QUOTE (daivaja @ 2004 07 29, 12:32) |
Man tai patinka tokie "cipsai", sako ir prie alaus gerai: paimk dideliu paprastu vafliu, supjaustyk norimo dydzio gabaliukais, aptepk majonezu , pabarstyk kmynais ir i orkaite--ziurek, kad nesusviltu, nes greit iskepa ![]() ![]() |
Labai skaniai skamba, uzsimaniau...
O jei be majonezo, ka vietoj majonezo galima tept?
Siaip sako su majonezu labai skanus tortai gaunasi (nors skamba baisiai, bet zinau kad konditerijos gamykleles superka is parduotuviu pasenusi majoneza
). Pabandyk inete susirasti koki recepteli. Kiek zinau, majonezas ten dedasi dideliais kiekiais, tai greit sunaudosi

QUOTE (Ama @ 2004 07 26, 20:29) |
Saldytuve stovi keturi indeliai majonezo Vilnius (ai, nepasakosiu istorijos ![]() |
O pas mane namie kalnas naminiu kiausiniu...

QUOTE (Ama @ 2004 07 29, 09:24) |
Labai aciu! Sausainius butinai isbandysiu. Tai jie turetu suroki gautis? Ir dar su Bandzienes prieskoniais gerai turetu gautis, nes ir juos nezinojau kur deti ![]() |
Tai kad nesigauna jie suroki. Nesijaucia to majonezo. Nebent aisku jis su krapais

Majonezas sueina vietoj kiausiniu ir riebalu.
QUOTE (Varna @ 2004 07 29, 15:22) |
Siaip sako su majonezu labai skanus tortai gaunasi (nors skamba baisiai, bet zinau kad konditerijos gamykleles superka is parduotuviu pasenusi majoneza ![]() ![]() |
Aga, tikrai! Laaabai skanus pyragai gaunasi kai majonezo idedi, tik nepasenusio zinoma!

Gaili pasigaminti tokius sumustinukus:
Ant batono pusriekes dek a.s majonezo, tada silkes kvadrateli ir pomidiro skrituliuka
Man labai patinka dar pertazole ar krapukais puosti
greita ir skanu, be to ir kalorijas gali reguliuoti, kiek sau, o kiek seimynai majonezo tepti
Ant batono pusriekes dek a.s majonezo, tada silkes kvadrateli ir pomidiro skrituliuka

QUOTE (eglek @ 2004 07 29, 17:11) |
O pas mane namie kalnas naminiu kiausiniu...![]() |
plikytus sausainiukus daryk

QUOTE(zdurela.com @ 2005 04 25, 22:06)
Majonezas yra emulsija (aliejus plus vanduo), kaip emulgatorius imamas kiaušinio trynys, o paskaninimui dedama acto ar citrinos rūgšties, cukraus, druskos ir garstyčių.Trynys laiko vandens ir aliejaus lašelius apvėlęs ir neleidžia jiems į sluoksnius išsiskirti. Tiek tos teorijos - todėl ir galima pyragus kepti. Į normalią tešlą irgi dedi kiaušinį, riebalą, cukrų ir druską.Nieko čia baisaus, jei kepykloj sudeda, kol kiaušiniai nesusmirdę.
Dabar techninė pusė:
Viskas turi būti griežtai tos pat temperatūros.Geriausia, išmk iš šaldytuvo iš vakaro. Jei turi mikserį, pagaminsi lengvai, su šaukštu irgi galima, bet daugiau peckelynės.
1 trynys, 125 ml (pusė stiklinės) aliejaus, keli lašai citrinos sulčių ar acto, pusė arbatinio šaukštelio garstyčių, truputis cukraus ir druskos.
Majonezas yra tirštas, tai, kas sloikeliuose būna, yra majonezo padažas (paprasčiausiai praskiestas vandeniu).Trinama bliūde apvaliu dugnu, plastmasiniame, moliniame, fajansiniame ar emaliuotame.
Į trynį ilašini kelius lašus acto (ar citrinos), pradedi mikseriuoti ir laaabai palengva pilti aliejų.Kai labai sutirštėja, pili sukdama parūgštinto (tik nepersistenk) vandens (TEMperatūra ta pati - pasiruošk irgi iš anksto).Kai visą aliejų susuksi, dėk prieskonius vis ragaudama.
O toliau - gali dėti krienų, grietinės, ar plaktos grietinėlės. Aš dedu jogurtą.Gali dėti šaukštelį pomidorų tyrės, garstyčių, žolių - fantazijai laisvė.