Įkraunama...
Įkraunama...

Majonezas

bea, tikrai uzteko vienos temos apie majoneza blush2.gif sulaukiau receptuko 4u.gif
aciu
Atsakyti
man labai patinka vilniaus arba daumantų majonezas su krienais. Žinoma ne prie visko tinka, bet labai skanu. O nepatinka veiverių kažkoks aštrus, tas aštrumas kaip acto.
Atsakyti
Man pats skaniausias Helmans arba Kėdainių visi majonezai. Kiti per daug aštrūs.
Atsakyti
QUOTE(zdurela.com @ 2005 05 13, 16:10)
labai aciu uz recepta  4u.gif
o kas tas parugstintas vanduo? kaip ji parugstinti? ir kiek jo pilti?

Parūrgštini arba actu arba citrinos rūrštimi, arba citrinos sultimis.Aš acto nemėgstu, tai todėl taip užrašiau.Gali vandenį pilti, paskui nuskaninti - ne visi vienodai mėgsta.Surašiau, kaip mane mokino, pati kai darau, pilu iš akies.Jei per mažai įpilsi, dadėt visad galėsi, tik nešliūkštelk daug iš karto - va ir visas mokslas. Įsivaizduok, kad gamini tepalą vaistinėje ar kosmetinį kremą - palengvėle, palengvėle.Vieni mėgsta tirštą, vos ne peiliu piaunamą, kiti - kefyro tirštumo.Vieni deda daug garstyčių, kiti tik dėl kvapo.Svarbiausia, kad iš trynio, aliejaus ir vandens gautųsi balta masė.
Atsakyti
aciu aciu 4u.gif
va susikaupsiu ir kuria diena darysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zdurela.com @ 2005 05 14, 14:32)
aciu aciu  4u.gif
va susikaupsiu ir kuria diena darysiu  ax.gif

Kitame forume surasta - geriau skiesti ne vandeniu, o obuolių sultim, ne tom iš pokelio, o paprastom lietuviškom.Taip skaniausia - vienos forumietės mamos patyrimas.Galima taip pat imti kefyrą, arba raugintų agurkų rasalą - irgi jos žodžiais.Svarbiausia, neskubėti, kol iš trynio ir aliejaus drebučiai pasigamins, tada skiest pradėti.
Atsakyti
Sveikos,gal kas gali parasyti skanu naminio majonezo recepta? essen.gif

antrame šios temos puslapyje yra naminio majonezo receptas.
bea
Atsakyti
Paskutiniu metu man irgi skaniausias tik "Vilniaus" majonezas thumbup.gif
Atsakyti
Kai tik pasirodė prekyboje nuo tos dienos perku tik Kėdainių konservų fabriko majonezą "provansalį", "tradicinį", 'ekstrą". Man jie patys normaliausi iš lietuviškųjų.
Atsakyti
QUOTE(Ama @ 2004 07 26, 20:28)
Saldytuve stovi keturi indeliai majonezo Vilnius (ai, nepasakosiu istorijos  biggrin.gif ). Gal zinot kokius "majonezoimlius" receptus? Mesyte marinuoti jame kazkaip nusibodo...

Studentiškais metais labai populiarus būdavo toks receptas: nusiperki lakštinių vaflių, patepi majonezu, užbarstai kmynais ir į orkaitę įkiši kelioms minutėms. Skonis pasakiškas, už čipsus skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi skaniausias "Vilniaus" bei "Bernelių užeigos" majonezas. Bet jo, jei neklystu pirkti yra tik "Šilas" parduotuvėse. O apie vaflius su majonezu dar nebuvau girdėjusi, turėtų būti skanu smile.gif reikės pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
Anksciau irgi rinkdavaus tik lietuviskus majonezus.Dabar nebesirenku, nes jie yra rugstoki. Dabar visada perku Hamker Remoulade. Jo kaina apie 3Lt. Jo skonis labai geras thumbup.gif Pabandykit, manau, kad ir JUMS patiks thumbup.gif
Atsakyti