Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

Lėtai skaitau Rėjaus Bredberio "Vienišasis prišaukia mirtį".
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2013 11 22, 23:23)
Labos 4u.gif
Trumpam atokvepiui nuo mokslu pagaliau suskaiciau Gelezies fejunu tetrologija:) Is principo patiko. Pirmos 3 knygos, apskritai, skaitesi greit ir skaniai, taciau su 4 klimpau...nezinau, gal, kad veiksmas per daug vyriskas buvo (o tuo paciu net fantastikos zanro ribose buvo neitikinamas...)

Perskaičiau ir aš Fėjūnus. Man turbūt ketvirta knyga labiausiai patiko, nes ten mažiausiai buvo meilės. bigsmile.gif O gal paprasčiausiai pripratau.
Baigiau savaitgalį Rotfusso "Išminčiaus baimė" pirmą dalį ir pasiėmiau antrą, tik rusų kalba. Kvoutas tiesiog nuostabus. 4u.gif Tokiam kiekiui nuotykių aprašyti trijų dalių mažoka, reiktų mažiausiai penkių. thumbup.gif
Atsakyti
Trumpam sugrįžęs noras skaityti įtraukė į "Cobweb Bride" trilogiją (Vera Nazarian). Sudomino aprašymas pirmos dalies, pradėjau skaityt ir įklimpau. Įdomi graikiškosios Hado ir Persefonės istorijos interpretacija, kur susipina graikų mitologija ir viduramžiai. Nė nepajutau kaip "prarijau" visas tris knygas, savaitgalis praėjo su Kindliu.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 12 16, 16:42)
  Baigiau savaitgalį Rotfusso "Išminčiaus baimė" pirmą dalį ir pasiėmiau antrą, tik rusų kalba.  Kvoutas tiesiog nuostabus.  4u.gif  Tokiam kiekiui nuotykių aprašyti trijų dalių mažoka, reiktų mažiausiai penkių.  thumbup.gif

o bus tik trys? Aš galvojau, 'Išminčiaus baimė' bus viena knyga iš dviejų dalių (o gal daugiau?...), o tada dar trečia knyga iš kelių dalių.. Ne? Nebus?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 16, 22:59)
o bus tik trys? Aš galvojau, 'Išminčiaus baimė' bus viena knyga iš dviejų dalių (o gal daugiau?...), o tada dar trečia knyga iš kelių dalių.. Ne? Nebus?

Kiek žinau, žadėjo parašyti 3 dalis. "Vėjo vardas" ir "IŠminčiau baimė" tai jau 2 dalys, o trečios dabar teks palaukt, kol parašys. Bet, nepatikrintais duomenimis, jis sakė, kad gal bus daugiau. Tik vat kol parašys, ilgai laukt reikės. O paskui dar kol išvers... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 01 17, 10:05)
Kiek žinau, žadėjo parašyti 3 dalis. "Vėjo vardas" ir "IŠminčiau baimė" tai jau 2 dalys, o trečios dabar teks palaukt, kol parašys. Bet, nepatikrintais duomenimis, jis sakė, kad gal bus daugiau. Tik vat kol parašys, ilgai laukt reikės. O paskui dar kol išvers...  doh.gif

na taip, viskas aišku, bus kaip su Martino 'Ledo ir Ugnies' istorija.. lauksim iki pensijos, kad pabaigą sužinot.
Pamenu, skaičiau kažkada apie S. Kingo 'Tamsųjį bokštą'. Kaip žinia, rašė Kingas šitą seriją be galo ilgai. Ir pasakojo, kad kažkuriuo metu gavo laišką iš kokios tai bobutės, kuri prašė jai pasakyt, kaip ta istorija baigsis, nes bijo, kad taip ir numirs nesužinojusi.

Giluze, o iš kur ėmei Išminčiaus antrą dalį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 sausio 2014 - 10:36
QUOTE(saintlina @ 2014 01 17, 11:35)
Giluze, o iš kur ėmei Išminčiaus antrą dalį?

Saintlina, pvz, čia yra.
Ir dar čia (forume) galima pletkų pasirankioti ir aptarimus panagrinėti. Man patiko, kad čia aptariama daug fantastikos autorių. Užsikabinau čia už Brendono Sandersono, žiūrėsiu, kas per rašytojas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 17 sausio 2014 - 11:10
Pastudijavau truputį man visiškai nežinomą amerikiečių autorių Terį Gudkaindą (Terry Goodkind) , jo oficialus puslapis, reiks paskaityti tą jo didžiąją sagą "Tiesos kardas" . Bet jau taip negirdėtas, net ausies krašteliu. Gal kas skaitėt ir galit pasidalinti įspūdžiais?
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 01 17, 13:13)
Pastudijavau truputį man visiškai nežinomą amerikiečių autorių Terį Gudkaindą  (Terry Goodkind) , jo oficialus puslapis, reiks paskaityti tą jo didžiąją sagą "Tiesos kardas" .

kaip suprantu, lietuviškai neišversta.. Iš rusiškų lobynų skaitysi?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 17, 18:23)
kaip suprantu, lietuviškai neišversta.. Iš rusiškų lobynų skaitysi?

Taip, ir teks imti iš interneto. Nes kai pažiūrėjau, net rusiškai yra tik 3 knygos Lietuvoje, ir tai ne iš eilės, ir tik A. Mickevičiaus bibliotekoje. Atsiliepimai tai labai entuziastingi. Pažiūrėsim. ax.gif
Atsakyti
Giluze, būtinai parašyk atsiliepimą smile.gif
Atsakyti
Pradėjau skaityti Терри Гудкайнд (Terry Goodkind) Первое правило волшебника [Wizard's First Rule] knyga , tai ir rašau atsiliepimą. Sunkiai įsivažiavau, bet dabar jau tiesiog norisi ryte ryti, kyla įtampa. Paskaičiau kitų atsiliepimus, tai juokas ima - arba labai labai patiko arba labai labai nepatiko. biggrin.gif Man viskas tinka, magijos su saiku, meilės irgi, yra įdomių žvėriukų. Pradedu galvoti, kaip reikės skaityti kitas 10 knygų, kompe tai daryti ilgai truks, ir nelabai mėgstu taip. Pasirodo, yra ir filmas, o gal ir serialas, tik nuo antros knygos.
Atsakyti