Ačiū už šaunius receptukus
Ačiū, tikrai pravers.. geri patiekaliukai.
smagu, kad patiko
, aisku, patiekalai labaiu link vegetarisku
Dar va, agurotis tesloje;
Agurotis, 0.5 vieneto
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Pienas, 0.5 stiklinės
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Agurotį arba cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir norimo dydžio griežinėliais, nes nei 1 cm. Iš kiaušinio, miltų ir pieno tešlą, ją pagardinkite druska skonį. Šiame plakinyje voliokite aguročio/ skilteles ir kepkite ant silnos tol, kol gražiai parus pusės. Patiekite su grietine, sumaišyta su smulkintais šviežiais krapais.
Apsimoka ir is virtu bulviu tokius kaip virtu bulviu blynelius pasigaminti, ipilant virto pieno, kiausiniu, miltu.
Dar receptas:
Grikių košė su pievagrybių padažu
100 g grikių
5 pievagrybiai
1 svogūnas
250 ml pieno arba 100 g grietinės ir vandens
30 g sviesto
2 šaukštai miltų
Druskos
Juodųjų pipirų
Peletrūno
galima kario deti
Grikius praskalaujame ir užpilame vandeniu, kad grikius apsemtų 1 cm ir verdame kol vanduo išvirs. Grikiai bus skanūs ir birūs.
Tuo metu, kol verda grikiai. Ant sviesto pakepiname pjaustytus svogūnus, po kelių minučių dedame pjaustytus pievagrybius ir 5 minutes viską pakepiname. Jei trūksta sviesto dedame dar šiek tiek ir beriame kelis šaukštus miltų, juos greitai apkepiname maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Tada pilame pieną ar grietinę maišytą su vandeniu. Viską gerai maišome, beriame žiupsnelį druskos, pabarstome peletrūnu ir šviežiai maltais pipirais.
Pakaitiname, kol užvirs ir pradės tirštėti. Gautą padažą pilame į lėkštę ir ant viršaus dedame išvirtus grikius.
Na, o bulviniams blynams su kopūstais ir morkomis iškepti reikia:
3 bulvių
2 morkų
2 saujos smulkiai pjaustyto tarkuoto kopūsto
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų
Juodųjų pipirų
Muskato riešuto
Druskos
Prieskoninių žolelių
Aliejaus
Bulves ir morkas, kopūstus sutarkuojame, tarkių skystį nupilame ir įmaišome kiaušinius, prieskonius, miltus ir druską. Kepame kol gražiai apkeps
As dar kartais perku Norfoj grikius iskart su darzovem, idedu sviesto.
Dar kiti daro kepeneles su makaronais, o pica ale ant batono perpus perpjauto, kad pigiau ir sociau...
Dar va, agurotis tesloje;
Agurotis, 0.5 vieneto
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Pienas, 0.5 stiklinės
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Agurotį arba cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir norimo dydžio griežinėliais, nes nei 1 cm. Iš kiaušinio, miltų ir pieno tešlą, ją pagardinkite druska skonį. Šiame plakinyje voliokite aguročio/ skilteles ir kepkite ant silnos tol, kol gražiai parus pusės. Patiekite su grietine, sumaišyta su smulkintais šviežiais krapais.
Apsimoka ir is virtu bulviu tokius kaip virtu bulviu blynelius pasigaminti, ipilant virto pieno, kiausiniu, miltu.
Dar receptas:
Grikių košė su pievagrybių padažu
100 g grikių
5 pievagrybiai
1 svogūnas
250 ml pieno arba 100 g grietinės ir vandens
30 g sviesto
2 šaukštai miltų
Druskos
Juodųjų pipirų
Peletrūno
galima kario deti
Grikius praskalaujame ir užpilame vandeniu, kad grikius apsemtų 1 cm ir verdame kol vanduo išvirs. Grikiai bus skanūs ir birūs.
Tuo metu, kol verda grikiai. Ant sviesto pakepiname pjaustytus svogūnus, po kelių minučių dedame pjaustytus pievagrybius ir 5 minutes viską pakepiname. Jei trūksta sviesto dedame dar šiek tiek ir beriame kelis šaukštus miltų, juos greitai apkepiname maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Tada pilame pieną ar grietinę maišytą su vandeniu. Viską gerai maišome, beriame žiupsnelį druskos, pabarstome peletrūnu ir šviežiai maltais pipirais.
Pakaitiname, kol užvirs ir pradės tirštėti. Gautą padažą pilame į lėkštę ir ant viršaus dedame išvirtus grikius.
Na, o bulviniams blynams su kopūstais ir morkomis iškepti reikia:
3 bulvių
2 morkų
2 saujos smulkiai pjaustyto tarkuoto kopūsto
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų
Juodųjų pipirų
Muskato riešuto
Druskos
Prieskoninių žolelių
Aliejaus
Bulves ir morkas, kopūstus sutarkuojame, tarkių skystį nupilame ir įmaišome kiaušinius, prieskonius, miltus ir druską. Kepame kol gražiai apkeps
As dar kartais perku Norfoj grikius iskart su darzovem, idedu sviesto.
Dar kiti daro kepeneles su makaronais, o pica ale ant batono perpus perpjauto, kad pigiau ir sociau...
va, dabar kaip tik ieskojau, ka is buroku padaryt, nes ju turiu, ir radau: http://vifsla.blogas...odelyje-18.html
Irgi idomiau: http://www.patiekala...pupelemis/2810/
Dar radau internete burokeliu-lesiu troskiniu, burokeliu-ryziu-mesos troskinius, bet man nelabai
Rudeniškas troškintų burokėlių receptas
Burokėlius išverdame. Skaniausi ir sveikiausi virti ant garų. Sutarkuojame, dedame į puodą.
Susmulkiname svogūną, sutarkuojam morkas ir saliero šaknį. Viską apkepiname. Dedame į puodą su burokėliais ir troškiname. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi ir išspaudžiame citrinos sulčių.
Kai morkos suminkštės, dedame tarkuotus obuolius ir smulkintus krapus bei petražolės. Tinka kaip salotos prie mėsos, vištienos, žuvies patiekalų.
http://www.skanausvi...urokeliai-1676/
RAUDONIEJI MALTINUKAI: 500 g maltos kiaulienos, 250 g maltos jautienos, 250 g marinuotų burokėlių, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, truputis druskos, pipirų, 2 šaukštai krakmolo, truputis aliejaus, džiūvėsėlių. Svogūną susmulkinti ir pakepti aliejuje. Burokėlius sumaišyti su mėsa, sudėti svogūną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, krakmolo. Gerai išmaisyti ir suformuoti apvalius maltinukus. Juos apvolioti džiūvėsėliuose, dėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti orkaitėje. Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Ka dar esat skanaus gamine is burokeliu????
Galima skaniai pasigaminti: http://sigitosvirtuv...epsniai-17.html
Dar galima pupeliu-lesiu sriuba issivirt
. zuviene is lasisos saldytu gabaliuku, pakepus batona, galima su skrebuciais, kad butu sociau, nors valgant su juoda duona, jau labai uzsikemsa skrandis 
O cia is kopustu, pupeliu:
http://www.receptai....-troskinys.html
Pupeliu-raugintu kopustu troskini galima pasigaminti.
Salotos;
http://www.patiekala...pupelemis/2816/
Irgi idomiau: http://www.patiekala...pupelemis/2810/
Dar radau internete burokeliu-lesiu troskiniu, burokeliu-ryziu-mesos troskinius, bet man nelabai
Rudeniškas troškintų burokėlių receptas
Burokėlius išverdame. Skaniausi ir sveikiausi virti ant garų. Sutarkuojame, dedame į puodą.
Susmulkiname svogūną, sutarkuojam morkas ir saliero šaknį. Viską apkepiname. Dedame į puodą su burokėliais ir troškiname. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi ir išspaudžiame citrinos sulčių.
Kai morkos suminkštės, dedame tarkuotus obuolius ir smulkintus krapus bei petražolės. Tinka kaip salotos prie mėsos, vištienos, žuvies patiekalų.
http://www.skanausvi...urokeliai-1676/
RAUDONIEJI MALTINUKAI: 500 g maltos kiaulienos, 250 g maltos jautienos, 250 g marinuotų burokėlių, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, truputis druskos, pipirų, 2 šaukštai krakmolo, truputis aliejaus, džiūvėsėlių. Svogūną susmulkinti ir pakepti aliejuje. Burokėlius sumaišyti su mėsa, sudėti svogūną, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, krakmolo. Gerai išmaisyti ir suformuoti apvalius maltinukus. Juos apvolioti džiūvėsėliuose, dėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti orkaitėje. Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Ka dar esat skanaus gamine is burokeliu????
Galima skaniai pasigaminti: http://sigitosvirtuv...epsniai-17.html
Dar galima pupeliu-lesiu sriuba issivirt
O cia is kopustu, pupeliu:
http://www.receptai....-troskinys.html
Pupeliu-raugintu kopustu troskini galima pasigaminti.
Salotos;
http://www.patiekala...pupelemis/2816/
http://medejos.blogs...s-bean-and.html cia galima ir lesiu idet
http://www.beatosvir...oviu-troskinys/
Lęšių salotos
100 g žaliųjų lęšių
1 česnakų skiltelė, perpjauta perpus išilgai
1 trumpavaisis agurkas, supjaustytas smulkiais kubeliais
½ raudonojo svogūno, supjaustyto smulkiais kubeliais
nepilna sauja petražolių lapelių, smulkiai sukapotų
3 šaukštai šviežių citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejus
1 šaukštelis karšto vandens
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Lęšius nuskalaukite po tekančiu vandeniu ir kartu su česnakų skiltele išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite, išimkite česnakus, palaukite kol lęšiai atvės. Dubenyje sumaišykite lęšius, kubeliais smulkintą agurką, svogūną ir petražoles. Paruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir truputį vandens. Užpilkite ant lęšių ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
O cia is SM dar radau:
Blynam reikia bulviu, morku,svogunas ir kumpio,keli saukstai miltu,pipiru druskos ir pora kiausiniu,arba paprastos daktariskos desros vietoj kumpio galima det.
Tai bulves,morkas ir svoguna sutarkuoti per burokine tarka,kumpi arba daktariska desra supjaustyti labai plonais siaudukais. I visa sita mase imusti kiausini,padruskinti papipirinti ir ismaisius visus ingredientus kepti. labai skabus ir nekasdieniski bulviniai blynai iseina.
perlinių kruopų patiekalas sužuvimi.
Geriausia perlines kruopas pamerkti iš vakaro.
Išverdame košę.
Porą{arba svogūna} susmulkiname ir pakepiname svieste.
Sumaišome su rūkyta žuvimi,kiaušinio tryniais,pomidorų tyre,prieskoniais.
Įkepimo indą išteptą sviestuku,pabarstyta džiuvėsėliais sudedame košę sluoksniuojame ją su paruošta mase.
Išlyginame paviršių ir apibartę tarkuotu sūriu apkepame orkaitėje.
Tą galima padaryti mažuose indeliuose,kiekvienam porcijomis.
Produktų kiekis priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus.
O cia mano nebrangios salotos
saldytu zirneliu daug, krabu lazdeliu, virtu kiausiniu, majonezo, pipiru (jei turim, galim agurko ipjaustyti arba svoguno)
, graziai atrodo labai, skanu, paprasta
http://www.beatosvir...oviu-troskinys/
Lęšių salotos
100 g žaliųjų lęšių
1 česnakų skiltelė, perpjauta perpus išilgai
1 trumpavaisis agurkas, supjaustytas smulkiais kubeliais
½ raudonojo svogūno, supjaustyto smulkiais kubeliais
nepilna sauja petražolių lapelių, smulkiai sukapotų
3 šaukštai šviežių citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejus
1 šaukštelis karšto vandens
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Lęšius nuskalaukite po tekančiu vandeniu ir kartu su česnakų skiltele išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite, išimkite česnakus, palaukite kol lęšiai atvės. Dubenyje sumaišykite lęšius, kubeliais smulkintą agurką, svogūną ir petražoles. Paruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir truputį vandens. Užpilkite ant lęšių ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
O cia is SM dar radau:
Blynam reikia bulviu, morku,svogunas ir kumpio,keli saukstai miltu,pipiru druskos ir pora kiausiniu,arba paprastos daktariskos desros vietoj kumpio galima det.
Tai bulves,morkas ir svoguna sutarkuoti per burokine tarka,kumpi arba daktariska desra supjaustyti labai plonais siaudukais. I visa sita mase imusti kiausini,padruskinti papipirinti ir ismaisius visus ingredientus kepti. labai skabus ir nekasdieniski bulviniai blynai iseina.
perlinių kruopų patiekalas sužuvimi.
Geriausia perlines kruopas pamerkti iš vakaro.
Išverdame košę.
Porą{arba svogūna} susmulkiname ir pakepiname svieste.
Sumaišome su rūkyta žuvimi,kiaušinio tryniais,pomidorų tyre,prieskoniais.
Įkepimo indą išteptą sviestuku,pabarstyta džiuvėsėliais sudedame košę sluoksniuojame ją su paruošta mase.
Išlyginame paviršių ir apibartę tarkuotu sūriu apkepame orkaitėje.
Tą galima padaryti mažuose indeliuose,kiekvienam porcijomis.
Produktų kiekis priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus.
O cia mano nebrangios salotos
saldytu zirneliu daug, krabu lazdeliu, virtu kiausiniu, majonezo, pipiru (jei turim, galim agurko ipjaustyti arba svoguno)
Bulvių ir varškės apkepas
10 bulvių,
600 g varškės,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
150 g lašinukų,
1 svogūnas.
Bulves nuskutame, išverdame, atvėsusias supjaustome kubeliais. Varškę pertriname, sumaišome su kiaušiniais bei pienu. Lašinukus susmulkiname ir kartu su susmulkintais svogūnais apkepame keptuvėje. Kai lašinukai su svogūnais apkepa, sudedame bulves ir dar pakepiname, į paruoštą varškę supilame keptuvės turinį, gerai išmaišome ir supylę į riebalais pateptą kepimo formą, iškepame orkaitėje.
http://www.gaspadine...ine_varske.html
http://www.gaspadine...u_morkomis.html
Grybu maltinukai:
Grybai, 50 gramų
Bandelės, mažos, 2 vienetai
Sviestas, 30 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Kiaušiniai, 2 vienetai
Petražolės, truputį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Taukai (kiaulių), 60 gramų
Kvietiniai miltai, 50 gramų
Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
Gaminimas:
sumalama išvirti grybai, išmirkytos ir išspaustos bandelės, pakepinti svogūnai. pasūdoma, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, supjaustytu petražolių lapelių ir gerai išmaišoma. į 810 dalių, padaromi ovalūs plokšti maltinukai. Jie miltuose, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, dar džiūvesėliuose ir iškepami taukuose ar aliejuje.
Patiekiama su bulvių koše ir su kopūstais.
10 bulvių,
600 g varškės,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
150 g lašinukų,
1 svogūnas.
Bulves nuskutame, išverdame, atvėsusias supjaustome kubeliais. Varškę pertriname, sumaišome su kiaušiniais bei pienu. Lašinukus susmulkiname ir kartu su susmulkintais svogūnais apkepame keptuvėje. Kai lašinukai su svogūnais apkepa, sudedame bulves ir dar pakepiname, į paruoštą varškę supilame keptuvės turinį, gerai išmaišome ir supylę į riebalais pateptą kepimo formą, iškepame orkaitėje.
http://www.gaspadine...ine_varske.html
http://www.gaspadine...u_morkomis.html
Grybu maltinukai:
Grybai, 50 gramų
Bandelės, mažos, 2 vienetai
Sviestas, 30 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Kiaušiniai, 2 vienetai
Petražolės, truputį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Taukai (kiaulių), 60 gramų
Kvietiniai miltai, 50 gramų
Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
Gaminimas:
sumalama išvirti grybai, išmirkytos ir išspaustos bandelės, pakepinti svogūnai. pasūdoma, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, supjaustytu petražolių lapelių ir gerai išmaišoma. į 810 dalių, padaromi ovalūs plokšti maltinukai. Jie miltuose, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, dar džiūvesėliuose ir iškepami taukuose ar aliejuje.
Patiekiama su bulvių koše ir su kopūstais.
Oi,lengvute kiek idėjų mums čia pateikė
Smagu, pabandysim. Tuose paslapiuose, žiūriu, ir daugiau neblogų receptėlių.
Aš irgi prisiminiau super gerą receptuką smaližiams ir vaikams. Praeitą savaitę per TV Bilo laidoj rodė, kaip airiai kepa vaisių duoną, tai va, receptas pasirodė paprastas, sakau, pabandysiu. Išbandžiau, namiškiams laaabai patiko, o šiandien sugalvojau keksiukus iškepti iš tos pačios tešlos. Gavosi superiniai, produktų nedaug, jokio riebalo, cukraus nedaug reikia, tai tiks ir patiems mažiausiems valgytojams.
KEKSIUKAI
Imam porą gerų saujų džiovintų uogų ir vaisių, 15 min pamirkom sodos tirpale, kad visos blogybės išplauktų, gerai praskalaujam ir užpilam stipria arbata, kad apsemtų. reiktų mirkyti per naktį, bet sakyčiau užteks ir valandos. Tada beriam truputėlį cukriuko, daug nereikia, čia ne tortas, o be to vaisiai labai saldūs patys iš savęs. Toliau eina išplaktas kiaušinis, galima cinamono įberti jeigu mėgstam ir miltai. Berkit tiek, kad gautųsi tiršta tešla. Dar, žinoma, reikia kepimo miltelių. Vieno nubraukto arbatinio šaukštelio turėtų pakakti. Jeigu kepsit kaip keksiukus, tai apie 15min 180C, o jeigu kaip keksą toj pailgoj formelėj, tai apie 0,5-1h.
receptas toks labai iš akies, bet taupytojos jau patyrusios šeimininkės, nusimano. Super paprasta, visada išeina.
Aš irgi prisiminiau super gerą receptuką smaližiams ir vaikams. Praeitą savaitę per TV Bilo laidoj rodė, kaip airiai kepa vaisių duoną, tai va, receptas pasirodė paprastas, sakau, pabandysiu. Išbandžiau, namiškiams laaabai patiko, o šiandien sugalvojau keksiukus iškepti iš tos pačios tešlos. Gavosi superiniai, produktų nedaug, jokio riebalo, cukraus nedaug reikia, tai tiks ir patiems mažiausiems valgytojams.
KEKSIUKAI
Imam porą gerų saujų džiovintų uogų ir vaisių, 15 min pamirkom sodos tirpale, kad visos blogybės išplauktų, gerai praskalaujam ir užpilam stipria arbata, kad apsemtų. reiktų mirkyti per naktį, bet sakyčiau užteks ir valandos. Tada beriam truputėlį cukriuko, daug nereikia, čia ne tortas, o be to vaisiai labai saldūs patys iš savęs. Toliau eina išplaktas kiaušinis, galima cinamono įberti jeigu mėgstam ir miltai. Berkit tiek, kad gautųsi tiršta tešla. Dar, žinoma, reikia kepimo miltelių. Vieno nubraukto arbatinio šaukštelio turėtų pakakti. Jeigu kepsit kaip keksiukus, tai apie 15min 180C, o jeigu kaip keksą toj pailgoj formelėj, tai apie 0,5-1h.
receptas toks labai iš akies, bet taupytojos jau patyrusios šeimininkės, nusimano. Super paprasta, visada išeina.
smagu, kad patiko
.
Dar vyras isbande virta sirdi, skanu tikrai, kaip liezuvio skonis, as kepaiu orkaitej ilgai, uzpyliau vandeniu, bet galima ir kitaip.
Troškinta jaučio širdis
Ingridientai:
1,5 kg jaučio širdies,
4 pomidorai,
4 morkos,
5 svogūnai,
200 g saliero šaknies,
75 g rūkytos šoninės,
0,5 l sultinio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštas krakmolo,
po šaukštą kajeno pipirų ir maltų saldžiųjų paprikų,
laurų lapelis,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Širdį įdedame į šaltą vandenį, kad ištekėtų visas kraujas. Širdį perpjauname per pusę, pašaliname riebalus ir gyslas. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir susmaigstome juos į širdį. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. 2 šaukštus smulkintų svogūnų pakepiname svieste ir supilame į sultinį.
Daržovių troškinys "La Krizė" (2 porcijos)
150 g. šparaginių pupelių (1.00 Lt)
1 nemažas raugintas agurkas (0.50 Lt)
2 vidutinio dydžio bulvės (0.20 Lt)
...1 didelė morka (0.30 Lt)
1 vidutinis svogūnas (0.30 Lt)
1 didelė skiltelė česnako (0.10 Lt)
100 ml pieno (0.20 Lt)
1 kubelis sauso daržovių sultinio (0.20 Lt)
malti juodieji pipirai, kiti mėgstami prieskoniai, aliejus (?)
Kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais pjaustytas morkas užkaisti virti. Smulkiai pjaustytus agurką, svogūną ir česnaką gerai apkepinti aliejuje, kad suminkštėtų. Tada į keptuvę suberti smulkintas šparagines pupeles. Apie 10 min. pavirtas bulves ir morkas suberti į keptuvę. Šiek tiek dar pakepinus supilti pieną ir suberti sutrupintą sultinio kubelį, pipirus ir kitus prieskonius. Porą minučių viską patroškinti.
Skanu ir sveika!
Orientacinė patiekalo kaina dviems porcijoms - 2.80 Lt
Jautienos kepenu blyneliai:
1 kg jautienos kepenų,1 svogūno, 3 kiaušinių, miltų, aliejaus kepimui, raudonėlio(būtinai), druskos, pipirų.
Kepenis sumalu mėsmale ,pridedu susmulkinto ir iškepto svoguno , butinai raudonelio , ir dar 3 kiaušinius, suplaktus su miltais .Ir šia masę kepu kaip bulvinius blynus
As buna knygynuose ar parduotuvese dar paskaitineju receptu
Papildyta:
http://www.mamosrece...-is-batono.html
Papildyta:
mesos-burokeliu maltinukai:
500g kiaulienos farso 250g jautienos farso(bet as dedu tik kiaulienos,tai truputi sulciu isbega ) 250g marinuotu burokeliu(imu tarkuotus,bet galima ir pjaustytus) 1 pakepintas svogunas druskos,pipiru(arba universaliu prieskoniu) kiausinis apie 2 v.s.krakmolo; viska sumaisom isminkom,suformuojam apvalius maltinukus,apvoliojam dziuvesiuose ir i orkaite,nes ne vien mesa valgom su bulviu kose ir salotom
Papildyta:
Bulviniai kukuliai su lašinukais
Sudėtis:
1 pakelis Malsenos mišinio cepelinams, 100 g lašinių su raumenukais, 2 svogūnai, 1 kiaušinis, žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto, po šaukštą pjaustytų petražolių ir krapų.
Paruošimas:
Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens nuolat maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai. Mišinys suminkomas su kiaušiniu, muskato riešutu ir žalumynais. Pabaigoje sudedami spirgučiai su svogūnais, ir viskas išminkoma. Jeigu reikia, įberiama truputį miltų. Drėgnomis rankomis daromi kukuliai, dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 15-20 min.
I ta misini dar siuloma zaliu bulviu itarkuoti arba net varske skanu imaisyti.
Papildyta:
idomu:
http://www.viskasmot..._su_kumpiu.html
Papildyta:
http://www.virtuvesm...ilkes-kukuliai/
Papildyta:
Padarykite nedidelius kamuoliukus ir virkite pasūdytame vandenyje. Patiekite su grietine.
Grikiniai varškėtukai (4 asmenims)
Jums reikės
500 g liesos varškės
pusės stiklinės grikių miltų
2 kaimiškų kiaušinių
žiubsnelio druskos
Padažui reikės
200 g grietinės
25 g sviesto
žiubsnelio druskos
Varškę, kiaušinius, grikių miltus ir druską išmaišykite. Tešla turi gautis gana skystoka. Nes kepant, grikių miltai išsbrinksta ir varškėtukai tampa standūs. Padažą pasigaminsite grietinę, sviestą ir druską trumpai pakaitinę ir išmaišę keptuvėje.
Bananiniai blynai
Jums reikės
kukurūzų miltų
kiaušinio
pieno
2 vnt bananų
Kukurūzų miltus, kiaušinį ir pieną išmaišykite ir gaukite apyskystę tešlą. Bananą smulkiai supjaustykite, suberkite į tešlą ir viską gerai išmaišykite. Kepkite blynus, kuriuos smaližiautojai tikrai įvertins
Dar vyras isbande virta sirdi, skanu tikrai, kaip liezuvio skonis, as kepaiu orkaitej ilgai, uzpyliau vandeniu, bet galima ir kitaip.
Troškinta jaučio širdis
Ingridientai:
1,5 kg jaučio širdies,
4 pomidorai,
4 morkos,
5 svogūnai,
200 g saliero šaknies,
75 g rūkytos šoninės,
0,5 l sultinio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštas krakmolo,
po šaukštą kajeno pipirų ir maltų saldžiųjų paprikų,
laurų lapelis,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Širdį įdedame į šaltą vandenį, kad ištekėtų visas kraujas. Širdį perpjauname per pusę, pašaliname riebalus ir gyslas. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir susmaigstome juos į širdį. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. 2 šaukštus smulkintų svogūnų pakepiname svieste ir supilame į sultinį.
Daržovių troškinys "La Krizė" (2 porcijos)
150 g. šparaginių pupelių (1.00 Lt)
1 nemažas raugintas agurkas (0.50 Lt)
2 vidutinio dydžio bulvės (0.20 Lt)
...1 didelė morka (0.30 Lt)
1 vidutinis svogūnas (0.30 Lt)
1 didelė skiltelė česnako (0.10 Lt)
100 ml pieno (0.20 Lt)
1 kubelis sauso daržovių sultinio (0.20 Lt)
malti juodieji pipirai, kiti mėgstami prieskoniai, aliejus (?)
Kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais pjaustytas morkas užkaisti virti. Smulkiai pjaustytus agurką, svogūną ir česnaką gerai apkepinti aliejuje, kad suminkštėtų. Tada į keptuvę suberti smulkintas šparagines pupeles. Apie 10 min. pavirtas bulves ir morkas suberti į keptuvę. Šiek tiek dar pakepinus supilti pieną ir suberti sutrupintą sultinio kubelį, pipirus ir kitus prieskonius. Porą minučių viską patroškinti.
Skanu ir sveika!
Orientacinė patiekalo kaina dviems porcijoms - 2.80 Lt
Jautienos kepenu blyneliai:
1 kg jautienos kepenų,1 svogūno, 3 kiaušinių, miltų, aliejaus kepimui, raudonėlio(būtinai), druskos, pipirų.
Kepenis sumalu mėsmale ,pridedu susmulkinto ir iškepto svoguno , butinai raudonelio , ir dar 3 kiaušinius, suplaktus su miltais .Ir šia masę kepu kaip bulvinius blynus
As buna knygynuose ar parduotuvese dar paskaitineju receptu
Papildyta:
http://www.mamosrece...-is-batono.html
Papildyta:
mesos-burokeliu maltinukai:
500g kiaulienos farso 250g jautienos farso(bet as dedu tik kiaulienos,tai truputi sulciu isbega ) 250g marinuotu burokeliu(imu tarkuotus,bet galima ir pjaustytus) 1 pakepintas svogunas druskos,pipiru(arba universaliu prieskoniu) kiausinis apie 2 v.s.krakmolo; viska sumaisom isminkom,suformuojam apvalius maltinukus,apvoliojam dziuvesiuose ir i orkaite,nes ne vien mesa valgom su bulviu kose ir salotom
Papildyta:
Bulviniai kukuliai su lašinukais
Sudėtis:
1 pakelis Malsenos mišinio cepelinams, 100 g lašinių su raumenukais, 2 svogūnai, 1 kiaušinis, žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto, po šaukštą pjaustytų petražolių ir krapų.
Paruošimas:
Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens nuolat maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai. Mišinys suminkomas su kiaušiniu, muskato riešutu ir žalumynais. Pabaigoje sudedami spirgučiai su svogūnais, ir viskas išminkoma. Jeigu reikia, įberiama truputį miltų. Drėgnomis rankomis daromi kukuliai, dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 15-20 min.
I ta misini dar siuloma zaliu bulviu itarkuoti arba net varske skanu imaisyti.
Papildyta:
idomu:
http://www.viskasmot..._su_kumpiu.html
Papildyta:
http://www.virtuvesm...ilkes-kukuliai/
Papildyta:
Padarykite nedidelius kamuoliukus ir virkite pasūdytame vandenyje. Patiekite su grietine.
Grikiniai varškėtukai (4 asmenims)
Jums reikės
500 g liesos varškės
pusės stiklinės grikių miltų
2 kaimiškų kiaušinių
žiubsnelio druskos
Padažui reikės
200 g grietinės
25 g sviesto
žiubsnelio druskos
Varškę, kiaušinius, grikių miltus ir druską išmaišykite. Tešla turi gautis gana skystoka. Nes kepant, grikių miltai išsbrinksta ir varškėtukai tampa standūs. Padažą pasigaminsite grietinę, sviestą ir druską trumpai pakaitinę ir išmaišę keptuvėje.
Bananiniai blynai
Jums reikės
kukurūzų miltų
kiaušinio
pieno
2 vnt bananų
Kukurūzų miltus, kiaušinį ir pieną išmaišykite ir gaukite apyskystę tešlą. Bananą smulkiai supjaustykite, suberkite į tešlą ir viską gerai išmaišykite. Kepkite blynus, kuriuos smaližiautojai tikrai įvertins
ACIU LABAI UZ RECEPTUKUS!!!
Viskas paprasta,ir tikekimes skanu! (reikia laiko viska isbandyt
)
Viskas paprasta,ir tikekimes skanu! (reikia laiko viska isbandyt
dar apsimoka tokius pirkti kalakutienos kaip lasinukus, apie 3lt kainuoja, tai galima net kokiem 2-3 patiekalam panaudot, jei skonis patiks.
O cia dar vienoj knygelej buvau radus makaronus su skrebuciais, irgi idomus variantas
Cia kazkas nebrangaus, isradingo http://vilijag.blogs...razomis-ir.html
Cia kam patinka, as tai nemegstu makaronu su obuoliais: http://gyvenimas.del...php?id=29959633
Papildyta:
http://skonis.wordpr.../18/morku-kose/
O cia dar vienoj knygelej buvau radus makaronus su skrebuciais, irgi idomus variantas
Cia kazkas nebrangaus, isradingo http://vilijag.blogs...razomis-ir.html
Cia kam patinka, as tai nemegstu makaronu su obuoliais: http://gyvenimas.del...php?id=29959633
Papildyta:
http://skonis.wordpr.../18/morku-kose/
Man tai kiaulienos šonkauliai nepigus maistas,jei norint kad būtų daugiau mėsos tai jie brangūs ir kai iškepa labai susitraukia
Mergaites,gal norite prisijungti i temute taupanciuju dienos meniu?
-rasome,ka valgeme kiekviena diena
-dalinames taupiais receptukais,dedame receptu foto
-rasome,ka valgeme kiekviena diena
-dalinames taupiais receptukais,dedame receptu foto





