Įkraunama...
Įkraunama...

Katinas kandžiojasi

QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 15, 17:12)
Katinų tokia prigimtis. Jie mėgsta kandžiotis, priklausomai nuo kiekvieno katino charakterio, nes tikrai ne kiekvienas katinas kandžiojasi, dauguma turbūt TAIP.
Mano pačios katukė kandžiojasi, bet tik tuomet, kai susinervuoja. Jeigu kas nors netinka, ji mėgsta savo pyktį išlieti draskydamasi ir kandžiodamasi ir būtinai- ant mano rankos. Ranka lieka kaip po karo; apdraskyta, apkandžiota ir tik manosios katės dėka.  4u.gif

Pas mane darbovietėj yra katinas. Jis labai ramaus būdo, atrodo geras iš pirmo žvilgsnio, glaustosi, myli moteris, nenulipa nuo rankų, mėgsta ir nori draugauti, jis draugiškas, sekioja iš paskos kaip šuniukas. Glosčiau, glosčiau aš jį, o tas kaip kando staigiai į ranką, taip ir įsikando, kad net paleist neketino. Teko per ausį stipriau kepštelti, nes skausmas buvo nepakeliamas. Aštriadantis tas katinas.  biggrin.gif , bet puolė tai tikrai netikėtai ...

Tai čia matomai priklauso nuo katino charakterio. Ne kiekvienas katinas mėgėjas kandžiotis.

Kandziotis megsta visi katinai, kitas reikalas, kad seimininkai PRIVALO jam paaiskinti, kad katinas gali kandzioti zaisliukus, sniuriukus bet NETURI TEISES kasti zmogui. Jusu paminetais abiem atvejais katinai laiko savo "auksciau uz zmogu" ty jie save laiko gaujos vadais.

QUOTE(Next222 @ 2011 08 15, 19:07)
Pas anyta mano irgi tokia pati situacija, suzverejes katinas, beje, ruskis melynas, dabar jam 6 metai, kandziojasi nuo pat mazumes...zinoma, niekas jo neauklejo deramai...o dabar situacija baisi, neimanoma nei praeiti pro ji, baisus urzgimas, toks jausmas, kad namie tigra laiko  fear.gif  kojos, rankos iki krauju suestos...na, nezinau, nenormalu tai, sakykim kaip norim...su vyru jau galvojam plana kaip ji greiciau "nuskausminti", paimtume ir isveztume uzmigdyti, neimanoma taip gyventi su gyvunu vienam bute, juo labiau, kad ir vaikus paliekame pas juos kartas nuo karto...tikrai neketinu rizikuoti vaiku sveikata del beprocio katino. Pati labai myliu kates ir nesu kazkokia gyvunu skerdike, kaip galejo pasirodyti, tiesiog viskam yra ribos   nono.gif

Su anytomis sudetinga lotuliukas.gif Mano anytos katinas(diiiiideeelis stooooras "ale" siamas) jai taip pat kanda . Mums beje ne biggrin.gif nes viena karta kai anyta nemate as jam tiesiog is dusios daviau atgal i snuki. Tai jis mane ziauriai gerbia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir as esu vienintelis zmogus galinti atvaziuoti suleisti jam vaistus kai reikia.

o jums siulau nuvaziavus pas anyta pasinesioti puodeli su vandeniu. arba tuscia bambali nuo mineralinio ir jei puola tiesiog duoti atkirti. Nes 6 metu katina sunku bus peraukleti.
Net geriau siulau tuscia bambali kad jei puls galetumet ji nuginti tuo bambaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 17 rugpjūčio 2011 - 12:30
QUOTE(busycat @ 2011 08 17, 08:02)
Suprantu kol kačiukas mažas, atrodo neskauda ir juokinga, bet vėliau užauga ir kąsti į ranką ar koja tampa bjauriu įpročiu

drinks_cheers.gif

Ne tik bjauriu, bet ir skaudžiu įpročiu. Kol kacius kandžiojasi mažas, nelabai skaudžiai jis ir kanda. Va kai užauga, kai nuolatiniai dantys išdygsta ir vis dar kandžiojasi, tada visas smagumas dingsta. Jei skauda, kai kanda mažas kačiukas pieniniais dantimis, pagalvokit, kaip skaudės, kai kąs suaugęs katinas

QUOTE(Nereali @ 2011 08 17, 12:53)
Pirstas i gerkle labai geras budas tokiam maliavkai. Papurtymas uz kupros pakelus, apsnypstimas ir numetimas ant zemes irgi padeda susivokti, kad kasti nelabai gerai biggrin.gif

Maniškiui pirštas į gerklę nelabai veikia. Bandėm porą mėnesių, užtąso jį nuo to piršto kišimo, bet vis tiek bando. Pirštas per ausį suveikė po maždaug savaitės, dabar bando kąst, pamato pirštą prie ausies ir čiaupiasi biggrin.gif
Atsakyti

Su anytomis sudetinga lotuliukas.gif Mano anytos katinas(diiiiideeelis stooooras "ale" siamas) jai taip pat kanda . Mums beje ne biggrin.gif nes viena karta kai anyta nemate as jam tiesiog is dusios daviau atgal i snuki. Tai jis mane ziauriai gerbia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir as esu vienintelis zmogus galinti atvaziuoti suleisti jam vaistus kai reikia.

o jums siulau nuvaziavus pas anyta pasinesioti puodeli su vandeniu. arba tuscia bambali nuo mineralinio ir jei puola tiesiog duoti atkirti. Nes 6 metu katina sunku bus peraukleti.
Net geriau siulau tuscia bambali kad jei puls galetumet ji nuginti tuo bambaliu.
[/quote]

Cia didziausia problema ir yra ta, kad musu su vyru jis bijosi kaip karo, nulenda kur po lova ir urzgia, musu asmeniskai niekada nebuvo pagriebes, nes bijosi biggrin.gif ale, man vistiek nepatinka, kad namiskius kitus eda smile.gif sakiau anytai, imkit bambali rankon, prie saves laikykit kai sedit....tai ne taip suprato....sake, nu jau must tai as jo nemusiu, aciu....vien zooooo ner kantrybes man su ja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 08 17, 11:53)
Matyt nevisai tinkamai auklejat. Teisingas "gavimas atgal" lemia, kad katinas paprasciausiai bijo kasti. vadinasi jusu 'atsakomoji reakcija" nera tokio pat lygio ir katinas nemato jumyse stipresnio uz ji zmogaus.
Elementariai pasidekite tuscia bambali nuo mineralinio ir trenkite atgal su juo. Dar nemaciau katino, kuris gaudamas i galva su bambaliu jo neishsigastu. As nekalbu apie "pakutenima"  as kalbu apie smugi, kuris sukelia dideli ir baisu (katinui) garsa.
P.S. pasibandykite su tuo bambaliu pamusti sau i koja pamatysite kad skausmo nera yra tik baisus garsas.

Na su bambaliu dar nebandžiau, bet reikės pabandyti, nors labai abejoju ar padės, nes aš jam jau ir skaudžiai suduodu kai jis mane netikėtai puola, tačiau tai sukelia tik dar didesnę jo agresiją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 18, 13:44)
Na su bambaliu dar nebandžiau, bet reikės pabandyti, nors labai abejoju ar padės, nes aš jam jau ir skaudžiai suduodu kai jis mane netikėtai puola, tačiau tai sukelia tik dar didesnę jo agresiją  doh.gif

o kur suduodi? duok sprigtą per ausies galiuką, jiems nepatinka toks veiksmas, dar priedo paimu nušnypščiu į nosį. Vieno karto nepakaks, tai turi vykti nuolat, kol supras
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2011 08 18, 13:32)
o kur suduodi? duok sprigtą per ausies galiuką, jiems nepatinka toks veiksmas, dar priedo paimu nušnypščiu į nosį. Vieno karto nepakaks, tai turi vykti nuolat, kol supras

Na žinokit kai įkanda taip, kad net mėlynė lieka, tai duodu jau negailėdama ir per snukutį ir per užpakalį, šiaip jam labai sunku suduoti, nes kai jis būna tos "medžioklės" būsenos, tai ausų nebūna išvis priglunda, ir man užtenka pakelti ranką o jis jau vėl įsikabina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 18, 19:47)
Na žinokit kai įkanda taip, kad net mėlynė lieka, tai duodu jau negailėdama ir per snukutį ir per užpakalį, šiaip jam labai sunku suduoti, nes kai jis būna tos "medžioklės" būsenos, tai ausų nebūna išvis priglunda, ir man užtenka pakelti ranką o jis jau vėl įsikabina  unsure.gif

Bambalis thumbup.gif Siaip kol nenugalesit jo tol jis jus puls. Ir netgi po pirmojo nugalejimo turetu pulti dar keleta kartu- kol jis galutinai supras, kad jus stipresnė.
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 08 21, 16:33)
Bambalis  thumbup.gif  Siaip kol nenugalesit jo tol jis jus puls. Ir netgi po pirmojo nugalejimo turetu pulti dar keleta kartu- kol jis galutinai supras, kad jus stipresnė.

Labai dėkoju už patarimus, aš Jums dar vieną klausimą uždaviau, parašiau AŽ,tikiuosi atsakysite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 21, 17:05)
Labai dėkoju už patarimus, aš Jums dar vieną klausimą uždaviau, parašiau AŽ,tikiuosi atsakysite  blush2.gif

Apie maista yra kruva temų SM čia labai sunku ką nors patarti, nes gyvūnai individualūs- tai kas tinka maniškiam nebūtinai tiks Jūsiškiam katinui wink.gif
Tiesiog žiūrėkit pati. 4u.gif
Atsakyti
O štai čia gyjanti mano mylimo katino padaryta mėlynė doh.gif

user posted image
Atsakyti
nieko gero... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Next222 @ 2011 08 23, 14:13)
nieko gero...  schmoll.gif

Ne tas žodis, nieko gero, jis pas mane kaip koks liūtas, o ne katinas unsure.gif
Atsakyti