Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Lietuvoje. Kiek tam reikia pinigų?

Aišku, kad niekur nėra rojus, kai negauni daug daugiau nei minimalios pajamos.visada atrodo gerai, kur mūsų nėra..

Bet sakykim asmeniškai aš pati, gyvenus UK ir gyvenu dabar Belgijoj, tai tiek UK tiek čia,BE, turėdama minimalias pajamas galiu sau leisti daugiau, nei turėdama minimalias pajamas lt.(imu tik maisto, namų apyvokos produktus, ne nuomą, mokesčius ar transportą) nes algos ir maisto produktų/paslaugų santykis lt yra gerokai perdėtas. blogąja prasme.

angelinka, tai gal tavo vyras italas žiūrėjo kainas apskritai,lygindamas su tai, ką turi italijoj, nežinodamas lt atlyginimų?
tai tada ir man kainos atrodo geros. bet kai pagalvoji kokią algą gauna vidutinis statistinis lietuvis, ir kokios kainos viso kito parduotuvėj, tai ne saldu pasidaro.. o kur dar būsto nuoma, mokesčiai... unsure.gif

pvz. dar kas, sakykim dėl tų pačių mokesčių, tiek jau imant vienas prie vieno, ar pavertus į litus, palyginimui, sakykim mes dabar dviese už elektrą plius dujas kas mėn. mokam apie 80 eur (šildymas buto dujos ir elektra,vanduo šildomas elektra, orkaitė dujinė, tv eina beveik visą dieną, jei kuris namie, kaip bebūtų vakare apie 7 val iš vis visada įjungtas,du kompai, na kambaryje šviesa irgi visą laik kai reikia). vanduo įeina į nuomą (bet realiai apie 20eur kažkur ima, jaučiu, kad 17, na bet čia ir dar priklauso nuo sutarties, kitur moki atskirai).
(čia BE sistema šiek tiek kitokia nei lt, moki kas mėn pastovų mokestį, paskaičiuotą pagal pernai metų sunaudojimą, o daugiau metų gale ateina sąsk. arba dar primokėt reikia, arba tau grąžina, jei per metus permokėjai, ir pagal tai paskaičiuoja kitiems metams kiek vėl mokėti kas mėn.

tai imkim vidurkį 80 eur. litais būtų 276 lt. už dujas ir elektrą
plius 20 eur vanduo - 69 lt.

VISO litais:345 lt. (arba 100 eur).per mėn už dujas, elektrą ir vandenį.

tai sakyčiau tai nėra daug, tiek jau imant viens prie vieno, tuo labiau pavertus, kas kitu atveju būna brangiau. Bet kaip už mokesčius, neskaitau kad yra daug (vėlgi, priklauso nuo išnaudojimo, bet asmeniškai žinau ne vieną dviejų asmenų šeimą, kurie už mokesčius moka tikrai daugiau nei 400 lt.... ).

tai dabar imkim minimalią algą litais lietuvoje ir mokesčius iš vis, ir imkim min. algą eur kažlkur svetur ir mokesčius eur. tai ta proporcija atrodo "padoresnė", normalesnė ir tikrai ne tokia skaudi, kaip kad susiduriama šiuo metu Lietuvoje.

panašu ir su transportu, imu tik autobusus, metinis bilietas >26 m. kainuoja 216 eur metams. dabar padauginkim mėn. bilietą kiek kainuoja lt (dar kaip žinia skirtinguose miestuose kainos skirias) iš 12... gausim paprastą aritmetiką, kad ir transportas žiauriai brangus lt doh.gif
be to, aš su bilietu galiu važiuot iš vieno miesto į kitą su tam tikros rūšies autobusais, jei aš randu. lt nekalbant jau kad galioja tik vienam mieste...

tiesiog tokie paprasti kasdieniniai dalykai pasirodo kad deja deja nėra viskas taip pigu ir gera gyvent kaip kad gali atrodyti "užsieniečio" akimis žiūrint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 25 lapkričio 2010 - 23:46
QUOTE(ugnex @ 2010 11 25, 23:00)
jetau gyvenu lietuvoj ir matau kas cia dedasi  doh.gif  pagrindine zmoniu alga yra 800lt.ant popieriaus 650lt.i rankas,o dirba daugiau nei 8val.

Tai kad ne toks vidutinis atlyginimas deklaruojamas...

QUOTE(grange @ 2010 11 25, 23:44)
1.tai sakyčiau tai nėra daug, tiek jau imant viens prie vieno, tuo labiau pavertus, kas kitu atveju būna brangiau.
2.panašu ir su transportu, imu tik autobusus, metinis bilietas >26 m. kainuoja 216 eur metams.

1. As mokescius turejau omenyje ne tik tuos, kurie atskaitomi nuo atlyginimo, bet mokescius uz kelius (praeita menesi mums isejo apie 98 eur, si menesi - 58 eur); TV mokestis (apie 15eur/men), NT mokestis (priklausomai nuo vietoves - 3 asm. seimai apie 70 eur/men), pajamu mokestis (kuo daugiau uzdirbi, tuo daugiau moki), privalomi draudimai namams, mokyklinukams, privatus sveikatos draudimas (jei nenori subankrutuoti atsigulus i ligonine), ir t.t. ir pan.
2. Na tai pas jus tada labai pigu. Mano vyrui menesiui kainuoja 218 eur bilietas i darba.
Skirtingose salyse tvarka yra skirtinga. Tik man atrodo, neteisinga yra verkti, kad viskas brangu tik LT, o va uzsienyje tai ne... Dirbau as ir LT, ir kitur, ir FR, ir namo griztu daznai, ir draugu turiu cia daug. Matau, kas kaip gyvena. Tai galiu pasakyti, kad tie, kurie gyveno gerai - gyvena dar geriau, tik kas vertesi sunkiau - tiems dar sunkesni laikai atejo. Mano pacios tevai turi ir nama, ir buta, ir priklausomai nuo metu laiko, gyvena arba viename, arba kitame. Lygiai taip pat kaip ir anyta, kilusi is visiskos buoziu gimines. Tik jai jau pasidare per brangu tureti 2 "turtus", ir galvoja vasaros rezidencija parduoti. Mano tevams tokios mintys nekyla rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 11 25, 23:14)
TV mokestis (apie 15eur/men),

2. Na tai pas jus tada labai pigu. Mano vyrui menesiui kainuoja 218 eur bilietas i darba.

Skirtingose salyse tvarka yra skirtinga. Tik man atrodo, neteisinga yra verkti, kad viskas brangu tik LT, o va uzsienyje tai ne...

na taip, šitų visų mokesčių neminėjau, tiesa, yra tikrai daugiau nei kad lt moka,skirtingi.
na, kelių mokesčio, ačiū die pas mus dar nėra, nes neapmokęstinama, tik vfienoj vietoj kažkur.
dėl to,kuo daugiau u-dirbi, tuo daugiau moki tai ir čia galioja...
man įdomu paliko dėl tv mokesčio? čia tas autorinių teisių ar kažkas tokio, ar dar koks?
pas mus tai yra taip, kad turi "planą" mokį už tą paketą tv,kiek programų turi, ir pirmus metus kai pasirašai sutartį su tiekėju, yra po 13.33 eur tas autorinis mokestis kažkoks, paskiau jau nebebus. Bendroj sumoj su internetu ir tv gaunas 58 eur mums.

dėl bilieto - čia TIK autobusams? nes aš turėjau omeny tik autobusams, nes jei imt kombinuotus su metro ar traukiniu tai ir panašiai gautųsi tada...

ne tai aš nesakau, kad viskas brangu lt, aš imu santykį tuo, kad pagal gaunamas algas, minimalias, tai pragyvenimas yra per aukštas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 26 lapkričio 2010 - 00:29
QUOTE(Pireja @ 2010 11 26, 01:14)
Tai kad ne toks vidutinis atlyginimas deklaruojamas...

blink.gif butu idomu suzinoti kokio dydzio jis deklaruojamas jusu akim?nes realybe kalba visai ka kita schmoll.gif na zinoma juk vidurkis vedamas visu gaunanciu algas ant popieriaus,tai yra visu lietuvos gyventoju ir taip dar ne tiksliai,nes visi geras pareigas uzimantys valstybinese istaigose gauna priemokas,tai manau bus apie 1200-1400lt.ant popieriaus lotuliukas.gif tai i rankas 900-1200lt.? g.gif

kas liecia kauno nuolatini bilieta,tai kaina 3men.be studento pazymejimo 7d.per savaite(galima darbo dienom pirkt,bet jei ispuola pirmad.sventine diena,jis negalioja lotuliukas.gif ) 230lt. blink.gif vienkartinis talonelis,kioske pirktas 1.80lt.autobuse 2lt.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 11 26, 01:14)
Matau, kas kaip gyvena. Tai galiu pasakyti, kad tie, kurie gyveno gerai - gyvena dar geriau, tik kas vertesi sunkiau - tiems dar sunkesni laikai atejo. Mano pacios tevai turi ir nama, ir buta, ir priklausomai nuo metu laiko, gyvena arba viename, arba kitame. Lygiai taip pat kaip ir anyta, kilusi is visiskos buoziu gimines. Tik jai jau pasidare per brangu tureti 2 "turtus", ir galvoja vasaros rezidencija parduoti. Mano tevams tokios mintys nekyla  rolleyes.gif

tie kurie turi daug pinigu"buozes"jie dar labiau skaiciuoja,nei tie kurie ju neturi ax.gif nes tie kurie neturi"ubagai" jiem ar taip ar taip niekada gerai nebuvo,visuomet krize,o tie "buozes" turi labai gerai apgalvoti ir tikrai labiau verziasi dirzus mirksiukas.gif turiu gera drauge,gyvena tikrai gerai,italijoj butas ant juros kranto,sodyba statoma ant nemuno kranto,didziausias namas uzmiestyje,kasmet atostogauja po 3 ir daugiau kartu egzotiskose salyse...juk galetu tyleti ir nieko nesakyti,bet prasitaria,kad teks atsisakyti kelioniu,smarkiau dirzus susiverzti,nes viskas brangsta,baisu kokios kainos...
o tureti nama ir buta anokia cia prabanga,nes patys turim nama ant kalvio ezero ir dar sklypuka jurej...bet neskaitau,kad as esu kazkokia turtinka,nes jie man pajamu neduoda...o parduoti nesamone,nes kainos labai juokingos lotuliukas.gif tai pagal jus taip pat esam buozes,nes turim nekilnojamo turto lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnex: 26 lapkričio 2010 - 01:21
Ne, jūs ne buožės, nes neturit pakankamai pajamų, dar gerai, kad paskolų neturit ir už savus gyvenat. Buožiškumas dar ir pajamomis matuojamas, o ne turėjimu. Kas iš to, kad Petrikytė turi viešbutuką, bet dar daugiau skolinga bankams. Tai tiek to turėjimo.

O kad draugė atsisakė kelionių ar sumažino jų kiekį iki vienų per metus, neatsisakant kitko, tai nelabai tą diržų veržimą galima lyginti su tais, kurių faktinis atlyginimas sumažėjo per pusę ir daugiau ar iš vis liko be darbo. Krizės pasekmė.
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 26, 00:00)
jetau gyvenu lietuvoj ir matau kas cia dedasi  doh.gif  pagrindine zmoniu alga yra 800lt.ant popieriaus 650lt.i rankas,o dirba daugiau nei 8val.ir kas antras su aukstuoju doh.gif tai seima 4asm.gauna pajamu 1300-1500lt.ir skaiciuojam,sildymas 200lt.(cia as tik tiek moku)+gyvatukas apie 45lt.+vandens pasildymas kubo virs 12lt.+elektros kw 0.45ct.+duju kubas 2,15lt+ abonentas 2lt.+siuksles,kaupiamosios lesos,prieziura ir t.t.45lt.(cia as taip moku)+tv,internet 50lt.+buto nuoma 300lt.=?  g.gif man gaunas menesiui 700-750lt.vien mokesciai blink.gif o kur uz darzeli? g.gif 80lt.su lengvatai,o taip 160lt. g.gif na tai kaip 4asm. isgyventi uz 500-600lt. g.gif kai duonos kepalo kaina virs 4lt.10kiausiniu 4lt.pieno 1l.2lt.pigiausio,sviesto 400gr.virs 3lt.grikiu 500gr.apie 5lt.jau nekalbu apie mesa...o jei susergi ir vaistu dar reikia g.gif o kur higienos reikmenys?skalbimo? doh.gif tai apie ka cia mes kalbam,kad pas mus labai pigu ir imanoma pragyventi?tik nejuokinkit,kai nueini i parduotuve su 20lt.ir tegali nusipirkti arba puskili farso,kiausiniu,duonos arba duonos,kiausiniu,sviesto ir desros 2rusies doh.gif

Aha, man irgi idomiai kalba pakrypo, dar pradekim irodinet kad LT rojus gyvent uzdirbantiems minimuma doh.gif taip yra zmoniu gerai gyvenanciu bet apie tuos nekalbam irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2010 11 26, 09:44)
Aha, man irgi idomiai kalba pakrypo, dar pradekim irodinet kad LT rojus gyvent uzdirbantiems minimuma doh.gif taip yra zmoniu gerai gyvenanciu bet apie tuos nekalbam irnesakyk.gif

nes ju yra labai didele mazuma lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tarkim as neskaitau,kad blogai gyvenu,bet neskaitau kad ir gerai. tongue.gif galiu pasakyti tik tiek,mano vyras islaiko ne tik kitos salies pensininkus,bet ir savo seima lietuvoje lotuliukas.gif
manau tai yra apsurdas,kad zmones yra priversti emigruoti ir islaikyti kitu saliu zmones,ir gyventi,kad visuomet bus pavalge,o bedai istikus kreiptis i salies socialini pagalbos,ko negalima butu pasakyti apie musu sali mirksiukas.gif jei mumis salis negali pasirupinti,mumis pasirupis svetur bigsmile.gif o cia liks tik pensininkai,degradai ir aligarchai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnex @ 2010 11 26, 01:19)
tie kurie turi daug pinigu"buozes"jie dar labiau skaiciuoja,nei tie kurie ju neturi ax.gif

Mano anyta prakalbo apie namo pardavima ne todel, kad ji labai piniga skaiciuoja, o todel, kad islaikyti ir buta, ir nama pasidare per didele prabanga. Ji paskaiciavo, kad labiau apsimoka nuomotis nama 3 men., nei tureti nuosava visus metus. Finansiskai labiau apsimoka...

Grange, pas mus yra fiksuotas TV mokestis, kuris mokamas karta per metus kartu su NT mokesciu. Vidutiniskai gaunasi 15 eur/men. Jis niekada "nesibaigs". Mokama, jei namu ukis turi TV (mokescio dydis nuo TV skaiciaus nepriklaso). Namu ukiai, deklaruojantys jog neturi TV, yra reguliariai "patikrinami". Kolega gyvena vienas ir TV ziuri per kompa, pasakojo.

Ugnex, del oficialaus atlyginimo - sakyciau, jums dar ir paprasciau susirasti, koks jis yra LT biggrin.gif Galima sneketi apie realybe neatitinkancius dydzius. Bet tai butu tas pats, jei as teigciau, jg FR vidutinis atlyginimas tikrai ne 1700 eur, o tik 700 doh.gif Siek tiek primena vaiku darzeli...

Papildyta:
QUOTE(ugnex @ 2010 11 26, 01:19)
o tureti nama ir buta anokia cia prabanga,nes patys turim nama ant kalvio ezero ir dar sklypuka jurej...bet neskaitau,kad as esu kazkokia turtinka,nes jie man pajamu neduoda...o parduoti nesamone,nes kainos labai juokingos lotuliukas.gif tai pagal jus taip pat esam buozes,nes turim nekilnojamo turto lotuliukas.gif

Nepykite, bet nusisnekejote negyvai. As juk savo tevu nelaikau buozemis del to, jog turi ir nama, ir buta. Juolabiau jus, kurios as visai nepazistu doh.gif
Buoziskumas man susijes su kilme, gyvenimo budu ir pasauleziura. Bet tema ne apie ir daugiau jos "nebevyniokime".
Atsakyti
[quote=Pireja,2010 11 26, 11:10]Mano anyta prakalbo apie namo pardavima ne todel, kad ji labai piniga skaiciuoja, o todel, kad islaikyti ir buta, ir nama pasidare per didele prabanga. Ji paskaiciavo, kad labiau apsimoka nuomotis nama 3 men., nei tureti nuosava visus metus. Finansiskai labiau apsimoka...
[/quote]

vat sitokio bajerio dar neesu girdejus,nors tu ka lotuliukas.gif nuomotis labiau apsimoka,nei savo lotuliukas.gif gal jus papasakokit protiskai atsilikusiam lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ugnex, del oficialaus atlyginimo - sakyciau, jums dar ir paprasciau susirasti, koks jis yra LT  biggrin.gif Galima sneketi apie realybe neatitinkancius dydzius. Bet tai butu tas pats, jei as teigciau, jg FR vidutinis atlyginimas tikrai ne 1700 eur, o tik 700  doh.gif Siek tiek primena vaiku darzeli...
[/quote]

kadangi jus uzsiminete,tai prasau pasakykit koks cia tas atliginimas deklaruojamas,o jus pradedat saudytis,kad man paprasciau susirast lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tai ar grazu? tarkim as nzn koks yra deklaruojamas,bet puikiai zinau koks yra daugumos atlyginimas lotuliukas.gif 

Papildyta:

Nepykite, bet nusisnekejote negyvai. As juk savo tevu nelaikau buozemis del to, jog turi ir nama, ir buta. Juolabiau jus, kurios as visai nepazistu  doh.gif
Buoziskumas man susijes su kilme, gyvenimo budu ir pasauleziura. Bet tema ne apie ir daugiau jos "nebevyniokime".
[/quote]

o prie ko cia jusu tevai,jei jusu uosviai buozes visa gyvenima? g.gif jus labai cia sokinejat lotuliukas.gif tarkim mano seneliai tremtiniai,o kaip zinom tai i tremti veze arba turtingus arba protingus lotuliukas.gif tai gaunasi jie buvo ir turtingi ir protingi lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
[quote=Pireja,2010 11 26, 01:14]Mano pacios tevai turi ir nama, ir buta, ir priklausomai nuo metu laiko, gyvena arba viename, arba kitame. Lygiai taip pat kaip ir anyta, kilusi is visiskos buoziu gimines. Tik jai jau pasidare per brangu tureti 2 "turtus", ir galvoja vasaros rezidencija parduoti. Mano tevams tokios mintys nekyla  rolleyes.gif
[/quote]

cia as gal ne taip ka suprantu? g.gif juk pati rasot,kad kilus is buoziu gimines ir tikrai turejote omeny kilme, gyvenimo budu,pasauleziura ir t.t. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnex: 26 lapkričio 2010 - 10:50
nesuprantu ko čia ginčijatės - kas čia per noras įrodyti, kad "pas mus" (kur tai bebūtų) yra blogiausia doh.gif

taigi paimkite tos šalies visus iki vieno privalomus mokesčius, kiek jų tenka mėnesiui, būsto nuomą, komunalinius mokesčius, vidutinį maisto davinį (viską, pvz., 4 asmenų šeimai), išlaidas transpotui, vaikų mokykloms, darželiams ir padalinkite iš šios sumos vidutinį (ar minimalų) tos šalies atlyginimą (na dviejų šeimos narių atlyginimą) - ir gausite "gerovės" įvertinimą - tada galėsite lyginti. o taip tai tik tuščios kalbos...

pati užsieny negyvenau, bet, manau, visi dabar turime giminių, draugų, pažįstamų bent jau anglijoj. tai faktas, kad ten žmogus be išsilavinimo, dirbdamas nekvalifikuotą ar nestipriai kvalifikuotą darbą, neardamas be dienos šviesos gali ramiai be įtampos gyventi ir neieškoti pigiausių kruopų maisto parduotuvėje... ir čia dirbant tik vienam šeimos nariui...
ar Lietuvoje tai įmanoma?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2010 11 26, 11:50)
nesuprantu ko čia ginčijatės - kas čia per noras įrodyti, kad "pas mus" (kur tai bebūtų) yra blogiausia doh.gif

taigi paimkite tos šalies visus iki vieno privalomus mokesčius, kiek jų tenka mėnesiui, būsto nuomą, komunalinius mokesčius, vidutinį maisto davinį (viską, pvz., 4 asmenų šeimai), išlaidas transpotui, vaikų mokykloms, darželiams ir padalinkite iš šios sumos vidutinį (ar minimalų) tos šalies atlyginimą (na dviejų šeimos narių atlyginimą) - ir gausite "gerovės" įvertinimą - tada galėsite lyginti. o taip tai tik tuščios kalbos...

pati užsieny negyvenau, bet, manau, visi dabar turime giminių, draugų, pažįstamų bent jau anglijoj. tai faktas, kad ten žmogus be išsilavinimo, dirbdamas nekvalifikuotą ar nestipriai kvalifikuotą darbą, neardamas be dienos šviesos gali ramiai be įtampos gyventi ir neieškoti pigiausių kruopų maisto parduotuvėje... ir čia dirbant tik vienam šeimos nariui...
ar Lietuvoje tai įmanoma?

drinks_cheers.gif butent,bet kazkodel gyvenantys svetur galvoja,kad viskas cia gerai,as jau net detalius skaiciavimus parasiau kiek reikia mum uz buta susimoketi,o kokia alga ir maisto kainos lotuliukas.gif tai lyginant 1=1 mes esam ubagai doh.gif
Atsakyti