Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

Nu va, ne tik skanus REMOULADE, bet ir kainos ir kokybes santykis 4u.gif ir dar plius be konservantu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na va, imeciau 1 psl., o susipazinimui dar ir 2 psl. ikeliau. Del neriebiu majonezu: testus turiu, bet pagal konservantu kieki geriau ju nevartoti, geriau riebaus truputi, negu daug lieso.
Skanaus, tikiuosi padejau ax.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(vlastimila @ 2008 01 20, 12:01)
Nu va, ne tik skanus REMOULADE, bet ir kainos ir kokybes santykis 4u.gif ir dar plius be konservantu drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif jis labai tinka prie tokiu ypatingu salotu su kepitos duonos skrebuciais, mano seima irgi laaabai megsta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 20 sausio 2008 - 12:05
QUOTE(Uogiux @ 2008 01 20, 11:44)
Nea, nemaisau, Hellmans light buvo prastas, o originalus prizpazintas geriausiu, 2 - Kedainiu be konservantu, tuoj imesiu testu puslapi smile.gif


Reiškia, neseniai kažkokiam kitam žurnale irgi buvo majonezų testavimas. Ten No1 buvo Kėdainių be konservantų, No2 atrodo tas Remoulade, kitų neprisimenu, tik Hellmann atrodo apie sąrašo vidurį.
Nu parausiu, gal kartais irgi atrasiu tą žurnalą.

Šiaip tokiuose specialistų testavimuose į bendrą balų sumą įeina skonis ir pakuotė, kurie, sakyčiau, labai subjektyvus dalykai...
Atsakyti

drinks_cheers.gif jis labai tinka prie tokiu ypatingu salotu su kepitos duonos skrebuciais, mano seima irgi laaabai megsta thumbup.gif
[/quote]
O tai kokios tos ypatingos salotos ir as noriu!
Atsakyti
kedainiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2008 01 20, 16:01)
Reiškia, neseniai kažkokiam kitam žurnale irgi buvo majonezų testavimas. Ten No1 buvo Kėdainių be konservantų, No2 atrodo tas Remoulade, kitų neprisimenu, tik Hellmann atrodo apie sąrašo vidurį.
Nu parausiu, gal kartais irgi atrasiu tą žurnalą.

Šiaip tokiuose specialistų testavimuose į bendrą balų sumą įeina skonis ir pakuotė, kurie, sakyčiau, labai subjektyvus dalykai...


Pakuote - tai ne grozis, o informatyvumas, t.y. ar tikra ir pilna informacija pirkejui suteikta, ar nurodyta tiksli sudetis, surasytas konservantu ar maisto priedu kiekis. Del skonio, tai jie patys raso: tiek isragave, o sio testo metu ragaudami tik majoneza, skonio skirtumus gana nesudetinga atskiria. Be to, neturiu jokios kompetencijos panasiuose dalykuose, todel labai pasitikiu siu vertintoju kompetencija, siaip sau tokiu vertinimu nebuna, juk jie rizikuoja savo geru vardu (Valstybines maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedeja, docentas, Visuomenės sveikatos instituto direktorius, Vaiku ligu klinikos pediatras-endokrinologas ir t.t.) ax.gif Nors as iki tol is visu majonezu buvau pasirinkusi Hellmans, tik pergyvenau, kad jis lenkiskas, tai gal poprastis, bet man irode kitaip tongue.gif
Atsakyti

Na, tai ka? mirksiukas.gif ,rasykis, niam niam kaip skanu:
1) riekutemis pjaustyto kinisko kopusto (gali buti plesytos Iceberg salotos),
2) nedidelemis riekutemis pjaustyti neapdirbti (nesudyti, nemarinuoti, o zali) pievagrybiai,
3) nedideliais keturkampeliais pjaustytas karsto rukymo kiaulienos kumpis,
4) nedideliais keturkampeliais pjaustytas Rokiskio (ar kitas) fermentinis suris,
5) nuplikyti zalio svoguno ziedeliai (gali ir nebuti),
6) keturkampeliais pjaustyti pomidorai,
7) orkaiteje isdziovinta ir siek tiek apkepusi keturkampeliais pjaustyta balta duona.
Visa tai (isskyrus duona) atsargiai sumaisyti, sudeti i atskiras salotu vazeles, ant virsaus uzmesti Remoulade ir apibarstyti paskrudusia duona.

Na dar vienas:
1) riekutemis pjaustyto kinisko kopusto (gali buti plesytos Iceberg salotos),
2) smulkiais griezineliais pjaustyta marinuota aitrioji (gali buti vidutinio aitrumo) paprika,
3) nedideliais keturkampeliais pjaustytas tikrasis Feta suris,
4) nedidelemis riekutemis pjaustyti marinuoti pievagrybiai (jei maziukai, tai galima net ir visa),
5) nedideliais keturkampeliais pjaustyta rukyta vistiena (be odeles, geriausia - krutinele),
6) keturkampeliais pjaustyti pomidorai.
Viska atsargiai sumaisyti, sudeti i atskiras salotu vazeles, ant virsaus uzmesti Remoulade.
essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 21 sausio 2008 - 10:41
QUOTE(Uogiux @ 2008 01 21, 10:22)
Pakuote - tai ne grozis, o informatyvumas, t.y. ar tikra ir pilna informacija pirkejui suteikta, ar nurodyta tiksli sudetis, surasytas konservantu ar maisto priedu kiekis. Del skonio, tai jie patys raso: tiek isragave, o sio testo metu ragaudami tik majoneza, skonio skirtumus gana nesudetinga atskiria. Be to, neturiu jokios kompetencijos panasiuose dalykuose, todel labai pasitikiu siu vertintoju kompetencija, siaip sau tokiu vertinimu nebuna, juk jie rizikuoja savo geru vardu (Valstybines maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedeja, docentas, Visuomenės sveikatos instituto direktorius, Vaiku ligu klinikos pediatras-endokrinologas ir t.t.)  ax.gif Nors as iki tol is visu majonezu buvau pasirinkusi Hellmans, tik pergyvenau, kad jis lenkiskas, tai gal poprastis, bet man irode kitaip  tongue.gif

Ant produkto pakuotės sudėtinės dalys PRIVALO būti nurodytos pagal įstatymus. Jei jų nėra, manau, kad net neverta svarstyti, ar pirkti tokį produktą.
Skonis - subjektyvus dalykas. Nemanau, kad visi daugiau nei eilinis pirkėjas išmanantys specialistai reinkasi tą patį produktą. Yra daug kokybiškų produktų rinkoje.
Trečia, tokie produktų testavimai dabar labai populiarūs žurnaluose ir visuose juose dalyvauja specialistai, jei ne vienas, tai kitas VMVT atstovas, jei ne pediatras, tai endokrinologas arba dietologas. Taip kad aklai įsikibti į tai, ką kažkas kažkur pasakė, man atrodo yra šiek tiek ribota, juolab kad produkto sudėtis, kuri, manyčiau, turėtų būti svarbiausias vertinimo kriterijus, kiekvienam vartotojui yra prieinama - jei šiek tiek nusimanai, tai ir pats matai, geras daiktas ar nelabai.

O pabaigai, majonezas išvis nėra gydytojų ir kitų sveikatos specialistų siūlomas vartoti produktas smile.gif


Papildyta:

O čia va įdomumo dėlei keli eiliniai majonezų testavimai, kur majonezų 'gerumo' eiliškumas vis kitoks ir kitoks biggrin.gif
Testas 1
Testas 2
Nu ir ką dabar valgyt? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 21 sausio 2008 - 11:55
QUOTE(vija @ 2008 01 21, 11:49)
Ant produkto pakuotės sudėtinės dalys PRIVALO būti nurodytos pagal įstatymus. Jei jų nėra, manau, kad net neverta svarstyti, ar pirkti tokį produktą.
Skonis - subjektyvus dalykas. Nemanau, kad visi daugiau nei eilinis pirkėjas išmanantys specialistai reinkasi tą patį produktą. Yra daug kokybiškų produktų rinkoje.
Trečia, tokie produktų testavimai dabar labai populiarūs žurnaluose ir visuose juose dalyvauja specialistai, jei ne vienas, tai kitas VMVT atstovas, jei ne pediatras, tai endokrinologas arba dietologas. Taip kad aklai įsikibti į tai, ką kažkas kažkur pasakė, man atrodo yra šiek tiek ribota, juolab kad produkto sudėtis, kuri, manyčiau, turėtų būti svarbiausias vertinimo kriterijus, kiekvienam vartotojui yra prieinama - jei šiek tiek nusimanai, tai ir pats matai, geras daiktas ar nelabai.

O pabaigai, majonezas išvis nėra gydytojų ir kitų sveikatos specialistų siūlomas vartoti produktas smile.gif
Papildyta:

O čia va įdomumo dėlei keli eiliniai majonezų testavimai, kur majonezų 'gerumo' eiliškumas vis kitoks ir kitoks biggrin.gif
Testas 1
Testas 2
Nu ir ką dabar valgyt?  g.gif  biggrin.gif


Maza kas pagal musu istatymus privalo buti parasyta, visada atsiras tokiu, kurie sugebes apeiti, juk ant aliejaus, margarino ir kt. produktu visai neseniai atsirado zyme: pagaminta is modifikuotu soju, taipogi nezinia ar ispaniski pomidorai nera genetiskai modifikuoti ir t.t. ir pan. Testuose kuriuos nurodei, nera nurodytas maisto priedai, konservantai, tokie testai, mano manymu, yra bendriniai. Beje, nurodytas Taupos majonezas, pagal skonines savybes (tai tik mano nuomone apie Taupos, Optima linija ir pan. produktus) apskritai nevalgomas.
Isvada: tikek tuo kuo nori, vadovaukis savo pastebejimais, formuok asmenine nuomone is bet kurio saltinio ir buk sveika, valgydama tai ka nori smile.gif
"Na vkus i cvet, tovariscei net"
Atsakyti
ar labai skiriasi hellmans ir helmans light skonis? g.gif
nes dietos sumetimais reiktu vartot lengvesni verysad.gif
Atsakyti
anksčiau vilniaus, bet dabar tik kėdainių
Atsakyti
QUOTE(doovka @ 2008 01 22, 17:45)
ar labai skiriasi hellmans ir helmans light skonis? g.gif 
nes dietos sumetimais reiktu vartot lengvesni verysad.gif

Ragavau, bet man nepatiko, zinai, toks rugstus ir skystas g.gif , be to apie tuos nuriebintus labai prastai atsiliepe, atseit, nuriebinimui daug visokiu medziagu naudoja, gal riebaus geriau vos vos arba is vis apsieiti? g.gif
Geriausiai, jei isbandytum pati, juk skonis labai subjektyvus dalykelis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 22 sausio 2008 - 22:22