
Dėl tradicijų, tai kartais viskas tampa net juokinga. Kažkuriais metais su mama labai ginčijomės ar galima dėti majonezo į mišrainę kūčioms. Tai sesuo ir sako, ryte suvalgom kiaušinienę ant bekono, pietums kotletėlį, o vakare dėl majonezo ginčijamės.... ar ne juokinga?

Laikomės tradicijų, aišku, nes tokį žaidimą žaidžiame, bet ne taip jau aklai. Pati eilę ,metų gaminau kūčiukus (beje iš žemaitiškų valgių knygos receptas), kurių tešla iš kiaušinio, grietinės, svietso ir miltų

Tik duonkepę įsigijus pradėjau mielinius kepti.
Dėl cikloninės. Turim Eastcon. Skiriasi nuo kt. kaitinimo elementu. Niekas ten nešviečia, bet užtai šildo

. Ir šauniai šildo.
Kepam vištos ketvirčius. Mes kepam ilgai ir mažoj temp., nesudega ir nuo kaulų neriasi. Ir skūrelė niam niam. 100 laispnių temp. 1,52 val.
Kepam kartais bulves, ypač skanu šviežias su lupyna pusiau perpjautas ir kiek paaliejuotas, padruskintas.
Kepam žuvį, tiesiog ant grotelių gabalais lašišą, upėtakius, lydeką. Arba folijoje visokias file kiek paaliejuotas, padruskintas, papiprintas. Užtenka 15-20 min. Beje, jei čia kažkas bijo tos aliuminio folijos, tai vyniokit į kepimo popierių. Gaunasi ne blogiau, tik užsandarint sunkiau.
Bandėm ir koldūnus. Bet kažkaip neužkibom.