QUOTE(klumpele @ 2010 09 07, 10:56)
Tikrai įdomu paskaičiuoti
Darželis: 200 lt+100 lt būreliai. + 20 lt (teatrai, ekskursijos ir pan) Viso: 320 lt/ mėn
Pas mus dauguma vaikų į darželį vaikšto su kuprinėmis

nes dauguma susineša savo žaislus, albumus ir pan. Šokių batelius irgi dauguma turi, nes lanko šokių būrelį darželyje.
Mokykla: pietūs 120 lt+150 lt Prailginta grupė. Viso: 270 lt/mėn.
Pratybos kaip suprantu yra perkamos metams. Ar mėn?
darzelyje neskaiciavau papildomu rinkliavu - buvo po 10 Lt i menesi ( manau ir mokykloje tokios bus, jeigu ne didesnes). Spektakliams budavo 5-10 Lt i menesi ( mokykloje irgi buna). Ekskursiju darzelyje nebuvo - mokykloje sunui buvo, dukrai manau bus ( kainos ivairiai nuo taloneliu visuomeniniam transportui iki 40 Lt)
Burelio papildomo neskaiciuoju, nes tiek darzelyje lanke karate, tiek dabar jau vel vezioju, tai 90 Lt. Kitu dar nepasirinko ( dalis mokykloje yra nemokamu).
O i darzelyje kuprines nereikejo - turejo savo vaikiskas kuprinytes, rankinukus ar maiselyje nesesi jeigu nesesi ( tai nebuvo daznai praktikuojama).
Sokiu bateliu nereikejo, jeigu sokdavo, tai sokdavo su basutemis ( grupeje irgi su jomis budavo ir i mokykla persiauti jos irgi nupirktos).
Darzelyje sportavimui reikejo maikutes ir treninginiu kelnyciu ( sportuodavo saleje su kojinemis), o i mokykla reikia trumpa apranga, ilga apranga ir sportiniai bateliai.
Pratyboms tokia suma metams ( tikiuosi - sunui uzteko), antroje klaseje bus didesne, nes prisides anglu.
A, dar visai buvau pamirsusi - prasidejo mokykla, prasidejo pusryciai namuose ( anksciau pusryciaudavo darzelyje). Situ islaidu taip iskart nepasakysiu, kol
kas tinka sausi pusryciai su pienu kaip ir broliui. Ir aisku telefono papildymai - dabar jau sulaukiau prisidavimo, kad grizo is mokyklos namo ( prailginta grupe dar neprasidejo)
QUOTE(klumpele @ 2010 09 07, 10:56)
Tik aš kažkaip įsivaizduoju, na noriu tikėti, kad man mokyklinukai tikrai nekainuos daugiau nei darželinukai (tuo labiau , kad turiu porą pažystamų, kurios patvirtina mano spėjimus

)
na mano jau ne pirmas mokyklinukas, tai is patirties zinau, kad musu atveju islaidos padideja.