Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 69 tema

QUOTE(Salsa @ 2010 08 26, 13:09)
Kaip tik jau svarsčiau, ar nesusigundžius nusipirkti šios knygos. Paskaitinėjau atsitiktinai pasirinktus puslapius ir dabar įsitikinau, kad įspūdis neapvylė - dirbtinai pritempta ir be įdomaus siužeto... Žinosiu ko nepirkt smile.gif Nors anotacija tai tikrai suintrigavus buvo...

Nepirk, tikrai neverta tų 26 Lt, kuriuos mokėjau (pirkau Centriniame knygyne).
Jei norėsi paskaityti, galiu paskolinti.
Aš nusipirkau, nes kaip tik buvau supykusi ant AirBaltic (ilga istorija, jei trumpai - nepirkite jų jungiamųjų skrydžių per Rygą iš Lietuvos, t.y. kad viena skrydžio dalis būtų Ryga-Kaunas ar Ryga-Vilnius) ir anotacija suviliojo.
Atsakyti
As dabar ilgam ''apsikasiau'' trileriais-detektyvais-mistika. Jau baigiau antra Kodzi Sudzuki ''Skambucio'' dali. Visai neblogai, tik sunervino, kad dali knygos atpasakojami pirmos dalies ivykiai arba tik pries pora skyriu aprasyti. Plius nemazai mokslines terminologijos, bet as ja tiesiog praleidau pro ausis blush2.gif
Taip pat pasiskolinau Dennis Lehane ''Kuzdesiu sala'' ir jau nuo vakar puse iveikiau. Skaitosi labai gerai, knygos nesinori padeti i sali. Siek tiek nervina tik ''Obouliui'' iprastos klaidos, bet ju ne taip ir daug. Kaip filmas, jei kas mate?
Tiesa, ar ant virselio ten ne Di Kaprio snukelis? Ar man jau vaidenas g.gif
Ta pati drauge man dar paskolino T. Gerritsen ''Dvynes'' ir K. Morton ''Rivertono dvaro paslapti'' wub.gif Kadangi skolintas knygas skaitau pirmiausia, tai su tokio pobudzio literatura dabar ir draugausiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 08 27, 12:27)
. Kaip filmas, jei kas mate?

Tikrai nesivaidena, nes jis vaidino ir filme. Beje, ačiū už komentarą, abejojau ar skaityti šią knygą, bet žiūriu daugumos geri atsiliepimai apie ją ax.gif Tiesa, bandžiau žiūrėti filmą, bet labai greit išjungiau, nieko nesupratau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 08 27, 12:27)
As dabar ilgam ''apsikasiau'' trileriais-detektyvais-mistika. Jau  baigiau antra Kodzi Sudzuki ''Skambucio'' dali. Visai neblogai, tik sunervino, kad dali knygos atpasakojami pirmos dalies ivykiai arba tik pries pora skyriu aprasyti. Plius nemazai mokslines terminologijos, bet as ja tiesiog praleidau pro ausis blush2.gif
Taip pat pasiskolinau Dennis Lehane ''Kuzdesiu sala'' ir jau nuo vakar puse iveikiau. Skaitosi labai gerai, knygos nesinori padeti i sali. Siek tiek nervina tik ''Obouliui'' iprastos klaidos, bet ju ne taip ir daug. Kaip filmas, jei kas mate?
Ta pati drauge man dar paskolino T. Gerritsen ''Dvynes'' ir K. Morton ''Rivertono dvaro paslapti'' wub.gif Kadangi skolintas knygas skaitau pirmiausia, tai su tokio pobudzio literatura dabar ir draugausiu smile.gif

Filmas man labai, ypač jei neskaičius knygos, tik pabaiga man nepatiko, knygos geresnė, daugiau laisvės palikta.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 08 27, 13:01)
Filmas man labai, ypač jei neskaičius knygos, tik pabaiga man nepatiko, knygos geresnė, daugiau laisvės palikta.

Kadangi aš vis dar neskaičiau knygos, tai man filmas labai patiko ax.gif
Atsakyti
Pasigirsiu ką šiandien pirkau - buvau su darbo reikalais Vilniuje, tai ir vieną leidyklą aplankiau biggrin.gif

Tai va.
"Lietuviškojo europietiškumo raida: dabarties ir ateities iššūkis",

ir

Romano Plečkaičio "Lietuvos filosofijos istorija: I tomas Viduramžiai - Renesansas - Naujieji amžiai"

va cool.gif

kažkaip ne romanai g.gif
Atsakyti
O as perskaiciau Dangaus prieglobsti ir siek tiek paskaicia Jusu susizavejimo suksnius, musu puslapyje. Pritariu: siurpi, klampinanti, gili, gera. Kiek skaiciau Jusu komentarus, tai daug kam kliuna paskutinis skyrius, meile arabui ar epizodas su Taneriu. Man tai ne. As nematau skirtumo tarp begimo paskui Porta i Pasaulio krasta, uzsimirsimo su Taneriu ar ejimo paskui araba. Kitei reikia kazko, kam galetu vergauti, i ka galetu isikibti ir nesvarbu netgi, kad tai ne dvasiniam lygmenyje. Tiks ir fizinis. Kite nemoka ir nenori gyventi sau ir savyje. Ji parazituoja, tuo paciu suvokia savo neisvengiama "gala" iesko zenklu ir pamazu vis degraduoja. Nuo pirmo iki paskutinio puslapio aplinka vis prasteja, gyvenimo salygos blogeja, plinta nesvara, purvas, smelis, karseja oras - Kite eina neisvengiamos pabaigos link ... To ji ir nusipelne. Kite bestubure. Kite nera gili, ji tik grazi.
Portas. Sunkiau man ji suvokti. Bet ko gero, jis kardinali priesingybe Kitei. Jis gyvena pats sau. Kam jam Kite, kad nebutu viskas taip beprasmiska, kad irodytu sau, kad jam irgi kazkas reikalingas. Deja ... Viskas beviltiska.
Taneris. Pats teigiamiausias "neigiamas" herojus. Jis bent jau saziningas pats pries save.

Tai tokie gerokai paveluoti mano atsiliepimai.
Dabar einu ieskot diskusijos forume. Kaip ir daugeli skaiciusiu, knyga manes taip greitai nepaleis.
Atsakyti
O diskusijos pasirodo kokios buta bigsmile.gif Enchantee, kaip sakant bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 27 rugpjūčio 2010 - 20:43
mano mylimiausiam V. Normanui atėjo paskutinioji lotuliukas.gif
Atsakyti
Oho! Griebia už širdies! bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
su tokiu tekstu tikrai paskutinioji blink.gif

o šiaip perskaičiau E. Canetti "Susižvalgymai". Knyga apie tarpukario Vienos kultūrinį gyvenimą, žymius rašytojus, skulptorius, muzikus (tiesą sakant, nė su vieno kūriniais ar pan. nesu susidūrus, išskyrus T. Mann). Tekstas nelengvas, sodrus ir koncentruotas, tuščiažodžiavimo nerasta - man labai patinka tokie. Ir pačia Viena susidomėjau, ir tuo laikotarpiu, norėtųsi kokio tęsinio man.

ir dar, susidomėjau Musilio "Žmogus be savybių" - gal kas skaitėt? Svetainėj atsiliepimų neradau g.gif
Atsakyti
Jei kam reikia atsipalaidavimo nuo visko - Kathy Lette “Kaip pribaigti savo vyrą”. thumbup.gif Pradėjau skaityti tai, ko paprastai neskaitau. Ir taip įtraukė, kad negaliu sustoti. Juokiuosi, ne, žvengiu ištisai. doh.gif Kartais jau užknisa tie juokeliai, bet kai užkabina, tai trankiai. Autorė gerai pagalandusi liežuvį, tad nenuobodu, o ir “gyvenimo išminties” lobių čia galima pasisemti. Kas nori atsipalaiduoti ar pravėdinti plaučius nuo juoko - rekomenduoju, kartais to labai reikia. wink.gif
Atsakyti