Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 06 22, 20:19)
Rusijoje gyvenai? Lietuvoje taip nebuvo. Pasakoji kazkokius vejus, nieko nereikejo lankyti po pamoku... I chora kartais varrydavo per prievarta dainuot, tai as sudainavau gaidzio balsu por kartu ir daugiau neliepe

Ka tu isvis zinai, pensinyke. Gal tau ir nereikejo, kai esi tokio amziaus kai vaziavai i Maskvos olimpines zaidynes kaip spekuliantas prisipirkt zirneliu ar skurliu, kuriu turejo " ismesti".
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 23, 08:50)
sintetikos ir šiuolaikinio pasaulio "gėrio", t.y. pertekliaus mėgėjams rolleyes.gif
https://www.gismeteo...ersti-plastiku/
bet vargu ar susimąstysite...

Ką su tavim diskutuoti, jeigu net nesuvoki elementaraus skirtumo tarp pasirinkimo laisvės ir vartojimo "kuo daugiau"?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 06 22, 21:00)

Turiu Dievo dovana prie manes zmones elgiasi naturaliai, parodo visa vidu. Tai gerai...

Dar vienas" apdovanotas"😂
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 22, 22:34)
biggrin.gif  biggrin.gif nerealus tu

Jums trim reiktu i viena lova susokti 🤣
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 23, 11:33)
Ką su tavim diskutuoti, jeigu net nesuvoki elementaraus skirtumo tarp pasirinkimo laisvės ir vartojimo "kuo daugiau"?

tai kad čia tu nesupranti, kad žmonės ir nesusitvarko su ta laisve. Vadinasi ją varžyti visgi reiktų taip išeina ax.gif
Atsakyti
Skaitau ir galvoju, isties, kaip idomu, kokie skirtingi vaiku auklejimo modeliai. AS visada dalyvavau savo tevu gyvenime, galimai todel, kad buvau pagyvenusiu tevu vaiku, gal todel, kad nebuvo giminiu, kaimu ir t.t. neturejo jie pasirinkimo.

As suprantu, kad kai kuriems, nepatyrusiems, matuojantiems kitu vaiksytes savo vaikystes patirtimi sunku suvokti, bet...

Tie visi slepimai ir t.t. Na nebuvo to mano tevu seimoje.

Kaiap cia paaiskinti, neslepimo esme. g.gif
Cia panasiai kaip su pedkelnem, eina moteris nezinodama kad suplese petkelnes, dazniausiai niekas ir nepastebi kad jos suplyso. O va tas zinojimas, kad pedkelnes suplyso, bandymas jas dangstyti, slepti ir isduoda... Itakoja moters laikysena, o jei dar nenaturaliai ji ta skylute bando pridengti rankinuku, tai butinai pasiziuri ir ka gi ji ten slepia.

Lygiai taip pat ir su POKALBIAIS. Kai tie po kalbiai vyksta, priimami kaip savaime surpantami dalykai, be konspiraciju, be uzuolaidu zudengimo, vaiku is kambario isvarymo, spynu urakinimo, radio ijungimo, kad butu fonas ir kad butu KGB darbuotojas sunku irasineti pokalbius... As zinau, kad zmones taip darydavo. Mano tevai pasirinko priesinga varianta, kad viskas vyktu naturaliai, is serijos atejo sveciai, pasisveciavo ir isejo sveciai. Kai tai vyskta naturaliai, vaikas tai priima kaip norma. Tevai sneka, jis dalimais sededamas uzsiima savo darbais. Kai pastoviai augi tokioje terpeje, kai tevu toks bendravimas su aplinkiniais nera vienetinis atvejis, o dazna norma, i viska reaguoji ramiai, nes nieko isskirtinio nera. Bent jau as galvojau, kad ir kiti vaikai taip gyvena. O kai nera paslapties, nera poreikio ja dalintis.

Nezinau, kaip kitu tevai, manieji po darbu aptardavo viska, kalbejo visom temom, tame tarpe ir as. Vienaip ar kitaip, tai itakoja, pradedi mastyti, vertinti panasiais kriterijais kaip tevai. Tada jau uzduodi klausimus, tau i tuos klausimus atsako, manau suvokiat, tie kurie neiesko subineje slieku, kad klausimai buvo ivairus, ne tik vien apie politika, bet jei man kildavo, man buvo suprantamai, atsizvelgiant i mano amziu paaiskinta.

Neretai as net piknaudziavau, tarkim paklausdavau tevo apie kokius nors istorinius ivykius, apie kuriuos mes tuo momentu mokemes mokykloje. Jis pasdalindavo su manimi tokia informacija, kurios nebuvo jokiam mokykliniam vadovelyje, atitemdavo knygas, kurias galejau ta tema pasakityi... Saziningai, as jas tik akimis perbegdavau, zinoma, veliau as jas perskaiciau, bet anuomet, issirankiodavau tik tai, kas reikalinga, bent jau taip maniau, kad bus reikalinga. Istorijos ir kitu dalyku mokytojai mane mego, kas nemegs kai vaikas zino daugiau nei vadovelyje parasyta. Del to man buvo atleidziama disgrafija.

Labai dziaugiuosi, kad mano dukterecia, jos vaikais, sais laikais gauna pagalba ir puikiausiai tvarkosi su sia problema.Siu dienu mokytojai labiau kvalifikuoti, geba puikia, suprantamai pateikti mokymosi medziaga, si sutrikima turintiems vaikams.
Kartais pagalvoju, jei ne mano tevu idirbis, pastovus demesys, mano zingeidumo skatinimas, vargu ar kas is manes gero butu iseje. Del savo sutrikimo buciau tarybiniu mokytoju "uzduchina". Kai dalyvavau disleksijos, disgrafijos tyrmu programose, maciau daug uzdaru, kompleksuotu vaiku. Nes jie neretai mokyklose patirdavo patycas, del savo sutrikimo. As gi ismokau gyventi su tuo, tai kompensuodama kiais privalumais.

Gristant prie temos. Kai seimoje yra bendryste, tarpusavio supratimas, pagarba. Kai i tave, vaika, ziurima kaip i lygiaverti zmogu, su pagarba, nes bendraujama ne usiusiu utiu tiu lygmenyje, o bandoma kalbeti tau suprantama kalba, rimtai atsakyti i tavo rupimus klausimus, o neatsiriboti atsakymu "suzinosi kai uzaugsi", ar "tau per aksnti apie tai galvoti, kalbeti ir t.t." eik geriau su lelemis pazaisk... Vaikas uzauga mastanciu, atsiprasau, nevaiksiku mirksiukas.gif O kai mastai, tai ir kinta tave supancios aplinkos vertinimas.

P.S.
AR atkreipet demesi, net tos, kuriu neva vaikyste buvo nuostabi, zino apie "draudziamu pokalbiu" slepimo svarba. Apie ka tai byloja? Ar jau tirkai tas rezimas buvo puikus, kad net ir tos, kurios turejo nuostabia vaikyste zinojo, kad uz pokalbius galima sulaukti nepageidaujamu pasekmiu.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 23, 11:41)
Dar vienas" apdovanotas"😂
Papildyta:

Jums trim reiktu i viena lova susokti 🤣

o lova čia prie ko prie asmeninių savybių? vėl tavęs kauliuk nepadarė? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 23, 10:48)
o lova čia prie ko prie asmeninių savybių? vėl tavęs kauliuk nepadarė? biggrin.gif

Tiek jusu trijule vienas kitam siknas cia laizot, kad puikiai jums sektusi ta daryt ir gyvai. Va prie ko biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 23, 11:47)
Gristant prie temos. Kai seimoje yra bendryste, tarpusavio supratimas, pagarba. Kai i tave, vaika, ziurima kaip i lygiaverti zmogu, su pagarba, nes bendraujama ne usiusiu utiu tiu lygmenyje, o bandoma kalbeti tau suprantama kalba, rimtai atsakyti i tavo rupimus klausimus, o neatsiriboti atsakymu "suzinosi kai uzaugsi", ar "tau per aksnti apie tai galvoti, kalbeti ir t.t." eik geriau su lelemis pazaisk... Vaikas uzauga mastanciu, atsiprasau, nevaiksiku  mirksiukas.gif O kai mastai, tai ir kinta tave supancios aplinkos vertinimas.

P.S.
AR atkreipet demesi, net tos, kuriu neva vaikyste buvo nuostabi, zino apie "draudziamu pokalbiu" slepimo svarba. Apie ka tai byloja? Ar jau tirkai tas rezimas buvo puikus, kad net ir tos, kurios turejo nuostabia vaikyste zinojo, kad uz pokalbius galima sulaukti nepageidaujamu pasekmiu.

Įvairiai galima vertinti ir įvairiai gali vaikai reaguoti bei susiformuoti, rizika didelė. Pvz. jei vaikams pasakoti apie tą visą sovietmetinį prekių trūkumą, kai dabar iš pasakojimų žinau, kad savame mieste net batukų pvz. negaudavo, kai kas net Palangos duonos į kitą miestą važiuodavo, tai vaikas gali išaugti vargšo mentalitetu. O dabartiniais laikais gali išprotėti dėl blizgučių, vaikščioti blizgantis kaip koks artistas ir nuolat kimšti bandeles bei pasiekti 150 kg svorį. Kompleksai yra baisus dalykas
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 06 23, 11:58)
Tiek jusu trijule vienas kitam siknas cia laizot, kad puikiai jums sektusi ta daryt ir gyvai. Va prie ko biggrin.gif .

tai ir sakau, tu esi čia šiknų laižymo ekspertė 4u.gif praktiškai kasdien šia tema pasisakai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 06 23, 11:03)
Įvairiai galima vertinti ir įvairiai gali vaikai reaguoti bei susiformuoti, rizika didelė. Pvz. jei vaikams pasakoti apie tą visą sovietmetinį prekių trūkumą, kai dabar iš pasakojimų žinau, kad savame mieste net batukų pvz. negaudavo, kai kas net Palangos duonos į kitą miestą važiuodavo, tai vaikas gali išaugti vargšo mentalitetu. O dabartiniais laikais gali išprotėti dėl blizgučių, vaikščioti blizgantis kaip koks artistas ir nuolat kimšti bandeles bei pasiekti 150 kg svorį. Kompleksai yra baisus dalykas
Papildyta:

tai ir sakau, tu esi čia šiknų laižymo ekspertė 4u.gif praktiškai kasdien šia tema pasisakai biggrin.gif

Bet jusu trijule tai viens be kito neikaip biggrin.gif . Griukit greiciau lovon, trys piros papu, o tavo isskirtiniai- plaukuoti. Nekarsta vasara su mochera?
Atsakyti
Apie burelius.
Idomucia, net pats iki galo to nesuvokdamas, imete akmeneli i savo sutves darza.

Kaip jau rasiau, buvo tie bureliai, kurie buvo neidomus, nes ju vadovai, nesivargino sudominti vaiku, skirti jiems demesio. Vaikai issilakstydavo. Tokie bureliai istustedavo, todel buvo griebtasi grieztesniu priemoniu. Na tarkim, jei burelis buvo mokykloje, vaikas nustojo lankyti bureli, jam trimestro gale mazindavo elgesio ivertinima.

As patekau i panasia kebekne, nes per dauk apziojau, tesiog nebespejau ir teko rinktis, ko atsisakyti, ir atsisakiau mokyklos choro, pasirinkau Brako meno mokykla ir plaukimo treniruotes. Is tiesu as i ta chora nuejau, tik tam, kad drauge nenorejo eiti viena, palaikiau kompanija. Sedejau saleje, laukiau, chorvede pakviete man, tik siaip sau padainuoti... Ir iklimpau.
Nepatikesite, mane persekiojo tris metus. Nors kiekvienais metais, mano tevai nepasivargindavo argumentuotai aiskindavo principingajai direktores pavaduotojai, mano choro nelankymo priezastys. Per tuos metus, pokalbiu gale bvo sutarta mane isbraukti is sarasu, o kitu metu pradzioje, mano pavarde ir vel choro sarasuose. Iki absurdo buvo nueita, klases aukletojai turejau pristatyti Brako mokyklos studiju knygute, kur semestro gale buvo rasomi pazymiai. Vnz ziauru.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 06 23, 12:06)
Bet jusu trijule tai viens be kito neikaip biggrin.gif . Griukit greiciau lovon, trys piros papu, o tavo isskirtiniai- plaukuoti. Nekarsta vasara su mochera?

vargšė, užsikompleksavusi plikiukė 4u.gif garbiniuojiesi, pūtiesi tuos savo tris plaukiukus, kad tik daugiau atrodytų ir vyrą apgautum biggrin.gif 4u.gif
kaip sekasi perukų verslo atidarymas? kuriame jau tu etape, primink? nepamiršk į atidarymą pakveist mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 23, 11:47)
P.S.

Niekada nesakiau, kad buvo puikus gyvenimas, niekad neteigiau, kad gyventi buvo gerai, visada troškau laisvės ir niekad nesigailėjau, kad gavom laisvę įstojom į ES. Bet vaikystė mano ir buvo vaikystė, ir tėvai kiek galėdami darė, kad ji būtų laiminga ir be traumų, apie visas režimo baisybes sužinojau, kai jau buvau paaugusi.
Atsakyti