Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

QUOTE (daivaja @ 2004 07 29, 12:32)
Man tai patinka tokie "cipsai", sako ir prie alaus gerai:
paimk dideliu paprastu vafliu, supjaustyk norimo dydzio gabaliukais, aptepk majonezu , pabarstyk kmynais ir i orkaite--ziurek, kad nesusviltu, nes greit iskepa smile.gif thumbup.gif

Labai skaniai skamba, uzsimaniau...

O jei be majonezo, ka vietoj majonezo galima tept?
Atsakyti
Siaip sako su majonezu labai skanus tortai gaunasi (nors skamba baisiai, bet zinau kad konditerijos gamykleles superka is parduotuviu pasenusi majoneza mad.gif ). Pabandyk inete susirasti koki recepteli. Kiek zinau, majonezas ten dedasi dideliais kiekiais, tai greit sunaudosi wink.gif
Atsakyti
marinuokit bet kokia mesyte vien majoneze. O jei saslykams, tai i majoneza dar ispauskit 2-ju citrinu sultis. Mesyte bus visada minkstutele.
Atsakyti
QUOTE (Ama @ 2004 07 26, 20:29)
Saldytuve stovi keturi indeliai majonezo Vilnius (ai, nepasakosiu istorijos biggrin.gif ). Gal zinot kokius "majonezoimlius" receptus? Mesyte marinuoti jame kazkaip nusibodo...

O pas mane namie kalnas naminiu kiausiniu...
laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Ama @ 2004 07 29, 09:24)
Labai aciu! Sausainius butinai isbandysiu. Tai jie turetu suroki gautis? Ir dar su Bandzienes prieskoniais gerai turetu gautis, nes ir juos nezinojau kur deti smile.gif

Tai kad nesigauna jie suroki. Nesijaucia to majonezo. Nebent aisku jis su krapais laugh.gif
Majonezas sueina vietoj kiausiniu ir riebalu.
Atsakyti
QUOTE (Varna @ 2004 07 29, 15:22)
Siaip sako su majonezu labai skanus tortai gaunasi (nors skamba baisiai, bet zinau kad konditerijos gamykleles superka is parduotuviu pasenusi majoneza mad.gif ). Pabandyk inete susirasti koki recepteli. Kiek zinau, majonezas ten dedasi dideliais kiekiais, tai greit sunaudosi wink.gif

Aga, tikrai! Laaabai skanus pyragai gaunasi kai majonezo idedi, tik nepasenusio zinoma! laugh.gif bet suprantama jis turi buti be krapu, grybu ir pan... wink.gif
Atsakyti
Gaili pasigaminti tokius sumustinukus:
Ant batono pusriekes dek a.s majonezo, tada silkes kvadrateli ir pomidiro skrituliuka tongue.gif Man labai patinka dar pertazole ar krapukais puosti thumbup.gif greita ir skanu, be to ir kalorijas gali reguliuoti, kiek sau, o kiek seimynai majonezo tepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (eglek @ 2004 07 29, 17:11)
O pas mane namie kalnas naminiu kiausiniu...
laugh.gif

plikytus sausainiukus daryk wink.gif arba vafliukus clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgitaM: 21 rugpjūčio 2004 - 07:55
kas mokat pasidaryti majoneza? kazkaip zinau, kad is kiausiniu daromas... ax.gif
Atsakyti
o kodel mano tema atsirado cia? blink.gif man atrodo cia ne apie ta pati mes, as juk klausiu KAIP pasigaminti majoneza, o ne KA is jo gaminti... schmoll.gif

----------------------------------------------
vis tiek tema apie MAJONEZĄ. manau užteks vienos temos.
bea
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 27 balandžio 2005 - 22:13
QUOTE(zdurela.com @ 2005 04 25, 22:06)
kas mokat pasidaryti majoneza? kazkaip zinau, kad is kiausiniu daromas... ax.gif

Majonezas yra emulsija (aliejus plus vanduo), kaip emulgatorius imamas kiaušinio trynys, o paskaninimui dedama acto ar citrinos rūgšties, cukraus, druskos ir garstyčių.Trynys laiko vandens ir aliejaus lašelius apvėlęs ir neleidžia jiems į sluoksnius išsiskirti. Tiek tos teorijos - todėl ir galima pyragus kepti. Į normalią tešlą irgi dedi kiaušinį, riebalą, cukrų ir druską.Nieko čia baisaus, jei kepykloj sudeda, kol kiaušiniai nesusmirdę.
Dabar techninė pusė:
Viskas turi būti griežtai tos pat temperatūros.Geriausia, išmk iš šaldytuvo iš vakaro. Jei turi mikserį, pagaminsi lengvai, su šaukštu irgi galima, bet daugiau peckelynės.
1 trynys, 125 ml (pusė stiklinės) aliejaus, keli lašai citrinos sulčių ar acto, pusė arbatinio šaukštelio garstyčių, truputis cukraus ir druskos.
Majonezas yra tirštas, tai, kas sloikeliuose būna, yra majonezo padažas (paprasčiausiai praskiestas vandeniu).Trinama bliūde apvaliu dugnu, plastmasiniame, moliniame, fajansiniame ar emaliuotame.
Į trynį ilašini kelius lašus acto (ar citrinos), pradedi mikseriuoti ir laaabai palengva pilti aliejų.Kai labai sutirštėja, pili sukdama parūgštinto (tik nepersistenk) vandens (TEMperatūra ta pati - pasiruošk irgi iš anksto).Kai visą aliejų susuksi, dėk prieskonius vis ragaudama.
O toliau - gali dėti krienų, grietinės, ar plaktos grietinėlės. Aš dedu jogurtą.Gali dėti šaukštelį pomidorų tyrės, garstyčių, žolių - fantazijai laisvė.
Atsakyti
labai aciu uz recepta 4u.gif
o kas tas parugstintas vanduo? kaip ji parugstinti? ir kiek jo pilti?
Atsakyti