QUOTE(samanta* @ 2010 09 30, 10:14)
maciau sonatina dejo kazka panasaus,ka gaminu as
,bet mano receptukas truputi kitoks
zuvis file 700g ( geriausiai juros lydeka)
fermentinis suris 200g
pomidorai 4 vnt.
dziuveseliai
bazilikas,druska ,pipirai,zuvies priskoniu misinys
Zuvi istrinti su priskoniais ir palikti 1 val.poto apvolioti dziuveseliuose ir apkepti keptuveje,apkepta zuvi sudeti i orkaite ant virsaus uzdeti pomidorus ir suri ,kepti kol isilydis suris, geriausia petiekti su ryziais
Samanta,
aš,kažkada panašiai ruošdavau,tik prieskonius kitokius dėavau.
Dabar aš žuvies filė ruošiu taip:
aš,nusiperku šaldytos žuvies{pati pasiruošiu filė}
Ji būna kitokia{drėgnesnė }ir neprisigėrusi tiek vandens.
Aptepu alyvuogių aliejumi,pabarstau rūkyta paprika,ir palieku kambario temperatūroje marinuotis.
Per tą laika pasiruošiu porą papriką saldžią cesnaką.{tiesiog patroškinu svieste,nedaug}
Filė jau pasimarinavo,dedu ant viršaus daržovių masės susuku,ir, susmeigiu mediniu iesmeliu.
Apkepu, sudedu į puodą įberiu druskos užpilu grietinėle,patroškinu.
Galima valgyt su makaronais,su ryžiais su kuskuso kruopomis.
Man tai labai skanu,padažas nusidažo gražia spalva,.