Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 11, 16:26)
Man jis iskart uzrase benndra nejautra, o va kai pertvara operavo pats pasiule imti vietine atseit lengviau biggrin.gif

kas tas jis?
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 04 11, 17:35)
kas tas jis?

Jis tai mano LOR'istas biggrin.gif
Atsakyti
man labai padejo informacija kuria peskaiciau forume.

04 11 isoperavo man angina Santariskese prof Lesinskas.
isoperavo ryte, vakare jau valgiau jogurta
skaudejo po operacijos ne daugiau kaip kad skaudedavo uzkilus anginai.
po operacijos jau kalbejau, kad mane net ramino,
o kita diena per pietus israse namo. sake ""gerai atrodai, nera cia ko gulet..""
sianden namie isgeriau nimesil ir bandysiu koseles valgyti.
svarbiausia nebijoti ir nusiteikti kad viskas bus gerai... tada manau psichologiskai maziau skauda...
sekmes visoms..ir nesibaiminkit...
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 10, 18:43)
Laba visiems, ziuriu jau temele apmirus tai pasisakysiu biggrin.gif  mirksiukas.gif  Jau ruosiuosi siai operacijai, angina puliuojanti istisus metus kankina tai pagaliau prisiruosiau ja atsikratyti, beda tik ta, kad visai procedurai ir sveikimui turiu tik savaite, kaip manot ar po savaites jau galesiu darbuotis ?
Kaip su kalbejimu valgymu ?
Man nera sunki bukle nei tonziles mildziniskos nieko tik, kad daznas gerkles skausmas. Tai gal prie tokios nerimtos simptomatikos ir savijauta greiciau pageres ? biggrin.gif

Sunku pasakyti... g.gif Man pirmą savaitę labai skaudėjo ir galvojau, kad jau tas skausmas niekada nesibaigs. Buvau prisiplanavus, kad nuveiksiu daug darbų namie, skaitysiu knygas, bet absoliučiai nieko nesinorėjo (neperskaičiau nei vieno net žurnalo puslapio blush2.gif ), stengiausi kuo daugiau miegoti, kad kuo greičiau eitų laikas ir nejausčiau skausmo.
Bet antrą savaitę man pradėjo gerėti labai staigiai. Sulig kiekviena diena skausmas mažėjo ir mažėjo thumbup.gif Į darbą grįžau po 1.5 savaitės ax.gif
Dėl kalbėjimo - tai pirmą dieną nepratariau nei žodžio, antrą dieną jau pradėjau kalbėti, bet neaiškiai, sučiauptom lūpom (panašiai kaip Šapras per svogūnus su hipertenzine krize lotuliukas.gif ) nu ir paskui su kiekviena diena vis geriau ir aiškiau. Nes esmė yra skausmas - kuo labiau skauda, tuo labiau stengiesi kalbėti sučiaupus lūpas, kad kuo mažiau raumenų ten gerklėj judėtų ir kuo mažiau skaudėtų.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 10, 18:43)
Laba visiems, ziuriu jau temele apmirus tai pasisakysiu biggrin.gif  mirksiukas.gif  Jau ruosiuosi siai operacijai, angina puliuojanti istisus metus kankina tai pagaliau prisiruosiau ja atsikratyti, beda tik ta, kad visai procedurai ir sveikimui turiu tik savaite, kaip manot ar po savaites jau galesiu darbuotis ?
Kaip su kalbejimu valgymu ?
Man nera sunki bukle nei tonziles mildziniskos nieko tik, kad daznas gerkles skausmas. Tai gal prie tokios nerimtos simptomatikos ir savijauta greiciau pageres ? biggrin.gif

Zinoma, kad negalesit. Apnasos pradeda po truputi valytis po ~ 10 dienu. Man sake, kad pats pavojingiausias laikas, nes gali sukraujuoti mirksiukas.gif na ziurint koks jusu darbas, bet cia viena panele anksciau pasakojo kaip kraujas pasileido apsipirkinejant parduotuveje.
Papildyta:
QUOTE(SUNmom @ 2011 04 13, 09:48)
man labai padejo informacija kuria peskaiciau forume.

04 11 isoperavo man angina Santariskese prof Lesinskas.
isoperavo ryte, vakare jau valgiau jogurta
skaudejo po operacijos ne daugiau kaip kad skaudedavo uzkilus anginai.
po operacijos  jau kalbejau, kad mane net ramino,
o kita diena per pietus israse namo. sake ""gerai atrodai, nera cia ko gulet..""
sianden namie isgeriau nimesil  ir bandysiu koseles valgyti.
svarbiausia nebijoti ir nusiteikti kad viskas bus gerai... tada manau psichologiskai maziau skauda...
sekmes visoms..ir nesibaiminkit...

drinks_cheers.gif as tiek buvau prisiskaicius, tai labai bijojau, o pati tai visai lengvai perejau pooperacini laikotarpi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balerina:): 14 balandžio 2011 - 18:17
QUOTE(Balerina:) @ 2011 04 14, 19:18)
Zinoma, kad negalesit. Apnasos pradeda po truputi valytis po ~ 10 dienu. Man sake, kad pats pavojingiausias laikas, nes gali sukraujuoti mirksiukas.gif na ziurint koks jusu darbas, bet cia viena panele anksciau pasakojo kaip kraujas pasileido apsipirkinejant parduotuveje.
Papildyta:
drinks_cheers.gif as tiek buvau prisiskaicius, tai labai bijojau, o pati tai visai lengvai perejau pooperacini laikotarpi thumbup.gif

Na mano darbas ligonineje, acientai daug kalbejimo vaiksciojimo ir tiek biggrin.gif bet teks kazkaip susiderint, o dar va persalau gerkle skauda savijauta prasta reiks iki operacijos pasveikt, kad tik nenukeltu...
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 14, 19:01)
Na mano darbas ligonineje, acientai daug kalbejimo vaiksciojimo ir tiek biggrin.gif bet teks kazkaip susiderint, o dar va persalau gerkle skauda savijauta prasta reiks iki operacijos pasveikt, kad tik nenukeltu...

šiaip tai siūlyčiau nerizikuoti savimi. kraujavimo rizika yra didžiulė. ir dar darbas ligoninėje, kur pasigauti infekciją yra juokas - jūs gi su neužgijusia žaizda vaikščiosite. jei išvis vaikščiosite. ai bet pati pamatysite... jei kartais savaitei praėjus užsinorės lakstyti - parašykite čia, mes jus nuraminsime biggrin.gif
Atsakyti
dar patarimas del vandens gerimo, mes su palatos kaimyne pastebejom, kad geriau geriasi siltas gerimas : pvz kakava, arbata, sultinys, o ne kambario temperaturos vanduo..
mums kazkodel jis labai sunkiai ejosi...

aiku pirma diena kad negerti vandens ir nekankinti tos gerkles- geriau laselines isprasyti....o kita diena jau gerti kas iseina..

tai jeigu labai skaudes geriant vandeni tai pabandykit ka nors siltesnio...
Atsakyti
QUOTE(SUNmom @ 2011 04 15, 15:51)
dar patarimas del vandens gerimo, mes su palatos kaimyne pastebejom, kad geriau geriasi siltas gerimas : pvz kakava, arbata, sultinys, o ne kambario temperaturos vanduo..
mums kazkodel jis labai sunkiai ejosi...

aiku pirma diena kad negerti vandens ir nekankinti tos gerkles- geriau laselines isprasyti....o kita diena jau gerti kas iseina..

tai jeigu labai skaudes geriant vandeni tai pabandykit ka nors siltesnio...

Va va del vandens irgi pagalvojau as jo siaip labai nemegstu, tai toks klausimas kniedejo ar galima ka kita gert biggrin.gif tai prasysiu termosiuku su arbatyte biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 14, 20:01)

Darbas ant koju ganetinai varginantis, tad labai abejoju ar po savaites galesit normaliai dirbi, plius didele rizika, kad sukraujuos, nes tom dienom patariamas vos ne "miego" rezimas (nors as pati negulejau ne dienos grizus is liginines, bet nesitampiau, ramiai namie laika leidau). O apie daug kalbos is viso tyliu, nes po savaites man dar balsas ganetinai buvo uzkimes. As i darba grizau po 2 su trupuciu savaites ir tai dar balsas pakimes buvo, nevarginau per daug.
Na ziurekit kaip jums iseis, gal koks stebuklas jus aplankys ir pasveiksit po savaites biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 15, 16:41)
Va va del vandens irgi pagalvojau as jo siaip labai nemegstu, tai toks klausimas kniedejo ar galima ka kita gert biggrin.gif tai prasysiu termosiuku su arbatyte biggrin.gif

Galima galima, jau buvau rasius, kad reikia gerti daug saldzios ramuneliu arbatos. Iterbdavau ir kitos arbatos, o vandes visai negeriau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balerina:): 15 balandžio 2011 - 17:29
QUOTE(Balerina:) @ 2011 04 15, 18:31)
Darbas ant koju ganetinai varginantis, tad labai abejoju ar po savaites galesit normaliai dirbi, plius didele rizika, kad sukraujuos, nes tom dienom patariamas vos ne "miego" rezimas biggrin.gif  biggrin.gif
4u.gif
Papildyta:
Galima galima, jau buvau rasius, kad reikia gerti daug saldzios ramuneliu arbatos. Iterbdavau ir kitos arbatos, o vandes visai negeriau smile.gif

Na jo ziuriu visos beveik daugiau nei savaitele atostogavot, tad tikriausiai man ir reiks kazkaip nors keliomis dienomis prasitesti iseigines... smile.gif O del vandens tai net labai dziugu, nes as jo visiskai negeriu : D
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 04 15, 21:47)
Na jo ziuriu visos beveik daugiau nei savaitele atostogavot, tad tikriausiai man ir reiks kazkaip nors keliomis dienomis prasitesti iseigines... smile.gif O del vandens tai net labai dziugu, nes as jo visiskai negeriu : D

Siandien po pakartotiniu kraujo tyrimu, (kuris jau link gero isskyrus hemoglobina), pagaliau patvirtino data, kita treciadieni operuos smile.gif Bet sake net nesvajot, kad po savites galesiu dirbt, tik po dvieju savaiciu galesiu darbuotis (mes su juo beveik kolegos) tad sake priziures, kad manes nebutu ligonineje biggrin.gif
Atsakyti