Labutis, labai sparciai ir mum pradejo dygt ragiukai, kaip sutramdyt ir nuramint, kai jie islenda lauke, kai jau griuna nesusitarsi, o ir ner kur uzdaryt, na kaip kitam kambary, is darzelio negaliu isodint i masina, is masinos neina namo
QUOTE(hunca @ 2010 11 21, 14:59)
Labutis, labai sparciai ir mum pradejo dygt ragiukai, kaip sutramdyt ir nuramint, kai jie islenda lauke, kai jau griuna nesusitarsi, o ir ner kur uzdaryt, na kaip kitam kambary, is darzelio negaliu isodint i masina, is masinos neina namo
Pasakysiu, kaip man buvo su pirmaisiais vaiko bandymais isterikuoti gatvėje, kai nugriuvo ant žemės ir tipo verkė... Na, atsisėdau ant šalitgavio bortelio ir sakau dabar palauksiu kol tu susitvardysi ir galėsim eiti toliau. Aišku, visokios babcės nepraleido pamokyti "tokios baisios motinos", bet užtat ožiai buvo reti svečiai. Tiesa sakant buvo tokių atvejų dar, bet kadangi aš nežinau, kaip su jais kovoti, tai sustoju ir sakau, dabar palauksim kol tu galėsi eiti/ daryti toliau. O kai nėra laiko laukti, sakydavau, aš einu, o tu galvok. Paeinu pora žingsniu- girdžiu jau šaukia "na gerai gerai, einam

QUOTE(juzė @ 2010 11 21, 16:51)
Pasakysiu, kaip man buvo su pirmaisiais vaiko bandymais isterikuoti gatvėje, kai nugriuvo ant žemės ir tipo verkė... Na, atsisėdau ant šalitgavio bortelio ir sakau dabar palauksiu kol tu susitvardysi ir galėsim eiti toliau. Aišku, visokios babcės nepraleido pamokyti "tokios baisios motinos", bet užtat ožiai buvo reti svečiai. Tiesa sakant buvo tokių atvejų dar, bet kadangi aš nežinau, kaip su jais kovoti, tai sustoju ir sakau, dabar palauksim kol tu galėsi eiti/ daryti toliau. O kai nėra laiko laukti, sakydavau, aš einu, o tu galvok. Paeinu pora žingsniu- girdžiu jau šaukia "na gerai gerai, einam
"

As ir panasiai dariau

Labutės
Na mes kuri laika ir kovojam su ožais, ir jau galiu pasakyt kad mūsų ožiai turi sezoniškuma , kažkaip rudeni , žiema ju daugiau...Matyt todėl kad daugiau būnam namie
Paskutiniu laiku iš vis kažkosk košmaras...Mūsų tetukas užsenyje tad tenka tvarkytis man vienai...Paskutiniu laiku prasidėjo ne tik neklausymas, bet ir atsikalbinėjimas, spjaudymasis...Gėda net kam pasakyt
Visai bandžiau gasdint su diržu, uždaryt kambaryje, kažko neduot...Bet jam dzin tai iššaukia tik didesnius ožius... Tai vakar trūko kantrybe gavo su diržu
ir nuvariau miegot dar po aštuoniu... Bet kas iš to šendien pati jaučiuos žiauriai kalta , kad mušiau savo vaika
Net nebežinau kaip reik kovot su tais ožiukais...
va mums su uždarymu tas pats... kažkaip neveiksminga
pradeda kišt pirštus į burna tipo vems
Iš kur ta ištraukes yra tai iš vis nesuprantu...
geras būdas , gal reiktu pradėt taikyt
Na mes kuri laika ir kovojam su ožais, ir jau galiu pasakyt kad mūsų ožiai turi sezoniškuma , kažkaip rudeni , žiema ju daugiau...Matyt todėl kad daugiau būnam namie

Paskutiniu laiku iš vis kažkosk košmaras...Mūsų tetukas užsenyje tad tenka tvarkytis man vienai...Paskutiniu laiku prasidėjo ne tik neklausymas, bet ir atsikalbinėjimas, spjaudymasis...Gėda net kam pasakyt

QUOTE(Prula @ 2008 11 06, 11:35)
Bandom spręsti ir mes savo problemas... jei baudžiame uždarydami dukrą jos kambaryje, patarkite kaip elgtis, jei tame kambaryje ji pradeda spardyti duris (nors jos tai neužrakintos, lengvai atsidarytų, kartais net neuždarytos), klykti/spiegti isteriškai iki kosėjimo ir mėtyti žaislus/daiktus...

QUOTE(Reginok @ 2008 11 19, 12:04)
Mano bernai daro pritupimus
. Anksciau buvau pries-vyras sugalvojo,bet labai veiksminga-ir pasportuoja ir po 30-50 pritupimu padarimo maziau norisi sbitku daryti.

QUOTE(juzė @ 2010 11 21, 16:51)
"

geras požiūris tipo nekreipt dėmesio

QUOTE(mejinga @ 2010 12 02, 08:14)
bet kad bžnervus kartais taip ištampo tie ožiukai kad atrodo pačiai noris sienom lipti 

Tai va, kad mums tėvams nėra kantrybės

Čia su pateiktu aukščiau situacijos sprendimu sutinku, tačiau įdomu kaip su ELGESIo sprendimu? Turiu omeny, kad vaikas vistiek turi žinoti, kad realiai mes, žmonės, tiesiog gatvėje neisterikuojame ir tiek. Tai turėtų būti pakalbėta po to arba šiaip žaidžiant įvairius situacinius žaidimus ir pan.
QUOTE(mejinga @ 2010 12 02, 08:14)
bet kad bžnervus kartais taip ištampo tie ožiukai kad atrodo pačiai noris sienom lipti 

Ai, žinokit ir man būdavo kantrybė išsenka ir nervai nelaiko... tada suploju delnais, pasakau, kad pykstu ir išeinu į kitą kambarį, sakau, man reikia susitvardyti ir pagalvoti. Ir žinokit nieko, būdavo jis labai rimtai priima mano pageidavimą pabūti vienai, pats viską susitvarko, nusiramina, ateina patikrinti ar nebepykstu kokį juokelį paruošęs- tipo- draugaukim

Mes juk suaugę irgi žmonės
. Pavargstame, išsenkame, kantrybės pritrūkstame. Labai gerai, kad parodote savo emociją ir ją įvardinate.

Sunui 2 metai ir 3 menesiai, ziauriai viskam priesinasi, atsakymas jo i visus prasymus vienintelis - NE. pradejo reikalaut visko gerkle, spiegia, rekia, voliojasi ant grindu, raitosi kaip gyvate

QUOTE(Lu Lu @ 2010 12 04, 17:39)
Sunui 2 metai ir 3 menesiai, ziauriai viskam priesinasi, atsakymas jo i visus prasymus vienintelis - NE. pradejo reikalaut visko gerkle, spiegia, rekia, voliojasi ant grindu, raitosi kaip gyvate
mano kantrybe jau senka, pati pasidariau kaip nervu kamuolys...uzdarymai i kita kambari pabuti porai minuciu vienam nepadeda nekiek, jis tam kambari per pora minuciu toki balagana padaro kad paskui pusdieni tvarkytis reikia..
kai jau isveda is kantrybes duodu per uzpakali....irgi nepadeda..i bandymus tartis graziuoju isvis nereaguoja..neklauso nei manes nei tevo..nuo tu jo riksmu ir spiegimu jau krato tiesiog
nezinau kokiu priemoniu griebtis oziams sutramdyti 

oi skaitau ir savo vaika matau, tik kad as vaika nuvedu i kita kambari, pastatau i kampa ir pasakau "kai palikti savo oziukus cia tada galesi ateiti", stovi vaikas, verkia, rekia, bet stovi...ir dar duris niekada neuzdarau.
Dabar kai atsirado mazas broliukas, tai tu isteriju padaugejo

Per savaite kol buvau ligoninje su dickium buvo mociute ir MB, tai jam dave tiek demesio, kad dabar neimanoma susitvarkyti, kai parvaziavau namo neatpazinau vaiko, viskam priesgyniauja, vienitelis atsakymas yra NE...
pasodinu ant lovos ir sedi kol oziai iseina miskan.
QUOTE(Lu Lu @ 2010 12 04, 16:39)
mano kantrybe jau senka, pati pasidariau kaip nervu kamuolys...uzdarymai i kita kambari pabuti porai minuciu vienam nepadeda nekiek, jis tam kambari per pora minuciu toki balagana padaro kad paskui pusdieni tvarkytis reikia..
kai jau isveda is kantrybes duodu per uzpakali....irgi nepadeda..i bandymus tartis graziuoju isvis nereaguoja..neklauso nei manes nei tevo..nuo tu jo riksmu ir spiegimu jau krato tiesiog
nezinau kokiu priemoniu griebtis oziams sutramdyti 

Jei jaučiate, kad situacijos nevaldote, atidėkite ją: paimkite vaiką prie savęs ir paskaitykite Jam pasaką: pasiimkite knygą su daug paveiksliukų, juos aptarinėkite, ieškokite detalių, skaitykite su įvairiomis intonacijomis, lėtai, niekur neskubėdama. Ir viskas. Pati aprimsite. Kitą kartą padarykite taip pat. Nėra vaiko, kuriam neįdomu pasakos, kurias neskubėdami skaito tėvai kartu. Trečią kartą, jei situacija Jums pasirodys iš Jo pusės tokia audringa, pasakykite, kad pasakos skaitomos tik vaikams, kurie pvz., sudeda žaisliukus į vietą ar pan. Ir dėkite juos KARTU (nes Jūsų vaikas dar tokio amžiaus). O po to - būtinai vėl skaitykite - pažadėjote. Kaip prizą. Priprasite būti su vaiku artima ir rami, išgirsite Jo samprotavimus, Jis pripras, kad esate šalia, pripras, kad taisyklės vis viena egzistuoja. Jūsų vaikas dar labai mažas - bus visai nesunku, nes tokiems vaikiukams labai dar reikia mamos dėmėsio ir buvimo visai šalia. Ir Jų ožiukai (nesupykite), tai tik nerami, skubanti, Jiems nedėmesinga ir nekantri mama. Būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kad Jūsų vaiko tempas visai kitoks nei Jūsų. Jo tempą ir palaikykite, o ne savo.