Manyčiau pagrindinis ir lemiamas ilgo žindymo faktorius yra pačios mamos nusiteikimas ilgai žindyti.
Išmaitinau savo kūdikį beveik iki 3 metų ir labai dėl to džiaugiuosi, iš pradžių užsibrėžiau tikslą- šeši mėnesiai, kai man pavyko juos įveikt, nusprendžiau, kad galiu dar tiek, paskui dar ir dar, kol galiausiai teko "stabdyt arklius"

, manęs laukė darbas, vaiko- darželis, o kadangi sūnui buvo beveik 3 metai, labai lengvai ir greitai susitarėm, kad jau gana.
Tas periodas nebuvo lengvas, vargino kėlimasis naktimis, aplinkiniai manęs nesuprato, nes taip ilgai maitinančių mamų aplink nebuvo, laimei, mano vyras puikiausiai pats laikėsi ir mane palaikė. Aš žinau, kad daviau savo vaikui tai, kas geriausia ir tas artumas, kurį patyriau man buvo pats maloniausias jausmas pasaulyje.
Beje, ką tik gimęs sūnelis labai sėkmingai ir taisyklingai pradėjo žįsti, ko kiti kūdikiai kartais nemoka. Kai išdygo dantukai- bandė kandžiotis, bet atimdavau krūtį ir aiškindavau, kad nebegaus, jei vėl mėgins, padėjo.
Visą informaciją, kaip vaikas turi apžioti spenelį, kaip ir kada maitinti, susirinkau dar iki gimdymo, man tai buvo aktualu, todėl nelaukiau kol kas paaiškins, pamokys, norėjau būti pasiruošus, lankiau kursus nėščiosioms, gimdyti važiavau gerai nusiteikus ir tikėdama, kad viskas bus gerai, juolab, kad dabar net neišėjus iš namų galima prisirinkt daug vertingos informacijos