Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(chiuncia @ 2010 09 03, 13:21)
na tikru tikriausia, su vaiku ner ko lygint  schmoll.gif  nei kotletu nei dar kazko nesinori nei sekancia, nei dar sekancia diena doh.gif as asmeniskai po dvieju savaiciu pradejau tik valgyti, o iki tol tik buljonas ir dziuvesiai(pamirkyti)...bananas atrodo toks nekaltas vaisius man ar tai griauzdavo ar sunkiai slysdavo, bulves taip pat...tai va galit i tai atkreiti demesi, kaip jusu mazylei sekas valgyti...jogurtas taip pat labai griauzdavo.

Bet vaikai tikrai lengviau pernesa pooperacini laikotarpi, tad gal neisbaiminkit su suaugusiuju komentarais  biggrin.gif

Galit atkreipti demesi, kai dedasi nauja pleve, t.y. 1, 6, 10 ir 30 dienomis po operacijos. tada reik labiau pasisaugot su maistu.

na, vaikai tai turbut tankai..mes 6 paros po operacijos, antra diena valgo cepelinus, blynai, aisku, vesus maistas, gerai sukramtytas, skysciai...bet valgo viska, nes labai sukudo per pirmas dienas, kai tik skysta ir vanduo....o pleves jau krenta, buvo siaubingai balta, dabar beliko tik labai giliai, bet kad skaudena pasiskundzia dazniau nei per pirmas paras..,.bet esme tai-vaikai eina kaip tankai thumbup.gif jogurtai, varskes...niekas jai negrauzia biggrin.gif
o vat man turbut ne taip linksma bus doh.gif bijau pasiskaicius jau operuotis, nes siaubingai bijau skausmu....o dieta tai bus i nauda, nes sako suauge dar labiau sukusta blush2.gif
Papildyta:
mums daktare aiskino, kad pirmas 6 paras skysta viskas, bet paskui ateiti i normalu rezima...bet mes skambinom 3 para ir klausem ar galima smulkinti, ne trinti, nes vaikas klykia, kad nori valgyti, o trintas ja pykindavo...leidima dave..valgom viska beveik normaliai, tik kramtom ir saldom
bent jau vaikams 10 para gerkle lieka svari, taip aiskino mums, nes 10-12 diena rodomes daktarei ir sake jau turi buti svaru...krentant toms plevems, temp mazeja, nes taip tai laikosi istisai..dabar sukyla tik i vakara
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEET: 04 rugsėjo 2010 - 19:14
man temp. buvo tik pirmus du vakarus. o skaudejo apie dvi savaites.
jooo, sukusti tai tikrai sukusit 4u.gif bent jau man iki siol apetitas neatsistate, visas maistas neskanus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(olenka @ 2010 09 05, 08:38)
man temp. buvo tik pirmus du vakarus. o skaudejo apie dvi savaites.
jooo, sukusti tai tikrai sukusit  4u.gif bent jau man iki siol apetitas neatsistate, visas maistas neskanus  unsure.gif

Olenka, jei gėrėt reguliariai nuskausminamuosius, tai todėl ir nejautėt temperatūros smile.gif nes jie ją numušdavo. Aš gi kai norėjau pasirodyt didvyre ir pakentėt be vaistų, nes jų širdis šokinėjo, tai užkilo man ta temperatūra iki 37.8 smile.gif Sakė iki 38C temperatūra yra normalu. Po savaitės kai jau negėriau vaistų, tai laikėsi 37,3 smile.gif Bet kadangi, aš jau puse metųprieš operaciją su tokia vaikščiojau, tai sakė, kad dar iki pusės metų po galima tokia temperatūra. Bet pfu pfu pfu, nukrito smile.gif

o man po operacijos išlindo skrandžio bėdos unsure.gif gal net netikslinga buvo ta operacija verysad.gif nes vis tiek griaužia gerklę ir įtaria refliuksą verysad.gif seniau griaužė neva nuo anginos cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo markse: 05 rugsėjo 2010 - 08:54
QUOTE(markse @ 2010 09 05, 09:52)
Olenka, jei gėrėt reguliariai nuskausminamuosius, tai todėl ir nejautėt temperatūros  smile.gif  nes jie ją numušdavo. Aš gi kai norėjau pasirodyt didvyre ir pakentėt be vaistų, nes jų širdis šokinėjo, tai užkilo man ta temperatūra iki 37.8 smile.gif Sakė iki 38C temperatūra yra normalu. Po savaitės kai jau negėriau vaistų, tai laikėsi 37,3 smile.gif Bet kadangi, aš jau puse metųprieš operaciją su tokia vaikščiojau, tai sakė, kad dar iki pusės metų po galima tokia temperatūra. Bet pfu pfu pfu, nukrito smile.gif

o man po operacijos išlindo skrandžio bėdos  unsure.gif  gal net netikslinga buvo ta operacija  verysad.gif  nes vis tiek griaužia gerklę ir įtaria refliuksą  verysad.gif  seniau griaužė neva nuo anginos  cool.gif

man tas pats, grauzia, rezia gerkle, bet angina pulinga taip pat yra, tad operuotis vien verta del to, kad daugiau nebesirgti ja, o refliuksas tai niekur nedings, jei yra, reikia ziureti skrandi...gerti koki men vaistus ir stebeti...
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2010 09 05, 09:52)
Olenka, jei gėrėt reguliariai nuskausminamuosius, tai todėl ir nejautėt temperatūros smile.gif  nes jie ją numušdavo. Aš gi kai norėjau pasirodyt didvyre ir pakentėt be vaistų, nes jų širdis šokinėjo, tai užkilo man ta temperatūra iki 37.8 smile.gif Sakė iki 38C temperatūra yra normalu. Po savaitės kai jau negėriau vaistų, tai laikėsi 37,3 smile.gif Bet kadangi, aš jau puse metųprieš operaciją su tokia vaikščiojau, tai sakė, kad dar iki pusės metų po galima tokia temperatūra. Bet pfu pfu pfu, nukrito smile.gif

tai temperatūrą ir iššaukdavo skausmas, nes organizmui papildomas stresas, bent jau man taip aiškino gydytoja, todėl negalima kentėti skausmo jokiu būdu ir nekelti organizmui papildomų stresų schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(MEET @ 2010 09 04, 20:12)
na, vaikai tai turbut tankai..mes 6 paros po operacijos, antra diena valgo cepelinus, blynai, aisku, vesus maistas, gerai sukramtytas, skysciai...bet valgo viska, nes labai sukudo per pirmas dienas, kai tik skysta ir vanduo....o pleves jau krenta, buvo siaubingai balta, dabar beliko tik labai giliai, bet kad skaudena pasiskundzia dazniau nei per pirmas paras..,.bet esme tai-vaikai eina kaip tankai thumbup.gif jogurtai, varskes...niekas jai negrauzia biggrin.gif
o vat man turbut ne taip linksma bus doh.gif bijau pasiskaicius jau operuotis, nes siaubingai bijau skausmu....o dieta tai bus i nauda, nes sako suauge dar labiau sukusta blush2.gif
Papildyta:
mums daktare aiskino, kad pirmas 6 paras skysta viskas, bet paskui ateiti i normalu rezima...bet mes skambinom 3 para ir klausem ar galima smulkinti, ne trinti, nes vaikas klykia, kad nori valgyti, o trintas ja pykindavo...leidima dave..valgom viska beveik normaliai, tik kramtom ir saldom
bent jau vaikams 10 para gerkle lieka svari, taip aiskino mums, nes 10-12 diena rodomes daktarei ir sake jau turi buti svaru...krentant toms plevems, temp mazeja, nes taip tai laikosi istisai..dabar sukyla tik i vakara

man paciai nukrito 8kg per pora savaiciu bigsmile.gif aisku nera pats sveikiausias budas jais atsikratyti, bet pries Kaledu maratona buvo pats tas thumbup.gif bet normalu apetita atgavau gal po menesio tik unsure.gif
tos dienos 1,6,10,30, kur minejau, ne visai tas pats kas balta pleve uzsidejus. nes net ir nepastebimai veliau , nukritus tam baltam fibrinui, formuojasi audiniai, todel reiktu pasisaugoti ir ta 30diena, net jeigu gerkle atrodo svari ir sveika mirksiukas.gif
Atsakyti
ech biggrin.gif aš tai visai nesukūdau mad.gif
Atsakyti
siandien jau mergina ryte neprase vaistu, nebeskaudejo, bet per 2 dienas 11 porciju ledu iveikta biggrin.gif atsivalgys vaikas uz visus metus biggrin.gif o as kuo toliau, tuo labiau bijau operuotis, nzn, sako suaugusiems baisiai skauda, nes audiniai seni jau, surambeje..nebezinau, turejau operuotis 9 diena, bet daktare patare pirma pastatyti vaika ant koju, tada jau as, nes sako, jus net vaikais negalesit pasirupint, gali but sunku po op doh.gif
Atsakyti
keliu tema i virsu 4u.gif o tai buvo dvi panasios temos.
Atsakyti
QUOTE(olenka @ 2010 08 28, 22:48)
na, jei gydytojai netrukdys, tada ok  thumbup.gif

man per savaite jau antra karta sloga prasideda  doh.gif cia tipo visa laika taip bus????/ anksciau vos tik atsala oras, is karto gerkle pradedavo kutenti, o dabar snargliosiuos????????  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

todel, kad kai pasisalino beda, pirmiausiai virusai, bacilos kimba i nosi, taip mums aiskino, po operacijos mergaites, anksciau kibdavo i gerkle, kur uzdegimas budavo, o dabar gal tik ir apsieisit su sloga, nes nosyje esantys plaukeliai sustabdo plitima toliau
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2010 09 06, 15:37)
ech biggrin.gif aš tai visai nesukūdau  mad.gif

Ir as nesukusiu, bet gal neturiu nuo ko bemesti, nes ir taip vieni kaulai ir skura pas mane ax.gif
Cia ziuriu prirase, kad suaugusiems daug kas is maisto gerkle grauzia. Man asmeniskai negrauzia joks maistas gerkles, valgau viska - jogurtus be vaisiu gabaliuku, desertinius surelius (be sokolodo), bananus (is vaisiu dar galima arbuzus), trintas sriubas, koses ir barankas mirkytas piene thumbup.gif
Ligonineje jokiu kotletu niekas mums nedave, koses arba pieniskas sriubytes ax.gif siaip galima, bet viskas turi buti minksta ir trinta, kitaip tikrai nenurysit.

Gal kas zinot kelinta diena turi pradeti kristi sasai?
Atsakyti
QUOTE(Balerina:) @ 2010 09 26, 15:54)
Gal kas zinot kelinta diena turi pradeti kristi sasai?

ten būna ne šašai, o tokios baltos apnašos, kurios krenta palaipsniui, po truputį, kol visos išsivalo. Pirmiausia, tas sluoksnis susidaro, po juo oda gyja, tada jis krenta. Na čia aš ne mediciniškai. Šiaip turėjau gydytojai pasirodyti po 10 dienų, tai apžiūrėjusi pasakė, kad apnašas dar ne visas pasišalinęs. Vadinasi kažkiek dar buvo likę.
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2010 09 26, 16:37)
ten būna ne šašai, o tokios baltos apnašos, kurios krenta palaipsniui, po truputį, kol visos išsivalo. Pirmiausia, tas sluoksnis susidaro, po juo oda gyja, tada jis krenta. Na čia aš ne mediciniškai. Šiaip turėjau gydytojai pasirodyti po 10 dienų, tai apžiūrėjusi pasakė, kad apnašas dar ne visas pasišalinęs. Vadinasi kažkiek dar buvo likę.

Zinau, mediciniskai vadinamas fibrinu, tiesiog as cia taip vadinu lotuliukas.gif
Na as jau pasirodziau ligonines daktarei, buvo praejusios 9 dienos. Dabar 11 diena yra, bet dar apnasos nenusivaliusios. Idomu kiek cia reikes dar laukti? ax.gif
Atsakyti