QUOTE(bicė @ 2010 08 26, 17:32)
ziurint is sono , grynai kaip i atveji, kuris statistiskai turi zenkliai daugiau blogu baigciu, sutikciau, kad galima pazvelgti i situacija is kito sono ir kada nors Rencius tai padarys tikrai padarys, bet ziurint is motiniskos puses kiekviena noretu, kad butu sansas isbandyti visas galimybes net jei tai reikstu ilga gulejima ligonineje ir operacijas.Todel is karto po netekties nesiziuri i tas kitas puses, net jei jos tikrai teisingos.... Gal tai nuskambejo labai egoistiskai, bet zmogus egoistiskas sutverimas...
Mane guodžia tik tai, kad JAM JAU NEBESKAUDĖS...
Papildyta:
QUOTE(bicė @ 2010 08 26, 17:06)
dazniausia si patologija su niekuo nesusijusi. Tik jau kartoja ntis galima itarti,a kd yra vadinamas recesyvinis paveldimumas, tai reiskia, kad abu teveliai turi patologini gena, kuris uzsleptas ir jiems susijungus gali islysti sita yda. Bet sio geno is anksto negali nusytatyti, todel nieks neatsakys i klausima ar kitas vaikiukas tures ta beda. Daziausiai tai pavieniai atvejai. Si yda matoma nestumo metu , bet ankstyvame dar sunku iskirti ar susiformavusios visos kameros.
Jeigu galima, tai dar truputuką pakamantinėsiu, o tiksliau pabandysiu pasamprotauti. Tik atsiprašau iš karto, jeigu labai kvailai klausinėsiu ir nesąmonių prirašysiu

. Kažkada gi čia buvo man išaiškinta, kad su mano intelektu bėda

, tai galiu dabar ir visai nusišnekėti, nes apie genus tik mokykloje per biologijos pamokas kažkada viena ausimi girdėjau

...
Rašai, kad, jeigu abu tėvai turi patologinį geną, tai problema gali kartotis, o to geno iš anksto ištirti negalima... Tai, jeigu abu tėvai turi, tai tikimybė susilaukti vaikelio su šia yda kiekvieną kartą yra viena iš keturių???? Nes gali abu neteisingi genai visai nesusitikti, tada galima iš mamos pasiimti, o iš tėčio ne, tada atvirkščiai - iš tėčio gauna, o iš mamos negauna. Ir galiausiai yda - vaikelis gauna po geną blogietį tiek iš mamos, tiek iš tėčio.
Na ir prirašiau

. Bet gal suprasi, ko klausiu
Trumpiau tariant - kokia tikimybė vėl susilaukti vaikelio su panašiom bėdom, jeigu tarkim abu tėvai turi tą užslėptą neteisingą geną?