Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

QUOTE(meduolia @ 2010 09 13, 22:24)
mano aplinkoje nebuvo tokio pavyzdzio kaip Erszbeth  schmoll.gif
mano drauges, giminaites arba maitina-maitino TIK MP arba kaip saket pradeda didint mishinuko dozes  unsure.gif

Mano sesuo labai norejo zindyti ir kursus lanke, ir su konsultantem taresi ir LT ir Airijoj, bet prasidejo pieno staze abiejose krutyse, ta praejo , bet sake apmazejo pienuko unsure.gif dar vis megino zindyti, bet dukryte gime labai maza 2.7kg ir gimde namie, taigi nepasvere nieks kiek ji iskart numete po gimimo, o paskui po pora savaiciu vis dar svere tik 2,4 kazkur nesitustino ir lyg jau per mazai slapinosi, nuvyko i ligonone tyrimams, tai visi ten konstatavo,kad truksta vaikui skysciu verysad.gif , dave misinuko. Tai paskui taip ir vargo, duodavo kruti ,paskui misinuka ir dar nusitraukinedavo, bet per para vos koki 100ml galejo nusitraukti (turejo gera elektrine pompa) taip vargo virs metu, nes misinukai visi vis netiko nuo paprastu iki tu brangiu alergiskiems kudikiams is vaistines, nors alergijos jokios nerado, bet jai kazkaip nevirskino, megino visokius klijukus ir tie netiko, paskui gavo MP is pieno banko, tai sake tada dukryte ant akiu pradejo atsigauti. megino dar primaitinti su tokia sistema kur is indelio bega pienukas per siaudel kartu su krutim kai duodai, bet dukryte visai neistraukdavo. Tai klausimas ar yra kudikiu kurie nemoka zisti?
Atrodo turejo sesuo ziniu informacijos, verke kaip norejo zindyti, bet sako nu ji netraukia to pienuko g.gif Ka as pastebejau,tai, kad nepasitiki savim, jau ir seniau buvo sakiusi, kad ji matyt "nepieninga" ir t.t. nes pirma vaikeli nepasiseke irgi zindyti, nors tada dar ziniu visai neturejo ir gimde ligoninej ,kur greit buvo ikistas misinukas verysad.gif
Dabar mastau, gal esmine itaka zindymo sekmej yra pasitikejimas savim, savo jegom ir meile sau, kai myli save, myli ir savo vaikeli ir tada duodi jam kas geriausia g.gif tada zinai, kad tavo pienuko turi uztekti ir viska darai ,kad tai pavyktu... ax.gif O paskui, jei jau pradzia sekminga, zindymo ilgumas priklauso nuo apsisvietimo ir ziniu, ir tos pacios meiles smile.gif Man labai patiko toks terminas ,kuri radau -tevyste, motinyste be islygu wub.gif Kai myli atiduodi viska be islygu su meile, negalvoji apie savo nuovargi ar kazkokius "svarbius" interesus, tiesiog stengiesi suteikti vaikams visa ka geriausia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2010 08 11, 00:16)
Man labai įdomi Jūsų nuomonė: kas lemia – ar prigimtis, ar medicina, gimdymo namai ir daktarai, ar ekonomika, pinigai, maistas ir darbas, visuomenės nuomonė, vyro ir uošvės pažiūros? O gal išsilavinimas, asmenybės branda...? Ar dar kas nors? Ir kas svarbiau - negalėjimas ar nenoras žindyti?
Maloniai kviečiu pasisakyti ir būsiu labai dėkingas už Jūsų pastabas.  mirksiukas.gif

Truputį ne į temą: Gerb. gydytojau, Jūsų knygos neskaičiau, bet kai turėjau klausimų, naršiau internete ir radau Jūsų labai vertingas konsultacijas (jos atsakė į man kilusius klausimus, juk dažnai mus kankina tos pačios bėdos), labai smagu, kad yra tokių pasišventusių žmonių, pagarba Jums 4u.gif Apie Jūsų knygą esu girdėjusi gerų atsiliepimų, bet kadangi lankėm R.Šemetos kursus, skaičiau A.Žarskaus knygas, o ir vaikas ne pirmas, tai kažkaip viskas gana aišku ir nebuvo reikalo skaityti, bet įdomu būtų biggrin.gif

Mano atveju, gal čia R.Šemetos įtaka, gal šiaip tokios mano mintys buvo iškart, bet niekada nekilo minčių, kad neturėsiu pieno, esu įsitikinusi, kad visos jo gali turėti, jei tik viskas teisingai nuo pradžių daroma, Jums nereikia aiškinti, o kam įdomu, tegu paskaito kas yra tas teisingai nuo pradžių, turbūt ir Jūs savo knygoje tai aiškinate. Manau, kad tai dar priklauso ir nuo nusiteikimo.

Man savaime suprantama, kad veršiukui geriausia karvės pienas, o kūdikiui - mamos pienukas, todėl nemąsčiau apie mišinukus, niekam nereikėjo manęs skatinti tai daryti, niekieno nuomonės neklausiau. Kitą vertus, tai ir ekonomija, ir paprastumas - nereikia rūpintis ar mišinuko namie yra, ar nėra, nieko sterilizuoti, virti, maišyti, žiūrėti, kad ne per karštas būtų. Jei viskas gerai, tai naktį galima pažindyti net neišsibudinant. Žinoma, kad yra ir minusų, bet visi jie yra minusai mamoms, o ne kūdikiams: esi pririšta prie vaiko, ilgam viena neišbėgsi, negalima vartoti alkoholio, manau, kad žindomi vaikučiai dažniau keliasi naktim pavalgyti, nes jiems reikia artumo, mamai reikia valgyti sveikesnį maistą, dabar va vargstu su pilvo pūtimais ir, kai būna labai sunku, tai mintyse pamąstau, kad gal geriau būtų mišinukas, tai vaikas nevargtų su pilvu, o man nereiktų laikytis "žindymo dietos", kai suku galvą ką valgyti, kad nepūstų pilvuko. Tačiau ta mintis apie mišinį užeina silpnumo akimirką, puikiai žinau, kad tai tik mintis, kuri atėjo ir išeis, nes žindymas turi minusų tik mamoms, o kūdikiui vien pliusai, todėl ko mylinti mama nepadarytų dėl savo kūdikio? smile.gif

Žinoma, kad visaverčiam žindymui yra labai svarbu tai, kad mama gali būti namie, o ne dirbti. Manau, kad jei tektų dirbti, tai greitai pavargčiau su nusitraukinėjimais ir duočiau mišinukus. Dabar išties puiki galimybė auginti vaikučius iki 2 metų, nors ir metai yra labai puiku.

Šiaip ir tėvai, ir uošviai, ir medikai teigiamai vertina žindymą, jie irgi supranta, kad tai yra geriausia, džiaugiasi tuo.

Taigi pirmąjį maitinau iki 1,3metų, nes norėjau, kad baigtųsi žiema ir peršalimai, maniau, kad pienukas padės apsisaugoti nuo ligų, ir neklydau biggrin.gif

Tikiuosi, kad atsakiau į Jūsų klausimą.

Sekmės Jums 4u.gif
Atsakyti
O kodėl jūs galvojat, kad nuo mišinuko nepūstų pilvo? Arba kad mišinuku maitinamam vaikui mamos artumo reikia mažiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 09 15, 21:22)
O kodėl jūs galvojat, kad nuo mišinuko nepūstų pilvo? Arba kad mišinuku maitinamam vaikui mamos artumo reikia mažiau?  g.gif

Nežinau kodėl, niekada nemaitinau mišinukais, tai ir galvoju, kad gal nuo jų nepučia pilvuko. Artumo tai tikrai reikia visiems vaikams, tik iš patirties žinau, kad žindomas kūdikis kartais naktį keliasi ne todėl, kad nori pavalgyti, o paprasčiausiai pabūti prie krūties. Kai pradėjau jau didesniam duoti naktį vandenuką (nes jau buvo sudygę nemažai dantų ir nesinorėjo jų gadinti), tai ir nustojo keltis naktimi. Todėl ir padariau tokią išvadą, kad jis nusprendė jog neverta keltis dėl vandens, papuko juk nebus ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2010 09 17, 21:12)
Nežinau kodėl, niekada nemaitinau mišinukais, tai ir galvoju, kad gal nuo jų nepučia pilvuko. Artumo tai tikrai reikia visiems vaikams, tik iš patirties žinau, kad žindomas kūdikis kartais naktį keliasi ne todėl, kad nori pavalgyti, o paprasčiausiai pabūti prie krūties. Kai pradėjau jau didesniam duoti naktį vandenuką (nes jau buvo sudygę nemažai dantų ir nesinorėjo jų gadinti), tai ir nustojo keltis naktimi. Todėl ir padariau tokią išvadą, kad jis nusprendė jog neverta keltis dėl vandens, papuko juk nebus  ax.gif .

As manau, kad nuo misinuko stipriau pucia pilvuka, nes viena karta buvau davusi savo mazajai misinuka. Is karto pilvuka pusti pradejo ir kakiai pasikeite sad.gif Misinuka privalge vaikai gali ir visa nakti ismiegoti, nes jis yra zymiai sotesni, negu mamos pienukas. Todel zindomi vaikai keliasi nakti dazniau. Aisku jie iesko kruties, kai nori nusiraminti. Misinuku maitinami vaikai iesko ne mamos kruties prisiglausti, o buteliuko smile.gif As buciau pati nelaimingiausia mama, jei negaleciau savo dukrytes krutimi maitinti. Grauztu sazine, kad nedaviau savo vaikeliui pagrindo, to kas jam yra svarbiausia gyvenime - mamos pienukas ir siluma bei artumas. Joks buteliukas to neatstos!
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2010 09 21, 13:50)
As manau, kad nuo misinuko stipriau pucia pilvuka, nes viena karta buvau davusi savo mazajai misinuka. Is karto pilvuka pusti pradejo ir kakiai pasikeite sad.gif  Misinuka privalge vaikai gali ir visa nakti ismiegoti, nes jis yra zymiai sotesni, negu mamos pienukas. Todel zindomi vaikai keliasi nakti dazniau. Aisku jie iesko kruties, kai nori nusiraminti. Misinuku maitinami vaikai iesko ne mamos kruties prisiglausti, o buteliuko smile.gif As buciau pati nelaimingiausia mama, jei negaleciau savo dukrytes krutimi maitinti. Grauztu sazine, kad nedaviau savo vaikeliui pagrindo, to kas jam yra svarbiausia gyvenime - mamos pienukas ir siluma bei artumas. Joks buteliukas to neatstos!

ne i tema, bet noriu jus pataisyti, misinukas yra ne sotesnis!! schmoll.gif jis tiesiog sunkiau virskinamas!! mamos pienas lengviau, tai vaikiukai ir keliasi dazniau! mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
lb faina tema 4u.gif 4u.gif manau visos mamytes turi paskaityti ja 4u.gif

va as,kai buvau naujagimes mama pries beveik 5 metus,tai man maitinimo dziaugsmo tebuvo apie 3savaites verysad.gif pienelis po to eme ir pradingo blink.gif ir vis galvoju kodel-ar is nezinojimo ka daryti,pastebejus jog jo mazeja,ar seip kazkas kita ivyko....bet visgi manau veian is priezasciu buvo,kad turejau pakankamai daug streso,nes tik pagimdziau ir po triju sav kaip tik man egzaminai buvo unsure.gif as visa tartejau ir bijojau,kad tik juos islaikyti 4u.gif
bet kai pagalvoju,kad kai pastebejau,kad dukra turiu maitinti vis ilgiau,vis darzniau ir kad pienelio nejo isvis man nusitraukti unsure.gif ,tai gal but reikejo kazka daryti....bet ka unsure.gif niekas nepaare,nors daktarei iskart pasisakiau kad pieno maziau verysad.gif mama aisku kaip is rusisku laiku-misinuka nupirko ir padejo palei nosy blink.gif doh.gif o kas beliko,kai viena pasimetusi lieki ...taip ir pradejom misinukais misti verysad.gif
aciu d kad dukra sveika,viskas gerai....
bet tas dziaugsmas kury patiri maitindama,taip ir manes nepasieke verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijos mama @ 2010 09 21, 21:01)
bet tas dziaugsmas kury patiri maitindama,taip ir manes nepasieke verysad.gif

Bet kitą kartą tikėk, kad pasiseks, tik domėkis, jei kils problemų ir viskas bus gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2010 09 22, 20:19)
Bet kitą kartą tikėk, kad pasiseks, tik domėkis, jei kils problemų ir viskas bus gerai  biggrin.gif

as dabar tuo tokiu bigsmile.gif as ne nesilaukdama tike prisikaiciua,tiek prisiziurejau visko apie maitinima,kad tiek sunku net panesti blush2.gif biggrin.gif net daug ka turiu pasiziureti ar tiksliai zinua...
bet man patinka ka as zinau....
tik va liudnai,kai kuriai nors sakai,kad daugumai mamyciu pienelis dingsta is nezinojimo kaip reikia teisingai maitinti,jos pyskta,kd jos neva zino ir pn unsure.gif nors jokiu kursu nekalnkiusios ir pn....
kodel moterys taip pasitiki savomi,kaip nera susidurusios su tuo g.gif net nezinau,kodel ir as savimi tikejau,bet tikejimo enuztenka-reikia ir mokslo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijos mama @ 2010 09 23, 13:17)
as dabar tuo tokiu bigsmile.gif as ne nesilaukdama tike prisikaiciua,tiek prisiziurejau visko apie maitinima,kad tiek sunku net panesti blush2.gif  biggrin.gif net daug ka turiu pasiziureti ar tiksliai zinua...
bet man patinka ka as zinau....
tik va liudnai,kai kuriai nors sakai,kad daugumai mamyciu pienelis dingsta is nezinojimo kaip reikia teisingai maitinti,jos pyskta,kd jos neva zino ir pn unsure.gif nors jokiu kursu nekalnkiusios ir pn....
kodel moterys taip pasitiki savomi,kaip nera susidurusios su tuo g.gif net nezinau,kodel ir as savimi tikejau,bet tikejimo enuztenka-reikia ir mokslo g.gif

Pritariu tau 4u.gif
Atsakyti
1. Zinios
2. Pasitikėjimas savim
3. Gimdymo namai (labai svarbu pasirinkti naujagimiams palankia ligonine)
Atsakyti
To gerb, gydytojas. K. Vitkauskas!
Visu pirma tai labai dekui Jums uz nuostabia knyga, manau ji verta kiekvienos besilaukiancios ir jau auginancios mazylius mamos demesio!
Mano sunui jau 2,4men ir mes dar geriame mamos pieneli. Manau, kad mano zindymo trukme ir sekme visu pirma nuleme mano noras zindyti vaika, veliau iv. straipsniai apie zindymo nauda. Taip pat nesciuju kursuose gauta informacija bei Kauno klinku gydytoju endokrinologu paskatinimas maitinti savo sunu kuo ilgiau nes mes turim igimta liga - Hipotireoze. Taip pat esu labai dekinga savo vyrui, kuris taip pat mane palaike tuo klausimu ir jei as imdavau abejoti, ar as turiu dar pieno, jis mane drasindavo ir sakydavo, zinoma , kad turi ir net negalvok apie jokius misinius.
Tik labai noreciau paklausti jusu patarimo, ar tai normalu,kad pastaruoju metu mano sunus eme dazniau zysti nakti, seniau jis tai darydavo, gal koki 1karta. Dienomis zinda pagal poreiki, kai jam liudna, kai nori mano demesio,pries miega, kartais pietu miego metu. Del to dieninio zindimo man ramu, bet va naktinis mane eme varginti, jis nuolatos iesko manes ir zinda daug kartu, pati pradejau prastai miegoti, jauciuosi pavargusi. Kartais net imu galvoti apie nujunkyma nors matau, kad mano vaikui Mp dar reikia. Ar gali mano sunui kaltis tretieji kruminiai, visus 20 dantu jau turim, atrodo lyg ir dantenos paburke. Panasiai neramiai jis miegodavo, kai dygdavo dantys. O gal mum kreiptis i neurologa? Nors zinau jo atsakyma, nutraukti zindyma nes pienas bevertis. Tai as jau girdejau keleta kartu...
Atsiprasau, kad siek tiek ne i tema ir , kad trukdau jusu brangu laika.
dekui uz atsakymus

Atsakyti