga ir be traumų, apie visas režimo baisybes sužinojau, kai jau buvau paaugusi.

O jau mane, anot tamstos, ir kitu SM pagerintuju, traumavo inforamcija nuo pat gimimo, su motinos pienu bruko ryta vakara, visas 24 valandas per para.

Jei tamsta jauciates teisesne diskusijoje, priskirusi oponentui tariams traumas, tokia ta jusu teisybe mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 23, 12:24)
As taves dar karta klaysiu - ar tau nekarsta tokiu oru su mocheriniais papapais?

papuase tu, iš čia perki? biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 23, 12:45)
Nenuostabu, kodėl tada esi sovietizmo ir fašizmo gerbėja.
Bet su laisve zmonės niekada neišmoks elgtis, jeigu jos neturės.
Kaip žmogus niekada neišmoks plaukti, jeigu tik sėdės ant kranto. O mokydamasis žinoma, kad gurkštelės ne kartą vandens.

aš nekalbėjau apie suvaržymus visose srityje, moksliuke smile.gif bet tikrai yra sričių, kurias reikia riboti. Viena iš jų drabužių, batų gamyba rolleyes.gif
Papildyta:
Mokykla turėjo teisę rašinėti charakteristikas baigusiesiems, su nurodymu kur galės vaikas stoti. Tai buvo galybės naudojimas. Nepatiko vaikas ar jo tėvai, brakšt charakteristiką kad netinkamas  į pageidaujamą specialybę. Puikus būdas valdyti nepaklusnius inteligentus.

o dabar žulikus mokyklose laiko, neišmeta dėl krepšelių...
nėra idealaus modelio ir nebus
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 06 23, 13:29)
Tai va ir yra viena iš priežasčių, kodėl rūpestingi tėvai ir nekalbėdavo prie vaikų to, dėl ko charakteristika būtų sugadinta.
Mano mama nestojo į komjaunimą ir todėl negavo paskyrimo į Vilnių, nors mokėsi geriausiai, buvo ištremta į kaimą. Jai aiškiai buvo pasakyta tapti komjaunuole, jei nori pasilikti Vilniuje.  Bet šitai aš sužinojau jau paskutinėse klasėse.
Obettačiau mums norėjo geresnės lemties, todėl buvom ir pionierės ir komjaunuolės. Aišku, tai buvo tik ženkliukai, nieko nereiškiantys.

As nieakda nesurpatau tokiu kaip jus, rimtai. Va tu tariamai rupestinguju, kurie meluoja savo vaikam, neva taip apsaugojant juos.

Kita vertus, as neatmetu prielaidos, kad buvo seimos kuriom sovietu rezimas patiko, susitaike su juom kaip su duotybe, jiems buvo gera gyventi, tai ir pasipiktinimo jis nekele. Todel desninga, kad vaikas, net budamas paaugliu nesugebedavo izvelgti ji supancio pasaulio dviveidystes. Jam nekilo klausimu ir jis ju tiesiog neuzdave. Nepasakoti apie tevu pokalbius, svenciamas sventes ir t.t. jiems kaip ir norma, gyvenimo dalis, prie kurios taikesi, tam kad isgyventu, ne vien juoda duona valgydami bet ir slapiankos, gal net grybuku gaudami. Ir jau ju laimei ribu nera.

Na tarkim, ar gali va tokia netraumuota artimuju netektim suvokti, man vaiksyteje iskilusius kalusimus, o kur mano seneliai, dedes, tetos, pusprobliai? Kodel per kucias pries talo sedime tik mes keturi, kai pas Alma, Artura, Jolanta renkasi gimines... O kodel mes neturime kaimo? Juk tie klausimai is esmes pastoviai sukdavosi, vienokia ar kitokia forma. Diduma vaiku visa tai turejo... Kodel as to neturiu?

Paradoksas, netraumuotieji, neturi empatijos, cia panasiai, kaip sotus neuzjaucia alkano, kaltina del to mano tevus del perteklines informacijos, bet ne rezima, kuris sunaikino mano giminaicius. Pasirodo mano tevai kalti, kad jie atsakinejo i mano vaikiskus kalusimus, kiekviena karta priklausomai nuo metu kiekio, isamiau ir issamiau...

Pasvarstymai, neva apie apsaugojanti mela.

Na tarkim, vienas is melu, nepasakyti vaikui, kad jis yra ivaikintas, ir uzauga toks vaikas iki paauglystes, ar pilnametystes ir jam geri zmones, pasako tiesa... Jis gi jau suages, neva gebantis susitvarkyti su informacija. O va paradoksas, zmogus nuo mazumes, saugotas nuo gyvenimo tiesos, dazniausiai susidures su tiesa traumuojasizymiai labiau, nei tas kuris su ta tiesa isaugo ir prieme ja, kaip savaime suprantama dalyka.

Mano galva, siltnaminis auklejimas, nera geris, o tiksinti bomba, kuri sprogsta isgirdus tiesa. Labai patiko mylimukes pvz. su plaukimu, jis puikiai tinka ir su gebejimu adaptuoti gaunama informacija, tiesa.
Atsakyti
Mokykla turėjo teisę rašinėti charakteristikas baigusiesiems, su nurodymu kur galės vaikas stoti.

Gal nenusifantazuok.
Parasydavo blogas charakteirstikas tiems, kas susiesdavo su mokytojais (visai nepolitines priezastys) ar kas prisidirbdavo su milicija.
Is mano laidos apie 100 zmoniu, bloga charakteristika gavo tik vienas veikejas. Uz ka? Nuvaziavo i Karmelava i alude Zibintas, ten buvo kazkokios mustynes po kuriu pateko i blaivykla. Tai del charakteristikos jam neleido istoti i aukstaja.
Nu ir ka dare?
Susiveike gydytoju pazyma del kariuomenes, po to nuejo kazkur dirbti ir ten jau parase gera charakteristika.
Matosi kad jus nieko neismanot apie Sovietija
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 23, 14:22)
Mano galva, siltnaminis auklejimas, nera geris, o tiksinti bomba, kuri sprogsta isgirdus tiesa. Labai patiko mylimukes pvz. su plaukimu, jis puikiai tinka ir su gebejimu adaptuoti gaunama informacija, tiesa.

Vėl jūs matote tik balta arba juoda. O jeigu pasakyti vaikui, kad okupantai ištrėmė gimines, kas žuvo, kas tenais gal dar gyvena, nes įprato, vedė ar pan., bet nevesti diskusijų apie tai nuolat inteligentų rateliuose prie vaikų, kuo tai blogai?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 23, 12:29)
Kaip visada, aktu saleje buvo surengtas parodomasis susirinkimas-teismas, is pamoku buvo suvaryti klasemis visi pionieriai,

VEliau uz tai, kiekvienoje klaseje buvo susirinkimas ir aukletoja su pionieriu vadove aiskino, kokie mes esame nebrandus, tokiu elgesiu paminem pionieriu varda.

Va Jezau kokiam mesle tu gyvenai...

Mano mokykloje (Kauno 27-vidurine) pionieriai kalaraiscius vadino silkemis ir nsiojo juos taip kaip dabar namordnykus. Tai represinio rezimo irankis... Niekas net neslepe, kad visai tai tik del vaizdo ir kad nebutu problemu... Viskas buvo daroma pabreztinai pokazuchiskai, o jei kas ten isijauzdavo i sovietines tiesas - tai buvo is tokiu tyciojamasi, bet nelabai prisimenu nors viena kuris istisai nepasakojo anekdotu apie sovietini stroju... Gal keli tylejo...

Kai Sovietini rezima pakeite Lanzbergio rezimo pakalikai - prasidejo katalikybes represijos, tikybos kisimas i mokyklas. Kaip anksciau tie kuriems komunizmas buvo nepriimtinas teisindavosi tikyba, tai dabar tie kuriems buvo nepriimtinas kataliku kisimasis buvo apsaukiami komunistais.

Tie mokytojai kurie garsiausia LOJO uz komunizma, po to pradejo loti uzz tikejima ir lietuvybe.
Slykstu
Atsakyti