QUOTE(dzigitas @ 2011 08 04, 13:17)
arba nemoku ieskot,arba praleidau

bet gal galetumete imesti receptuku 1l stiklainiui

bet kad nereketu pasterizuot,o tesiog uzsukti ir psio

aciukas
labuka va permetu mmamkos parasyma:
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
" Dziunkos receptas:
,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo! "
I stiklainius sudedu prieskonius tokius, kaip kad rasiau mamos recepte, sudedu agurkus ir issiverdu marinata ir uzpilu tris kartus, treciu kartu uzsuku. nepilu is arbatinio, kaip kad rase dziunka (kiekviena daro savaip). Visda darau tik su actu (su rugstele nedraugauju schmoll.gif ). ir uzpylus laikau gera pusvalandi, kol truputi pravesta, o ne kelias min.
Siemet pabandziau ir tuos su garstyciom, ryt ragausiu, jei patiks, tai treciadieni kai is sodo parsivesiu agurkus, koki 30 litru uzmarinuosiu.
Merginos kiek suvalgo jusu seimyna agurku marinuotu per ziema. as darugei pasakiau, kad mes suryjam apie 130 litru, tai ji sako "nenormalus, turbut agurkais ir mintat". Pomidoru apie 100 litru suvalgom.
georgiana, 92 nedaug, cia per tris kartus tiek uzmarinavau, kai parsivelku is sodo derliaus, tai visai dienai darbo turiu kol sumarinuoju, per viena marinavima apie 30 lirtu uzmarinuoju. Taip atrodo daug, bet kas tas yra 30 litru, 10 trilitriniu stiklainiu, nors pas mane pagrinde dvilitriniai ir litro su puse.