Įkraunama...
Įkraunama...

Šiandien testavau

QUOTE(rusma @ 2010 10 09, 08:50)
<...> Pasijutau, tarsi būčiau patekusi į parfumerijos pasaulį ne iš tos pusės. <...>

Tu tik rašyk...

o dėl A Scent by Issey Miyake, kodėl sakai, kad neturi piramidės? kad lyg turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2010 10 09, 10:38)
o dėl A Scent by Issey Miyake, kodėl sakai, kad neturi piramidės? kad lyg turi smile.gif

fragrantica duoda eilutę, man irgi pasirodė be galvos, širdies ir batų - vienodas visą laiką mišinys. Tai šį kartą sakyč nemeluoja lotuliukas.gif . Bet ką gali žinoti.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 09, 10:53)
fragrantica duoda eilutę, man irgi pasirodė be galvos, širdies ir batų - vienodas visą laiką mišinys. Tai šį kartą sakyč nemeluoja  lotuliukas.gif . Bet ką gali žinoti.

manrods, tiksliai nežinojo, kaip išrikiuot unsure.gif pvz., osmoz.com duoda piramidę.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 09, 07:50)
Guerlain L'Heure Bleue (EDP)
Keletas išmainytų mililitrų atomaizeryje... Pirmas papurškimas - o dieve, Mona di Orio? Kurie?

Gėda prisipažinti, bet Minervos blog'ą ir jos įspūdžius paskaičiau jau po išmėginimo - šiaip tiesiog be jokių išankstinių nusiteikimų aklai paėmiau mainams nežinomo kvapo atomiką, žinojau, kad tokie yra, bet niekada nesigilinau... Pasijutau, tarsi būčiau patekusi į parfumerijos pasaulį ne iš tos pusės. Mona di Orio mane buvo sužavėjusi, bet tarsi kokia nepagaunama paukštė ar neįgyvendinama svajonė pačiomis keisčiausiomis aplinkybėmis iš rankų išslįsdavo ir liko tik mėginukų, atomaizerių ir atminimų pavidale. Tai ir nebežinau kurie, o gal net ne vieni jos kvepalai man yra mėlynosios valandos sesuo dvynė, tik pats pradmuo daug priimtinesnis (pakartota ir tėra tik pakartota). Pratestavusi Shalimar pagalvojau, kad labai daug bendra su Mona di Orio Amyitis, bet... Na daug juk panašių kvepalų, maža ką, gal netyčia... Bet šį kartą...

Pati Mėlynoji valanda. Pudriškas, gaubiantis, stiprus, bet kartu neapsakomai lengvas kvapas, gėlės, švelnumas, labai moteriškas aromatas. Būtent tai, ko norėjau, ieškojau, įsivaizdavau kaip norėčiau kvepėti. Trapumas ir stiprybė viename - išraiškinga, bet neslegia, tarsi plevena ore, yra, o atrodo, kad tai tik iliuzija.

Žinoma, vargiai ar pasakysiu ką gražesnio, kas jau pasakyta - švelnios nedusinančios dulkės, prieblanda, neišvengiamumo jausmas. Pro akis prabėgo daugybė nebylių senovinių nespalvotų filmų fragmentų, kažkodėl geležinkeliai, dūmijantys garvežiai, moteriškės senoviškomis skrybelaitėmis ir uniformuoti vyrai (gal tikrai juose įkūnyta karo nuojautos dvasia, aš nebuvau skaičiusi apie jų sąsajas su karu), cigarečių dūmų kamuoliai, pro kuriuos vos matosi kas aplink. Ir tas trapumo arba šios akimirkos jausmas.

Kvėpinčiausi jais turbūt tada, kai įskaudina, norėtųsi pravirkti, bet žinai, kad turi išlikti rami ir be jokių emocijų, tada, kai žinai, kad kažkas jau baigėsi ir niekada nebebus taip, kaip buvo, kai artėja neišvengiami pokyčiai. Tie kvepalai - tarsi nematomas šydas, už kurio gera pasislėpti, nes žinai, kad pro juos mataisi kitokia, nei esi. Etapo, kurį reikia tiesiog išgyventi ir kai nieko negali pakeisti kvepalai, primenantys, kad viskas laikina. Jeigu tai būtų poezija - man jie nuskambėjo Jeseninu - Все пройдёт, как с белых яблонь дым.

Istorijos pabaiga? Pakvepėjau pusdienį, susiradau, nusipirkau, be jokių blaškymųsi ir svarstymų. Į artimųjų klausimą ko nori gimtadieniui - ačiū, jau nusipirkau dovaną ir daugiau nebenoriu nieko, išskyrus tai, kad galite pasirašyti ant dėžutės "parėmiau šį pirkinį"...

rusma, aš esu labai neabejinga L'Heure Bleue. Jeigu reiktų išsrinkti vienus vienintelius kvepalus, šie man būtų rimti pretendentai. Tiesa, jų EDT ir EDP versijos labai skiriasi. O priimtiniausia mano nosiai yra PP. Aišku, ji neįkandama man einamuoju metu.
Bet buvo taip gera gera gera skaityti, kad dar kažkam irgi taip patiko šie kvepalai rolleyes.gif Ačiū tau, kad sugebi ir randi laiko taip gražiai parašyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 10 09, 12:11)
Tiesa,  jų EDT ir EDP versijos labai skiriasi. O priimtiniausia mano nosiai yra PP. Aišku,  ji neįkandama man einamuoju metu.

Bet buvo taip gera gera gera skaityti, kad dar kažkam irgi taip patiko šie kvepalai rolleyes.gif Ačiū tau, kad sugebi ir randi laiko taip gražiai parašyti 4u.gif

Ačiū 4u.gif

Žinau, kad skiriasi, labai norėčiau rasti pauostymui ir palyginimui EDT, deja į mano šauksmą skelbimų skyrelyje pasiūlė viską, ką prašiau, išskyrus juos verysad.gif . Dar vienas riebus kąsnis su visa tara man šiuo metu irgi nebeįkandamas.

Į temą. Nuo pavasario apsvajoti (bet ne kaip pirkinys, o tik pažintis) Rive Gauche by Yves Saint Laurent.

Su išankstinėm nuostatom - 1. nemėgstu aldehidų ir 2. jie bus panašūs į Calandre by Paco Rabanne.

Tai ką gi aldehidų aš tikrai nemėgstu. Rive Gauche manau labai praktiški gydomieji kvepalai. Na gal neįžeisiu gerbėjų tokiais pamąstymais - bet kas ištvers 20 pirmų minučių jų cheminį šoką, vėliau jau turbūt gerbs ir mylės. Tikėjausi "Kalandrinio" šilkinio švelnumo, į nosį trinktelėjo košmariškas cheminio valiklio, skiediklio ar dar nežinau kokio cheminio preparato kvapas. Bėgdavau nosį užsispaudus vaikystėje nuo tokių. Matyt aldehidai plius citrusai ir manau dar snaputis (ar pelargonija) lygu doh.gif .

Bet gana greitai supratau, kad taip kvepia tik prie odos ir labai greitai silpnėja, rimsta, minkštėja, švelnėja ir skleidžiasi gražios gėlės. Gydomieji todėl, kad manau padėtų atprasti nuo parfumisčių profesinės ligos - kišti riešą prie nosies. Šleifas ir oras aplink dieviško aromato, bet ranka reikalinga mosikuoti ir judinti orą aplink. O šiaip tai norisi rankas susikišti už nugaros, nes prie odos jaučiasi ta baisioji cheminė bomba.

Labai norėčiau pauostyti iš tolo, ant kitos moters, bet nė viena mano draugė nesileistų jais apipurškiama ir pasakytui fui, kaip smirda... Šleife, kurį pagaunu judėdama arba dirbtinai judindama aplink orą, jaučiu ir gardeniją, ir rožę, nors dažnai rožių nepagaunu, ir apskritai labai mielą šilkinį darinį, panašų į Calandre, tik priimtinesnį, nes mažiau išsaldėjantį.

Po geros valandos jau galima ir riešą pauostyti... Žodžiu kvepalai, ugdantys kantrybę ir apdovanojantys kantriuosius nuostabiu gėlių aromatu.
Atsakyti
Voile de Violette by Sonoma Scent Studio

Iš mėginėlio pasirodė visas mielas našlaičių kvapas. Ant odos - liūdesys visiškas. Esu uosčiusi įdomesnių kedro išraiškos formų (daugiau be kedro nebesuuodžiu nieko). Našlaičių nebeliko sad.gif. Po pusvalndžio nusiploviau ir persikvėpinau kitais kvepalais. Gal todėl, kad iš nepurškiamo mėginėlio. Bet nesužavėjo. Netgi nesudomino.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 10, 05:49)
Žinau, kad skiriasi, labai norėčiau rasti pauostymui ir palyginimui EDT, deja į mano šauksmą skelbimų skyrelyje pasiūlė viską, ką prašiau, išskyrus juos  verysad.gif . Dar vienas riebus kąsnis su visa tara man šiuo metu irgi nebeįkandamas.

O tu neprarask vilties mirksiukas.gif Nes EDT versija žymiai dažniau sutinkama ir lengviau randama. Anksčiau ar vėliau gal kas pasiūlys. Bent jau pauostyti, palyginti abi versijas tikrai verta.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 09, 08:50)
Mano jau nebe dienos, o geros savaitės įspūdžiai:

Guerlain L'Heure Bleue (EDP)
Keletas išmainytų mililitrų atomaizeryje... Pirmas papurškimas - o dieve, Mona di Orio? Kurie?

Nuit Noire man lyg praskiesta valandėlės versija.
Atsakyti
siandien ir vel as pakileta wub.gif wub.gif

gucci EU DE PARFUM II
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 10 10, 06:49)
Į temą. Nuo pavasario apsvajoti (bet ne kaip pirkinys, o tik pažintis) Rive Gauche by Yves Saint Laurent.

Rive Gauche ir aš šiandien išbandžiau. Na taip, kažkokio "chemiškumo, metališkumo" jie turi smile.gif Bet mano pirma mintis užsipurškus - "kokie įdomūs aldehidai". Neišgąsdino, gal todėl, kad aš juos visai mėgstu. Iš pradžių negalėjau perprasti, kokį čia kvapą pagaunu, tokį pažįstamą... Paskui jau pasiskaičiusi natas, supratau, kad pelargonijos, ir dar turbūt šiek tiek ylang-ylang'o. Pelargonijų kvapo šiaip jau aš nemėgstu, bet šiuo atveju, mano nosiai visai įdomus derinys gavosi rolleyes.gif
Paskui ir man sušvelnėja, suminkštėja, palieka gėlių aromatas.
Kaip bebūtų, pati sau buteliuko ko gero nepirkčiau, bet jei kas padovanotų, mielai karts nuo karto kvepėčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tays: 11 spalio 2010 - 13:31
Šiandien ant rankos pabandžiau Aqua Allegoria - Pamplelune by Guerlain (labai jau kardinalūs vertinimai) ir Aqua Allegoria – Mandarine Basilic by Guerlain. Pradžioje abu kvapai skleidėsi žaviai, citrusiniai. Pamplelune turėjo nuostabaus graifruto kartumo neskanu, bet kvapas patinka, Mandarine Basilic - saldokas mandarinas su šviežio baziliko kvapu. Vėliau su Pamplelune prasidėjo smagumas - atsiskleidė labai nemaloni nata, dėl kurios aš sutinku su neigiamu ir žiauriu palyginimu (įtariu kad tai juodi serbentai). Bazėje sušvelnėjo, tas nemalonus kvapas dingo, bet.. per psichiką jau duota doh.gif Mandarine Basilic - apie vidurines natas pamiršau nes skubėjau grįžt darban. Bazinėse natose nusaldėjo, dingo citrusinis ir baziliko žalumos priekonis. Man tapo panašiau į nusigazavusį mandarininį limonadą ar saldainį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglužė žiemos: 12 spalio 2010 - 16:26
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 10 07, 18:45)
Šiandien testavau Atkinsons kvapą Spirit Of Africa Dayo Happiness EDT
Pirkdama afrikietišką kvapą, tikėjausi labai aštrių, prieskoninių, bet likau maloniai nustebinta.  bigsmile.gif  Kvapas pasirodė tikrai džiaugsmingas, pakylėjantis - lengvi,  šilti, neįkyrūs prieskoniai persipina su lengvu gėlių aromatu.. - nesu gera ekspertė, nes pvz. kas yra  Moroccan (kaip suprantu - Maroko) aromatai, įeinantys į šį kvapą, pati nežinau, neteko jų atskirai testuoti  blush2.gif Pradžioje papurškus, jaučiasi lyg žaliai rūgštoka, pasijaučia prieskoniai... tada bando lyg ir lengvos gėlytės skleistis. Deja mano nosis niekaip neatskyrė/nepagavo, kokios konkrečiai gėlės šiuose kvepaluose - taip ir liko man tai paslaptis g.gif  biggrin.gif  Bazėje užuodžiu beveik (tačiau nevisiškai analogiškus) bažnytinius smilkalus, tačiau jie neįkyrūs, lengvi, prasisklaidę.
Labai lauksiu daugiau atsiliepimų apie šį bei kitus Atkinsons kvapus. bigsmile.gif

Vakar ir šiandien aš kelių forumiečių dėka gavau krūvą atomaizerių su įvairiausiais kvepalais, deja, šiek tiek sloguoju. Atrodo užuočiu, bet nesu tikra, ar tiksliai (pamėgintas Mitsouko smegenyse pavirto "vaikišku muiliuku" - tai manau, kad pažintis su juo per tą slogą įvyko netinkamai. Atidėtas kitam kartui smile.gif)

Visgi bandau aprašyti - Atkinsons kvapą Spirit Of Africa Dayo Happiness EDT, bet nenustebsiu, jeigu po slogos apsigalvosiu dėl savo vertinimų...

Šis stiprus kvapas kaip mat pralaisvino kvėpavimo takus biggrin.gif

Pirma mintis - man šis kvapas labiau vyriškas, nei moteriškas, geriausiu atveju - unisex. Prieskoniai su citrusais. Ryškūs, aštroki. Labai primena kažką žinomo, bet sakyčiau, kad vyriško. Vyro ar sūnaus turėtus kvepalus (per turimus perbėgau - tokių lyg ir neradau). Vėliau minkštėja ir švelnėja. Gražiai kintantis kvapas. Žavus tuo, kad jokio saldumo, po aštrumu paslėptas kremiškas švelnumas pamažu ima viršų, bet saldumo pojūčio mano nosiai nėra.

Manau itin gerai laikytųsi ir taupiai naudotųsi - man užteko vieno papurškimo. Drąsus kvapas, man asmeniškai - kiek per ryškus, ypač viršutinės ir širdies natos. Tonizuojantis, išjudinantis, neleidžia apsnūsti ir užsisvajoti. Nugesus pradinėms natoms, išlenda kažkas labai mielo artimo mėtoms, vėsus žalias prieskonis ir fone šiltas, jaukus švelnių gėlių aromatas...

Ir aš neturiu minčių, kas per gėlės švelnina kompoziciją sad.gif.

Nebūtų tai mano kasdieniai kvepalai, bet susipažinti tikrai buvo verta. Ir būtinai pabandysiu ant vyriškos odos smile.gif. Maniškiai mano eksperimentams nesipriešina smile.gif.

Atsakyti