Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

QUOTE(dontstop @ 2010 09 07, 10:42)
Mum nei vieno daikto nei atidavė, nei padovanojo  4u.gif
Apytikslės kainos:
vėžimėlis 550
lovytė 120
maitinimo kėdutė 200
autokėdutė 150
vystymo lenta 60
viską pirkom per nuolaidas, po trūputį, nuo 3  nestuke.gif  mėn pradedant

maniežų, sūpuoklių, šokliukų neturėjom, skaitau, visiškai nereikalingi daiktai, vaikštynės nė gydytojai neleido.

Žaislų pirmam mėnesiui išvis nepirkom, nereikėjo, vėliau kiekvieną mėn pirkom po 1 - kelis žaislus, dapirkinėjom trūkstamus/išaugamus rūbelius

na cia labai abstrakciai smile.gif juk vien prie lovytes ciuzinukas(butinas), pataliukai, patalyne, apsaugos, na gal karusele g.gif
vonele ir visi jos reikmenys...
kiti baldai...
ir mano nuomone, didziausios islaidos motinos pieno pakaitalui blink.gif juk ne visos maitina pacios g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 09 07, 09:29)
o galima, papunkciui, kas kiek...? neisivaizduoju doh.gif
lovyte? vezimas? autokedute? kedute maitinimui? maniezas, supuokles, sokliukas... zaislai rubai. nevisiem kazkas atiduoda, kiti viska perka biggrin.gif ne visiems tinka vezimas is turgaus, kiek suprantu vien vezimukui reikia apie 2000 maziausiai g.gif

Žinoma , kad ne visiems tinka Golfiukas, juk gerai mašinai reikia apie 40 000lt, ar ne mirksiukas.gif biggrin.gif

Lovytė (maniežas) -150 lt
Vežimėlis: 600 lt
Maitinimo kėdutė 150 lt (jau pardaviau už 100 lt mirksiukas.gif )
Auto kėdutė: 200 lt

Viskas bus parduota po 1m. taigi dalis pinigų sugrįš tongue.gif

Bekase.
Tikrai įdomu paskaičiuoti drinks_cheers.gif
Darželis: 200 lt+100 lt būreliai. + 20 lt (teatrai, ekskursijos ir pan) Viso: 320 lt/ mėn
Pas mus dauguma vaikų į darželį vaikšto su kuprinėmis mirksiukas.gif nes dauguma susineša savo žaislus, albumus ir pan. Šokių batelius irgi dauguma turi, nes lanko šokių būrelį darželyje.
Mokykla: pietūs 120 lt+150 lt Prailginta grupė. Viso: 270 lt/mėn.
Pratybos kaip suprantu yra perkamos metams. Ar mėn?

Bet šiaip gal ir beprasmė diskusija, nes kainos mokyklose ir darželiuose labai skirtingos, tuo labiau nuo miestų priklauso. Tik aš kažkaip įsivaizduoju, na noriu tikėti, kad man mokyklinukai tikrai nekainuos daugiau nei darželinukai (tuo labiau , kad turiu porą pažystamų, kurios patvirtina mano spėjimus ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 09 07, 10:54)
na cia labai abstrakciai smile.gif juk vien prie lovytes ciuzinukas(butinas), pataliukai, patalyne, apsaugos, na gal karusele g.gif
vonele ir visi jos reikmenys...
kiti baldai...
ir mano nuomone, didziausios islaidos motinos pieno pakaitalui blink.gif juk ne visos maitina pacios g.gif

Be abejo, visko reikėjo, viską pirkom, bet viskam užteko tų valstybės skirtų pinigėlių smile.gif Bet kur galėjom sutaupyt, ten sutaupėm, pvz. pataliukus ir apsaugėles pasiuvau pati smile.gif Baldų kitų nepirkom, nereikėjo, o ir tuo metu neturėjom kur statyt.

Su pienuku pasisekė, vis dar maitinu smile.gif
Atsakyti
Kadangi yra tekę gyventi ir iš 600 lt per mėnesį, tai galiu pasakyti, kad labai daug priklauso nuo poreikių. Man pvz. iki šiol tinka rūbai iš padėvėtų parduotuvių, nors tikrai galiu sau leisti pirkti naujus. Po kavines niekada nevaikščiojau, į kino teatrą retai, nes man to nereikia. Kosmetiką perku rusišką iš eurokos (nes geriausiai tinka mano odai), o ir tos naudoju minimaliai. Į kirpyklą turbūt nueinu sykį metuose. Todėl didžiausios išlaidos šiuo metu yra automobiliui ir būsimam kūdikiui. Vėl gi, negalėtume sau leisti tokių išlaidų, nebūtų ir tokio automobilio, nepirktume naujo vežimėlio.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 09 07, 10:42)
Mum nei vieno daikto nei atidavė, nei padovanojo  4u.gif
Apytikslės kainos:
vėžimėlis 550
lovytė 120
maitinimo kėdutė 200
autokėdutė 150
vystymo lenta 60
viską pirkom per nuolaidas, po trūputį, nuo 3  nestuke.gif  mėn pradedant

maniežų, sūpuoklių, šokliukų neturėjom, skaitau, visiškai nereikalingi daiktai, vaikštynės nė gydytojai neleido.

Žaislų pirmam mėnesiui išvis nepirkom, nereikėjo, vėliau kiekvieną mėn pirkom po 1 - kelis žaislus, dapirkinėjom trūkstamus/išaugamus rūbelius

Mums nei šokliuko, nei vaikštynės kinezetarapeutė nerekomendavo pirkti, tad jų ir neturime ir nepirksime.
Mums viskas irgi panašiai kainavo kaip jums:
vežimėlis 650Lt
lovytė 210Lt
autokėdutė 120Lt
didesnė autokėdutė 195Lt
Pagrindiniai stambiausi pirkiniai tokie. Tad žiūriu ne mes vieni su mažom sumom aigindami vaiką išsisukam. Donstop irgi savo pavyzdžiu parodė, kad tai įmanoma.
O kad didesnis vaikas brangiau išlaikomas kainuoja, tai drįsčiau nesutikti. Tų mažų vaikučių batukai ne ką pigesni negu paauglių. Maži rūbeliai irgi kainuoja panašiai arba net brangiau negu suaugusių ar paauglių. O pirkiniai tokie kaip pratybos, knygos, rūbai į mokyklą ir t.t. yra analogiški pirkiniams (kainos prasme) kaip vežimėlis, kėdutė, rūbeliai, pampersai ir t.t. Kiek mokyklinukui kainuoja būrelis, man tiek pampersai gal kainuoja. Tad išlaikymo prasme nematau skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2010 09 07, 10:39)
Išlaidos rūbams, batams, kanceliarinėms nesiskaito, nes juos ar taip ar taip reikia pirkti tiek darželinukui tiek mokyklinukui. Be to, tokie dalykai neperkami kas mėn.  Jūs skaičiuokite mėn einamąsias išlaidas mokiniui ir darželinukui.

Kalbant apie išlaidas kūdikio išlaikymui: lovytėms, vežimėliams it tt. tp jos nesiskaito! Nes dauguma tėvų tuos dalykus kai vaikas paauga parduoda. Kad ir už mažesnę kainą, bet galutianiame rezultate vis tiek pinigai sugrįžta.

na netikiu, kad darzelinukui reikia tiek pat, kiek penktokui, ar astuntokui, ar desimtokui. ka darzelinukai veikia su pvz. storais sasiuviniais, aplankalais, o ir kuprines paprastai vaikiskos buna( o ju kaina tikrai zenkliai mazesne)
o kodel nenorit itraukti kitu islaidu, juk pagrinde jos ir isauga bigsmile.gif
kita vertus pietus mokykloje(1 kartas) ir maistas darzelyje uz panasia suma(3 ar 4 kartai) skirtumo irgi nematot?
kiek kainuoja darzelinuko islaidos kelionei i teatrus, ar kur juos ten veziodavo, nepamenu g.gif ir bent jau pradinuku isvykos 1-2 kartus , ir mazesnes kas 1-2 men bigsmile.gif

QUOTE(dontstop @ 2010 09 07, 10:57)
Be abejo, visko reikėjo, viską pirkom, bet viskam užteko tų valstybės skirtų pinigėlių  smile.gif  Bet kur galėjom sutaupyt, ten sutaupėm, pvz. pataliukus ir apsaugėles pasiuvau pati  smile.gif Baldų kitų nepirkom, nereikėjo, o ir tuo metu neturėjom kur statyt.

Su pienuku pasisekė, vis dar maitinu  smile.gif

saunuole, puikiai tvarkotes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 09 07, 10:04)
Kadangi yra tekę gyventi ir iš 600 lt per mėnesį, tai galiu pasakyti, kad labai daug priklauso nuo poreikių. Man pvz. iki šiol tinka rūbai iš padėvėtų parduotuvių, nors tikrai galiu sau leisti pirkti naujus. Po kavines niekada nevaikščiojau, į kino teatrą retai, nes man to nereikia. Kosmetiką perku rusišką iš eurokos (nes geriausiai tinka mano odai), o ir tos naudoju minimaliai. Į kirpyklą turbūt nueinu sykį metuose. Todėl didžiausios išlaidos šiuo metu yra automobiliui ir būsimam kūdikiui. Vėl gi, negalėtume sau leisti tokių išlaidų, nebūtų ir tokio automobilio, nepirktume naujo vežimėlio.

drinks_cheers.gif
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 09 07, 10:05)
Mums nei šokliuko, nei vaikštynės kinezetarapeutė nerekomendavo pirkti, tad jų ir neturime ir nepirksime.
Mums viskas irgi panašiai kainavo kaip jums:
vežimėlis 650Lt
lovytė 210Lt
autokėdutė 120Lt
didesnė autokėdutė 195Lt
Pagrindiniai stambiausi pirkiniai tokie. Tad žiūriu ne mes vieni su mažom sumom aigindami vaiką išsisukam. Donstop irgi savo pavyzdžiu parodė, kad tai įmanoma.
O kad didesnis vaikas brangiau išlaikomas kainuoja, tai drįsčiau nesutikti. Tų mažų vaikučių batukai ne ką pigesni negu paauglių. Maži rūbeliai irgi kainuoja panašiai arba net brangiau negu suaugusių ar paauglių. O pirkiniai tokie kaip pratybos, knygos, rūbai į mokyklą ir t.t. yra analogiški pirkiniams (kainos prasme) kaip vežimėlis, kėdutė, rūbeliai, pampersai ir t.t. Kiek mokyklinukui kainuoja būrelis, man tiek pampersai gal kainuoja. Tad išlaikymo prasme nematau skirtumo.

Būtent drinks_cheers.gif auginat mažą vaiką, išlaidos sudaro pampersai, mišinėliai, būtiniausi pirkiniai, vaikas apauga, šitas išlaidas keičia darželio mokestis, būreliai ir pan, einant į mokykla vėl vienos išlaidos dingsta kitos atsiranda. Bet vidurkis vienam vaikui manau būtų apie 300 lt +/- (pagal galimybes biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2010 09 07, 10:39)
Išlaidos rūbams, batams, kanceliarinėms nesiskaito, nes juos ar taip ar taip reikia pirkti tiek darželinukui tiek mokyklinukui. Be to, tokie dalykai neperkami kas mėn.  Jūs skaičiuokite mėn einamąsias išlaidas mokiniui ir darželinukui.

Pirkti reikia, bet darzelinuko islaidos mokykliniam nelygu 4u.gif
Sakykim, mazasis eina i lopseli, jam pirkau:
kedai-40lt
basutes medziagines-15lt
dveji treningiukai po 30lt-60lt
5 golfai po 10lt-50lt
kojinaites, kelnaites, pizama-40lt
Kanceliarines-0
VISO: 205lt (keliems menesiams)+160 kas menesi uz lopseli

Vyresnelis paauglys:
Dveji dzinsai po 100lt-200lt
Kedai-200lt
Sporbaciai-60lt
dveji marskiniai po 30lt-60lt
dzemperiai du po 30lt-60lt
Sportine apranga "adidas"(firmine)-200lt
kuprine-30lt
pratybos-200lt
apatiniai, kojines-100lt
VISO: 1110lt(keliems menesiams)+120 kas menesi maitinimas+100 sportiniu sokiu kolektyvas+100 kas menesi dalyvavimas konkursuose.
Taigi?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 09 07, 11:13)

Taigi nėra būtina paaugliui pirkti tokius brangius rūbus, tuo labiau firminius, čia jūs savo noru tiek išleidot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renaya @ 2010 09 07, 09:11)
Išgyventi už 2000 šeimai misija neįmanoma. Egzistuoti - taip. Vien mokesčiai žiemos sezonu pas mus sudaro 1100 lt (paskolų nėra).

Gautumet kompensacijas uz sildyma, nes vienam seimos nariui iseina maziau nei 525 Lt (berods tokia ta riba) 4u.gif

Ir dar, pastebejau, kad visos mes cia skirtingai suprantame, kas yra isgyventi/gyventi/nieko sau negaileti. Vienos mokamus gydytojus ir atsidejima ateiciai priskiria prie "normalaus" gyvenimo, kitos gi, prie prabangaus smile.gif

As isgyvenima, egzistavima suprantu kaip sedejima tamsiame, saltame kambaryje, issivirus puoda makaronu, su vienu prastu televizorium, be interneto. O mokamus gydytojus ir taupyma prie normalaus gyvenimo. Prabanga man - tai jachtos ir kanarai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 09 07, 10:13)

A kodėl mažiukui kedai už 40 lt, o va didesniam jau firminiai po 200 lt lotuliukas.gif

Kodėl jūs vis minite tuos rūbus aš nesuprantu doh.gif Negi iki to laiko vaikai vaikšto nuogi, basi? Šiais metasi į darželį nei rūbų nei batų dukrai nepirkau tongue.gif Nei batų per metus išaugo, nei rūbų g.gif Kurpinė (gera ecco, dar liko nuo praeitų metų, tikiu, kad su ja dar ir į mokyklą išeis į 1kl).

Sutinku, kad mokyklinukui brangiau kainuoti gali būreliai, jei lanko profesionaliai, bet kiek čia tokių yra?

Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2010 09 07, 10:56)
Tikrai įdomu paskaičiuoti  drinks_cheers.gif
Darželis: 200 lt+100 lt būreliai. + 20 lt (teatrai, ekskursijos ir pan) Viso: 320 lt/ mėn
Pas mus dauguma vaikų į darželį vaikšto su kuprinėmis mirksiukas.gif  nes dauguma susineša savo žaislus, albumus ir pan. Šokių batelius irgi dauguma turi, nes lanko šokių būrelį darželyje.
Mokykla: pietūs 120 lt+150 lt Prailginta grupė.  Viso: 270 lt/mėn.
Pratybos kaip suprantu yra perkamos metams. Ar mėn?

darzelyje neskaiciavau papildomu rinkliavu - buvo po 10 Lt i menesi ( manau ir mokykloje tokios bus, jeigu ne didesnes). Spektakliams budavo 5-10 Lt i menesi ( mokykloje irgi buna). Ekskursiju darzelyje nebuvo - mokykloje sunui buvo, dukrai manau bus ( kainos ivairiai nuo taloneliu visuomeniniam transportui iki 40 Lt)
Burelio papildomo neskaiciuoju, nes tiek darzelyje lanke karate, tiek dabar jau vel vezioju, tai 90 Lt. Kitu dar nepasirinko ( dalis mokykloje yra nemokamu).
O i darzelyje kuprines nereikejo - turejo savo vaikiskas kuprinytes, rankinukus ar maiselyje nesesi jeigu nesesi ( tai nebuvo daznai praktikuojama).
Sokiu bateliu nereikejo, jeigu sokdavo, tai sokdavo su basutemis ( grupeje irgi su jomis budavo ir i mokykla persiauti jos irgi nupirktos).
Darzelyje sportavimui reikejo maikutes ir treninginiu kelnyciu ( sportuodavo saleje su kojinemis), o i mokykla reikia trumpa apranga, ilga apranga ir sportiniai bateliai.
Pratyboms tokia suma metams ( tikiuosi - sunui uzteko), antroje klaseje bus didesne, nes prisides anglu.

A, dar visai buvau pamirsusi - prasidejo mokykla, prasidejo pusryciai namuose ( anksciau pusryciaudavo darzelyje). Situ islaidu taip iskart nepasakysiu, kol
kas tinka sausi pusryciai su pienu kaip ir broliui. Ir aisku telefono papildymai - dabar jau sulaukiau prisidavimo, kad grizo is mokyklos namo ( prailginta grupe dar neprasidejo)

QUOTE(klumpele @ 2010 09 07, 10:56)
Tik aš kažkaip įsivaizduoju, na noriu tikėti, kad man mokyklinukai tikrai nekainuos daugiau nei darželinukai (tuo labiau , kad turiu porą pažystamų, kurios patvirtina mano spėjimus ax.gif )

na mano jau ne pirmas mokyklinukas, tai is patirties zinau, kad musu atveju islaidos padideja.
Atsakyti