tai ne valstija, o miestas esantis Wisconsin valstijoje
apie pora valandu i siaure nuo cikagos, tai jei busi Milwaukee, tai butinai nulek i Chicaga, o ten jau tikrai rasi ka veikt pora dienu.

apie pora valandu i siaure nuo cikagos, tai jei busi Milwaukee, tai butinai nulek i Chicaga, o ten jau tikrai rasi ka veikt pora dienu.
QUOTE(Apuole @ 2007 11 01, 14:13)
aisku vakarine pakrante irgi yra svajone, bet ja zadam pamatyt kita kart, o si- varysim per rytine, per Apalaciu kalnus
zinoma per tuos kalnus geriausia vaziuot rudeni, kai medziai visom spalvom nusidaze, bet tada ir turistu ziauriai daug 

O kaip jus planuojat vaziuot? Nes pagal tai, kokius miestus isvardyjai (NYC, Washington ir kaip supratau zemyn i FL), teks vaziuoti 90 highway ir kalnu nematysi. Bus labai nuobodus kelias. Mes pora kartu vaziavom pirmyn-atgal pro tuos kalnus - labai grazu, bet tam reikia vaziuoti visai kitu greitkeliu isvengiant didmiesciu.
QUOTE(Apuole @ 2007 11 01, 16:57)
O pati esi buvus visuose pramogu parkuose aplink Orlando? Nes del Dysneyland'o kyla man abejoniu, aisku nebandau lyginti su tuo ka maciau paryzietiskajam, bet manau, kad Universal bus idomiau
as pati esu atrakcionu megeja, o tie saldus vaizdeliai gali jau nebenustebint
daug kas giria vandens parkus 

Del Key West nedaug prarasi, man asmeniskai ten tik amerikietiska Palanga net su atitinkancia "Basanaviciaus" gatve. Buvau ten be vaiku - kas isimine tai tiltai, dideli geliu ziedai (daug didesni nei kitur FL, nes ten silciau) ir Hemingvejaus namas. O daugiau ten nieko nera nebent megsti isgert, nori sutikt koki geju ar siaip pusnuogi pilieti. Ten tokia vieta, kai uzlipi i bara o visi sedi issirenge - pasirodo nudistai, ispejimo jokio. Mane ta vieta nelabai suzavejo, pasakyt "pamaciau" uztenka, o sugrizt netraukia. Ten net gali sutikt savo pazistama, kuris turi seima, is siauriniu valstiju su meiluze - ko ne Palanga

Orlando mano manymu irgi nieko idomaus kaip miestas neturi. Per daug jaunas. Majamis man irgi tik eilinis didmiestis, bet velgi cia tik man... As gyvenus Daytona Beach ir jei traukia vandenynas, nuvaziuociau geriau ten arba i Tampa. (Karibu ilankos vanduo grazesnis nei Atlanto).
I Disney ir Universal butinai nueiciau! Universal labiau patiks (supratau patinka kuo baisiau, kaip man). Ir siaip ten idomiu atrakciju yra, tik reikia filmuose gaudytis del visisko malonumo. O Disney su Paryziaus net nelygink. Teko apsilankyti tai galiu pasakyt jei galimybes leis nukeliaut su vaikais kai paaugs, i joki Paryziu ju net nevezciau. FL vienam parkui gali prireikti dienos. Visko tikrai nespesi per dvi, vien del eiliu. As, turedama dvi dienas, eiciau i Magic Kingdom, vakare - i Epcota paziureti vandens fejerverku ir eityniu jei bus, o kita diena i MGM Studios. Tiesa, ten velgi daugiau informatyvios atrakcijos. Gyvunu parka gali ir praleisti, nebent esi ju myletoja. Dar jei yra galimybe, uzsirezervuok vakariene kokiam teminiam restorane - pamatyti verta, bet jei ne tai vistiek buk pasiruosusi moketi $4 uz hot doga

Apie parkus galeciau daug rasyt, buvau ten gal 4 kartus ir kelis po savaite, tad jei reikia galesiu atgaminti daugiau.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 11 02, 02:18)
O kaip jus planuojat vaziuot? Nes pagal tai, kokius miestus isvardyjai (NYC, Washington ir kaip supratau zemyn i FL), teks vaziuoti 90 highway ir kalnu nematysi.
Mes vaziuosim ne greitkeliu, o vadinamuoju Blue Ridge Parkway. ten tikrai grazus kalnu kelias. pro kalnus vaziavimui pasilikom 3 d. nes ten yra tikrai graziu vietu
o del parku tai aisku labai daug svarstymu. suprantu kad maximum visko neiseis pamatyt- to ir nesistengsiu, nes is dvieju savaiciu 2 dienbos ir taip jau santykinai daug.dar viena diena kitiems FL kampeliams. pagal plana- viena diena Dysney, kita- Universal. Daugiau gal, kai grisim kazkada....

Biski mane suvyliojo su Tampa ir tuo graziu juros vandenuku

zodziu dvieju kedziu vienu uzpakaliu neuzsesi, atsiprasau uz issireiskima

siandien dar karta persiskaiciavau pagrindines islaidas- viesbuciai, automobilis, aviabilietai asmeniui 3500lt
vienintelis dalykas kuris mano grafike nepatinka, tai kad per 2 dienas is washingtono turesim nusigaut iki niagaros ir atgal iki NYC. man ne vienas zmogus sake, kad is JAV puses vaizdai nera jau tokie superiniai kaip is Kanados, bet mano bendrakeleiviai verda noru ten nulekt, pasirenge aukot apie 14 val vien vaziavimui. gal kas zino kokia ten tvarka gaut Kanados viza?
zodziu bus tikrai aktyvios atostogos, po kuriu reiks gerokai pailset

QUOTE(MichGirl @ 2007 11 02, 01:37)
tai ne valstija, o miestas esantis Wisconsin valstijoje

Ups

QUOTE(Izabele @ 2007 11 02, 14:06)
Ups
Reiks pasiieskoti, kas lankytino Cikagoje
O gal dar galit papasakoti siek tiek apie parduotuviu darbo laika, ar vakarais veikia, o kaip savaitgaliais.. Mane konkreciai domina tas Milvoukis ir Cikaga, o gal visur JAV panasiai 

na su parduotuviu darbo laiku problemu nera. aisku jei tai atskira parduotuve- ji dirba trumpiau, bet jei ji mole (pasazinis prekybos centras)- tai dirba iki 8 arba 10. o marketai ir iki 12. bent jau tokia mano Meino, New Hapshyro ir Masachusets'o valstiju patirtis, bet tikiu, kad ir kitur tas pats

Del Niagaros - is tikruju vaizdai grazesni is Kanados puses, nes tu stovi pries pat tuos krioklius, kai tuo tarpu JAV pusej tu juos patai kaip ir is sono. Taciau jus vaziuojat kovo menesi - tada dar bus neatidarytos vietines atrakcijos, t.y. plaukimas laiveliu prie pat kriokliu (galima is abieju pusiu USA ir Kanados), bei Cave of the Winds atrakcija JAV puseje, kada nusileidi liftu zemyn prie vieno is kriokliu, ir tada specialiais laiptais ten gali pasivaiksciot prie pat - tai yra geriausia visu kriokliu dalis, pamatyt juos is apacios. Vakarais buna light show, kada kriokliai apsvieciami besikeicianciomis spalvomis (geriausia ziuret is kanados puses). Taigi jums vaziuojant ne sezono metu, uzteks pusvalandzio, kad paziuretumet i tuos krioklius, nusifotkintumet ir tiek, daugiau niekas neveiks - as asmenishkai turbut siek tiek buciau nusivylus po 14 val keliones, nors patys kriokliai ispudingi, bet is taip toli atvarius noretusi bent kazkokiu papildomu atrakciju
Kanados viza gali gaut arba LT dar budama Kanados ambasadoj, arba atvykus i JAV ir apsilankius vienam is Kanados konsulatu cia.
Del Chicagos - taip dauguma parduotuviu dirba iki 8-10 vakaro, supermarketai daznai iki vidurnakcio ar visa para. Jei domina Chicagos muziejai (akvariumas, planetariumas, dangoraiziai, mokslo muziejus, meno) - tai pasigooglink "Chicago City Pass" cia tokia kaip bilietu knygute i 6 ar 7 labiausiai turistu lankomas vietas chicagoj, ja perkant (o nusipirkt gali bet kurioj is tu minimu vietu ir galioja ji 7 dienas) susitaupys apie 50% negu perkant bilietus atskirai i kiekviena, be to tik atejus i muzieju, ar dangoraizi ar pan, persoksi visas eiles, nes sitie City Pass turetojai turi atskira iejima ir ten eiliu niekad nebuna.

Del Chicagos - taip dauguma parduotuviu dirba iki 8-10 vakaro, supermarketai daznai iki vidurnakcio ar visa para. Jei domina Chicagos muziejai (akvariumas, planetariumas, dangoraiziai, mokslo muziejus, meno) - tai pasigooglink "Chicago City Pass" cia tokia kaip bilietu knygute i 6 ar 7 labiausiai turistu lankomas vietas chicagoj, ja perkant (o nusipirkt gali bet kurioj is tu minimu vietu ir galioja ji 7 dienas) susitaupys apie 50% negu perkant bilietus atskirai i kiekviena, be to tik atejus i muzieju, ar dangoraizi ar pan, persoksi visas eiles, nes sitie City Pass turetojai turi atskira iejima ir ten eiliu niekad nebuna.
Apuole, Floridoj ar vaziuodami pro Dzordzija uzsukit i apelsinu ar persiku plantacija - nedaug laiko uzims ir daugelis prie pat greitkeliu. Ten gali paragaut vaisiu nuo medziu, atsigert skaniausiu apelsinu svieziu sulciu ir siaip idomu pamatyt, nes pas mus Lietuvoje ju nera.
Beje paciam Orlando yra keli outletai (bent anksciau buvo) kur rubai daug pigesni, firmos tos pacios kaip kituose prekybos centruose. Tad galima kazka nuveikt ir ten nors is pradziu sakiau nelabai
Papildyta:
Tai tada eikit i Magic Kingdom - ten didziausi atrakcionai yra. Vakare ir ten virs pilies vyksta fejerverkai. Universal is bedos irgi tinka vienai dienai, jei issiimi kelis fastpass (prikalusomai kiek leidzia pagal taisykles, jos gali keistis).
O kur jus apsistosit ta nakti kai busit parkuose? Nes jei del pinigeliu sutaupymo ir busit su masina, patarciau vaziuoti i Kissimmee miestuka, nes paciam Disney viesbuciai apie $400 ir plius.
Beje paciam Orlando yra keli outletai (bent anksciau buvo) kur rubai daug pigesni, firmos tos pacios kaip kituose prekybos centruose. Tad galima kazka nuveikt ir ten nors is pradziu sakiau nelabai

Papildyta:
QUOTE(Apuole @ 2007 11 02, 12:24)
dar viena diena kitiems FL kampeliams. pagal plana- viena diena Dysney
Tai tada eikit i Magic Kingdom - ten didziausi atrakcionai yra. Vakare ir ten virs pilies vyksta fejerverkai. Universal is bedos irgi tinka vienai dienai, jei issiimi kelis fastpass (prikalusomai kiek leidzia pagal taisykles, jos gali keistis).
O kur jus apsistosit ta nakti kai busit parkuose? Nes jei del pinigeliu sutaupymo ir busit su masina, patarciau vaziuoti i Kissimmee miestuka, nes paciam Disney viesbuciai apie $400 ir plius.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 11 02, 18:52)
Mes kaip tik paciam Kissimmee busim, vienam super 8 po 45$ radom keturviecius, tai bus pigiausi viesbuciai per musu kelione

o del kriokliu- tai pasistengsim susiveikt Kanados vizas, kad nebutu abydna

beje, gal kas pabuvojot Okefenokee pelkynuose?
Apuole, nenoriu gasdint, bet po keliones rekomenduoju pasikeisti kreditines. Mums Kissimmee yra nuskaite virs $1000 is saskaitos, timeshares pas kuriuos mes niekad nesilankeme
Pasirodo ju bustine salia visbucio buvo, taip kad neaisku kas ten pasidalijo musu duomenim - bankas pinigus grazino, bet buvo lengviau nes is JAV. Tiesiog pagyvenau Siaurinese valstijose ir kuri laika Floridoj, tai mano patirtis sako ten daugiau sukciu nes daug turistu, viska tikrink ir jei viesbuty moki kortele, geriau ja pasikeisti.

QUOTE(Izabele @ 2007 11 02, 14:06)
Ups
Reiks pasiieskoti, kas lankytino Cikagoje
O gal dar galit papasakoti siek tiek apie parduotuviu darbo laika, ar vakarais veikia, o kaip savaitgaliais.. Mane konkreciai domina tas Milvoukis ir Cikaga, o gal visur JAV panasiai 

Milwaukee teko pabuvoti bet labai nedaug..daugiau kaip ir pravaziuoti, ir praleisti viena nakti. Bet nieko ypatingo nemaciau.. miestas ir tiek.. gal ir yra kokiu vertu aplankyti vietu, bet kazkaip nebuvo progos.
O Cikagos downtown'a apvaiksciojau skersai isilgai per pora dienu. Verta nueiti i Millenium park,ispudingas 'veidrodinio kiausinio' formos statinys (pamirsau kaip jis vadinasi), taip pat prie garsiojo Buckingham fontano, rodomo per Ela Bandi

Parduotuves kiek prisimenu ir jei neklystu dirba kazkur iki 21h, berdos dirba ir savaitgaliais, tik nepamenu ar trumpiau. Pradedavau per parduotuves duotis nuo ryto, ir vos ne i darbo pabaigas tik issikrapstydavau... ech, doleris nukrites, kaip butu dabar gerai prasisukti

QUOTE(baltic*girl @ 2007 11 03, 03:39)
Apuole, nenoriu gasdint, bet po keliones rekomenduoju pasikeisti kreditines. Mums Kissimmee yra nuskaite virs $1000 is saskaitos, timeshares pas kuriuos mes niekad nesilankeme
Pasirodo ju bustine salia visbucio buvo, taip kad neaisku kas ten pasidalijo musu duomenim - bankas pinigus grazino, bet buvo lengviau nes is JAV. Tiesiog pagyvenau Siaurinese valstijose ir kuri laika Floridoj, tai mano patirtis sako ten daugiau sukciu nes daug turistu, viska tikrink ir jei viesbuty moki kortele, geriau ja pasikeisti.

manau tai tik tavo blogas experiencas ir tikrai nereiketu visiems pabuvojus JAV ar konkreciau Floridoj pulti keistis kreditiniu korteliu. Gyvenu cia jau daug metu, per ta laika Floridoj atostogavau 6 kartus, ir siaip virs 30 valstiju aplankius, bet ne karto ne vienoj is mano kreditiniu kortu nebuvo ne vieno neautorizuoto pervedimo, o moku jomis visur, grynu nesinesioju ir nenaudoju.
Taigi tas teiginys, kad jei jau viesbuti apsimokejai kortele tai geriau ja pasikeisti, kazkaip keistai nuskambejo, o kodel ne restorane tada uz vakariene apsimokejus, ar suvenyra koki parduotuvej nusipirkus ir panasiai?