Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

Aš pastebėjau, kad vaikui itin svarbu, ne kokie žaislai, o kad prisėstum kartu su juo bent 10 minučių pažaisti kartu. Tada ir eilinės kaladėlės pavirsta piratais ar princesėm, traukiniai ima skraidyti, o keletas knygų sustatytų A forma pavirsta viduramžių pilimi.

Mano nuomone, geriau sutaupyt vienam brangiam žaislui ir jį saugot, nei užverst kalnu plasmasės iš Kinijos.

Pastebėjau, kad kai žaislų daug - nežaidžia nė su vienu. Jei surenki - palieki 2-4, staiga pasidaro įdomūs ir pradeda žaist tai su vienu tai su kitu.
Atsakyti
tikrai tiesa drinks_cheers.gif

as dabar nemazai zaislu paslepiau,tai zaidzia su tais keliais kurie yra,o kai istraukiau medines kaladeles su puzle,tai patys geriausi zaislai lotuliukas.gif
as kol stovi eglute savo panai kasdien dedu,tai vaisiu,ar siaip koki kinderi,gumos pakeli,sausainiu....atsikelus iskart bega po egle ir tiek laimes,kad buvo senis saltis ir jai atnese dovanu lotuliukas.gif o jau didziausios dovanos visuomet per kucias buna pas mociute lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 24, 11:46)
tikrai tiesa  drinks_cheers.gif

as dabar nemazai zaislu paslepiau,tai zaidzia su tais keliais kurie yra,o kai istraukiau medines kaladeles su puzle,tai patys geriausi zaislai lotuliukas.gif
as kol stovi eglute savo panai kasdien dedu,tai vaisiu,ar siaip koki kinderi,gumos pakeli,sausainiu....atsikelus iskart bega po egle ir tiek laimes,kad buvo senis saltis ir jai atnese dovanu lotuliukas.gif o jau didziausios dovanos visuomet per kucias buna pas mociute lotuliukas.gif

As kasdien nededu schmoll.gif tik per kaledas randa 4u.gif

reiks ir man daly zaislu paslept g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 11 24, 09:07)
saunu  4u.gif

As savo zaislu nei vieno neissaugojau  g.gif

aaa tai tu pvz. uz mane jaunesne. kai as domejausi lelemis, tokiu dar nebuvo (pries 20m.) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2010 11 24, 09:29)
Aš pastebėjau, kad vaikui itin svarbu, ne kokie žaislai, o kad prisėstum kartu su juo bent 10 minučių pažaisti kartu. Tada ir eilinės kaladėlės pavirsta piratais ar princesėm, traukiniai ima skraidyti, o keletas knygų sustatytų A forma pavirsta viduramžių pilimi.

Mano nuomone, geriau sutaupyt vienam brangiam žaislui ir jį saugot, nei užverst kalnu plasmasės iš Kinijos.

Pastebėjau, kad kai žaislų daug - nežaidžia nė su vienu. Jei surenki - palieki 2-4, staiga pasidaro įdomūs ir pradeda žaist tai su vienu tai su kitu.

drinks_cheers.gif pilnai sutinku!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 23, 22:00)
pasikuitus palepej galima butu atrasti ir mano arkliuka plasmasini su ratukais,pirmuosius rieducius ir net mamos mokykliniu knygu,sasiuviniu ir eglutes zaisliuku doh.gif  lotuliukas.gif

a vat šitų tai neišmesk jokiais būdais, dar po kiek metų bus tikrai įdomu iššimti, ir net pasikabinti ant eglutės.(namie visada kabinadavom ant eglės mamos vaikystės laikrodį.. labai gražus, dabar nė su žiburiu nerasi.. o jau apie 50 metų..) (arba kai aš atvažiuosi, abi pasikuisim lotuliukas.gif ).
O šiaip fainai, kad išsaugota tiek, ir tas barbių namas blink.gif aš tai turiu ir keletą išsisaugojus, tėvams prisakiau, kad neišmestų nieko,ypač savo didelę lėlę kaip vaikas atrodančią... nukirptom blakstienom ir plaukais, bet vis dar prisimenamą wub.gif (nu aišku,jei dukra bus ateity...)

o jei labiau prie temos, tai aš ir už tai, kad geriau mažiau, bet kokybiški, įdomūs, naudingi, ar lavinamieji žaislai vaikams.

ir visai į temą, nebežinau kuriam psl ir kieno postas buvo, kad "kaip galima išgyvent už 2000 lt".. deja, bet tai skaudi realybė, bet manau kad labai daaug šeimų gyvena net tiek neturėdami į mėn (3 ir daugiau asm.) ir kažkaip išsiverčia. Aišku, laisvu gyvenimu nepavadinsi, bet ką daryt, kai tokia situacija unsure.gif tiesiog apkarpai savo poreikius, jau renkies ką nusipirkt ir kur nueit, o neimi visko aklai. labai norint pasitaupyt galima.

nors tema apie Lietuvą, bet paskutiniuose psl. skaičiau postą kur moteris gyvenanti Belgijoje rašė (na ten pat gyvenu ir aš),tai kad maistui apie 500 eur realiai du suaugę tai man čia kaip ir daugoka pasirodė (kad ir su visais bio), ir kažkaip nereiktų dėti liūdno feico, kad nelieka per daug finansų, jei apie 200 eur išleidžiama kavinėms pvz., šitas tikrai gali būt apkarpyta, du kart per sav ir nebūtina išeit susitikt, galų gale galima ir į namus pasikviest, išsikept pyragą ir pasidaryt kavos - ir skaniau, ir pigiau, ir lygiai taip pat pabendraus. na, kaip ir ne mirtinas reikalas, tai ir prisidėtų daugiau tų "lišnų" euriukų.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 11 24, 17:43)
a vat šitų tai neišmesk jokiais būdais, dar po kiek metų bus tikrai įdomu iššimti, ir net pasikabinti ant eglutės.(namie visada kabinadavom ant eglės mamos vaikystės laikrodį.. labai gražus, dabar nė su žiburiu nerasi.. o jau apie 50 metų..) (arba kai aš atvažiuosi, abi pasikuisim  lotuliukas.gif ).
O šiaip fainai, kad išsaugota tiek, ir tas barbių namas  blink.gif  aš tai turiu ir keletą išsisaugojus, tėvams prisakiau, kad neišmestų nieko,ypač savo didelę lėlę kaip vaikas atrodančią... nukirptom blakstienom ir plaukais, bet vis dar prisimenamą  wub.gif (nu aišku,jei dukra bus ateity...)

pas mama tu senoviniu zaisliuku jau ir sudulyjusiu yra lotuliukas.gif tai ant sakos ne kabini,o tik padedi lotuliukas.gif (toks pauksciukas yra,kad ji reikia prisegti prie sakutes ir jis tupi)vynuogiu kekes,kankoreziai,burbulai,o girlendos"lietutis"jau tokios juokingos lotuliukas.gif o dirbtines eglutes senovines..... doh.gif
kiek zinau palepej yra ir tavo pati pirmoji lovyte su ciuziniu lotuliukas.gif rogutes lotuliukas.gif bei kazkieno mergautiniu pamergiu sukneliu,batu,rankinuku.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif reikia ten tik fotografuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

man tai labiausiai mieliausi kinder ziasliukai wub.gif pliumpu pliumpu masinyte,smurfai(filmuka pamenate tikriausiai)dabartiniai tikrai negrazus schmoll.gif
galbut ne i tema,bet prisiminiau,kad kazkur turi buti knygeliu su filmuko KENDI, MARSU,AICHO personazais lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnex: 24 lapkričio 2010 - 17:19
QUOTE(ugnex @ 2010 11 24, 16:12)
pas mama tu senoviniu zaisliuku jau ir sudulyjusiu yra lotuliukas.gif tai ant sakos ne kabini,o tik padedi lotuliukas.gif (toks pauksciukas yra,kad ji reikia prisegti prie sakutes ir jis tupi)vynuogiu kekes,kankoreziai,burbulai,o girlendos"lietutis"jau tokios juokingos lotuliukas.gif o dirbtines eglutes senovines..... doh.gif
kiek zinau palepej yra ir tavo pati pirmoji lovyte su ciuziniu lotuliukas.gif rogutes lotuliukas.gif  bei kazkieno mergautiniu pamergiu sukneliu,batu,rankinuku....

persikelsiu į až su klausimu blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 11 24, 16:43)
a vat šitų tai neišmesk jokiais būdais, dar po kiek metų bus tikrai įdomu iššimti, ir net pasikabinti ant eglutės.(namie visada kabinadavom ant eglės mamos vaikystės laikrodį.. labai gražus, dabar nė su žiburiu nerasi.. o jau apie 50 metų..) (arba kai aš atvažiuosi, abi pasikuisim  lotuliukas.gif ).
O šiaip fainai, kad išsaugota tiek, ir tas barbių namas  blink.gif  aš tai turiu ir keletą išsisaugojus, tėvams prisakiau, kad neišmestų nieko,ypač savo didelę lėlę kaip vaikas atrodančią... nukirptom blakstienom ir plaukais, bet vis dar prisimenamą  wub.gif (nu aišku,jei dukra bus ateity...)

o jei labiau prie temos, tai aš ir už tai, kad geriau mažiau, bet kokybiški, įdomūs, naudingi, ar lavinamieji žaislai vaikams.

ir visai į temą, nebežinau kuriam psl ir kieno postas buvo, kad "kaip galima išgyvent už 2000 lt".. deja, bet tai skaudi realybė, bet manau kad labai daaug šeimų gyvena net tiek neturėdami į mėn (3 ir daugiau asm.) ir kažkaip išsiverčia. Aišku, laisvu gyvenimu nepavadinsi, bet ką daryt, kai tokia situacija  unsure.gif  tiesiog apkarpai savo poreikius, jau renkies ką nusipirkt ir kur nueit, o neimi visko aklai. labai norint pasitaupyt galima.

nors tema apie Lietuvą, bet paskutiniuose psl. skaičiau postą kur moteris gyvenanti Belgijoje rašė (na ten pat gyvenu ir aš),tai kad maistui apie 500 eur realiai du suaugę tai man čia kaip ir daugoka pasirodė (kad ir su visais bio), ir kažkaip nereiktų dėti liūdno feico, kad nelieka per daug finansų, jei apie 200 eur išleidžiama kavinėms pvz., šitas tikrai gali būt apkarpyta, du kart per sav ir nebūtina išeit susitikt, galų gale galima ir į namus pasikviest, išsikept pyragą ir pasidaryt kavos - ir skaniau, ir pigiau, ir lygiai taip pat pabendraus. na, kaip ir ne mirtinas reikalas, tai ir prisidėtų daugiau tų "lišnų" euriukų.. rolleyes.gif

italijoje valgant maista bio nemanau, kad uztektu 500€ dviems. valgant ka nori- t.y. kokybiska zuvi (tokia kokia nori), vaisius ir dazoves bio, mesa bio reiketu zymiai daugiau. nors mes nemazai pinigu isleidziam ant maisto, bet visko is bio tikrai neperka. zuvi perku ta, kuriai akcija. valgant normalu maista, valgant daug vaisiu ir dazoviu, nevalgant kiaulienos, kuri kainuoja maziau uz jautiena arba viersiena, mes isleidziam ant maisto 500€, o gal ir daugiau.
Atsakyti
ka jus norite galite sakyti,bet lietuvoje 2asmenys kazin ar pragyventu su 500lt.valgant viska BIO lotuliukas.gif pas mus nerealios kainos maisto ir neatitinka atlyginimu doh.gif o ka jau kalbeti,kad valgyti daug vaisiu,darzoviu...kaip pvz.pas jus kg.bananu gal 1euras,o pas mus jau 4lt.(gal ir brangiau)ta pati mesa jautienos kg.25lt.(gal ir daugiau)svetur 7eurai,o kur visos higienos priemones... doh.gif tai kad dedant 1=1,tai neimanoma pragyventi lietuvoje su 800lt.nei svetur su 800euru schmoll.gif
dabar taip susimasciau,jei ives lietuvoj eura,tai idomu kainas vers i eurus ar kainas palikt tokias tik eurais lotuliukas.gif nes tuomet tas pats ant to pacio ar litas ar euras,visviena"p_ _ _A" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 25, 11:26)
valgant normalu maista, valgant daug vaisiu ir dazoviu, nevalgant kiaulienos, kuri kainuoja maziau uz jautiena arba viersiena, mes isleidziam ant maisto 500€, o gal ir daugiau.

nu tai pas jus standartai kitokie, normalu. negali dviejose skirtingose šalyse būti vienodai.
mes ir nevalgom kiaulienos pvz. bet bio būna labai mažai kas, pagrinde iš daržovių, vaisių kartais, jogurtas.. bet 500 nė pro kur neišleidžiam, per pus.

QUOTE(ugnex @ 2010 11 25, 14:22)
tai kad dedant 1=1,tai neimanoma pragyventi lietuvoje su 800lt.nei svetur su 800euru schmoll.gif

vėlgi,svetur nelygu visur, mes pvz. išgyvenom kai buvo toks momentas biggrin.gif nebadavom ir leisdavom sau ir išeit, ir išvažiuot. tiesiog pasikeitė prioritetai.
ir dabar dirba vienas kol kas, tai sunkiau, nu bet kai prispiria situacija ir tvarkais kažkaip.
Atsakyti
Sveikos,
Pabandysiu įsiterpti, bet labai reikia Jūsų, mielosios, pagalbos 4u.gif
Reikalinga Jūsų nuomonė apie nuolaidas, na kas be ko- tai įdomu taupančioms ax.gif
Labai labai labai prašau atsakykite į anketą/apklausą wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
http://www.######/f/...iskinti-5f7kuan
Atsakyti