Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pigiai pavalgyti ?

dar nuostabus dalykas yra pesto padazas, ji ir i sriuba, ir i kiausiniene, ir i varske, makaronus ir t.t. gali deti po nedaug, atnaujinti skoni smile.gif
Atsakyti
Siryt vartau savo uzrasus, tai si ta dar ir jum parasau smile.gif.
Dar nebrangiai iseina duonos-manu apkepas, svilpikai, pievagrybiu blyneliai ar zuvies gabaliuku blyneliai (dedam dar krakmolo, kiasini, majonezo), grybu salotos su kepta duona, pupelem, bulviu salotos (vokiskos ar su feta), ryziu-krabu salotos.
Receptas:
Svogūnų blynai
4 kiaušiniai, po 4 šaukštus miltų ir majonezo, 4 svogūnai, prieskonių, grietinės, aliejaus kepti.
Svogūnus smulkiai sutarkuokite, berkite miltus, prieskonius, įmuškite kiaušinius, pilkite majonezą. Viską kruopščiai išmaišykite ir kepkite blynelius. Tiekite su grietine.

Manu apkepas
Reikės:
750 ml pieno
150 g manų kruopų
1 kiaušinio
1 šaukštelio druskos
5 šaukštų cukraus
80 g sviesto
4 obuolių
2 šaukštelių cinamono

Varskes ir makaronu apkepas


300 g makaronų;
250 g varškės;
5 kiaušiniai (dėjau 2 didelius);
1 st. pieno (užteko 1/3 stiklinės);
5 š. cukraus;
konservuotų
persikų.
Makaronus išvirti
pasūdytame vandenyje. Kiaušinius suplakti su cukrumi, supilti pieną ir gerai
išmaišyti. Makaronus išmaišyti su varške, sudėti į sviestu patepą kepimo formą
ir užpilti kiaušinio plakiniu. Ant viršaus sudėti supjaustytus persikus. Kepti
orkaitėje apie 20-30 minučių, uždengus folija. Iki kepimo pabaigos likus 5 minutėm, foliją nuimti.

Galima kepti su ryziais, varske.

Pyragas su daržovių įdaru
teslai
240 g miltų
100 g sviesto
5 kiaušinių tryniai
3 a. š. grietinės
0,5 a. š. kepimo miltelių

Įdarui
1/2 šviežio kopūsto
1 paprika
1 didelė morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
100 g rūgštynių
100 g špinatų
3 v. š. aliejaus
1 v. š. cukraus
druska
pipirai


Labai megstam idaryta paprika, kai ji pigi.O balandelius galimA is pekino kopusto daryti.Su pekino kopustu darom salotas su vistiena, kukuruzais, pimidorais, padazu.
Skanu keptos bulves su lupena, kmynais.
Papildyta:
Grybai kepti tešloje
200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus

cukiniju apkepas su džiūvėsėlių plutele

600 g cukinijos
1 morka
200 g fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
1 v.š. pesto padažo
3 skiltelės česnako
3 v.š. smulkintų šviežių krapų
5 v.š. džiūvėsėlių
šiek tiek sviesto
druskos

Bulviu-cukiniju kotletai

0.5 kg bulvių
250 gr. cukinijos arba aguročio
2 kiaušiniai
3 skiltelės česnako (galima ir daugiau)
krapų, svogūno laiškų ir kt. pagal skonį
druska, pipirai, prieskoniai
70 gr. varškės
50 gr. fermentinio sūrio

Papildyta:
Duonos ir manų apkepas su vyšniomis

INGREDIENTAI:

200 g galtos tarkuotos duonos,
500 g vyšnių, 200 g manų kruopų,
1l. pieno, 100 g cukraus,
120 g margarino, 3 kiaušiniai,
20 g migdolų arba kitokių riešutų,
druskos.
GAMINIMAS:
Į verdantį pieną sudėti kapotus riešutus, margariną, kruopas, cukrų, druską ir virinti. Šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą duoną. Vyšnias be kauliukų išmaišyti su šia mase ir sudėti į riebalais išteptą formą. Kepti orkaitėje

Tuno kotletai



225 g bulvių,
185 g tuno aliejuje,
1 skiltelė spausto česnako,
1 plaktas kiaušinis,
2 šaukštai petražolių,
žiupsnelis druskos ir pipirų,
alyvuogių aliejus kepimui,
džiūvėsėliai,
citrinos sultys.
Gaminimo būdas:
1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmaišykite nusunktą tuną, česnakus, kiaušinį, petražoles, druską ir pipirus. Išmaišykite, uždenkite ir valandą palaikykite šaldytuve.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš bulvių ir tuno masės suformuokite mažus kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių. Išimkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Pašlakstykite citrinos sultimis ir patiekite.
Papildyta:
RYŽIŲ APKEPAS SU OBUOLIAIS
Autorius: kulinare
3 stiklinės virtų ryžių
3 obuoliai
3 kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
0,5 stiklinės džiūvėsėlių
cukraus, cinamono
Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus, juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta baltymų putų sandara.
Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą indą dėti ryžius sluoksniuojant juos su obuoliais. Viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Apkepo paviršių aptepti kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir kepti orkaitėje apie 20 minučių.


Papildyta:
dar sotu pigu kuskusas su darzovem, raugintu agurku-bulviu troskinys (dar morkos, svog,. pomidoru padazas, mesa gali buti).
Kas dar kokiu geru receptu turit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 17 vasario 2011 - 09:15
QUOTE(lengvute @ 2011 02 17, 09:48)
dar nuostabus dalykas yra pesto padazas, ji ir i sriuba, ir i kiausiniene, ir i varske, makaronus ir t.t. gali deti po nedaug, atnaujinti skoni smile.gif

Jeigu pirkti pagaminta pesto-tikrai nepigu schmoll.gif
Atsakyti
Špinatų pesto reikės:
*200g šviežių špinatų
*4 v.š. aliejaus
*2 česnako skiltelių
*druskos
Visus pesto reikalingus produktus dedame į elektrinį smulkintuvą ir malam, kol gausime vientisą masę.

http://www.mamosrece...u-kotletai.html

Kviečių kotletai
Ingredientai:

0,5 l kviečių,
6 vidutinio didumo bulvės,
5 kiaušiniai,
česnakas,
svogūnas,
pipirų,
druskos.


Kaip gaminti?

Kviečius parą mirkykite, tada valandą virkite ir triskart malkite. Malkite ir virtas bulves. Viską išminkykite, gardinkite, lipdykite kotletus ir kepkite aliejuje. Galite tiekti su grietinės ir sviesto padažu.




Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 17 vasario 2011 - 09:47
QUOTE(lengvute @ 2011 02 17, 10:42)
Špinatų pesto reikės:
*200g šviežių špinatų
*4 v.š. aliejaus
*2 česnako skiltelių
*druskos
Visus pesto reikalingus produktus dedame į elektrinį smulkintuvą ir malam, kol gausime vientisą masę.

O riesutu,surio nededat? g.gif
Atsakyti
pesto jei ka norfoj, prismoj apie 5lt, o ilgam uztenka.
SIO PESTO DAR NEBANDZIAU, BET TOBULINT GALIMA, GAL DAR IR KOKS AVOKADAS TIKTU, GARSTYCIU SEKLOS, CITRINA AR PAN, GI GALIMA IMPROVIZUOTI.
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2011 02 17, 10:49)
pesto jei ka norfoj, prismoj apie 5lt, o ilgam uztenka.
SIO PESTO DAR NEBANDZIAU, BET TOBULINT GALIMA, GAL DAR IR KOKS AVOKADAS TIKTU, GARSTYCIU SEKLOS, CITRINA AR PAN, GI GALIMA IMPROVIZUOTI.

Mums tai tik keliems sumustiniams,mazo indelio uztenka laugh.gif .Kadangi visi mano skaityti receptai su riesutais (kiti tikina,kad riesutai butinai turi buti kedro)-jusu pasiulytas receptas,gal daugiau spinatu padazas,nei pesto g.gif .O siaip,bent mano akim ziurint,tai tikrai brangus malonumas-ypac ne sezono metu
Atsakyti
jei imaisai i varske ar makaronus, tai nedaug dedi, ar sriuba, jei grynai ant sumsutiniun tepi (ypac paskui jei pakepi orkaitej skanu), tai ilgam nebus, aisku.
Cia dar salotos visai geros, maistingos

Avokado mišrainė


Jums reikės: poros avokadų, poros virtų morkų, 3 virtų kiaušinių, krapų, majonezo.

Avokadus nulupame ir supjaustome.Virtus produktus atvėsiname, viską supjaustome kubeliais ir sumaišome su majonezu, pabarstome krapais. Kas nemėgsta majonezo, galima naudoti alyvuogių aliejų.Užkandis skirtas tėveliams, gana maistingas ir sotus.Valgyti reikia kuo greičiau, nes supjaustyti avokadai pajuoduoja ir suminkštėja. Tinka įmaišyti alyvuogių, net ir virtos vištienos filė.
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2011 02 17, 09:05)
sveikos, na, taip, taupyti gerai, tik kai kurios vistiek ir taupant gali sau daugiau leisti, o kitos ne...Is musu pigiu patiekalu yra sriubos, mazos saldytos zuvytes, patiekalai is pupeliu, skaldyti zirneliai su spirgais, pigus koldunai (skrudinti),makaronu (kai atsibosta su farsu ar pan, darau salotas su tunu, ar pievagrybiais, ar vistienos nuimta mesa is nugareliu ar pan., turimom darzovem, aliejum), svogunu sriuba (kaip tik cia aprase), bulbyne, kitos is to, kas yra, troskiniai is to, ka turite.Picas (pagrindui varskes pakelis, miltai, kiausinis ir t.t.), ir galima nebrangiai ar lavasus pasidaryti, blynai visokie is darzoviu (bandysiu is kopustu, recepta radau), is kruopu kosiu, dar idarytos darzoves, o pusryciams labai dekingas dalykas, kai yra daug obuoliu- ant batono uzdeti stambiai tarkuotu obuoliu su cukrum, vaniliniu cukrum, cinamonu smile.gif, pasauti i orkaite ant groteliu.Vaisiu salotu pasidarom is daug ryziu, laselio jogurto ir turimu vaisiu.Dar krupu-vaisiu- varskes (arba be jos) apkepai gerai. Megstam kiausiniene su saldytais spinatais pasikepti puodeliuose, tokia putli iseina.Kitos pyraga darzoviu pigu iskepa, mes tai nepraktikavom dar.
Ryziu-obuoliu apkepas saknu, pigu.
Blyneliai (vis galima ka tai idet, tai aguonu, tai varskes, tai obuolio ar tark. morkos), skryliai paciu daryti (su jogurtu, grietine, ar spirg. padazu, sviestu), tai mieliniai blynai.I tuos pacius bulvinius blynus galima sodos idet ar i varsketukus, sociau smile.gif.
Bet kokius likucius : bulves, makaronus, mesa, darzoves galima uzpilti pieno-kiausiniu-miltu plakiniu ir jei yra-suriu, ir jau sotu, skanu.Mano vyrui labai patinka kaip kinieciuose-ryziai virti su imaisytu kiausiniu ir prieskoniais indiskais smile.gif.
Plova galima nebrangiai pasidaryti ir nebutinai su mesa, tai gali buti zuvis ar grybai (pievagrybiai labai apsimoka, gali ideti i daug patiekalu, nebrangu).Darzoves kartais kioskuose labai pigios buna.Kai visai riesta, galima ir tiesiog virta pigia daktariska desra pavirti griezineliais arba pakepti, dar skaniau nei desreles tarp kitko smile.gif ir kaina nuo 3.5 uz kg. smile.gif).
Saltibarsciai nebrangiai iseina, su pasukom darant.Is silkes galima daryti socias salotas su pupelemis ir pan.Man dar labai patinka moliugas keptas orkaitej gabaliukais, su cesnaku, druska, kmynais, pomidoru padazu, pupeliu galima dar ideti.Skanu ir sotu bulviu kose-siupinine, su zirneliais, morkom(jei tra-dar lasinuku, spirguciu ar farso).Pigu sumustiniai kepti, mes su tunu, kiausiniu virtu, agurku raugintu ir pan. darom ar tiesiog medaus i vidu dedam, ka turim ir kokiu norim-saldziu ar suriu.Zuvies saldytos kaip kazkas cia rase kubeliais buna ar zuvu farsas, tai galiam patroskinti su konservuotais zirnelaiis, morkom, pomidorais, kepti ant aliejaus ir vos sviesto, papipirinti, skanu.
Ismokau ir keksa labai pigu pasigaminti smile.gif.Visai pigu is kokio akcijinio farso kotletukai su idetais i tesla aviziniais dribsniais, ir sotu, skanu, ir trasku, buna dar pirkti soju dribsniu blynu, apsimoka, sunkmetis pamoke labai taupyt ir but isradingesniems smile.gif.Gal kas nors is mano pasiulymu patiks ir jums, nors kai kas ir pasikartojo gal smile.gif.

cia tai super thumbup.gif as taip nemoku
Atsakyti
smile.gif, aciu smile.gif.Dar lesiu troskinukai ir salotos liuks dalykelis smile.gif.
Dar labai daug galima improvizuoti su pvz. kukuruzu kose, pakepti su cesnaku ar pelesiniu suriu, darzovem, kepti saldu apkepa, arba kaip sitas receptas:
http://receptai.man....-pievagrybiais/
Sotu ir kiek idomiau butu: http://receptai.iki....onu-apkepas/432
Kaip sakant, kai nera pinigu, yra fantazija, tik laiko reikia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 17 vasario 2011 - 11:32
atitempiu tikrai nebrangų ir skanų batoniuką 4u.gif

Batonas

pigiau ir sveikiau,nei pirkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 17, 12:35)
atitempiu tikrai nebrangų ir skanų batoniuką 4u.gif

Batonas

pigiau ir sveikiau,nei pirkti 4u.gif



o, saunu, gal pabandysim smile.gif.
Sita patiekala dar bandysiu, vis idomiau: http://www.viskasmot...avokadomis.html

Dar galima bulviu-kopustu kose pigiai pavalgyt, ir radau receptu cia sm is kopustu dar:
Super kopustu kotletai
1 kopustas
4 bandeles
dziuveseliai
3 svogunai
2 kiausai
1 stikline grietines
druskos
prieskoniu
Kopusta apvirti, nuvarvint ir sumalt kartu su piene ar vandeny mirkytom bandelem. Sudeti pakepintus svogunus, imust kiausus, prieskonius ir viska ismaisyt.Suformuot kotletus ir kept riebaluose.
Skaniai valgosi net ir salti, su majonezu.

kopūstų-faršo maltinukus:
nedidelis kiekis(kokie 8 nedideli maltinukai)
300g faršo,
300g burokine tarka tarkuoto kopūsto,
galima šiek tiek morkyčių smulkiau tarkuotų
2 kiaušiniai
2-3 šaukštai džiuvėsėlių
pipirų, druskos, kitų mėgstamų prieskonių


Viską sumaišyti ir kepti. Kai gražiai apkeps, šiek tiek patroškinti. Valgom su daržovėm, bulvytėm virtom, ar kaip kas mėgsta. Labai švelnus skonis

Nebrangu lavasas su pupeliu idaru smile.gif.

Nedaug kas zino ir toki recepta;
Kepti salierai:

2-3 salierai,
druska,
2 kiaušinai,
3-4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
100 g riebalų.

Nuluptus salierus supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, dėti į karštą pasūdytą vandenį ir virti. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų daržoves. Išvirusius saliero griežinėlius išgriebti, nuvarvinti, suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliais ir kepti iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose, kol pagels.

Esu ragavus va dar kazka panasaus:
http://jogosmityba.w...ruopu-kopustas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 17 vasario 2011 - 13:14