Maz ir nereikalauja Pvz,mano V nebuvo kruopu megejas,tai pradejau visokius a'lia plovusdaryt,tik vietoi ryziu miezines,ar perlines kruopas Ir visai patiko! Daugiau prieskoniu-ir viska valgo! O kas liecia kruopas,tai jau darosi nejuokinga-anksciau "studento" maistas tik bulves,kruopas ir kiausyniai budavo,o dabar-prabanga
O kad dar papiginti, tai reiktų vengti užkepimų orkaitėje. Vienas kepimas (bent jau pas mane) kainuoja 1-3 Lt Tam, kad užkepti vis tiek įkaitinti reikia, tad paleidžiat pinigėlius, dėl nebūtino dalyko
Kai atsala,bet sildymo sezonas neprasidejes-kepu tik orkaiteje.Susitaupo,nes nereikia kitais budais sildytis (pvz jungt sildytuva)
Savo kelyje galim sutikti daug neadekvačių žmonių. Labai linkiu nesigadinti nuotaikos dėl to - tiesiog prisiminkit, kad tuos žmones tokiais pavertė aplinkybės, kurių jie nenugalėjo: alkoholis, narkotikai, stresas, nelaiminga santuoka, nekenčiamas darbas trisdešimt metų, ir t.t.
Vienas pigausiu patiekalu, bet man labai skanus ir primena vaikyste. Cia tiems, kurie megsta kastini su virtom bulvem. Labai panasu, nors skonis kitas. Isverdame bulves su lupenomis. Dvi bulves nulupame, dar siltas sutriname sakute. I jas dedame smulkiai supjaustyta ropini svoguna, pipiru, druskos ir grietines. Mase turi gautis tokia, kaip labai tirsta grietine. O valgome taip, bulve nusilupame ir mase tepame ant bulves. Na, dabar, as si patiekala seimai, kai darau, dar darau salia silke su bulvemis, bet pati valgau viena ir man labai patinka.
kazkaip prisisminiau tuo paciu ta vasara dar labai daznai valgydavom paprasciausia bulviu kose su mirkalu. Mirkalas darosi taip. Pakepini smulkiai supjaustytus lasinukus, kai jie apskrunda, dedi supjaustytus svogunus ir kepi, kol svogunai graziai pagels. Tada ispili sukepinta mase i dubeni. I ta pacia keptuve dar nupili taukiuku, saukstas su kaupu miltu, ismaisai ir pili piena. Druska, pipirai pagal skoni. Salia rauginti agurkeliai.
Is Baltarusijos sveciai atveze labai idomu kefyra. Tokio nesu gyvenime gerusi. I kefyra itarkuoti per smulkia burokine tarka rauginti agurkai, pripjaustyta krapu ir kitu zalumynu, druskyte. Tai as jau toki kefyriuka (ale saltibarscius) jau pati dariau. O valgem su keptomis bulvemis.
Labai pigiai galima padaryti (bet yra labai skanu) vengriska guliasa. Tik tiesiog reikia mazai mesos. Kas si patiekala pas mane valgo, visi labai giria. Mesa supjaustoma kubeliais, ja prieskoniuojame cesnaku,lauro lapu pipirais, kmynais (vos, vos), druska. Kol marinuojasi mesyte, lygiai tiek pat supjautome morkas kubeliais, bet stambesniais. Mesos dydzio, vienodomis dalimis, susipjaustome ir bulves. Veliau susipjaustome pakankamai smulkiai du ropnius svogunus. O dabar svarbiausia, pasidarome is vandens, druskos ir miltu, koldunine tesla. Kad neliptu prie ranku ir kiekis turi buti panasiai toks pats, kaip ir mesos, morku, bulviu. Is jos pasidarome plona desryte ir peiliu pjauname panasaus dydzio kubeliais. Kai viska jau paruosiame, pradedame gaminti ant vyrykles. Mesyte apkepame tame paciame puode, kur viska ir gaminsime, tada beriame svogunus, leidziame ir jiems truputi apkepti, beriame morkas, leidziame pora min ir joms pakepti, tada uzpilame vaindens ir patroskiname apie 15 min, veliau suberiame bulves ir kai jos uzvirs, suberiame miltinius kleckiukus, kai uzvirs, dedame kelis saukstus grietines. Visas guliasas turi atrodyti kaip labai tirsta sriuba.
Plova as darau is sparneliu. ne del pigumo, o del skanumo, Perpjaunu sparneli pusiau, suprieskoniuoju su cesnakais, pipirais, smulkintais lauro lapeliais. Tada supjaustau ropini svoguna ir pritarkuoju daug morku, tiek, kiek yra sparneliu, pilu laseli aliejaus. Viska gerai permaisau. Leidziu pastimarinuoti nors pusvalandi. Tada tame paciame puode pakepinu. Tiesiog, kad "pagautu" kepimo skoni, veliau uzpilu vandens ir leidziu paitroskinti 10 min. Tada supilu ryzius, o vandens turi buti, kad apsemtu per keturis pirstus. Uzvirus ryziams, puoda uzdengiu ir dedu i orkaite. Kas svarbiausia, Kai kepinu sparnelius, dedu apie sauksta sviesto.
Siandien pagaminau pigius, skanius ir socius pietus. Kirto seimyna net grazu ziuret buvo Aisku tas pigumas gal salyginis dalykas, man nekainavo nei darzoves nei grybai.
Nuviriau kauliukus (Sriubos rinkinys is Norfos, 2-3Lt/kg), isemiau juos, pridejau darzoviu (zirneliai, sparagines pupeles, morkos, bulves ir kopustas). Nukaulinau mesyte, dali jos sudejau atgal i sriuba.
Prisikepiau lietiniu blynu. Idara ruosiau toki: pakepinau svoguniuka, sudejau likusia dali mesytes, voverusku, idejau grietines, druskytes, pipiru ir patroskinau siek tiek. Prie blynu paruosiau padaziuka: is grietines, siek tiek majonezo ir krapu
Lietiniam gana daznai toki idara ruosiu: isverdu ryzius ir keleta morku. Tada ant keptuves pakepinu siek tiek daktariskos desros, sudedu ryzius, supjaustytas kubeliais morkas pora saukstu pomidoru padazo, druskytes, ismaisau ir i blynus. Tiesa, didziaja dali sudaro morkos ir ryziai, desros del mesos kvapo Tikrai labai sotu ir skanu.
MB mesiaedis, bet labai mielai valgo tokius kepsniukus,blynelius: avizas uzpilu vandeniu bei prieskoniais ir palaikau, kad pabrinktu. Tada imusu kiausini, beriu dziuveseliu siek tiek ir kepu keptuveje. Kartais avizas kartu su manais pabrinkinu.
Dar darau tokius kotletukus: siek tiek farso, manu (pabrinkintu), aviziniu dribsniu (greito paruosimo), kiausinis, prieskoniu. Kepu plonus kotletukus. Labai skanu ir salti ant duonos ar bulkos su raugintu agurkeliu.
As irgi stengiuos gaminti kuo paprastesni ir pigesni maista, nes kai anksciau pasiziuredavau menesio gale kiek isleidom maistui, pasidarydavo gaila tiek pinigeliu... Daznai gaminu troskinius su vistienos sirdelem ir darzovem, pakepinu isvirtas sirdeles, tada pridedu darzoviu, kokiu tik turiu- svogunu, morku, ziediniu kopustu, cukinijos, o kai labai tingiu, issitraukiu saldytu darzoviu maiseli is kameros, ten ju visada buna, ir patroskinu. Valgom su bulvem, ryziais, mazoji isvis be garnyro . Daznai verdu sriubas, koses, namie kepu sausainius, bandeles, pyragus (siuo metu einamiausi su obuoliais, nes laabi ju dau namie), pastebejau, kad nemazai susitaupo, nes vyras be bandeliu ir kitu saldumynu negali gyventi, o parduotuveje jie nepigus.. Kai saldytuve prisikaupia desros, kumpio ir kitu maisto produktu likuciu, kepu pica, padas- miltai, vanduo, mieles ir truputis aliejaus, o ant virsaus visi likuciai- desra, desreles, suris, virtas kiausinis, paprika, marinuotas agurkelis... Pusryciams visada koses, ir skanu ir nebrangu ir sveika . Kepu lietinius su ivairiais idarais, kugeli, vedarus... Tikrai imanoma sutaupyti virtuveje, tik reikia ilgiau joje pasisukineti, paciai daugiau gaminti neperkant pusgaminiu. Kai pasiskaiciau sita tema, nustebau, kiek jus turit daug fantazijos, is kirvio sriuba isvirtumet
man taip pat patiko cia kazkurios pasakymas, ka vyrai nesupranta, kad pinigu stygius ir negali be mesos Maniskis irgi mego, valge daug tu mesu, riebalu anksciau, bet dabar yra kaip yra. Dar pora receptuku radau, gal ismegins kas.
Kiaušinių kotletai
2 virti kiaušiniai (be 1 trynio) 1 žalias kiaušinis 20g tarkuoto fermentinio sūrio arba galima įpjaustyti šiek tiek paprikos kubeliais Prieskoniai
Imušti į dubenėlį žalia kiaušini, suplakti su prieskoniais, įtarkuoti virtus kiaušinius, sudėti sūrį ar papriką, ir viską išmaišyt, dėti masę su šaukstu į įkaitusią keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepti iš abieju pusių.
SVOGŪNŲ IR SŪRELIO SRIUBA
3 svogūnus supjaustome ir kepiname svieste, kol gražiai pagels. Tada pertriname, užviriname sultinį, sudedame svogūnus, 1 lydytą sūrelį "Mildutė" ar kitą, tik be priedų, pakaitiname iki užvirimo. Gardiname grietine ir žalumynais. Prie jo labai tinka riekelė, duoniukas arba skrebutis.
man taip pat patiko cia kazkurios pasakymas, ka vyrai nesupranta, kad pinigu stygius ir negali be mesos Maniskis irgi mego, valge daug tu mesu, riebalu anksciau, bet dabar yra kaip yra.
Dar pora receptuku radau, gal ismegins kas.
Kiaušinių kotletai
2 virti kiaušiniai (be 1 trynio)
1 žalias kiaušinis
20g tarkuoto fermentinio sūrio arba galima įpjaustyti šiek tiek paprikos kubeliais
Prieskoniai
Imušti į dubenėlį žalia kiaušini, suplakti su prieskoniais, įtarkuoti virtus kiaušinius, sudėti sūrį ar papriką, ir viską išmaišyt, dėti masę su šaukstu į įkaitusią keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepti iš abieju pusių.
SVOGŪNŲ IR SŪRELIO SRIUBA
3 svogūnus supjaustome ir kepiname svieste, kol gražiai pagels. Tada pertriname, užviriname sultinį, sudedame svogūnus, 1 lydytą sūrelį "Mildutė" ar kitą, tik be priedų, pakaitiname iki užvirimo. Gardiname grietine ir žalumynais. Prie jo labai tinka riekelė, duoniukas arba skrebutis. http://www.mamosrece...su-salieru.html
Nebrangu yra ir paivairinti patiekalus (sriubas, makaronu apkepus, picas) pievagrybiais...Nebrangiai iseina zuviene is keliu zuvyciu, bulviu, morku...
Aš kepiau kopūstų kotletus,šeimai visai patiko : mažiuką kopūstą sutarkuoti burokine tarka,stipriai nusunkti.Pridėti kiaušinių,svogūno,česnako,pipirų ir mėgstamų pieskonių.Įberti manų kruopų,kad būtų įmanoma sulipdyti kotletukus,ir kepti įkaitintuose riebaluose.Labai neblogai su daržovėm,bulvėm ir mėgstamu padažu.