Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(mamkaa @ 2010 08 12, 11:43)
Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.



Sveikos smile.gif
Pirmakart marinuosiu, ir noriu paklaust, kaip suprasti Marinata dukart uzvirint? t.y. uzvirinti, palaikyt kol atves ir vel uzvirinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isdykusS: 08 rugpjūčio 2011 - 04:14
QUOTE(isdykusS @ 2011 08 08, 05:14)
[size=1][/color]

Sveikos smile.gif
Pirmakart marinuosiu, ir noriu paklaust, kaip suprasti Marinata dukart uzvirint? t.y. uzvirinti, palaikyt kol atves ir vel uzvirinti?

Marinata uzvirti, uzpilti agurkus, palaukti kokius 20 min, kol praves, nupilti nuo agurku i puoda, vel uzvirti ir vel uzpilti, dangtelius tada staigiai uzsukti ir apversti stiklainius.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 08, 05:33)
Marinata uzvirti, uzpilti agurkus, palaukti kokius 20 min, kol praves, nupilti nuo agurku i puoda, vel uzvirti ir vel uzpilti, dangtelius tada staigiai uzsukti ir apversti stiklainius.


labai aciu smile.gif va nebuciau paklausius, ir buciau nesamone padarius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 08 04, 16:19)

imesti agurkus i karsta  vandieni ir kaitint 5-7min,poto isimti ir ideti i stiklaini,viska sumesti i stiklaini ir uzpilti verdanciu vandeniu ir uzsukti.


Atsiprasau uz kvaila klausima, konservuosiu pirma karta blush2.gif

Kai agurkai paverda tas 5-7 minutes, juos istraukiam ir atsalusius sudedam i stiklaini? ar karstus? nes kaip tu graziai sudesi, jei jie karsti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2011 08 08, 14:21)
Atsiprasau uz kvaila klausima, konservuosiu pirma karta blush2.gif

Kai agurkai paverda tas 5-7 minutes, juos istraukiam ir atsalusius sudedam i stiklaini? ar karstus? nes kaip tu graziai sudesi, jei jie karsti? g.gif


Kas ten gaunasi iš virtų agurkų g.gif pirmą kartą girdžiu apie tokį konservavimo būdą bigsmile.gif
Atsakyti
Štai tokį receptą radau angliškame žurnale. Gavosi gaivūs, saldžiarūgščiai. Keistai pasirodė, kad nesideda druskos. Po dviejų parų tapo skanesni nei po paros smile.gif

Marinuoti agurkai greitam valgymui:

0,5 kg vidutinių agurkų,
3 skiltelės česnako,
½ a.š. juodųjų pipirų grūdelių,
½ a.š. garstyčių grūdelių,
1 a.š. šviežių krapų,
1 lauro lapas,
2/3 stiklinės rudo cukraus,
6½ v.š. acto,
6½ v.š. vyno acto,
¾ stiklinės vandens.

Agurkus, supjaustytus skiltelėmis ar išilgai, sudėti į stiklainį. Įdėti prieskonius. Atskirai sumaišyti cukrų, actą ir vandenį. Užpilti ant agurkų, uždengti ir laikyti šaldytuve. Prieš valgant palaukti 24 val. Išsilaiko šaldytuve iki 3 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 08 08, 15:24)
Kas ten gaunasi iš virtų agurkų  g.gif  pirmą kartą girdžiu apie tokį konservavimo būdą  bigsmile.gif

įgudus galima blabširuoti agurkus-sumesti i verdanti ar karšta vandeni,šiektiek palaikyti,gal ir bus tos penkios ar daugiau minučiu,nes vanduo praves sumetus agurkus ir jie ten nesuvirs.Tada nupilam vandeni ar išgriebiam ,į stiklainius dedame karštus,kad tik ranka iškestu,ir vienakart uzpilame marinatu. Bet man neilgiau trunka ir du kartu užpilti,nereikia skubeti ir abejoti pasekmem smile.gif
akcentuoju dar karta-ten buvo parašyta ne virti,o kaitinti 5-7 min agurkus--davesti iki tokios kondicijos,kaip pirmas uzpilimas. Paadvokatavau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(b3b @ 2011 08 08, 14:21)
Atsiprasau uz kvaila klausima, konservuosiu pirma karta blush2.gif

Kai agurkai paverda tas 5-7 minutes, juos istraukiam ir atsalusius sudedam i stiklaini? ar karstus? nes kaip tu graziai sudesi, jei jie karsti? g.gif

Geriau gamink su dviem uzpilimais ir pakisk dar parai po patalais rolleyes.gif
Kai labai daug agurku yra ir jie dedami i trilitrinius,galima pakratyti,supurtyti,ir jie pakankamai talpiai sukrenta rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 rugpjūčio 2011 - 15:16
QUOTE(amarrile @ 2011 08 08, 16:13)
Geriau gamink su dviem uzpilimais ir pakisk dar parai po patalais rolleyes.gif
Kai labai daug agurku yra ir jie dedami i trilitrinius,galima pakratyti,supurtyti,ir jie pakankamai talpiai sukrenta rolleyes.gif


aciu uz patarima, taip ir padariau. Dar vienas klausimas- koki acta renkates? Mes iprastai namie naudojame vyno acta, ar tiks ir konservavimui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b3b: 08 rugpjūčio 2011 - 17:23
QUOTE(b3b @ 2011 08 08, 18:22)
aciu uz patarima, taip ir padariau. Dar vienas klausimas- koki acta renkates? Mes iprastai namie naudojame vyno acta, ar tiks ir konservavimui?

Pigiausia biggrin.gif
Atsakyti
as vat pagal dziunkeles recepteli gaminu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 08, 19:11)
as vat pagal dziunkeles recepteli gaminu ax.gif

Susiradau recepta. Man butu gal per rugštus schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2011 08 08, 17:22)
aciu uz patarima, taip ir padariau. Dar vienas klausimas- koki acta renkates? Mes iprastai namie naudojame vyno acta, ar tiks ir konservavimui?

Dažniausiai receptuose nurodomas 9 proc actas. Vyno actas bus silpnesnis wink.gif
Atsakyti