Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(emb @ 2010 12 23, 13:46)
tai cia jusu tokios tradicijos, as pirma karta girdziu, kad negalima pieno produktu vartoti... Be to, as ir mesa jei ta diena noresiu, tai ir valgysiu, nematau nieko blogo...

degsi pragare biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjubė @ 2010 12 23, 12:53)
Na, aš manau, kad kiekviena šeima pakoreguoja tokias kategoriškas tradicijas smile.gif Mes mėsos nevalgom, tačiau pieno produktų niekada neatsisakom ax.gif

O mes valgom viska thumbup.gif Kaip ir kiekviena seima, mes turim savo tradicijas biggrin.gif
Atsakyti
S.O.S. - reikia skubiai
Ar kas dziovinot morengini torto sluoksni konvekcinej?
ar galima tai padaryti? kaip?
Atsakyti
Cia gaunasi lyrinis nukrypimas nuop musu temos lotuliukas.gif

Tradicijos ir ypatingos tuo, kad jos yra islaikytos, istausotos, issaugotos. Tokios, kaip musu seneliai, proseneliai gyveno. Gal kas ir nesilaiko to sauso pasniko (stai pav. as. Ir mesytes ir jejam jejam, net laipsniu pavartojau) Gal tu visu didziuju penktadieniu nesuziuriu (uzsimirstu ir kaip pakertu mesytes) bet jau kuciu patiekalai pas mane , kartoju, pas mane ir musu seimoje, yra grieztai tradiciniai. Aisku ieskome nauju receptu, bet kuciukai yra be pieno ir sviesto, mesytes nera, ir net kisieliaus, kurio as nemegstu ir mano vaikai nevalgo-vistiek simboliskai ant stalo padeta.
O ir ciklonineje krosneleje tikrai rasime ka kepti thumbup.gif
Tiesa, dar yra toks posakis, kad vista ne paukstis............vadinasi ir ne mesa lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juokauju ax.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dėl tradicijų, tai kartais viskas tampa net juokinga. Kažkuriais metais su mama labai ginčijomės ar galima dėti majonezo į mišrainę kūčioms. Tai sesuo ir sako, ryte suvalgom kiaušinienę ant bekono, pietums kotletėlį, o vakare dėl majonezo ginčijamės.... ar ne juokinga? lotuliukas.gif Laikomės tradicijų, aišku, nes tokį žaidimą žaidžiame, bet ne taip jau aklai. Pati eilę ,metų gaminau kūčiukus (beje iš žemaitiškų valgių knygos receptas), kurių tešla iš kiaušinio, grietinės, svietso ir miltų blush2.gif Tik duonkepę įsigijus pradėjau mielinius kepti.

Dėl cikloninės. Turim Eastcon. Skiriasi nuo kt. kaitinimo elementu. Niekas ten nešviečia, bet užtai šildo biggrin.gif . Ir šauniai šildo.
Kepam vištos ketvirčius. Mes kepam ilgai ir mažoj temp., nesudega ir nuo kaulų neriasi. Ir skūrelė niam niam. 100 laispnių temp. 1,5–2 val.
Kepam kartais bulves, ypač skanu šviežias su lupyna pusiau perpjautas ir kiek paaliejuotas, padruskintas.
Kepam žuvį, tiesiog ant grotelių gabalais lašišą, upėtakius, lydeką. Arba folijoje visokias file kiek paaliejuotas, padruskintas, papiprintas. Užtenka 15-20 min. Beje, jei čia kažkas bijo tos aliuminio folijos, tai vyniokit į kepimo popierių. Gaunasi ne blogiau, tik užsandarint sunkiau.
Bandėm ir koldūnus. Bet kažkaip neužkibom.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 23, 14:47)
degsi pragare biggrin.gif

degsim kartu biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, kaip valote cikloninės krosnelės dangčio apačią? Kepiau kotletus ir apsitaškė dugnas, o jo plauti negalima, tai kaip valyti? Ar kepate dviejuose lygiuose, man gerai kepa tik ant viršutinių grotelių, o apačioje lieka neiškepę, tada viršutinius kotletus išėmiau, o apatinius perkėliau į viršų ir iškepė.
Papildyta:
Parašiau ir tik po to susigaudžiau, kad mano krosnelė konvekcinė, tai tokia kur su stikliniu dangčiu.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2010 12 31, 00:04)
Sakykit, kaip valote cikloninės krosnelės dangčio apačią? Kepiau kotletus ir apsitaškė dugnas, o jo plauti negalima, tai kaip valyti? Ar kepate dviejuose lygiuose, man gerai kepa tik ant viršutinių grotelių, o apačioje lieka neiškepę, tada viršutinius kotletus išėmiau, o apatinius perkėliau į viršų ir iškepė.
Papildyta:
Parašiau ir tik po to susigaudžiau, kad mano krosnelė konvekcinė, tai tokia kur su stikliniu dangčiu.

as tai su dregna sluoste pavalau.
Atsakyti
QUOTE(Vėjubė @ 2010 12 30, 22:12)
as tai su dregna sluoste pavalau.

drinks_cheers.gif as irgi
Atsakyti
naudoju ir as konvekcine krosnele , turiu clatronic . mesyte ir zuvyte kepa tikrai thumbup.gif nesiseka su pyragais vidus zalias pastoviai o sonai juodi bet nieko gal ismoksiu kaip nors wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikuute @ 2010 12 31, 00:25)
naudoju ir as konvekcine krosnele , turiu clatronic . mesyte ir zuvyte kepa tikrai  thumbup.gif  nesiseka su pyragais vidus zalias pastoviai o sonai juodi bet nieko gal ismoksiu kaip nors wub.gif

Man irgi nepasisekė pyrago iškepti...
Atsakyti
laimei neesu saldymynu fanatike bigsmile.gif tai gerai mesyte eina i trasa smile.gif gal kuri is mamyciu idetu receptuka pyragiuko nes vistik reikia kartais nuo karto o orkaites deja neturiu verysad.gif
Atsakyti