Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Forgete @ 2010 12 18, 17:24)
gal ir tiktu, nesu bandzius  rolleyes.gif


As kartais pakeiciu naturalu medu dirbtiniu ir, tiesa sakant, labai didelio skirtumo nepastebiu. Sviezias, skystas medus neilgai teisbuna. Anksciau ar veliau jis susicukruoja ir... labiau tinka i arbata ar siaip palaizyti. Kepu ir meduolius, ir medaus tortus....ka turiu-ta dedu ir viskas puikiai gaunasi thumbup.gif
Klevu sirupas taip pat specifinis skonis, taciau eksperimentuojame ir gauname puikius receptus lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu pagaliau ir aš išmėginau krosnelę blush2.gif

Kepiau vištienos kulšeles su bulvėmis, tai kaip čia ir buvau skaičius kokia 10 min pakepiau bulves, tada įdėjau aukštesnes groteles ir višta. Tai man truputi gal per daug sudegė skūrelė kulšelių, bet jau žinau, kad kitą kartą jas reiktu versti ir gal mažiau dėti česnako.. bet šiaip man super smile.gif Dabar mėginsiu, koki apkepą su sluoksniuota tešla smile.gif
Vienintelis minusas kuri kol kas įžvelgiu, tai kad sunku man indą išsiplauti, alia jaučiu atkalsiu kokia techniką ir bus išvis super smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Ka tik iskepe Kuciukai smile.gif Nesitikejau, kad sitoj krosneleje jie taip gerai iskeps thumbup.gif
Jei kam idomu idedu recepta.

Kūčiukai

450 g miltų
180-200 ml vandens
2 šaukštai aguonų
6 šaukštai cukraus
10 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai aliejaus

Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite, suberkite pusę persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakite (plakiau šluotele), pavirščių pabarstykite miltais ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberkite likusius miltus, aguonas, supilkite aliejų ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikite uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iš tešlos iškočiokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotu apatiniu groteliu. Kepkite 200 °C temperatūroje, kol gražiai pagels (mazdaug 8-10min.) Kepant pavartyti.

Kuciukai iskepe minkstuciai smile.gif



Atsakyti
Dominga as irgi siandien kepsiu kuciukus,parasysiu kaip sekes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deidra_6 @ 2010 12 18, 20:07)
Vienintelis minusas kuri kol kas įžvelgiu, tai kad sunku man indą išsiplauti, alia jaučiu atkalsiu kokia techniką ir bus išvis super smile.gif  4u.gif


Aš palaukiu kol atvėsta, tada tą didžiulį stiklinį indą į kriauklę, lašelį indų ploviklio ir labai lengvai išsiplauna, groteles užmerkiu keliom minutės, kad nereikėtų šveisti per jėgą. Visai nesunkiai man išsiplauna g.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 12 22, 16:47)
Dominga as irgi siandien kepsiu kuciukus,parasysiu kaip sekes  4u.gif


O aš nerizikuosiu, pasikliausiu savo senute dar šiek tiek kepančia orkaite ax.gif bet už receptuką ačiū, kaip tik ruošiausi ieškoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2010 12 22, 16:19)

O aš nerizikuosiu, pasikliausiu savo senute dar šiek tiek kepančia orkaite  ax.gif bet už receptuką ačiū, kaip tik ruošiausi ieškoti  thumbup.gif


Ir as is pradziu rizikuoti nenorejau, todel nedaug teslos dariau. Maisau tesla antram kepimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deidra_6 @ 2010 12 18, 21:07)
Nu pagaliau ir aš išmėginau krosnelę  blush2.gif

Kepiau vištienos kulšeles su bulvėmis, tai kaip čia ir buvau skaičius kokia 10 min pakepiau bulves, tada įdėjau aukštesnes groteles ir višta. Tai man truputi gal per daug sudegė skūrelė kulšelių, bet jau žinau, kad kitą kartą jas reiktu versti ir gal mažiau dėti česnako.. bet šiaip man super smile.gif Dabar mėginsiu, koki apkepą su sluoksniuota tešla smile.gif
Vienintelis minusas kuri kol kas įžvelgiu, tai kad sunku man indą išsiplauti, alia jaučiu atkalsiu kokia techniką ir bus išvis super smile.gif  4u.gif


as toki buda suradau thumbup.gif nezinau, kaip pas jus, bet pas amne tas bliudas issiima is tu rankenu, tai as ji i vonia, palasinu feirio ir su karstu dusu, biskeli su kempine patrinu, vel nulieju dusu ir viskas smile.gif
Atsakyti
Mano bliudas indaplovej plaunasi, nors ir didelis bet telpa.

Kuciukai kepa (orkaite mano nusprogo mirtinai), tai man sita konvekcine visiskas issigelbejimas. Mano receptas:

600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui,
250gr.cukraus,
80gr.margarino arba sviesto,
70gr.aguonų,
40gr.mielių, druskos
200ml vandens,
200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.

miltu man isidejo siek tiek daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 22, 18:30)
Mano receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui,
250gr.cukraus,
80gr.margarino arba sviesto,
70gr.aguonų,
40gr.mielių, druskos
200ml vandens,
200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.


Jūs juokaujate? doh.gif Čia ne kūčiukai, o bulkutės. g.gif Sausas pasnikas, koks sviestas? Koks pienas? Reikia aliejų naudoti vietoj sviesto, o vietoj pieno - vandenį.
Nors girdėjau, kad žmonės per Kūčias mėsą valgo, tada pieno produktai kaip ir ne taip baisu, nors tris kart metuose katalikui (per Kūčias, Pelenų dieną ir Didįjį penktadienį prieš Velykas) nėra taip jau sunku susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų. Atsiprašau, jei kam pasirodžiau labai kategoriška, bet manau tradicijas reikėtų puoselėti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2010 12 23, 11:34)
Jūs juokaujate? doh.gif Čia ne kūčiukai, o bulkutės.  g.gif Sausas pasnikas, koks sviestas? Koks pienas? Reikia aliejų naudoti vietoj sviesto, o vietoj pieno - vandenį.
Nors girdėjau, kad žmonės per Kūčias mėsą valgo, tada pieno produktai kaip ir ne taip baisu, nors tris kart metuose katalikui (per Kūčias, Pelenų dieną ir Didįjį penktadienį prieš Velykas) nėra taip jau sunku susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų. Atsiprašau, jei kam pasirodžiau labai kategoriška, bet manau tradicijas reikėtų puoselėti.  ax.gif

tai cia jusu asmeninis reikalas, o mano gal kitoks poziuris. Kitais metais linkiu daugiau tolerantiskumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2010 12 23, 13:34)
Jūs juokaujate? doh.gif Čia ne kūčiukai, o bulkutės.  g.gif Sausas pasnikas, koks sviestas? Koks pienas? Reikia aliejų naudoti vietoj sviesto, o vietoj pieno - vandenį.
Nors girdėjau, kad žmonės per Kūčias mėsą valgo, tada pieno produktai kaip ir ne taip baisu, nors tris kart metuose katalikui (per Kūčias, Pelenų dieną ir Didįjį penktadienį prieš Velykas) nėra taip jau sunku susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų. Atsiprašau, jei kam pasirodžiau labai kategoriška, bet manau tradicijas reikėtų puoselėti.  ax.gif



Na, aš manau, kad kiekviena šeima pakoreguoja tokias kategoriškas tradicijas smile.gif Mes mėsos nevalgom, tačiau pieno produktų niekada neatsisakom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2010 12 23, 12:34)
Jūs juokaujate? doh.gif Čia ne kūčiukai, o bulkutės.  g.gif Sausas pasnikas, koks sviestas? Koks pienas? Reikia aliejų naudoti vietoj sviesto, o vietoj pieno - vandenį.
Nors girdėjau, kad žmonės per Kūčias mėsą valgo, tada pieno produktai kaip ir ne taip baisu, nors tris kart metuose katalikui (per Kūčias, Pelenų dieną ir Didįjį penktadienį prieš Velykas) nėra taip jau sunku susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų. Atsiprašau, jei kam pasirodžiau labai kategoriška, bet manau tradicijas reikėtų puoselėti.  ax.gif

tai cia jusu tokios tradicijos, as pirma karta girdziu, kad negalima pieno produktu vartoti... Be to, as ir mesa jei ta diena noresiu, tai ir valgysiu, nematau nieko blogo...
Atsakyti