Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymas ir leistinas bei neleistinas maistas

Aciu uz informacija biggrin.gif Man paciai pradzioj pasirode,kad kava pablogino mazes miega,bet buvo atveju,kai isgeriau kavos antroj dienos pusej ir dukryte puikiausiai parpe.Taip kad sunku daryt isvadas...
Atsakyti
Man kava būtinas dalykas.Nėštumo metu gėriau 2 puodelius,o dabar 4 per dieną Kitaip negaliu,mano kraujo spaudimas žemas.Jei negerčiau,tai akių turbūt neatmerkčiau.
Atsakyti
As tai labai ir neskaiciuoju. Kai uzsinoriu ryte kartais isgeriu tirpios kavos puoduka. Kartais diena pasidarau nestiprios kavos su pienu. Stengiuosi per diena (ir tai ne kiekviena) isgerti nedaugiau kaip 1 puodeli kavos.
Atsakyti

Maza to, man musu sesute pasake, kad ir juoda (o ir zalia) arbata reikia uzplikyti ir palaikyti dvi valandas, tik po to gerti blink.gif Kad pasisalintu kofeinas.

g.gif Kofeinas gi niekur neisgaruoja. Priesingai - kuo ilgiau ant arbatzoliu laikoma arbata, tuo stipresne ji bus. Beje, turbut pagal ta pacia teorija ir kava butu galima "dekofeinizuoti" bigsmile.gif

Beje, mano sunelio elgesys nuo 2 per diena isgertu juodos kavos puodeliu, zalios arbatos, sukramsnoto sokolado nepasikeite. Miega tiek pat - gerciau as kava ar ne.
Atsakyti
Niekad nebuvau didele kavos gerike, tai atsisakyti kavos maitinant nebuvo dideles problemos.
sunkiau galbut atsisakyt buvo riesutu ir sokolado.Nes po riesutu (kai daugiau uzvalgiau) pastebejau, kad maziuka truputi beria. Tai ir nebeemiau ju daugiau i burna, juk vaiko sveikata svarbiau nei mamos noras pasilepinti riesutais.
Retkarciais isgeriu kavos, bet nepastebejau, kad vaikeliui butu koks skirtumas.
Atsakyti
Aš čia ne į temą, bet,Kniukse, o ar melisos arbata nemažina pieno gamybą? Žinau, kad mėtų negalima schmoll.gif o melisa ir mėta ne tos pačios giminės? g.gif Turiu pati melisos, šeimynai padarau, o pati negeriu - bijau, kad nepamažėtų pieno. O ji taip skaniai kvepia. thumbup.gif
Atsakyti
Aš iš vaistinės nusipirkau melisų arbatos,tai nustėrau kai paskaičiau viduje radusi arbatos aprašymą.Pasirodo kad maitinančioms jos gert negalima,nes ji stipriai veikia nervus ir gali būt žalinga vaiko raidai g.gif
Atsakyti
Kaip maitinau pirmaja mergyte ,tai geriau kava ir tikrai nemanau, kad tie keli isgerti kavos puodeliai per diena gali tureti itakos vaiko miegui schmoll.gif ,o antraja -negeriau kavos visai ,nes buvo dinges noras
Atsakyti
QUOTE(zibambukas @ 2006 04 10, 10:57)
Aš čia ne į temą, bet,Kniukse, o ar melisos arbata nemažina pieno gamybą? Žinau, kad mėtų negalima              schmoll.gif            o melisa ir mėta ne tos pačios giminės?            g.gif              Turiu pati melisos, šeimynai padarau, o pati negeriu - bijau, kad nepamažėtų pieno. O ji taip skaniai kvepia.                thumbup.gif

Kad pieno nepamazejo tia tikrai. Mazei jau trys menesiai, o maitinu savo pieneliu ir tikrai jo uztenka. O ir patare man gerti zoleliu arbatas, tame tarpe ir melisa, musu sesute per patronaza. Kai buvome eilini syki pas pediatre (suejus trim menesiams), as ir pas daktare uzklausiau apie melisa, tai ji pasake tik, kad reikia daryti pertraukas, negalima gerti istisai. O del pieno nieko neuzsimine.
Papildyta:
QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 10, 11:37)
Aš iš vaistinės nusipirkau melisų arbatos,tai nustėrau kai paskaičiau viduje radusi arbatos aprašymą.Pasirodo kad maitinančioms jos gert negalima,nes ji stipriai veikia nervus ir gali būt žalinga vaiko raidai g.gif

Cia tai tikrai idomu g.gif . O musu pediatre nieko tokio nesake g.gif . Keista. Gal reiketu atsisakyti. Nors as megstu melisos arbata, o ir ramesnes mes su mano mergaite, kai geriame ax.gif
Papildyta:
O va ka tik gavau atsakyma is www.mamostelefonas.lt daktares, kurios klausiau kiek laiko galima gerti melisos arbata maitinanciai mamai ir kiek laiko turi buti pertrauka. I ka daktare atsake ,,Galite vartoti jei jums padeda, ribojimu nera. Dazniausiai, kai mama nejaucia streso, itampos, pailsi, ir kudikis ramesnis, jis jaucia mamos nuotaikas. Tai greiciausiai del glaudaus kudikio rysio su mama, o ne del gaunamu per mamos piena melisu vaistazoliu. Galite meginti be apribojimu ir kitas svelnias, nekoncentruotas arbatas: ramuneliu, liepziedziu, ciobreliu ir kt.
Gyd. Ruta T."
Atsakyti
Ačiū, Kniukse, kad atsiliepei. 4u.gif Dabar tai tikrai bėgsiu išsivirti melisos arbatos, nes ji man pati skaniausia iš visos gausybės mano pririnktų arbatžolių thumbup.gif
P.S. savo mažiuką aš jau devintą mėnesį maitinu savo pienu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zibambukas @ 2006 04 10, 13:36)
P.S. savo mažiuką aš jau devintą mėnesį maitinu savo pienu.                  ax.gif

Saunuole thumbup.gif . Linkiu dar tiek pat maitinti (arba net ilgiau, jei gausis) 4u.gif
As savo pirmaji maitinau iki metu ir 9 menesiu biggrin.gif Nors visokios bobutes jau nuo triju menesiu pradejo zirzenti, kad nustociau blink.gif . O as ju neklausiau lotuliukas.gif
Atsakyti
kol laukiausi bei pirmus 6 vaikiuko mėn negėriau kavos visai, o paskui pradėjau gerti tik rytais su pienu ax.gif jokios įtakos vaikiukui nepastebėjau schmoll.gif
Atsakyti