Mano pačios vardas Agata,tai patinka.
Bet ir Agotų pažįstu,kažkaip nesusireikšmina vardas, bet žmones pataisau visada jei ir mane Agota pavadina~
Agata - lenkiškas, Agota - lietuviškas, čia man kaip su Marta/Morta

Man Agota gražesnis. Nes Agata tai kaip Agata Kristi. Ir dar man Agota gražus,nes jis toks lietuviškas ir dar mano močiutės tai vardas,nors jai jis nepatinka. Man tai liuks vardas Agota
Pasirinksiu šį vardą birmavojimui 
Papildyta:
Na tikrai,kad ne bobiškai

Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 08 23, 22:29)
agota skamba labai bobiškai, agata dar dar...
Na tikrai,kad ne bobiškai

primena spektaklį "Amerika pirtyje", ten buvo Agotukas

As pavadinau savo dukryte Agota, nes man labai grazus tas vardas
Ir kai laukiausi galvojau pavadinnti Andreja, Auguste arba Agota, bet kai gime jai tas vardas labiausiai tiko. Vadinam Agociuku, Agute, Agotele

Ir kai laukiausi galvojau pavadinnti Andreja, Auguste arba Agota, bet kai gime jai tas vardas labiausiai tiko. Vadinam Agociuku, Agute, Agotele

QUOTE(zapukė @ 2011 04 11, 09:23)
nesamone visiska. Prie ko Agata lenkiskas vardas? jei zmones pasidometu labiau tai zinotu kad vardas Agata (butent taip rasomas) yra Italijoj, Ispanijoj ir kitose europos salyse, tarp ju Ukraina ir Lenkija. Tiesiog Lenkijoj jis labai populiarus, bet tai nera lenkiskas vardas. Agata yra sventoji Sicilijos Agata

Aisku, kad Agota
nebent esat lenkai, tada Agata

QUOTE(@leja @ 2012 02 20, 13:04)
nesamone visiska. Prie ko Agata lenkiskas vardas? jei zmones pasidometu labiau tai zinotu kad vardas Agata (butent taip rasomas) yra Italijoj, Ispanijoj ir kitose europos salyse, tarp ju Ukraina ir Lenkija. Tiesiog Lenkijoj jis labai populiarus, bet tai nera lenkiskas vardas. Agata yra sventoji Sicilijos Agata 

Derėtų vengti lengva ranka dalintis tokiais epitetais, kaip "nesąmonė". Na, praleistas žodis "forma", bet juk ir taip aišku, kad norėta pasakyti ne "vardas", o "vardo forma". O visa kita - tiesa, kurią Jūs pati patvirtinote - to paties vardo formos įvairiose tautose gali skirtis. Todėl Lietuvoje išgirdus vardo formą Agata, pirma mintis kyla, kad tai lenkė, nes italių ar ispanių pas mus ne tiek jau daug.

QUOTE(Ašaka @ 2012 02 22, 11:37)
Derėtų vengti lengva ranka dalintis tokiais epitetais, kaip "nesąmonė". Na, praleistas žodis "forma", bet juk ir taip aišku, kad norėta pasakyti ne "vardas", o "vardo forma". O visa kita - tiesa, kurią Jūs pati patvirtinote - to paties vardo formos įvairiose tautose gali skirtis. Todėl Lietuvoje išgirdus vardo formą Agata, pirma mintis kyla, kad tai lenkė, nes italių ar ispanių pas mus ne tiek jau daug. 

norejau pasakyti kad su Lenkija Agatos vardo kilme neturi nieko bendro. tai nera lenkiskas vardas, vartojamas ir kitose salyse ir rasosi lygiai taip pat. Juokinga kai sako kad Agata lenkei. Atrodo toliau lenkijos zmones nieko nezino

Papildyta:
QUOTE(Šamanė @ 2012 02 22, 09:46)

Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2012 02 22, 11:37)
Derėtų vengti lengva ranka dalintis tokiais epitetais, kaip "nesąmonė".
kodel? jeigu nesamone tai ir rasau kad nesamone

Papildyta:
QUOTE(Ajurekiuke @ 2011 11 10, 15:26)
As pavadinau savo dukryte Agota, nes man labai grazus tas vardas

graziai pavadinot. Man grazu ir Agota ir Agata.