Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 15:30)
o darzoves apacioje barstet kuo nors ar tiesiog taip paprastai?

Visiskai niekuo nebarsciau. Ant ju lasejo kepancios vistienos sultys.
Skonis gavosi labai geras thumbup.gif
Atsakyti
...man atrodo kad iš viršutinių grotelių kepančios mėsos ar vištienos, visos sultys...tai yra visas brudas, nulaša ant daržovių kapančių ant apatinių grotelių. Iš kur gali būt geras skonis?.... g.gif
Atsakyti
Kepiau meduolius, ant virsutiniu groteliu dejau ta toki bliuda su skylutem. Ji isklojau kepimo popierium, 10min 175 laipsniu. Puikiausiai iskepe, graziai apkepe ir niekas neprisvilino. Kita karta reiks dviem aukstais pabandyt. Dievinu ta daikta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Labri_ @ 2010 12 15, 13:24)
O kibinus ant kokiu groteliu dejote? Ant apatiniu ar ant virsutiniu? O gal dviem aukstais?


Sudejau i tokia apvalia kepimo forma ir ant virsutiniu groteliu.
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2010 12 16, 00:42)
Kepiau meduolius, ant virsutiniu groteliu dejau ta toki bliuda su skylutem. Ji isklojau kepimo popierium, 10min 175 laipsniu. Puikiausiai iskepe, graziai apkepe ir niekas neprisvilino. Kita karta reiks dviem aukstais pabandyt. Dievinu ta daikta  wub.gif


Pagal koki receptuka kepete? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjubė @ 2010 12 16, 11:45)
Sudejau i tokia apvalia kepimo forma ir ant virsutiniu groteliu.
Papildyta:
Pagal koki receptuka kepete?  ax.gif

150 g melasos sirupo arba klevų sirupo (aš naudojau skystą medų)
110 g sviesto
70-100 g rudojo cukraus („Demerara“)
1 didelis kiaušinis
375 g miltų
½ arb.š. cinamono
½ arb.š. malto imbiero
½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. maltų gvazdikėlių
¼ arb.š. druskos

1. Nedideliame puode ištirpinti medų, sviestą ir cukrų nuolat maišant. Leisti masei užvirti, kol visi cukraus kristalai visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti mažiausiai pusę valandos. Masė turėtų gautis tokia tąsi kaip karamelė.
2. Dideliame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais, prieskoniais ir druska. Miltų viduryje suformuoti nedidelę duobelę, į ją įmušti kiaušinį, supilti paruoštą sirupą ir suminkyti tešlą (nors originalus receptas teigia, kad su stebuklu, kurio vardas „food processor“ tai bus gana lengva, o su rankomis – sudėtingiau, kadangi tešla labai lipni, norėčiau paprieštarauti ir pasakyti, jog su rankomis tešla taip pat minkėsi palyginti labai puikiai ir pakankamai lengvai). Jei tešla pernelyg lipni, pridėti šiek tiek daugiau miltų, kad būtų įmanoma išminkyti ir suformuoti rutulį. Šį rutulį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug dviems valandoms (aš tešlą šaldytuve palaikiau pernakt).
3. Įkaitinti orkaitę iki 175 C temperatūros. Tešlą padalinti į mažesnes dalis ir kiekvieną iškočioti (ploniau lygu geriau) ant miltais pabarstyto paviršiaus. Sausainių formelėmis išspausti meduolius.
4. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Meduolius perkelti ant šių kepimo popieriaus lakštų ir kepti orkaitėje apie 8 – 10 minučių arba kol gražiai parus. Šioje vietoje reikia būtų labai atidiems – kuo plonesni yra sausainiai, tuo greičiau gali perkepti!
5. Iškeptus sausainius perkelti į sandarų indą ar dėžutę ir laikyti kiek tik norisi, o jei pavyksta – net iki Kalėdų.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 15, 23:42)
Kepiau meduolius, ant virsutiniu groteliu dejau ta toki bliuda su skylutem. Ji isklojau kepimo popierium, 10min 175 laipsniu. Puikiausiai iskepe, graziai apkepe ir niekas neprisvilino. Kita karta reiks dviem aukstais pabandyt. Dievinu ta daikta  wub.gif


doh.gif o aš bandžiau iškepti varškės pyragą ant viršutinių grotelių, tai viršus jau degti pradėjo, o prapjovus apačią, pasirodė visiškai neiškepus verysad.gif Tai užkūriau orkaitę ir įdėjau dar pakepti, kadangi mano orkaitė dugną vis prisvilina, tai apačia kaip mat iškepė. Rezultatas buvo pusėtinas, pyrago per vakarą neliko. 4u.gif
Gal kas kepėte pyragą cikloninėje? Kokią temperatūrą nustatote ir kiek laiko kepate?

Ir dar noriu padėkoti už bulvių receptą su prieskoniais. Išbandžiau - visa šeima buvome sužavėti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jaginta @ 2010 09 20, 15:18)
sveikutes, ir as turiu krosnele bet dar nieko neruosiau (perskaiciau jusu pastebejimus tai bandysiu arba zuvi arba vista kepti o kaip gausis matysiu) labai gerai kad dalinates savo patirtim nes jei pirma karta kepant nepavyksta tai nebesinori ilga laika ka nors gaminti su ja. Aciu  biggrin.gif

laba, ir as jungiuos prie jusu, bet..
Perskaiciau savo minti..
Kepiau pora kartu vistiena ir butent fiasko... virsus apdega, o vidus zalias...
Tai buvo gal pries pora metu ir nutrenkiau ja ilgam... nenaudoju iki siol...
Bet skaitau skaitau ir vel gundaus mokintis ja naudotis.... Teks valyt dulkes ir traukt vel... O ypac nemoku skaniai zuvies pagaminti, tai manau reiks mokintis su ja zuvi gamint... nu ka bandysim vel... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 16, 14:05)
150 g melasos sirupo arba klevų sirupo (aš naudojau skystą medų)
110 g sviesto
70-100 g rudojo cukraus („Demerara“)
1 didelis kiaušinis
375 g miltų
½ arb.š. cinamono
½ arb.š. malto imbiero
½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. maltų gvazdikėlių
¼ arb.š. druskos

1. Nedideliame puode ištirpinti medų, sviestą ir cukrų nuolat maišant. Leisti masei užvirti, kol visi cukraus kristalai visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti mažiausiai pusę valandos. Masė turėtų gautis tokia tąsi kaip karamelė.
2. Dideliame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais, prieskoniais ir druska. Miltų viduryje suformuoti nedidelę duobelę, į ją įmušti kiaušinį, supilti paruoštą sirupą ir suminkyti tešlą (nors originalus receptas teigia, kad su stebuklu, kurio vardas „food processor“ tai bus gana lengva, o su rankomis – sudėtingiau, kadangi tešla labai lipni, norėčiau paprieštarauti ir pasakyti, jog su rankomis tešla taip pat minkėsi palyginti labai puikiai ir pakankamai lengvai). Jei tešla pernelyg lipni, pridėti šiek tiek daugiau miltų, kad būtų įmanoma išminkyti ir suformuoti rutulį. Šį rutulį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug dviems valandoms (aš tešlą šaldytuve palaikiau pernakt).
3. Įkaitinti orkaitę iki 175 C temperatūros. Tešlą padalinti į mažesnes dalis ir kiekvieną iškočioti (ploniau lygu geriau) ant miltais pabarstyto paviršiaus. Sausainių formelėmis išspausti meduolius.
4. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Meduolius perkelti ant šių kepimo popieriaus lakštų ir kepti orkaitėje apie 8 – 10 minučių arba kol gražiai parus. Šioje vietoje reikia būtų labai atidiems – kuo plonesni yra sausainiai, tuo greičiau gali perkepti!
5. Iškeptus sausainius perkelti į sandarų indą ar dėžutę ir laikyti kiek tik norisi, o jei pavyksta – net iki Kalėdų.


labai aciu mirksiukas.gif reiks kaledosm prikept smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 16, 13:05)
150 g melasos sirupo arba klevų sirupo (aš naudojau skystą medų)
110 g sviesto
70-100 g rudojo cukraus („Demerara“)
1 didelis kiaušinis
375 g miltų
½ arb.š. cinamono
½ arb.š. malto imbiero
½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. maltų gvazdikėlių
¼ arb.š. druskos

1. Nedideliame puode ištirpinti medų, sviestą ir cukrų nuolat maišant. Leisti masei užvirti, kol visi cukraus kristalai visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti mažiausiai pusę valandos. Masė turėtų gautis tokia tąsi kaip karamelė.
2. Dideliame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais, prieskoniais ir druska. Miltų viduryje suformuoti nedidelę duobelę, į ją įmušti kiaušinį, supilti paruoštą sirupą ir suminkyti tešlą (nors originalus receptas teigia, kad su stebuklu, kurio vardas „food processor“ tai bus gana lengva, o su rankomis – sudėtingiau, kadangi tešla labai lipni, norėčiau paprieštarauti ir pasakyti, jog su rankomis tešla taip pat minkėsi palyginti labai puikiai ir pakankamai lengvai). Jei tešla pernelyg lipni, pridėti šiek tiek daugiau miltų, kad būtų įmanoma išminkyti ir suformuoti rutulį. Šį rutulį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug dviems valandoms (aš tešlą šaldytuve palaikiau pernakt).
3. Įkaitinti orkaitę iki 175 C temperatūros. Tešlą padalinti į mažesnes dalis ir kiekvieną iškočioti (ploniau lygu geriau) ant miltais pabarstyto paviršiaus. Sausainių formelėmis išspausti meduolius.
4. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Meduolius perkelti ant šių kepimo popieriaus lakštų ir kepti orkaitėje apie 8 – 10 minučių arba kol gražiai parus. Šioje vietoje reikia būtų labai atidiems – kuo plonesni yra sausainiai, tuo greičiau gali perkepti!
5. Iškeptus sausainius perkelti į sandarų indą ar dėžutę ir laikyti kiek tik norisi, o jei pavyksta – net iki Kalėdų.

O dirbtinis medus netiktu naudoti?
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2010 12 16, 16:29)
doh.gif o aš bandžiau iškepti varškės pyragą ant viršutinių grotelių, tai viršus jau degti pradėjo, o prapjovus apačią, pasirodė visiškai neiškepus verysad.gif


Vieninteliai patiekalai, kurie man visiškai nesiseka su šia krosnele yra pyragai ir duona doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2010 12 18, 10:34)
laba, ir as jungiuos prie jusu, bet..
Perskaiciau savo minti..
Kepiau pora kartu vistiena ir butent fiasko... virsus apdega, o vidus zalias...
Tai buvo gal pries pora metu ir nutrenkiau ja ilgam... nenaudoju iki siol...
Bet skaitau skaitau ir vel gundaus mokintis ja naudotis.... Teks valyt dulkes ir traukt vel... O ypac nemoku skaniai zuvies pagaminti, tai manau reiks mokintis su ja zuvi gamint... nu ka bandysim vel... mirksiukas.gif



visada įpilu vandens ant dugno, tada patiekalas būna daug sultingesnis ir nesudžiūva smile.gif visą vištą taip iškepu kuo puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2010 12 18, 12:25)
O dirbtinis medus netiktu naudoti?

gal ir tiktu, nesu bandzius rolleyes.gif
Atsakyti