Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(Laaila @ 2007 09 28, 16:51)
Vaziuojam pas dirbancius ten draugus i Cikaga. Reiktu dar kazkaip Gran kanjona pamatyti, Los Angeles.... o daugiau nezinau kas ten yra  ax.gif
Mes vaziuotume koki spalio men, tai va nesigaudau koks ten oras buna...

Nuo Čikagos iki Niagaros krioklio sąlyginai netoli. Bet spalį jau turbūt neplukdo laivelis link krioklio, tai ne taip įdomu g.gif

O Didysis Kanjonas- mano išsipildžiusi svajonė thumbup.gif

Prašom:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2007 09 28, 18:09)
Nuo Čikagos iki Niagaros krioklio sąlyginai netoli. Bet spalį jau turbūt neplukdo laivelis link krioklio, tai ne taip įdomu g.gif

O Didysis Kanjonas- mano išsipildžiusi svajonė thumbup.gif

Prašom:

user posted image

o kaip pakliuvot i kanjona? as tai radau skelbimu kur tipo organizuoja poros dienu keliones is Poentix (atrodo taip rasosi) miesto.
O prie tu kriokliu jau be sansu pakliut spalio men?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laaila: 29 rugsėjo 2007 - 09:15
prio kriokliu gali vaziuot bet kuriuo metu laiku, tik tiek kad vasara veikia dvi atrakcijos kurios neveikia saltuoju metu laiku - priplaukimas prie krioklio laiveliu (Maid of the Mist) ir nusileidimas zemyn i krioklio apacia ir pajautimas viso to vandens galybes (Cave of the Winds).

o del kanjono tai ten pakliuti galima daug skirtingu budu priklausomai nuo kur esi. Mes buvom Las Vegase ir turejom issinuomave maske, tai vienai dienai nulekem i kanjona paspoksot - 4.5 val kelio. Svarbiausia pasilikti iki saulelydzio ir pamatyt kaip keiciasi visos spalvos ten!
Atsakyti
[attachmentid=113939]
QUOTE(Laaila @ 2007 09 29, 10:13)
o kaip pakliuvot i kanjona? as tai radau skelbimu kur tipo organizuoja poros dienu keliones is Poentix (atrodo taip rasosi) miesto.
O prie tu kriokliu jau be sansu pakliut spalio men?

Skridom į Las Vegas ir nuomota mašina per 5 dienas apvažiavom ratu visą Didįjį Kanjoną. Miegojom moteliuose, yra visai nebrangių- už 30-45 dolerius kambarys su dviem dvigulėm lovom. Motelius užsisakėm iš anksto internetu.

Be Didižiojo, dar aplankėm ne mažiau įspūdingą Zion kanjoną, dar toliau į šiaurę yra ir Bryce kanjonas, kuriam neteko būti, bet pagal nuotraukas tikrai labai gražus. Nuotrauka, kurią įdėjau ankščiau, yra iš Šiaurinio Didžiojo Kanjono šlaito (North Rim), kuris toliau nuo Las Vegas, mažiau turistų lankomas, bet mano akimis įspūdingesnis už pietinį (South Rim). Iš Las Vegas yra vienos dienos turai būtent į pietinę kanjono dalį, bet aš esu laimga, kad pamačiau jas abi.

O ir pakeliui tikrai įspūdingų vaizdų prisžiūrėjom- nuotraukau aukščiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darsė: 29 rugsėjo 2007 - 17:32
[quote=Darsė,2007 09 29, 18:30]
Sakes! Kaip grazu! Man kazkaip atrode sudetinga ir gal nesaugu vaziuot issinuovamus masina g.gif Kaip ten eismas? Ar nebuvo problemu del vairuotojo pazymejimo? Ir ar nepasiklydot tam kanjone?
Atsakyti
[quote=Laaila,2007 10 02, 09:30]
[quote=Darsė,2007 09 29, 18:30]
Sakes! Kaip grazu! Man kazkaip atrode sudetinga ir gal nesaugu vaziuot issinuovamus masina g.gif Kaip ten eismas? Ar nebuvo problemu del vairuotojo pazymejimo? Ir ar nepasiklydot tam kanjone?
[/quote]

kad nepasiklysti gali issinuomuot maske su navigacine iranga, tas ne daug daugiau kainuoja. Vairuoti lengva, nes vairuotoju kultura siek tiek kitokia, be to jei vazinesi ten dykumose tai gali ilgai ir nuobodziai vaziuot kol koki kita vairuotoja aplamai sutiksi. Su lietuvishku pazymejimu galima vairuoti JAV nuo 3 iki 12 menesiu nuo ivaziavimo i JAV priklausomai nuo tai kokioj tai valstijoj, bet jei tiek neturistausit ilgai tai ner ko ir rupintis.
Atsakyti
QUOTE(Laaila @ 2007 10 02, 16:30)

Iš tiesų grįžus iš Amerikos vairuoti Lietuvoje tikra tragedija. O ten eismas labai paprastas dėl vienos elementarios priežasties- visi laikosi taisyklių ir nereikia spėlioti, kaip pasielgs automobilis, važiuojantis prieky tavęs- pasielgs taip, kaip taisyklės liepia. (Arba tave praleis, pats pirmumą turėdamas).

Amerikiečiai ko gero neįsivaizduoja savo gyvenimo be mašinos, taigi nuomotis mašiną atskirdus į kitą šalies pakraštį ten yra įprasta ir normalu.

Apie vairuotojo pažymėjimą jau matau paaiškino MichGirl 4u.gif

O pasiklysti- be šansų, mes turėjom paprastą Arizonos kelių žemėlapį, kuris tikrai tikslus, o ir pats Kanjonas gana civilizuotas- bent jau ten, kur turistai gali patekti, taigi tikrai nepaklystum. Manau, kad daug sunkiau yra pačiam Las Vegase važiuoti ir pataikyti į reikiamą isšukimą iš greitkelio, nes tokio intesyvaus eismo kaip Las Vegas tikrai niekur nebuvau mačiusi. Bet ir Las Vegas su žemėlapiu be klaidelės pervažiavom smile.gif
Atsakyti
Ar kelivote kas nors su traukiniais? g.gif
Atsakyti
sveikos visos smile.gif
as jav dvi vasaras pradirbusi, mano suzadetinis vasara vasara, bet tikrai neklysta kazkas, kas temos pradzio dar rase- i JAV norisi sugrizt bigsmile.gif
tai va mes ilgokai svaigom- kada nors kada nors!!! bet po to susiemem ir nusprendem drinks_cheers.gif tai va jau turim visas, lektuvo bilietus, viesbuciu ir masinos nuomos rezervacijas, detalu marsruta ir kovo menesi isvarom thumbup.gif
skrendam i NYC o is ten vidinem avialinijom i Orlando (vidiniai skrydziai yra gan pigus, tad net i vakarine pakrante,mano manymu, skrist is LT neapsimoka), ten issinuomuojam masiniuka ir per dvi savaites vaziuojam atgal link NYC. nete tiek visko susiradau, kad tikrai gn detaliai viska suplanavau. vaziuosim su suzadetinio tevais, tad kelione tikrai nebrangi gaunas. aisku faktines islaidos paaiskes grizus, bet pagal dabartini numatyma- po 5000lt zmogui be shopingo, jam dar papildomai zadam skirt, nes rubeliai ten isties pigus. daug pigumo duoda tai, kad vaziuojam keturiese - masina viena, motelius imam visus kur dvi dbl lovos. as esu tikra kad bus okis smile.gif
aisku vakarine pakrante irgi yra svajone, bet ja zadam pamatyt kita kart, o si- varysim per rytine, per Apalaciu kalnus smile.gif zinoma per tuos kalnus geriausia vaziuot rudeni, kai medziai visom spalvom nusidaze, bet tada ir turistu ziauriai daug smile.gif
zodziu daug prirasiau smile.gif lauksiu kieno nors komentaru del orlando ir washingtono miestu, nes apie orlando info nete mazoka, o apie washington- net per daug smile.gif tad kokie ten perliukai- must to see?
Atsakyti
Orlando pats miestas tai nieko gero ar ispudingo. Po New Yorko bus kaip kaimas wink.gif bet ten yra visi amusement parks vadinamieji, tai jau issirinksit kas jus domina: Disney, Universal, Seaworld ir pan - truputi snekejom. As sakyciau jei jau nuo NYC vaziuojat net iki Orlando, tai jau keliaukit ir iki Majamio, o jei laiko turit tai ir iki Florida Keys salu.
Atsakyti
na planuose buvo ir Key West, bet nebeiseis jo itraukt sad.gif nors mano suzadetinis- tiltu projektuotojas, tai jam vien kelias kareikstu smile.gif
as vat bandziau iskast kuo daugiau info apie Orlando, bet ne itin daug ka radau, tad apsiribosim NASA centru, pora dienu Dysneyland'e ir Universal, trupuciu papludimio bei St. Augustine. Floridoj tik trys naktys numatytos.
o gal gali ka pasiulyti ir NYC? nes as pora savaiciu esu ten buvus, bet tik Manhetene, tai butu idomu kitus rajonus aplankyt.
O pati esi buvus visuose pramogu parkuose aplink Orlando? Nes del Dysneyland'o kyla man abejoniu, aisku nebandau lyginti su tuo ka maciau paryzietiskajam, bet manau, kad Universal bus idomiau smile.gif as pati esu atrakcionu megeja, o tie saldus vaizdeliai gali jau nebenustebint g.gif daug kas giria vandens parkus g.gif
Atsakyti
as kazkur jau rasiau, pora puslapiu atgal apie tuos parkus. Man asmenishkai is visu labiausiai patiko Seaworld .. labai faina, grazus sou su gyvunais ir t.t. Jei Disney esi jau buvus (aisku europinis mazesnis, bet idea vistiek panasi), tai pagalvokit apie Busch Gardens - jie yra Tampa mieste, apie 1.5 val kelio i vakarus nuo Orlando (geri papludymiai beje Tampos apylinkese). Ten parkas Afrikos tema, yra gyvunu safari (gali dar papildomai uzsisakyti jie veza prie pat ju, gali glostytis, serti ir pan), ir jei esi atrakcionu megeja, tai Busch Gardens turi labai gerus. As nemegstu visokiu baisybiu, bet ir nesivazinejant kalneliais, mums beveik visa diena susigaiso tam aprke, nes irgi idomus. Perkant Seaworld and Busch Gardens bilietus kartu siokia tokia nuolaida gaunasi. Universal - susidaro is 2 parku (Disney beje is 4 net), vienam atrakcionai kitam kino studiju tema tipo - as kaip minejau, kadangi manes atrakcionai nedomina tai ejau tik i pagrindini parka, buvo idomu - bent jau man uz Disney idomiau, bet ne taip idomu kaip Seaworld.

Jei man reiktu sudeliot Floridos parkus pagal idomuma, tai butu taip 1. Seaworld 2. Universal 3. Busch Gardens 4. Disney. Bet cia tik mano asmenine nuomone, kitas zmogus, gal visai atvirksciai sudeliotu 4u.gif
Atsakyti