Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

merginos,parasykit skanu receptuka pomidoru zele blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2011 08 08, 20:50)
Dažniausiai receptuose nurodomas 9 proc actas. Vyno actas bus silpnesnis wink.gif


Supratau.... Deja, jau "suvakavau" su vyno actu pagal nevyninio acto proporcijas blush2.gif Ziuresiu kas ten per skonis iseis...o kitiems kartams nusipirksiu 9% acta...
Atsakyti
Galiu ir aš pasidalinti receptuku, kaip marinuoti skanius, traškius agurkėlius, nė vieno stiklainio neteko išmesti, nes nei rūgsta, nei ten kokių drumzlių atsiranda...
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi ax.gif
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2011 08 08, 14:21)
Atsiprasau uz kvaila klausima, konservuosiu pirma karta blush2.gif

Kai agurkai paverda tas 5-7 minutes, juos istraukiam ir atsalusius sudedam i stiklaini? ar karstus? nes kaip tu graziai sudesi, jei jie karsti? g.gif

jus imetat i karsta vandieni ir kaitinat juos 5-7min,bet ne virinat smile.gif as imetu i karsta vandieni ir mazdaug ziuriu taip,kada agurkai pakeicia spalva ir traukiu juos,ir isdedu i bliuda ir dedu po viena agurkiuka,nera jie labai karsti smile.gif as pirmai galvojau kad nesudesiu karstus bet susidejo puikiai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2011 08 08, 15:24)
Kas ten gaunasi iš virtų agurkų  g.gif  pirmą kartą girdžiu apie tokį konservavimo būdą  bigsmile.gif

agurkus neverdi o tik kaitini,nedavedat vandeni iki virinimo smile.gif
Atsakyti
Mamukai, pagal sita receptuka temos pradzioj ideta, galvoju pameginsiu, turiu siek tiek agurku, pomidoru, cukinija.. Tai stai ko paklaust noriu (nes nesu spece konservavime). 1. Ar darzoves pjaustyti? agurkus, pomidorus ar nera skirtumo? kad cukinijos cielos neikisiu tai jau cia aisku biggrin.gif
2. Ir marinata, tai daryt taip - uzvirt vandeni tada sudet visus produktus, ir pravesusi supilt ant darzoviu?
3.Ir dar, pirktiniai priekoniai tai tie kur agurku marinavimui?

Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 08 09, 13:29)
jus imetat i karsta vandieni ir kaitinat juos 5-7min,bet ne virinat smile.gif as imetu i karsta vandieni ir mazdaug ziuriu taip,kada agurkai pakeicia spalva ir traukiu juos,ir isdedu i bliuda ir dedu po viena agurkiuka,nera jie labai karsti smile.gif as pirmai galvojau kad nesudesiu karstus bet susidejo puikiai thumbup.gif
Papildyta:

agurkus neverdi o tik kaitini,nedavedat vandeni iki virinimo smile.gif

skaiciau,masciau ir kaip man keblu pasirode g.gif
as darau taip....nusiplaunu agurkus svariai,sudedu i bliuda dideli,kad virs ju bent jau liktu 1-2 cm ir uzsivirinus vandeni juos apipilu,palaikau 10 min,nupilu ir jau tada kraunu i slovikus...
Atsakyti
Šiemet antri metai, kaip darau agurkus pagal taip vadinamą "uspaschiko" receptą. Tik šiemet dar pripjausčiau į tarpus raudonų paprikų.
Atsakyti
O man toks klausimas iskilo - ar jus visos stiklainius uzsukate tais metaliniais dangteliais, kuriems reikalingas atskiras aparatas? Ar namu salygomis gerai stovi ir su paprastai uzsukamais dangteliais?
Atsakyti
QUOTE(Vetra2 @ 2011 08 09, 13:04)
Galiu ir aš pasidalinti receptuku, kaip marinuoti skanius, traškius agurkėlius, nė vieno stiklainio neteko išmesti, nes nei rūgsta, nei ten kokių drumzlių atsiranda...
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi  ax.gif
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.  4u.gif


As ta recepta palengvinau 4u.gif Pirmas pylimas-verdantis vanduo. Antras pylimas-sitas marinatas irgi verdantis. Uzsukti, apversti, apkloti kaldra. biggrin.gif Dariau ir su sparaginemis pupelemis, ir su cukinija, ir su agurkais wub.gif
QUOTE(Rutele_S @ 2011 08 09, 13:42)
Mamukai, pagal sita receptuka temos pradzioj ideta, galvoju pameginsiu, turiu siek tiek agurku, pomidoru, cukinija.. Tai stai ko paklaust noriu  (nes nesu spece konservavime). 1. Ar darzoves pjaustyti? agurkus, pomidorus ar nera skirtumo? kad cukinijos cielos neikisiu tai jau cia aisku biggrin.gif
2. Ir marinata, tai daryt taip - uzvirt vandeni tada sudet visus produktus, ir pravesusi supilt ant darzoviu?
3.Ir dar, pirktiniai priekoniai tai tie kur agurku marinavimui?

1. Pomidorus ir agurkus renkuosi geriau nepjaustytus. Pjaustau, jei reikia agurkus, bet ne griezineliais, o staciai i keturias dalis. Cukinija griezineliais.
2. Marinata paprastai rekomenduojama pilti verdanti.
3. Taip.

QUOTE(Miolanda @ 2011 08 09, 16:36)
O man toks klausimas iskilo - ar jus visos stiklainius uzsukate tais metaliniais dangteliais, kuriems reikalingas atskiras aparatas? Ar namu salygomis gerai stovi ir su paprastai uzsukamais dangteliais?

Stovi puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 09, 16:36)
O man toks klausimas iskilo - ar jus visos stiklainius uzsukate tais metaliniais dangteliais, kuriems reikalingas atskiras aparatas? Ar namu salygomis gerai stovi ir su paprastai uzsukamais dangteliais?

Su užsukamais dangteliais - patikimiausias dalykas!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 08 09, 17:03)
Su užsukamais dangteliais - patikimiausias dalykas!


Oj kaip aciu, kaip smagu thumbup.gif Begsiu naudoti uzsukamu stiklainiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 09, 17:08)
Oj kaip aciu, kaip smagu  thumbup.gif  Begsiu naudoti uzsukamu stiklainiu  4u.gif

Tik dangtelius naujus dekit arba ziurekit, kad nebutu deformuoti, na zinot kai peili pakisat , kad atidaryt, tai tokie jau nebetinka
Atsakyti