Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai

QUOTE(Litux @ 2011 03 28, 19:22)
Ko tos jusu gelytes siemet taip supyko, as atrodo jokio isskirtinio demesio joms neskyriau, bet patinka joms pas mane, aisku nusispjaunu per kairi peti

Nusispjauk mirksiukas.gif keli metai ziemojo be jokio demesio ir jokiu nuostoliu, o siemet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2011 03 29, 16:45)
Nusispjauk  mirksiukas.gif  keli metai ziemojo be jokio demesio ir jokiu nuostoliu, o siemet  doh.gif

Nusispjoviau ir dar i stala pabarskinau tongue.gif
Atsakyti
Man įdomu, kodėl mano strepsų auginimo įgūdžiai "degraduoja": pirmais, antrais metais sekėsi normaliai, o kuo toliau, tuo prasčiau. Nežinau, kuo tai paaiškinti. Bet gal dar ir labiau pasiseks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 03 29, 18:42)
Man įdomu, kodėl mano strepsų auginimo įgūdžiai "degraduoja": pirmais, antrais metais sekėsi normaliai, o kuo toliau, tuo prasčiau. Nežinau, kuo tai paaiškinti. Bet gal dar ir labiau pasiseks biggrin.gif

Permylejot gal mirksiukas.gif
Atsakyti
Nemanau, kad permylėjau. Su drėgnesniu aplinkos oro kaip tik per mažai myliu biggrin.gif Trąšų nepadauginu, nes žinau, kad strepsai toleruoja tik mažos koncentracijos tirpalus. Jie mėgsta dažnesni persodinimą, šviežią žemę, nesukaupusią daug druskų. Štai persodinimu aš jų tikrai nelepinu. Bet čia kaip būrimas iš kavos tirščių... Nors daugelis šaltinių teigia, kad strepsus lengviau auginti nei sanpaulijas, to iš savo patirties kol kas negaliu pasakyti.

Ir dar: ta pati veislė pas vienus auga visiškai be problemų, pas kitus augintoju - labai kaprizinga. Kas pasakys, nuo ko tai priklauso,

Beje, merginos, įdomu sužinoti jūsų nuomonę: kai kurie augintojai mieliau įsigyja ne vaikučius, o lapus. Esą, pačiam iš lapų užsiauginti paprasčiau, o vienokiomis sąlygomis išaugintas vaikutis pas naują šeimininką kitokiomis sąlygomis prasčiau auga. Kiek tai pagrįsta, kaip manote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 kovo 2011 - 16:53
QUOTE(ausrazs @ 2011 03 29, 17:50)
Jie mėgsta dažnesni persodinimą, šviežią žemę, nesukaupusią daug druskų. Štai persodinimu aš jų tikrai nelepinu. Bet čia kaip būrimas iš kavos tirščių... 

As irgi si rudeni ju nepersodinau doh.gif O visada persodindavau butinai 2 kart g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 03 29, 18:50)
Beje, merginos, įdomu sužinoti jūsų nuomonę: kai kurie augintojai mieliau įsigyja ne vaikučius, o lapus. Esą, pačiam iš lapų užsiauginti paprasčiau, o vienokiomis sąlygomis išaugintas vaikutis pas naują šeimininką kitokiomis sąlygomis prasčiau auga. Kiek tai pagrįsta, kaip manote?

Neturiu patirties siuo klausimu, visi is lapeliu, tik paprasta turejau pirkus augaliuka tai nieko auga irgi neblogai.
Atsakyti
Peršaknydinto auginuko naujosios šaknys, užaugo per maždaug 2,5 savaitės
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 03 29, 19:57)

Na, matai kiek auginimo įgūdžių turi biggrin.gif

Praeitą vasarą mano trys tik parsivežti strepsai vienas po kito numiro, nesuprasi, gal perliejau ar ką...net gėda buvo blush2.gif , bet laiku spėjau po lapą nuskint ir veisles išsaugojau karsta.gif
Papildyta:
Saulyte8 ir Litux Samba gražūs wub.gif

Dažnai persodinėt man kažkaip irgi nesigauna blush2.gif , dvimečių strepsų šaknys jau buvo pro vazono dugną išlindę-teko persodit cool.gif
Na, tų metų bėgyje du kart buvo persodinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 29 kovo 2011 - 20:50
QUOTE(ausrazs @ 2011 03 29, 21:57)

Oho kokios grazios ir dideles saknys per toki trumpa laika, kad sitaip galima persaknydinti dar nezinojau blush2.gif
Atsakyti
Labą rytą smile.gif

QUOTE(ausrazs @ 2011 03 29, 20:57)

O kaip vyksta peršaknyjimas, vis paskaitau apie šitą jūsų darbelį.. ir vis klausimas kyla g.gif

nugasdinot dabar su ta 'numirimo' didesne galimybe auginuko, nei lapuko, teks aiškintis visas smulkmenas kaip augino, kur augino, ką gert davė, kad savom sąlygom streso nepadaryčiau, dzuke laikykis, klausimų ataka laukia biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif

Nežinau nuo ko ten priklauso, gal tikrai nuo mėnulio ir planetų išsidėstymo unsure.gif
Vieną kart pasodink-gerai auga, kitą kart schmoll.gif
Bet tie kalendoriai-kiekvienas savo sako, tai aš į juos labai ir nesigilinu ax.gif
Dažniausiai, kai sodinu nieko gero nesitikėdama-geriausiai gaunas biggrin.gif

Atsakyti