Įkraunama...
Įkraunama...

Kas lemia žindymo trukmę?

mano nuomone, labai svarbu nusiteikti, kad gali maitinti ir kad niekas kitas, jokie misinukai nepades tavo vaikuciui uzaugti sveikam ir stipriam. Man labai daug ziniu suteike kursai Vilniaus arkivyskupijos seimos centre. Be siu ziniu turbut buciau pasidavus. Niekas nesako, kad zindyti lengva, buna daug momentu, kai tarsi rankos nusvyra ir kyla noras susirasti lengviausia iseiti (misinuka), bet emocijoms nurimus, suvoki, kad vaikucio sveikata svarbiau uz viska.
Atsakyti
na žindymas man atrodo natūralus ir be galo mielas procesas. negaliu apsakyti to džiaugsmo, kai maitini kūdikį, tas ryšys nepakartojamas. labai verkiau kai 11 mėn nutraukiau žindymą, man atrodė, kad tas ryšys nutrūks, bet nutraukti mane privertė sveikata: ėmė skaudėti, tirpti kojos, kas vakara eidavau gultis it su medinėmis, kazkas baisaus. pasitarusi su mama nusprendžiau nutraukti žindymą
Atsakyti
gal verchiau reikejo pasitarti su gydytoju..arba..

gal tiesiog reikejo siek tiek skirti laiko sau salia zindymo..pailseti..stebeti ka valgot..ir iseiti pasportuoti...
sorry...bet ...
mano mama ar vyras..isgirde tokius nusiskundimus...pirma ..
pasiulytu imtis tokiu priemoniu, kurias cia isvardinau...
nes zindymas..nemanau, kad sugeba issaukti sveikatos sutrikimus..
sutrikimai sveikatos dazniausiai kyla, kai nedarai pachiu svarbiausiu dalyku, nesirupini savim...mazai miegi, bet kaip valgai ir mazai judi...

QUOTE(r8e8d8e8 @ 2010 10 21, 16:24)
na žindymas man atrodo natūralus ir be galo mielas procesas. negaliu apsakyti to džiaugsmo, kai maitini kūdikį, tas ryšys nepakartojamas. labai verkiau kai 11 mėn nutraukiau žindymą, man atrodė, kad tas ryšys nutrūks, bet nutraukti mane privertė sveikata: ėmė skaudėti, tirpti kojos, kas vakara eidavau gultis it su medinėmis, kazkas baisaus. pasitarusi su mama nusprendžiau nutraukti žindymą

Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2010 10 21, 18:50)
gal verchiau reikejo pasitarti su gydytoju..arba..

gal tiesiog reikejo siek tiek skirti laiko sau salia zindymo..pailseti..stebeti ka valgot..ir iseiti pasportuoti...
sorry...bet ...
mano mama ar vyras..isgirde tokius nusiskundimus...pirma ..
pasiulytu imtis tokiu priemoniu, kurias cia isvardinau...
nes zindymas..nemanau, kad sugeba issaukti sveikatos sutrikimus..
sutrikimai sveikatos dazniausiai kyla, kai nedarai pachiu svarbiausiu dalyku, nesirupini savim...mazai miegi, bet kaip valgai ir mazai judi...

matau , kas nezinote, jog maitinant vaikas is tavo organizmo istraukia vitaminus. beje ir taip turiu probemu su sanariais, man jie dyla, tad nepasakokit, kad tai mano beda, ir nera cia ko juoktis
Atsakyti
QUOTE(r8e8d8e8 @ 2010 10 21, 19:00)
matau , kas nezinote, jog maitinant vaikas is tavo organizmo istraukia vitaminus. beje ir taip turiu probemu su sanariais, man jie dyla, tad nepasakokit, kad tai mano beda, ir nera cia ko juoktis

Na jau tik nereikia. Jei tinkamai maitinatės tai vaikas nieko neištraukia. Nebent gyvenat pusbadžiu tada taip - gamta jau taip surėdė, kad mamos organizmas medžiagas atiduotų pienukui. Galima gi ir vitaminų pagert, jei neišeina visavertės mitybos suderint.
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 10 22, 15:05)
Na jau tik nereikia. Jei tinkamai maitinatės tai vaikas nieko neištraukia. Nebent gyvenat pusbadžiu tada taip - gamta jau taip surėdė, kad mamos organizmas medžiagas atiduotų pienukui. Galima gi ir vitaminų pagert, jei neišeina visavertės mitybos suderint.

Pritariu. Siaip, tiesa sakant, seniai mano sveikatos bukle nebuvo tokia gera kaip dabar, kai zindau maziuka. Va, siuo metu pirma karta sunegalavau, bet ir tai, praktiskai be vaistu per 1 diena viskas praejo thumbup.gif Anksciau nuolat skandis grybaudavo, dabar tai retas reiskinys. Galbut det to geriau jauciuosi, kad pasikeite mitybos iprociai, nebevartoju alkoholio... Nors pamiegoti, tai tikrai neiseina pakankamai, nes vaikas naktimis keliasi po keleta kartu, bet kazkaip ipratau. Pirmus menesius buvo sunku labai, organizmui reikejo atsigauti po gimdymo, o vaikas labai daug verkdavo. laikiausi dietu visokiu durnu, bet vaikuciui oilvuka vistiek pute. KAi bus kitas maziukas, tikrai neatsisakinesiu darzoviu, nes tas tikrai ne i sveikata mamai.
O jei kyla bedu su snariais, manyciau, kad riktu pagerti maisto papildu tam reikalui. Mano vyrui, pvz, siu0o metu labai negero kazkas su sanariais darosi, o jis juk nezindo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 10 22, 15:05)

as pries chemija, kuri gali pakenkti vaikui, o ir tie vitaminai kur tipo tinka maitinancioms turi kazkoki kieki cheminiu medziagu
Papildyta:
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 22, 15:50)
Pritariu. Siaip, tiesa sakant, seniai mano sveikatos bukle nebuvo tokia gera kaip dabar, kai zindau maziuka. Va, siuo metu pirma karta sunegalavau, bet ir tai, praktiskai be vaistu per 1 diena viskas praejo  thumbup.gif Anksciau nuolat skandis grybaudavo, dabar tai retas reiskinys. Galbut det to geriau jauciuosi, kad pasikeite mitybos iprociai, nebevartoju alkoholio... Nors pamiegoti, tai tikrai neiseina pakankamai, nes vaikas naktimis keliasi po keleta kartu, bet kazkaip ipratau. Pirmus menesius buvo sunku labai, organizmui reikejo atsigauti po gimdymo, o vaikas labai daug verkdavo. laikiausi dietu visokiu durnu, bet vaikuciui oilvuka vistiek pute. KAi bus kitas maziukas, tikrai neatsisakinesiu darzoviu, nes tas tikrai ne i sveikata mamai.
O jei kyla bedu su snariais, manyciau, kad riktu pagerti maisto papildu tam reikalui. Mano vyrui, pvz, siu0o metu labai negero kazkas su sanariais darosi, o jis juk nezindo  blush2.gif

na su sanariais probelmu turejau jau pries nestuma, tad nepagalvokit, kad nuo maitinimo sanariams kas nutiko
Atsakyti
kokios problemos- niekada nevartojau jokiu vitaminu..bet.....nakvisu aliejus (vartojau ji zindydama) vaisiai, uogos, spinatai...semenu aliejus po sauksteli...jei dometes ajurveda - chavanprashas...labai daug vitaminu..ir ne kiek nekenkia zindymui...

teko ankstyvoj jaunystej praktikuoti vegetarizma...tuomet is tikro neturejau tinkamu ziniu apie sveika mityba...buvo baisus kraujo tyrimai...
is pradziu vartojau Floradix..ji dabar jau reklamuoja is zoleliu- skystas gelezies papildas, po to suderinau ir parinkau tinkama maista..ir visa laika jau bus 10 metu sportavau AIKIDO, kur ypac daug dylinami SANARIAI:) auginant vaika - teko kuriam laikui nustoti sportuoti...bet iki siol darau sanarius stiprinancius pratimus..viskas veikia, netgi gelezies dabar , NUSTOJUS ZINDYTI virs normos...o zindymas..be kita ko...tik dar labiau paskatino sveikiau gyventi...
Tad sorry...zmogus linkes kaltinti bet ka... tik ne save..o jusu mama, geros jau sveikatos..geriau butu patarus ir apsiemus vaika pasaugoti, kol jus SVEIKATINATES..nei tai...

QUOTE(r8e8d8e8 @ 2010 10 22, 16:27)
as pries chemija, kuri gali pakenkti vaikui, o ir tie vitaminai kur tipo tinka maitinancioms turi kazkoki kieki cheminiu medziagu
Papildyta:

na su sanariais probelmu turejau jau pries nestuma, tad nepagalvokit, kad nuo maitinimo sanariams kas nutiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 22 spalio 2010 - 15:58
Galiu pasidalinti savo patirtim. Manau pirmiausia taisyklingai maitinti turi ismokinti ligoninej. Jau ligoninej nuo ne taisyklingo maitinimo buvo nugrazti speneliai iki kraujo. Niekas kaip taisyklingai maitinti neparode taigi nuo skausmo pradejau nusitraukineti, kad vaikas negrauztu speneliu.
Visu antra manu reikia visu pirmiausia vyro ir artimuju palaikymo. Vyras liepe nesikankint ir nupirko pientrauki. Dabar turiu antra, bet maitinti niekas ligonineje nepamoke tai vel isvaziavau su nugrauztais speneliais. Namuose maitinau su asarom, bet sikart esu pasiryzusi maitinti pati. Dar kartais paskauda krutis, bet pati atradau, ismokau taisyklingai maitinti. Vyras ir sykart liepe nesikankinti ir nusitraukti, bet as buvau tvirtai pasiryzusi pati maitinti, taigi jau menesi maitinu pati ir tikiuosi maitinti kuo ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2010 10 22, 16:52)
kokios problemos- niekada nevartojau jokiu vitaminu..bet.....nakvisu aliejus (vartojau ji zindydama) vaisiai, uogos, spinatai...semenu aliejus po sauksteli...jei dometes ajurveda - chavanprashas...labai daug vitaminu..ir ne kiek nekenkia zindymui...

teko ankstyvoj jaunystej praktikuoti vegetarizma...tuomet is tikro neturejau tinkamu ziniu apie sveika mityba...buvo baisus kraujo tyrimai...
is pradziu vartojau Floradix..ji dabar jau reklamuoja is zoleliu- skystas gelezies papildas, po to suderinau ir parinkau tinkama maista..ir visa laika jau bus 10 metu sportavau AIKIDO, kur ypac daug dylinami SANARIAI:) auginant vaika - teko kuriam laikui nustoti sportuoti...bet iki siol darau sanarius stiprinancius pratimus..viskas veikia, netgi gelezies dabar , NUSTOJUS ZINDYTI virs normos...o zindymas..be kita ko...tik dar labiau paskatino sveikiau gyventi...
Tad sorry...zmogus linkes kaltinti bet ka... tik ne save..o jusu mama, geros jau sveikatos..geriau butu patarus ir apsiemus vaika pasaugoti, kol jus SVEIKATINATES..nei tai...

o ar zinot kad sanariu ligos buna igimtos
Atsakyti
QUOTE(r8e8d8e8 @ 2010 10 22, 16:27)

Na tai ir sakau, JEI neišeina . Vartokit natūralius vitaminus.
Atsakyti
Sveikos mamytes ziuriu uzvire tokia diskusija apie zindyma vaikuciu. Turiu du vaikucius ir abu maitinau iki 9 men , nes pagalvojau kad tikrai uztenka . Bet abu kartus buvo nugrauzti speneliai ir nedelto kad nepamoke gyd . ar pati to nemokejau , tiesiog nevisada paima vaikas kaip tinka ir to uztenka.O sveikata cia ne prieko , gamta daro savo , nebent jau buna kad labai suslubuoja sveikata tai taip . bet vistiek bandai savo vaikeliu viska suteikti taip kaip reikia , o maitinti ilgai be proto irgi nereikia. Svarbiausi patus pirmi menesiai, na iki puse metu. Man jau juokinga darosi kaip vaiksciojantis vaikas ateina ir issitraukai kruty , nu atleiskit atrodo baisiai. Patarciau maitinkit tiek kiek norit ir viskas bus gerai , sekmes.
Atsakyti