Mintare, reiks isbandyti progai pasitaikius kokia diena
Na jūs daug čia prirašėt, bet nei aš nei MB nevalgom šaltienos, kepenų (kepenėlių), visokių kepsnelių iš ryžių, sojų ar kt vegetariškų-kruopiškų apkepų, jokių moliūgų, cukinijų, morkų, jokių varškėtukų, skrylių...,
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:
Farširuoti kiaušiniai.
Pigiausias variantas būrų įdaryti su šprotų paštetu, pagal skonį galima įdėti svogūnų ir/ar krapų.
Galima farširuoti su šprotais ar su rūkytom dešrelėm. Sotu ir pigu! Kiaušiniai apie 2,50 LTL, šprotų paštetas 0,99 LTL, na plius pora šaukštų majonezo
.
Žirniai.
Man labai skanu žirniai su pakepintu svogūnu. Smulkiai supjaustau svogūną pakepti, supilti išvirusius žirnius, pora šaukštų kečupo, druskytė, pipiriukai. Aišku sočiau bus jei kartu su svogūnu pakepintume lašinuką, ar rukytą dešrytę.
.
Sriubos su mėsa.
Išvirti kauliukų, kai jie išverda, nuimti mėsytę, smulkiai supjaustyti ir dėti atgal į sriubą. Kiauliena labiau tinka burokėlių sriubai, vištiena žirnių... na bet čia pagal skonį. Sriuba su mėsa soti ir nereikia antro patiekalo
.
Šiaip aš labai mėgstu įvairias trintas sriubas, bet MB nevalgo...
Makaronai.
Arba galima nedėti mėsos į sriubą, virti tik sultinyje, o ištrauktą mėsytę pakepinti su svogūnu, morkyte, padaryti padažiuką (pgl skonį gali būt grietinė/kečupas/majonezas). Į keptuvę sudėti makaronus ir viską išmaišyti... tikrai pigu, kauliukai Cestoj 2-4 LTL, o mėsos tikrai daug
Vištienos kakliukai.
Aš darau troškinuką su bulvėm. Padarau padažiuką; grietinė+vanduo+miltai+pakepintas svogūnas. Išmaišau ir supilu į puodą su kakliukais ir bulvėm. Kartais kakliukus ištraukiu ir atskirai pakepu orkaitėje (kartais ir bulves orkaitėj kepu, o kartais virtus kakliukus paskrudinu ant keptuvės). Tikrai pigu ir skanu, valgai kaip siemkas, užtrunka daugiau laiko, ir sotumo jausmas ateina
kaina tikrai gera, kakliukų kg iki 3 LTL, bulvės apie 1 LTL.
Šaltibarščiai su bulvėm.
Skanu sotu pigu
taupant galima vietoj kefyro naudoti rūgpienį ir pasukas
. Prie šaltibarščių labai skanu taip paruoštos šviežios bulvės: gerai nuplauti, sudėti į puodą virti, kai išverda sudėti į kepimo skardą ir su šakute siek tiek patrinti, kad įskiltų normaliai. Keptuvėje išlyditi svietą su kmynais, druska, krapais, česnakais ir viską užpilti ant bulviu, tada į orkaitę keliom min, kad paskrustų niam niam...
Balandėlai.
Labai pigų variantą aprašiau aukščiau
o kad būtų dar sočiau patiekti su bulvėm. Galima atskirai išvirti ir paskui supilti į puodą su balandėliais 
Silkė su bulvėm.
Čia pagal skonį
skanu juk ir su pigiom daržovėm. Su burokėliais (galima +pupeles) arba su svogūnu arba su pakepintais svogūnais ir morkyte+kečupas. Su bulvėm labai skanu 
Kiaušinienė.
Kai būna akcija gerom dešrelėm (aukščiausios rūšies- I ir II nevalgau....) nusiperku, tada labai skanu pakepinti su bulvėm ir kiaušiniu. Dar galima žalumynų- svogūnų laiškų, krapų. Arba darau omlet1. Bet svarbu, kad būtų dešros ar kt. Mėsytės, kad būtų sotu
Pupelės.
Pakepinti gabaliukais mėsytę ir paskui troškinti su pupelėm ir buvėm dar aišku įdėti pakepinto svogūno, morkytės, na ir prieskoniai pagal skonį
tik aisku ne vegeta!!!! Skanu ir sotu ir pigu;)
Naudokite natūralius prieskonius!!!!
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:
Farširuoti kiaušiniai.
Pigiausias variantas būrų įdaryti su šprotų paštetu, pagal skonį galima įdėti svogūnų ir/ar krapų.
Galima farširuoti su šprotais ar su rūkytom dešrelėm. Sotu ir pigu! Kiaušiniai apie 2,50 LTL, šprotų paštetas 0,99 LTL, na plius pora šaukštų majonezo
Žirniai.
Man labai skanu žirniai su pakepintu svogūnu. Smulkiai supjaustau svogūną pakepti, supilti išvirusius žirnius, pora šaukštų kečupo, druskytė, pipiriukai. Aišku sočiau bus jei kartu su svogūnu pakepintume lašinuką, ar rukytą dešrytę.
Sriubos su mėsa.
Išvirti kauliukų, kai jie išverda, nuimti mėsytę, smulkiai supjaustyti ir dėti atgal į sriubą. Kiauliena labiau tinka burokėlių sriubai, vištiena žirnių... na bet čia pagal skonį. Sriuba su mėsa soti ir nereikia antro patiekalo
Šiaip aš labai mėgstu įvairias trintas sriubas, bet MB nevalgo...
Makaronai.
Arba galima nedėti mėsos į sriubą, virti tik sultinyje, o ištrauktą mėsytę pakepinti su svogūnu, morkyte, padaryti padažiuką (pgl skonį gali būt grietinė/kečupas/majonezas). Į keptuvę sudėti makaronus ir viską išmaišyti... tikrai pigu, kauliukai Cestoj 2-4 LTL, o mėsos tikrai daug
Vištienos kakliukai.
Aš darau troškinuką su bulvėm. Padarau padažiuką; grietinė+vanduo+miltai+pakepintas svogūnas. Išmaišau ir supilu į puodą su kakliukais ir bulvėm. Kartais kakliukus ištraukiu ir atskirai pakepu orkaitėje (kartais ir bulves orkaitėj kepu, o kartais virtus kakliukus paskrudinu ant keptuvės). Tikrai pigu ir skanu, valgai kaip siemkas, užtrunka daugiau laiko, ir sotumo jausmas ateina
Šaltibarščiai su bulvėm.
Skanu sotu pigu
Balandėlai.
Labai pigų variantą aprašiau aukščiau
Silkė su bulvėm.
Čia pagal skonį
Kiaušinienė.
Kai būna akcija gerom dešrelėm (aukščiausios rūšies- I ir II nevalgau....) nusiperku, tada labai skanu pakepinti su bulvėm ir kiaušiniu. Dar galima žalumynų- svogūnų laiškų, krapų. Arba darau omlet1. Bet svarbu, kad būtų dešros ar kt. Mėsytės, kad būtų sotu
Pupelės.
Pakepinti gabaliukais mėsytę ir paskui troškinti su pupelėm ir buvėm dar aišku įdėti pakepinto svogūno, morkytės, na ir prieskoniai pagal skonį
Naudokite natūralius prieskonius!!!!
QUOTE(Mintare @ 2011 07 22, 10:37)
Na jūs daug čia prirašėt, bet nei aš nei MB nevalgom šaltienos, kepenų (kepenėlių), visokių kepsnelių iš ryžių, sojų ar kt vegetariškų-kruopiškų apkepų, jokių moliūgų, cukinijų, morkų, jokių varškėtukų, skrylių...,
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:
Šiaip skanu žemaičių blynai, lietiniai su įdaru, bulviu košė su skrebučiais,.... bet šiuo metu į galvą atėjo toks 10-tukas:
O kad dar papiginti, tai reiktų vengti užkepimų orkaitėje. Vienas kepimas (bent jau pas mane) kainuoja 1-3 Lt Tam, kad užkepti vis tiek įkaitinti reikia, tad paleidžiat pinigėlius, dėl nebūtino dalyko
QUOTE(AkvileZ @ 2011 07 22, 14:09)
O kad dar papiginti, tai reiktų vengti užkepimų orkaitėje. Vienas kepimas (bent jau pas mane) kainuoja 1-3 Lt Tam, kad užkepti vis tiek įkaitinti reikia, tad paleidžiat pinigėlius, dėl nebūtino dalyko 
Cia ne tik sutaupymas, bet ir sveikesnis poziuris i maista - maziau uzkepimu
QUOTE(padraika22 @ 2011 08 12, 13:29)
as pigiai gaminu visada. daznai nusiperku kauliuku is norfos. kilogramas apie 2lt ir isverdu is ju sriubyte. tai ir sriuba skani ir mesytes nemazai yra
bet visada juk nemisi tik kauliukais, reikia visokio maisto. Tai prisijunkit prie forumo kur aprasomi kasdieniai patiekalai, parasytumet kaip pavyzdi kokius pigius patiekalus gaminate. Visai idomu butu
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry48912887
mes irgi dar zirnienes, saltibarscius darom, omletai visokie, blynu improvizacijos, ir atradau labai skanu patiekala, virtas bulves su tepamu fetos suriu (pakeliuose buna, apie 6lt kaina), galima dar cesnako itrinti, pas mus 5 asmenu seima 2d. valgo toki skanumyna ir dar lieka sumustiniams uzsitepti
, taigi, ekonomiska (skaniau ir labiau apsimoka nei kastinis). Kad sociau butu, seleneles daug kur dar galima naudoti - i jogurtus, kotletus, blynus
Pusryciai taupiai atsieina, kai obuolieniu uzsitepam ar gavus medaus uzsitepam ant batono
.Kartais darzoviu troskintu uztepa uzsidedam
.Smagu, kol ju yra.
O stai dar radau neblogu receptu, sriuba ketinu jau greitu metu isbandyti:
Salierų sriuba
Reikės: 1 vidutinio dydžio saliero šaknies, 2 šaukštų sviesto, 1 l sultinio, 0,5 l pieno, druskos, pipirų.
Saliero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Tarkius su sviestu lėtai kepkite keptuvėje, kol salierai pusiau suminkštės. Tada įberkite prieskonių. Salierus sudėkite į puodą, užpilkite vandens ir virkite, kol salierai bus visai minkšti. Tada supilkite pieną. Patiekite su grietine.
Kitokio skonio sriubą gausime pasūdytame vandenyje virdami kubeliais supjaustytus salierus, paskui juos pertrynę ir sriubą užbalinę grietinėle.
Salierų ir bulvių sklindžiai
Reikės: 500 g bulvių, 300 g salierų šaknų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, trupučio druskos, pipirų, išlukštentų saulėgrąžų, aliejaus.
Bulves ir salierų gumbus nuskuskite ir kartu išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sugrūskite grūstuvu, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Po šaukštą paruoštos masės dėkite į saulėgrąžas, suformuokite sklindžius ir kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine.
Salieru galima ir ziemai uzsisaldyti.Grybus rudeni visad uzsisaldau, paskui i sriubas, picas dedu, ir sveciams, ir su bulvem siaip gardu
Ir svarbu, kur maista perkam, reikia atrast, kas kur pigiau, va, lasiniu pjaustytu zaliu Maximoj jau atradau, kad apsimoka
...Gera svetaine www.kurpigu.lt
Dar skanu yra ir apsimoka isbandyti prieskonius sviestui ir varskei, tinka tiek sviestu, varskei, tiek darzovems, sriuboms
Daug ka improvizuoti is kuskuso kruopu galima, bet as dar neragavau, kad butu labai man skanu
O kaip jus aguroti kepat?Ten siuliau viena recepta, bet man teta dar patare su krakmolu, majonezu, kiausiniu, reiks bandyti.Ir idomu, kaip moliuga kepat, as su kmynais, druska tik kol kas...niam niam.
Pusryciai taupiai atsieina, kai obuolieniu uzsitepam ar gavus medaus uzsitepam ant batono
O stai dar radau neblogu receptu, sriuba ketinu jau greitu metu isbandyti:
Salierų sriuba
Reikės: 1 vidutinio dydžio saliero šaknies, 2 šaukštų sviesto, 1 l sultinio, 0,5 l pieno, druskos, pipirų.
Saliero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Tarkius su sviestu lėtai kepkite keptuvėje, kol salierai pusiau suminkštės. Tada įberkite prieskonių. Salierus sudėkite į puodą, užpilkite vandens ir virkite, kol salierai bus visai minkšti. Tada supilkite pieną. Patiekite su grietine.
Kitokio skonio sriubą gausime pasūdytame vandenyje virdami kubeliais supjaustytus salierus, paskui juos pertrynę ir sriubą užbalinę grietinėle.
Salierų ir bulvių sklindžiai
Reikės: 500 g bulvių, 300 g salierų šaknų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, trupučio druskos, pipirų, išlukštentų saulėgrąžų, aliejaus.
Bulves ir salierų gumbus nuskuskite ir kartu išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sugrūskite grūstuvu, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Po šaukštą paruoštos masės dėkite į saulėgrąžas, suformuokite sklindžius ir kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine.
Salieru galima ir ziemai uzsisaldyti.Grybus rudeni visad uzsisaldau, paskui i sriubas, picas dedu, ir sveciams, ir su bulvem siaip gardu
Ir svarbu, kur maista perkam, reikia atrast, kas kur pigiau, va, lasiniu pjaustytu zaliu Maximoj jau atradau, kad apsimoka
Dar skanu yra ir apsimoka isbandyti prieskonius sviestui ir varskei, tinka tiek sviestu, varskei, tiek darzovems, sriuboms
Daug ka improvizuoti is kuskuso kruopu galima, bet as dar neragavau, kad butu labai man skanu
O kaip jus aguroti kepat?Ten siuliau viena recepta, bet man teta dar patare su krakmolu, majonezu, kiausiniu, reiks bandyti.Ir idomu, kaip moliuga kepat, as su kmynais, druska tik kol kas...niam niam.
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 05 27, 20:29)
As perku arba karka arba kiaules pusgalvius, ten daug mesos buna, iseina ir saltiena, ir idaras zemaiciams
siandien kalafiora naujoviskai padariau, pries kepant, dar prieskoniu idejau, balzamiko actu apslaksciau, nu liuks
, pabandykit, kam atsibode tradiciskai
o va, dar radau is moliugu idomybiu, virtinuku, plova
: http://gyvenimas.del...i.d?id=49671680
O cia virtinukai su kopustais, grybais:
http://www_neringa-b...ir-grybais.html
O cia su slyvu idaru;
http://www.isbandyti...is-idaryti.html
O cia virtinukai su kopustais, grybais:
http://www_neringa-b...ir-grybais.html
O cia su slyvu idaru;
http://www.isbandyti...is-idaryti.html
Skaiciau as jusu tema ir iskilo toks klausimas.. Labai keistai skamba, kai kai kurios forumietes sako, kad vyras kruopu nevalgo, to ir ano, jei per mazai mesos idedi, jau per prastai, tai man iskilo toks klausimas, negi vyrai nezino apie sunkoka seimos finansine padeti? AQr cia visaip stengiamasi jiems itikti? Buvo ir musu seimoje labai sunkus laikas, kada per men maistui galejom isleisti tik apie 200lt, bet vyrui niekada nekilo klausimai, kodel mes valgom makaronus o ne karbonadus ar kodel balandeliuose ryziu daugiau nei mesos. Kazkaip absurdiskai skamba tos istorijos, kai pinigineje iki algos like keletas litu, o vyras reikalauja mesos.





